Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

na va, darbai apstumdyti, likusį pusvalandį galima būtų ir pamegzti :D

Atsakyti

Atsakyti
Ačiū, saulėlydi :4u:  o tu iškart visą 100ml. kokoso aliejaus ir susimaišai su tuo mišiniu? kiek lašiukų reikia ant to kiekio?
Tą mišinuką su arbatmedžio aliejum ir aš naudojau, kol praeitą dieną, viena vaistininkė nesukėlė abejonių. Mat ant arbatmedžio buteliuko yra užrašas, naudoti tik atskiestą. Netepti ausų, akių, nosies gleivinės. Tai aš jai sakau, bet jei 8 lašiukai į 30 ml. migdolų aliejaus, tai jau ten gerokai atskiesta, bet ji ėmė mikčioti, kad tokius dalykus reikia labai atsakingai daryti, labai lengva nosies gleivinę  ką užerzinti ir pan. Abelo, gal tu ką į tą temą pasakysi? galima ar negalima? tame pat straipsnyje buvo rašoma ir apie nosies plovimą, kad geriasia naudoti natrio chloridą, nusipirkau aš jo tokiose mažose ampulikėse, bet nesu tikra, kaip teisingai naudoti, ar tik po lašiuką lašinti ar jau ten stipriau įšvirkšti...et tie mažų žmogiukų sirgimai, šią nakt visą naktį bandžiau padėti prakvėpuoti, abi be miego...
Olaiva, parypavau pati sau apie tavo nagingumą, protingumą. pati gi, pažiūrėjau į paveiksliukus ir supratau, kad net nesuprasčiau nuo kurio galo pradėti, ką pirmą, numegzti, prie ko jungti...respect ir tiek.  maniškis turės tenkintis paprastesniu variantu, jei išvis  kas nuskils :rolleyes: 
Atsakyti

Labos

Jau darbe su kava.

Egloške, ačiū už rūpestį  :4u: Girdėjus ir aš apie mirusius finansininkus, bet man rodos, kad tai Didžiojoj Britanijoj nutiko. Aš stengiuos laviruot, sveikata pats didžiausias turtas, be kurio nieko kito nebus. Bet man patinka dirbt, sėdėt namie man blogiau. O ypač patinka dirbt su labai protingais ir profesionalais. Norint patekt į tokį kolektyvą pati irgi turi turėt kažką galvoj. Realiai dirbu apie 30 val. per savaitę, bet sudarau įspūdį, kad 40 val. ir žymiai geresne kokybe nei kiti. IT lygis čia gerokai žemesnis nei LT (nekalbu apie Silicio slėnį ar kokį Sietlą, ten turėtų būt kitaip), tenka dirbt su daug kvailų sprendimų, senom technologijom, kompais ir t.t. Būtinai keisiu šitą darbą, bet reikia sulaukt vizos pratęsimo. Juk negaliu nueit į pokalbį ir pasakyt, kad turiu teisę dirbt tik 4 mėn. :) Sveikata stipriai pašlijo ne tik dėl darbo, namie iššūkiai irgi. Bet pagrindinė priežastis, manau, stipriai pakeista lokacija, juk persikėliau į kitą gaublio pusę. Visai kitokie magnetiniai laukai, klimatas, orų permainos, virusai, alergenai ir pan. Paaštrėjo tos problemos, kurias seniai turėjau. Reikia adaptuotis. Ir išmokt labiau sau padėt.

Nežinau, ar tai auka. Aš taip negalvoju. O LT dirbt už tokią algą, kurią beveik visą turi auklei atiduot - ne auka? Ten irgi buvo daug problemų ir nebuvo taip lengvai jos išsprendžiamos. Iš kitos pusės, niekada nežinai kaip kas pasisuks. Galbūt man reikėjo čia atvažiuot, kad kažko išmokčiau, kažką sutikčiau, kažkam padėčiau. Gal kitais metais su mezgėjom per pietų pertrauką gersiu kavą ir kvyksiu, kokį įdomų mylimą darbą turiu, o kelio į vaistinę net neatsimenu  :rolleyes: 

Atsakyti

Sveikos :4u: 

Luknei linkėjimai :4u: 

Abelo, vis neatsižaviu tavo sugebėjimu sudėtingus dalykus paaiškint suprantamai :wub:  Ačiū :4u: 

Dėl gyvenimo užmiestyje galiu pasakyt, kad yra viena būtina sąlyga - normalus susisiekimas viešuoju transportu. Visa kita išsprendžiama. Ir tikrai verta. Pagyvenus name net minčių nekyla grįžt į butą...

