QUOTE(kriisti @ 2018 01 26, 21:26)
Mano žinios kad jo yra kvietiniuose, o pilno grūdo rugiai ne, tai ka tada valgyt....duoniukus perku kukuruzu su moliugais ir rugiu, kad tik nebutu kvieviu, mum jaucias, kad geriai, net osteopate tai pastebejo, pas dar dėl įtampos si beda yra, tvarkom viska
nėra jokios problemos bent jau namie valgyti be gliuteno. duoniukai: kukurūzų, ryžių, grikių.
taip pat visiems kepiniams miltus susimaišai iš tų pačių kukurūzų, ryžių, grikių. tik, kad brangiau gaunasi, nei kviečiiai. jei jau visai įkainą nekreipti,tai dar tapijokos miltus naudoja. aišku, grikiai duoda trapumą. Iš ryžių miltų bus panašiai, kaip iš kvietinių - galima ir lietinius kepti. Tik, aišku, brangu. Nesaldiems blynams labai tinka žirnių miltai. pyragams taip pat galima pamaišyti maltų riešutų.
Taip pat kepiniams vietoj miltų galima naudoti virtas trintas pupeles ar bulves.