Kaip sunku sėdėt prie stalo ir lėtai kramtyt! Norisi lakstyti, kažką daryti, praryti ir bėgti, naršyti, skaityti, t.y. negaišti laiko "veltui". Jeigu fiziškai ir prikalu save prie kėdės, tai mintys lekia kažkur ir suprantu, kad neturiu supratimo apie soties jausmą, nes tiesiog valgau porciją, kurią esu įpratusi, kad nereikėtų išmesti ir pan.
Otaip, otaip, otaip Viskas pažįstama Man irgi buvo "gaila" laiko maistui, tai visad derindavau jį su kompu. Be kompo valgyt iki šiol (praėjus metams !) kartais būna lomkės Porcijos, bent jau mano, pradėjus valgyti "pagal alkį" (o ne pagal nustatytą porcijų dydį, ar, dažniau, pagal apskaičiuotą leistiną kaloringumą), sumažėjo bene trigubai ! O dar buvo įdomus periodas, kai vis likdavo po pusę kąsnio, po pusę samčio, išmest kaip ir gaila, palikt kaip ir nėra ko...nuo vaikystės mokyta buvau suvalgyt viską, kas lėkštėj, tai teko save perauklėt
Lauksiu tolimesnių įspūdžių
Dar noriu atrast būdą kaip nenorėt saldumynų, laukiu Restar nušvitimo
Pagal "klasikinę" intuityviąją mitybą saldumynus (ir kt "blogybes") reikia sau leist. Tada jų nesinori, kai smegenys būna įtikintos, kad jų tikrai galima, bet kada, nors vidury nakties, nors vietoj pusryčių, pietų ir vakarienės, ir ne mažą kąsnelį, o kiek norisi, be jokių apribojimų. Rekomenduojama jų laikyti namie 3-4 kart daugiau, nei įmanoma suvalgyti per 1 kartą. Kai jau organizmas ir smegenis įsitikina, kad saldumynai tikrai pasiekiami visada, tada nustoja jų norėt
Ir tai veikia
Man teko išmest 5-6 vnt brangaus Lindt šokolado, nes pasibaigė galiojimas Pragulėjo daugiau nei pusmetį spintoje neliečiamas, nes tikrai tikrai jo nebenorėjau (o šeimoj daugiau nieks nevalgo)