Na va pasisakiau visais aktualiais klausimais :D 

Atsakyti

 

 

Nežinau, ar tai auka. Aš taip negalvoju. O LT dirbt už tokią algą, kurią beveik visą turi auklei atiduot - ne auka? Ten irgi buvo daug problemų ir nebuvo taip lengvai jos išsprendžiamos. Iš kitos pusės, niekada nežinai kaip kas pasisuks. Galbūt man reikėjo čia atvažiuot, kad kažko išmokčiau, kažką sutikčiau, kažkam padėčiau. Gal kitais metais su mezgėjom per pietų pertrauką gersiu kavą ir kvyksiu, kokį įdomų mylimą darbą turiu, o kelio į vaistinę net neatsimenu  :rolleyes:

Vasaros_lietau, jei turėsi laiko ir noro, papasakok, kokį darbą dirbai LT, su kokiom problemom susidūrei, kodėl reikėjo samdyti auklę?  :4u:

Aš šiuo metu ieškau darbo... Visokių minčių kyla, visokių nuotaikų būna... Na vis dėlto dar nepraradau vilties, kad rasiu normalu darbą, kad neteks jame ardytis, kad neteks kažko aukot... Et  :sad:

Atsakyti

Lukne su gimtadieniu :4u: Sveikinimai ir mamai :4u: :angel2:

Atsakyti

Prakalbot apie darbus. Ieškojom vasaros metu įmonėje darbuotojo naujai pozicijai susijusiai su finansais. Niekada neatspėsite kiek gavome CV. Visą 1. Ir po to žmonės sako, kad Lietuvoje nėra darbo. Aš pasakyčiau, kad nėra norinčių dirbti.

Atsakyti

Prakalbot apie darbus. Ieškojom vasaros metu įmonėje darbuotojo naujai pozicijai susijusiai su finansais. Niekada neatspėsite kiek gavome CV. Visą 1. Ir po to žmonės sako, kad Lietuvoje nėra darbo. Aš pasakyčiau, kad nėra norinčių dirbti.

Kur aš siunčiu, tai vos išėjus skelbimui būna matau prierašą, kad jau kandidatavo >50. Tikslaus skaičiaus deja nerašo. Per pokalbius teko girdėti ir kad gavo virš 500 cv, ir kad žiūri tik pirmus 20/50/100 iš jų...

Gal pas jus sąlygos buvo blogos ir tai buvo aišku jau iš skelbimo  :D 

Atsakyti

:D jei būtų sąlygos blogos, tai darbuotojai po 10 ir daugiau metų nedirbtų.

Atsakyti

Laba vakarą ;) Naktinė pamaina renkas vėl filosofinėm nuotaikom. Kartais būna darbe tokių dienų, kurios kartu yra ir labai liūdnos, ir labai viltingos pacientų atžvilgiu. Ir tikrai nežinai žmogus, kas ta laimė iš tikrųjų yra, tik kad kiekvienam savo.

Tokiom nuotaikom, priskaičiau čia jūsų visokių pagyrimų mano adresu, tai ačiū  :4u: kaip moku, taip pasakoju :) džiaugiuos, kad jums įdomu ir neatrodo, kaip kokie pamokslai :) o kažkokią mokytojos gyslelę tikriausiai turiu, nes su studentais (primestais tiesiog "ką nors parodyt") man patinka :) gal kada pasitaikys proga ir iš tikrųjų padėstyt :) Straipsnius rašyt plačiajai visuomenei, gadgetuk? Hm... kad tiek tų rašytojų, kad net nežinočiau nuo ko pradėt. Ir tikriausiai, bijočiau išsiplėst į nebeįdomias smulkmenas, nes kartais kai pasinešu, tai be stabdžių :D aišku, kol kas tik žodžiu ką nors pasakodama, tai lengva pajust, kai jau tavęs nesiklauso, o kai puslapį pervertinės, tai nežinosiu, kas ten neaišku ar nebeįdomu pasidarė :D apskritai, kiek pastebiu, tai visuomenei reikia švietimo net apie paprastus dalykus (bent jau aš labai daug susiduriu su elementariu biologijos neišmanymu, ką jau kalbėt apie smulkesnius procesus), bet kaip ir kur tą daryt, nelabai įsivaizduoju. Kolegės va, bando organizuot susibėgimus/paskaitas tėvams opapupa.lt Vis šis tas švietėjiško :)

Abelo, gal tu ką į tą temą pasakysi? galima ar negalima? tame pat straipsnyje buvo rašoma ir apie nosies plovimą, kad geriasia naudoti natrio chloridą, nusipirkau aš jo tokiose mažose ampulikėse, bet nesu tikra, kaip teisingai naudoti, ar tik po lašiuką lašinti ar jau ten stipriau įšvirkšti...et tie mažų žmogiukų sirgimai, šią nakt visą naktį bandžiau padėti prakvėpuoti, abi be miego...

