Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Dar nervina mažas hemoglobinas ir tai kad būtent tų produktų kurie neva turi geležies  iki vėmimo nesinori: mesa, burokėliai, špinatai. Iki pykinimo veu

Lęšius pabandyk, riešutus, abrikosai džiovinti..

Labas vakaras, o aš va paliepta pasidaryti nėštumo testą. Bet ne tam, kad patvirtint nėštumą, o tam, kad atmesti :D Iš tikrųjų, tai sukvailiojo ciklas ir gausiu kontraceptinių piliulių  :( Tokios tad tokelės..

Ingriduska, super atrodai :angel2: 

Ristina, pravariau tas nuotraukas, kaip pirktinių daiktų. TO-BU-LAI :wub: Vau. Kokios gražios liemenės. Su mašina raštuoji, ar rankomis?

Atsakyti

Egloshe mes kaip tik nėštukės ieškojom  :D 

Atsakyti

As pasdariau 3 testus. Visi su 1 bruksneliu.

Nes tas nenoriu iki pykinimo gasdino😂

Atsakyti

sektoj siaučia II paranoja :D

Atsakyti

Eglioshke, rankom mašina :D

Namuos skubiai prisireikė trijų liemenių :huh2: :lol:

Atsakyti

Labas..brrr kaip susalau kursuose noretusi sulyst i koki meskos kostiuma kailininarba megzta..visa diena kondicionierius i kojas trauke..geriu daug arbatos gal nesusirgsiu..eisiu i lova megzt jauciu..vilnos vien paciupinimas sildo

Ristina graaziai mezgi

Ingriduska graaaziai atrodai ir paltukas labai dailus

Apie aktualijas reik pasisakyt

Nesilaukiu

Restar saunuole, per kiek cia laiko nuritinai tuos 4?

Apie kokteilius as manau va ka..jei nera galimybes normalaus maisto pavalgyt ir pasigamint tai gal geriau nei badaut

Ir jei visai visai neiseina jau jokiais budais baltymu gauti

Nu bet ne kasdien po 2 ar daugiau...

Atsakyti

Ristina, gražiai priraštavus. :wub:

Ingridushka, taip atliepia širdy tas tavo sunkumas. Tik nemoku net išreikšt ką jaučiu.

Restar, kaip greitai čia tau rieda, net nuo tokio nedidelio viršsvorio. Kai aš laikiausi lieknųjų gurmanų, tai jau net labai sąžiningai visko laikantis ir su kokių 25 kg. viršsvorio labai lėtai krito, nors teoriški bent pradžioje turėjo tikrai nemažai nukrist.

Nesilaukiu. Paskutinį testą dariausi, prie beveik 14 m. kai sužinojau, kad mažosios laukiuosi. Dabar net neprisimenu, ar buvau pasidarius bent vieną testą, kuriame nebuvo II. :) Išeitų, kad tik 5 kartus dariausi, bet gal ir pamiršau kokį. :) Megztų suknelių turiu ir kartais nešioju, bet kuo toliau, tuo blogiau atrodau.

Dabar antra diena vaikštau su šituo megztiniu ant plonos trikotažinės suknutės. Labai gerai, darbe nešalta, o lauke prasiėjus, netgi sušilau. http://www.ravelry.c...rpena/rudeninis

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 21 rugsėjo 2017 - 18:15

Rusėjo 11 d. dar svėriau 90 kg be vieno ar poros šimtų gramų. Šiandien ryte buvo 85,8. Ničnieko ypatingo nedariau, tik kramčiau ir galvojau, ką noriu valgyt. Man užtektų sverti 80, net 82, esu laiminga ir su 85. Prieš pirmą nėštumą buvo 72, bet tiek tikrai nenoriu :). (kas žinot mano ūgį, tai nesistebės svoriu :) ).

Atsakyti

o aš vis skaitau ir tai tikiu tai netikiu

 Baltymai, tai yra proteinai, būtini visoms gyvybinėms organizmo sistemoms – ne tik sportininkams, bet ir visiems, besirūpinantiems savo sveikata! Jie turi įtakos kraujo sudėčiai ir kokybei, normalizuoja hemoglobino lygį, reguliuoja hormonų foną ir aktyvina smegenų veiklą. Ir, žinoma, jie nepakeičiami per treniruotes. Aminorūgštys, kurių yra proteinuose, itin svarbios nuolatiniam ląstelių atsinaujinimui – todėl audinių regeneracija ! Puikiu proteino šaltiniu taps mūsų produktas – kokteikiai...

