Spuogai yra besikeičiančio hormoninio fono problema. Aš su tuo kovojau labai ilgai, esu suaugusi, tad mano pasirinkimas platesnis, sau naudoju DIM, https://iherb.co/3Xat7R66 , tačiau dukrai aš nepatariu pirkti kokių nors papildų dėl spuogų iš iherb, nebent kokių vitaminų, tinkamų vaikams, taip pat nepatariu ir DIM, tai suaugusiems. Tas pats ir su kosmetikos priemonėmis. Nesiūlau veido liesti. Kaip tik yra toks dalykas dėl jaunatvinių spuogų, kad negalima nuplauti viršutinio odos apsauginio sluoksnio. Pabandykite paieškoti google, jei kalbat angliškai, tas judėjimas vadinasi caveman regimen (urvinio režimas) . Jo esmė yra tame, kad negalima veido plauti, muiluoti ir perplauti. Veidas plaunamas tik vandeniu. Ypač tokiame amžiuje. Tada oda pati tampa įgali kovoti su savo pačios išskyromis. Nes nuplaunant viršutinį sluoksnį dažnai, kaip tik padidėja riebalų gamyba. Daug kas, tarp jų ir dažnai kosmetologai, rekomenduoja plauti ryte ir vakare, su priemonėmis... Taip sugadinama oda. Plauti per daug visai nereikia. Geriausias dalykas plauti veidą esant dvylikos metų yra vanduo. Be nieko. Dar vienas dalykas, labai svarbu atpratinti vaiką čiupinėti veidą per pamokas, prie veidrodžio, ir t.t. Čia labiau opi problema mergaitėms. Berniukai tą daro mažiau ir nežiūri į veidrodį, nerakinėja, nes daugumai išvaizda mažiau įdomi. Mano sūnus panašaus amžiaus, jis nestovi prie veidrodžio, taip kaip stovėjau aš tokio amžiaus. Veidą nuplauna tik vandeniu, ir tie spuogai, pūlinukai bei juodi inkštirai kaip atsiranda taip ir dingsta. Todėl, kad jis jų neliečia ir nesuteikia dingsties jiems plisti kaip dauguma savo išvaizda susirūpinusių moterų, merginų. Neužkrečia veido, jo nesužaloja, neperneša bakterijų ir t.t. Tiesiog pasakykite, kad nedėtų rankų prie veiduko. Aš galvoju, kad tai svarbiausia, ką šiuo metu jai galite perduoti kaip mama. Dar reikia, kad mažiau vartotų cukraus, greitųjų angliavandenių (bulka, duona, batonas ir t.t), bet žinau, kad su vaiku tai gana sunku pasiekti. Vistiek į namus kažkas atneš, ir jų gaus
QUOTE(ataner24 @ 2020 09 30, 21:38)
<p>Sveikos merginos. Labai prašau patarimo.. Dukrai 12 m. Prasidejo jaunatviški suogai, juodi inkštirai. Na problemos. Labai prašau patarkite, ka perkate savo paaugliukams. Labai aciu</p>