Angora neverta gundytis, neįmanoma nešiot kaip pūkuojasi
Oi, Kapseika, neklausk manęs geriau . viena mezgėja iš Instagram parašė, kad daro pagal Nidos receptą, o telefonu kai pakonsultavo, tai toli gražu ten ne toks tas receptas . Tada dar prisižiūrėjau visokių - labai skirtingi, kai kas net nelaiko kopūsto druskoje, nenuplauna, o iškart viską sumaišo. Tai jau teks kažkaip gaminti ir bandyti pagal savo skonį. Ji man akcentavo, kad būtinai deda cukraus ir daug aštrumo, nes mėgsta, druskos mažai, bet labai labai gerai išplauna druskoje palaikytus tuos kopūstus. dar deda obuolio, verda tą košelę iš ryžių miltų. Aš nedėjau nei obuolio, nei neviriau, nes naudojau Gochujang pastą.
Maniškiame dabar atrodo, kad daugokai imbiero, bet visai nieko, geras toks pikantiškumas. Aš nenorėjau, kad būtų labai sūru, nes paprastai tik per sūrų nusipirkdavau. Žiūrėsiu, kaip jis ten toliau fermentuosis, visai valgomas, kitą sykį gal daugiau česnako dėsiu ir obuolio bandysiu bei tą košelę virsiu.
O kopūstai lietuviški jau išrūgo normaliai .
Iš pastų žinau - pomidorų 🤣🤣 Kas su maistu susiję.
Tai tikrai pilna internete tų receptų.
Šiaip tikrasis kimči ten gana ilgai rauginamas, ir reik kažkokios ten korėjietiškos pastos ar miltelių. Tai ką mes darom, dar vadina chimči.
Labai skanų kimči pernai per kalėdas dovanų gavau berods Halės turguj yra toks Chaosai. Dar visai skanus būdavo Pilaitės outlete, tokia Garnyrija, nežinau ar ji dar tebėr, labai seniai buvau.
Pati daryt neplanuoju, nes jei tikrasis tas procesas, tai reik šiltai parauginti tuos kopūstus, o kininiai kopūstai gerokai smirdi rūgdami
Kapseika - aš ne šiemet pradėjau apie kimči domėtis . Pavasarį pirkau net konteinerius fermentavimui . Nu, ir tos pastos, ryžių miltų iš Youmame pardės. Vat kada atėjo ūpas pabandyti tik . Tai tau dar skaityt ir domėtis, gal kada ir pribręsi . Mane tai dičkė dukra visokiom įdomybėm paskatina. Pasvaigsta apie ką nors egzotiškesnio, tai mama po kurio laiko nuperka ar pati pagamina ką nors .
Šiandien pas mus orai visai sudurniavo, nuo - 1 iki +16.5 dėjo, galvą skauda visą dieną.
Oho!
Imk kašmyrinę tabletytę nuo galvasopio.
Nu ir susikeikei, Restar, košelės, gochujangai, aišku, kad nieks šiai dienai neaišku
Išsisaugojau tavo parašymą, kai jau pribręsiu gamybai, dar kart paskaitysiu.
Jioo, Restar moka.
Aš nesuku galvos ir nusiperku. Fermentuotos daržovės - jėga. Tooooooli man iki Restar pramoninių kiekių. Pas ją galvos didesnės, ir jų DAUG.
Iš pastų žinau - pomidorų 🤣🤣 Kas su maistu susiję.
Dar po Romos turėtum ir pasta mokoronijus vadinti.
As egzotiskesniu receptu gamybos ieskau youtube'je norima kalba. Ir produktus lengviau atsirinkti, ir pati gamyba aiskesne. Svarbiausia, kad video butu trumpas (<10 min.)
As kimchi nedariusi, ir net neragavusi, nes gyv.vietoje pirkti nera, uztat vis planuoju pasigaminti, ir ta nora Restar vel suzadino.