Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

oi, Olaiva, kai nėr bendrumo, sunku ką pajudinti :4u: . Rašai apie naują mokyklą, tai keisit?

tai vat,mokytoja nenori bangu kelti,su viskuo sutinka,kas negerai ir net blogai.jai pensija tuoj,nori ramiai atidirbti...

mokykla keisim,nes Nojus pradinej mokosi,tai 5 klase kitoj bus mokykloj

Atsakyti

Kavos negeriu, tai neįdomu :).

Duonos receptai, jaučiu, kad kuri nors save atpažinsit, nes ne iš kur kitur, o iš sektančių kopinausi :). Aš turbūt darau dvejų mixą, kartais saujelėm dedu, kartais sveriu, žiūrint ko kiek turiu.

DUONA (1) (aš keičiu miltų santykį ir imu ruginių ~ 700 g., o kvietinių 300 g, kepu 55 min, nes užtenka sočiai)

350 g ruginiu miltu- naudojau ekologiskus, bet l tinka pilno grudo- yra maxej
650 g kvietiniu- naudojau ekstra
Po tris saulejes- nu kai pasemi ir suspaudus rankoj pili

3 saujeles- selenu kvietiniu- yra maxej prie miltu
3 saujeles saulegrazu gliaudytu- geraius pries dedant pakepint keptuvej sausas, bet as nekepinau
3 saulejes kmynu—dejau maziau nes neturejau
2 saukstai druskos valgomi
150 gr cukraus- dejaus puse sito kiekio
1 litras silto vandens( pilk maziau ne s per skysta siek tiek gaunas bent jau man )
3 saukstai raugo-

Sumakaluoji viska, rauga dedi paskutini. Formuoji kepaliuka ir padedi blekoj kad pakiltu. Kildini kol iskyla. Ana kart laikiau per nakti.. vakar uzteko 2valanduu- kildinau siek tiek pasildytoj orkaitej vos vos kad silciau but\
Paskui kepi apie 1,5 valandos 200 l orkaitej
Po bleka ant kurios padeta duuona i kita bleką ilipi vandens ir ikisi i apacia po duona
Kai siek tiek apskrunda uzdengi virsu kepimo popierium kad netruktu virsus

Sildymas virsus apacioa orkaites.. vyskas

Kai iskepa isimi ir greitai greitai perbrauki per pluta slapiu ranksluosciu- susigeria vanduotas ir suminksteja pluta

Duona (2) (beveik tas pats, tik konkrečiau, miltų vėl dedu kaip aukšėiau rašiau ir kepu mažiau)

100 g linu semenu
100 g saulegrazu
100 g aviziniu dribsniu
100 g kvieciu selenu
1 kg kvietiniu miltu (dedu siek tiek ir ruginiu)
3-5 saukstai cukraus
2 arbatiniai sauksteliai druskos
1 l vandens (nevirinto, siltoko) (as pilu kiek daugiau)

viska sumaisyti, sudeti rauga, vel permaisyti, nukabinti 3-4 saukstus sau kitam kepimui (arba draugems:)), supilti i skarda (istepta riebalais, pabarstyta miltais). Palaikyti apie 10 val (laikiau para ir nieko, gal rugstoka buvo). Kepti 1.15 val 200 laipsniu orkaiteje.
rauga laikyti iki 10 dienu neuzdaryta saldytuve.

Atsakyti

Sveikos. Dontstop, tik kainos neklausk tų vernitinių, nes dar labiau užsinorėsi. 

Na tai jei visos giriat, tai man jų reikia  :D  Parašiau Niumai  :angel_not:​ 

Atsakyti

Aš jeigu nemėgčiau latte  tai apie jokius aparatus nesvarstyčiau, bet kai negeriu normalios kavos tai negaliu ginčytis ir apie jos subtilybes... :D Nors ir šiaip iki aparato dar laikausi, užtenka periodiškai vis kokį mini žaisliuką nusipirk pienui suplakt, tai turiu jau tris, tame tarpe ir tokį kavinuką, kaip  Ingrigos, bet jis man kažkodėl užsikimšęs, bijau kaist, o išvalyt irgi nžn kaip, tai ir stovi. Be to kai neturi namuos labai skanios kavos, tada  labai smagu nueit kažkur ir išgert labai skanios kavos :D

Waidaw, taip jau natūraliai susiklostė, kad mano ponas Drakuša, sėdi vien ant babinų... :D

Jaučiu, kaip kimba sloga, bet ta tokia normali, vidinė...  :oh: Gerai, kad šiandien einu į baseiną, reiks pasigarint kokioj garinėj mentolinėj pirty...

Atsakyti

Mano drauge turejo Philips saeco. Nepigus. Dirbo kol galiojo garantija. Pieniskos kavos skanioooooos. Tiesa labos

Atsakyti

mano sloga irgi tokia paturbinta. vakar vakare jau iki 38,5 prikaitau, o veliau dar saltis papurte, tai jau ir 38,7 prikilo. o vaistu  namie ner. kiek pirkau sunui, tai nelike. sugeriau kazkokio rasto ibuprofeno tablietka pries nakti. siandien reiks eit  gal kokio coldrekso nusipirkt . ryte tai tik 37,2  buvo. kad vel nakciai nesukiltu iki  nenormalybes

Atsakyti

Lusasita :4u:

o tai ko ibuprofenas negerai, man tai dar geriau nei visokie coldrexai muša

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 18 sausio 2017 - 14:16

Atvaryk pas mane :D  ir pamatysi 100kg siūlų vienam bute :D

O pati telpi dar? :D

:4u:

Vernitas gamina alpaką  :huh2:  Ir dar paskutinė partija beliko  :blink:  Kaip galima ją įsigyti, kokios kainos?  :blush-anim-cl:​ 

Vernitas gamino alpaka danams. Zaliava dvigubai pabrango. Negamins. 

Atsakyti

ziurejau video kaip megzt statytas rankoves nuo virsaus trumpintom eilem ir kilo toks klausimas

kai akis nukeliama apsukant  ją siūlu, tai kaip paskui ta nukelta akis išmezgama?tam video mergina tiesiog paprastai išmezga tą akį, aš paprastai sumegzdavau kartu su tuo siūlu su kuriuo apsukau akį..o kaip reikia?

Atsakyti

Laba,

na va,siandien labai svarbus reikalai del naujos mokyklos aptvarkyti,jau siek tiek ramiau

kazin kaip maniskiams sekasi mokykloj,pirma diena nuo lapkricio 30 dienos :D Nojaus klasioke plaukus tik glosto,sako kokie ilgi :D

kurią mokyklą išsirinkot?

Atsakyti

As dabar neapsukineju, o kaip paaiskint nezinau :hmm:  reikia paieskot vaizdo

Atsakyti

aš tai išvis su trumpintom eilėm labai retai susiduriu ir kas kart iš naujo ieškausi filmukų kas ir kaip :rolleyes:

Atsakyti