Kavos negeriu, tai neįdomu .
Duonos receptai, jaučiu, kad kuri nors save atpažinsit, nes ne iš kur kitur, o iš sektančių kopinausi . Aš turbūt darau dvejų mixą, kartais saujelėm dedu, kartais sveriu, žiūrint ko kiek turiu.
DUONA (1) (aš keičiu miltų santykį ir imu ruginių ~ 700 g., o kvietinių 300 g, kepu 55 min, nes užtenka sočiai)
350 g ruginiu miltu- naudojau ekologiskus, bet l tinka pilno grudo- yra maxej
650 g kvietiniu- naudojau ekstra
Po tris saulejes- nu kai pasemi ir suspaudus rankoj pili
3 saujeles- selenu kvietiniu- yra maxej prie miltu
3 saujeles saulegrazu gliaudytu- geraius pries dedant pakepint keptuvej sausas, bet as nekepinau
3 saulejes kmynu—dejau maziau nes neturejau
2 saukstai druskos valgomi
150 gr cukraus- dejaus puse sito kiekio
1 litras silto vandens( pilk maziau ne s per skysta siek tiek gaunas bent jau man )
3 saukstai raugo-
Sumakaluoji viska, rauga dedi paskutini. Formuoji kepaliuka ir padedi blekoj kad pakiltu. Kildini kol iskyla. Ana kart laikiau per nakti.. vakar uzteko 2valanduu- kildinau siek tiek pasildytoj orkaitej vos vos kad silciau but\
Paskui kepi apie 1,5 valandos 200 l orkaitej
Po bleka ant kurios padeta duuona i kita bleką ilipi vandens ir ikisi i apacia po duona
Kai siek tiek apskrunda uzdengi virsu kepimo popierium kad netruktu virsus
Sildymas virsus apacioa orkaites.. vyskas
Kai iskepa isimi ir greitai greitai perbrauki per pluta slapiu ranksluosciu- susigeria vanduotas ir suminksteja pluta
Duona (2) (beveik tas pats, tik konkrečiau, miltų vėl dedu kaip aukšėiau rašiau ir kepu mažiau)
100 g linu semenu
100 g saulegrazu
100 g aviziniu dribsniu
100 g kvieciu selenu
1 kg kvietiniu miltu (dedu siek tiek ir ruginiu)
3-5 saukstai cukraus
2 arbatiniai sauksteliai druskos
1 l vandens (nevirinto, siltoko) (as pilu kiek daugiau)
viska sumaisyti, sudeti rauga, vel permaisyti, nukabinti 3-4 saukstus sau kitam kepimui (arba draugems:)), supilti i skarda (istepta riebalais, pabarstyta miltais). Palaikyti apie 10 val (laikiau para ir nieko, gal rugstoka buvo). Kepti 1.15 val 200 laipsniu orkaiteje.
rauga laikyti iki 10 dienu neuzdaryta saldytuve.