Ojaaaaazaumarija tas marketingas :D

Proteinai tai tik mandresnis baltymo pavadinimas, reiškiantis lygiai tą patį :) taip, jie būtini visiems nuo pat pirmų dienų tiesiog išgyvenimui, nereikia būt sportininku ar besirūpinančiu savo sveikata :) 

Įtaka kraujo sudėčiai - kad organizmas apskritai funkcionuotų, kraujyje turi plaukioti įvairūs baltymai. BET juos organizmas pasigamina pats. Ne tai, kad tie, kuriuos suvalgai, ima plaukiot kraujyje :) toliau visai pievos :D tiksliau, nemelas, bet informacija suinterpretuota ir pateikta, kaip jiems patogu :) o yra taip:

Baltymai iš maisto patenka į skrandį, kur yra susmulkinami, kaip koks rąstas pirma supjaunamas į kalades. Slenkant toliau žarnynu įvairiausi fermentai smulkina ir karpo baltymo "kalades" į aminorūgštis ("malkas"), kurios jau gali patekti per žarnų gaurelių kanaliukus į kraują ir keliauti toliau. Tai tos malkos keliauja į sandėlį (tarsi drožėjo dirbtuves) - kepenis. Čia prasideda stebuklai :) iš paprastų betkur (beveik) randamų malkų gimsta organizmui reikalingi baltymai. Aminorūgštys surūšiuojamos, nes yra skirtingos, paskui jungiamos tam tikra tvarka, kad gautųsi būtent tokios formos ir dydžio baltymai, kurių reikia organizmui. Pagaminti kepenų ląstelėse baltymai išleidžiami į apyvartą (patenka atgal į kraują ir keliauja į paskyrimo vietą) :)

Hemoglobinas yra vienas iš organizmo baltymų, kuris apsigyvena eritrocituose, prisijungia geležies ir nešioja po organizmą deguonį. Bet pagaminamas žmogaus kepenyse.

Hormonai gaminami skirtingose organizmo vietose, dalis kepenyse, dalis smegenyse, skydliaukėj ir t.t. Jų gamybai reikalingos aminorūgštys. Nu tai jei gauna organizmas baltymų ir sugeba juos paversti aminorūgštim, tai gal ir "reguliuoja hormonų foną" :D

Smegenų veiklai, ląstelių statybai, jungtims taip pat reikia aminorūgščių, tai gal ir "aktyvina smegenų veiklą" :D

Nepakeičiami jie ne tik per treniruotes, bet kaip sakiau, jau nuo pirmų dienų :) be jų niekaip :)

Audinių regeneracijai svarbios ne tik aminorūgštys, daug ir kitų veiksnių, bet taip, jos viena iš statybinių medžiagų :)

Aš pritariu Kurpienės nuomonei, kad dantys skirti kramtyti, o kokteiliai ligoniams :) kokteiliai prasidėjo ligoninėse nuo trinto maisto. Kartais būna situacijų, kai žmogus negali valgyti pats (koma, burnos nudegimas, išsekimas, psichiatrinės bėdos ir t.t.), tuomet maistas zonduojamas per šlangelę. Jei gali valgyti, bet nesukramto, nepraryja, tai gal gali pats gerti. Tada trinamas maistas ir tipriai skiedžiamas, kad būtų galima gerti. Deja, buvo pastebėta, kad tik trinant maistą ir juo maitinantis, ligoniams maisto medžiagų neužtenka, vieniems reikia daugiau baltymų, kitiems rebalų, priklausomai nuo ligos. Tada prasidėjo visokiausių kokteilių išradinėjimas ir jie tikrai pagerina, papildo ligonių poreikius. Aišku, lygiagrečiai vystėsi ir sporto medicina, kuri išsiaiškino, kad papildžius racioną baltymais, didėja raumenų masė ir gerėja rezultatai. Va ir pasigavo kokteilius sportininkai, dietininkai ir kiti verslininkai.

Atsakyti

Rusėjo 11 d. dar svėriau 90 kg be vieno ar poros šimtų gramų. Šiandien ryte buvo 85,8. Ničnieko ypatingo nedariau, tik kramčiau ir galvojau, ką noriu valgyt. Man užtektų sverti 80, net 82, esu laiminga ir su 85. Prieš pirmą nėštumą buvo 72, bet tiek tikrai nenoriu :). (kas žinot mano ūgį, tai nesistebės svoriu :) ).

ryte...o vakare kiek? :)

Atsakyti

Mano postai pastaruoju metu kilometriniai kaip gadget mezginiai :D nu bet dar reiks apie sojas pasisakyt :P

Atsakyti

ryte...o vakare kiek? :)

Svertis rekomenduojama ryte, net nepasisiojus, kad kuo mažiau įtakos turėtų vakarienės skirtumai :)

Atsakyti