Matai, aš pati tik pusiau tikiu tuo eterinių aliejų poveikiu. Nors savo vaikams epizodiškai pavartoju, bet žinau, kad tam tikrų vietų virusiniai simptomai tęsis tam tikrą laiką ir po to pradės nykti (sloga 7-10d., kosulys 2sav. ir pan.), tai labai nesureikšminu. Bet skaniai kvepia, norisi kaip mamai kažkaip gydyt, o vaistų kaip ir nelabai reikia, tai kartais pažaidžiu :) mano sesuo (nemedikė) pvz., tiki beprotiškai ir buteliukų visokiausių galima rast ir ką, serga tie mūsų vaikai panašiai :)

Bet klausimas buvo apie tepimus į nosį. Tai gryno tikrai nerekomenduoja, ypač vaikams, nes labai plona gleivinė ir gali nudeginti. Skiestą galima tepti. Kas vatos tamponu, kas pirštu paterlioja, tikslas būtų ypač dažnai tai daryt tik prasidėjus simptomams, nes jei yra poveikis, tai didžiausias, kol virusai neįsitvirtino gleivinėje, gilesniuose jos sluoksniuose. Suaugusiems taip pat tiktų ir pakramtyt česnako skiltelę vos pajutus kažkokius kutenimus nosyje, kai jau jauti, kad ryt bus užgulta ar sloga. Bet kramtyt reikia ilgai ilgai, kiek tik galima, kad kuo daugiau voliotūsi ta košelė burnoje. Tik pagrindinė sąlyga čia - saves jautimas :) nes jei jau sloga, efekto didelio gali ir nebebūt. Vaikams aš duodu keptos duonos su česnaku, labai mėgsta :)

Galimi pagrindiniai pavojai tepant į nosikes aliejus - plėvelės susidarymas, kuri dar apsunkina kvėpavimą, ir alergijos. Jei yra šienligė, astma ar dermatitas, nerekomenduočiau. Nes kartais gali būt ir kryžminės reakcijos, nes aliejai gi augaliniai. Ypač blogai su aliejų mišiniais. Jei jau labai norisi, tada geriau bandyt kuo mažiau sudedamų daliu, kad ir tą skiestą arbatmedį, bet be kitų priedų.

Nosies plovimas NaCl. Nu tai čia tas pats jūros vanduo :) lašiukai paprastai naudojami kūdikiams, kad purškalo srovė neprakiurdytų gleivinės ir nesukeltų pakraujavimo. Švirkšteli į nosį negailėdama ir trauki lauk su kokiu prietaisu su visais sekretais. Jei sausoka ir nelabai bėga ten kas, galima ir tiesiog palašint po kelis lašus kaip drėkinimui. Didesniam vaikui (nuo 6mėn.) efektyviau su purškiamais jūros vandens preparatais. Nes ta srovė ir prajudina prikibusius visus reikalus ir praskiedžia. Po supurškimo arba traukiam traukekliu arba prašom išpūst viską ką turi, jei moka jau pūst. Kai kurie vaikai toleruoja puikiai tuos plovimus, kai kurie (pvz., mano) protestuoja ir reikia laikyt dviese kol supurški :( arba derėtis ir prižadėt kokį prizą.

Asmeniškai išbandytas "ant savų" tai kombinuotas būdas :) praplauni gerai su jūros vandeniu ir tada patepi su aliejuku. Palengvėja kuriam laikui akivaizdžiai. Bet visai nakčiai neužtenka, jei jau liga įsibėgėjus. Jei sekreto mažiau, tai jau neplaunam, tik bandom tept.

Nu ir jei jau šviečiamės, tai iki galo :D GRŪDINIMASIS!!! :)

1. Esant sveikiems papraktikuoti padams šilta-šalta voneles. Vienam bliude ledinis vanduo, kitam šiltokas gerokai ir laipiojam iš vienos į kitą. Virtuvė pilna vandens, bet gerų emocijų belenkiek, ypač jei dar plaukioja ledukai  :lol: 

2. Padų patrynimas bet kuo ne tik sergant, bet ir sveikam vaikui. Stimuliuojam visokius nervinius taškus. Pamasažuojam lengvai, o ant galo ištrinam kaip reikiant ir į lovą.

3. Aktyvi veikla lauke bent 1-2val. per dieną. Ne stumdymas vežime 5val., bet kažkas aktyvaus, žaidimai, vaikščiojimas, bėgiojimas, bet kas, kam pagal vaiko amžių reikia pastangų. 

Visa tai praverstų ir suaugusiems, kuriems tiktų ir kontrastinis dušas kasdien  :mirksiukas: beje, tinka ir vaikams :) labai trumpas ir greitas: kai maudom vonioj, staigiai atsuki šaltą ir aplieji, po to šiltą ir taip porą kartų, tada į šiltą rankšluostį ir patrini :) viso reikalo trukmė apie 2-3min :) mūsiškiai spygauja tiesiog iš malonumo :D bet čia nuo vaiko priklausys, aišku  :mirksiukas: 

Atsakyti

Mūsų įmonė šiais metais irgi ieškojo vyr. finansininko, deja, buvo vienas nesėkmingas bandymas ir nusamdė firmą... Bet mes galvojom, kad kaimo problema...

 

Pasirodau jubilijates :D

 

IMG_2639_medium2.JPG

 

 

IMG_2655_medium2.JPG

 

IMG_2642_medium2.JPG

 

 

Ir ant smūgio nufotkintas statistikai šiltas vyriškas megztukas iš merino. 

 

IMG_2676_medium2.JPG

 

IMG_2689_medium2.JPG

 

IMG_2692_medium2.JPG

 

 

 

 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarangė: 19 rugsėjo 2017 - 22:52