QUOTE(san @ 2018 01 27, 00:53)
nėra jokios problemos bent jau namie valgyti be gliuteno. duoniukai: kukurūzų, ryžių, grikių.
taip pat visiems kepiniams miltus susimaišai iš tų pačių kukurūzų, ryžių, grikių. tik, kad brangiau gaunasi, nei kviečiiai. jei jau visai įkainą nekreipti,tai dar tapijokos miltus naudoja. aišku, grikiai duoda trapumą. Iš ryžių miltų bus panašiai, kaip iš kvietinių - galima ir lietinius kepti. Tik, aišku, brangu. Nesaldiems blynams labai tinka žirnių miltai. pyragams taip pat galima pamaišyti maltų riešutų.
Taip pat kepiniams vietoj miltų galima naudoti virtas trintas pupeles ar bulves.
Tai mes taip ir darom, bet skaitet raso, kad ir ruginiuose miltuose jo yra, o ka isvardinot senai vaikus taip maitinu duoniukai megstamiausi nuo mazu dienu
Bet mano vaikai dar labai batona megsta ir bulkutes, tai va su šiuo ir dirbam ir sekasi neblogai
Papildyta:
QUOTE(Rožės vardas @ 2018 01 27, 11:14)
Ar buvote pas gydytoją? Čia vadinamieji augimo skausmai? Esu pirkusi savo vaikams 7 ir 10 metų tokį magnį kalcį pagerti.
https://www.iherb.co...90-Animals/7531 pirkau dantims, galimam trūkumui pašalinti, nes sugedo vienas dantukas.
Sau kitokį dabar naudoju magnio aliejų tepamą, pati kojas tepu, kaip dėl vaikų nežinau. Reikėtų su gydytoju tartis jeigu tikrai jo trūksta. Vakar savo poste prieš kelis puslapius idėjau.
Tai taip nuo augimi ir daktare sake magni gert
jusu idetas mg labai silpnas, gal kas rade kai pakeliuose buna, bet kad skanu butu, nes mum net 400 mg turi doze buti