QUOTE(Nika77 @ 2019 07 09, 17:20)
<p>Ar pastaruoju metu yra kam sulaikę siuntas?
<span>Mano prekės kainavo 23,78 Eur, pritaikė -1,88 Eur Loyalty Credit, siuntimas 2,94 Eur. Viso bendroje sumoje 24,84 Eur (su siuntimu) ir jie man teigia, kad turiu muitą susimokėti su išmuitinimu 16,69 Eur.
Paskambinus tokia informacija - </span><span>KEITĖSI SKAIČIAVIMO TVARKA. Į tą 22 Eur sumą skaičiuoja ir siuntimo mokestis, ir Loyalty Credit.
Ką tokiu atveju - neatsiimate siuntos ir keliauja ji atgal, o iherb grąžina eurus?
</span></p>
Nika77, as irgi ka tik pirma karta gavau laiska su ismuitinimu 16,69 eur (8 Eur PVM+8,69 Eur dekl. paslauga), nors prekes kainavo daugiau nei jusu-subtotal 25,85 eur, Loyalty Credit -1.90, Shipping 1.97, Rewards Credit -4.20, Order Total 21.72.
Ir niekaip nesuprantu, kaip jie ta PVM paskaiciavo. Nu niekaip negaunu tu 8 Eur PVM ir viskas. Nors mano ir jūsų PVM sumos turėtų skirtis nors ant kelių centų. Panasu, kad jie viena suma visiems paraso, nesvarbu kokia prekiu verte.
Cia rimtai, kad i 22 ieina jau ir siuntimo mokestis?
Papildyta:
QUOTE(ra2ga @ 2019 07 10, 08:28)
Laba.
Jus pati atsaket i savo klausima. Preke kainavo virs 22 eur, Jeigu subtotal virs 22 eur tai ir teks tada moketi kartu su transporto islaidom
http://www.muitai.lt/duk
Pirkau prekių internetu iš JAV (Kinijos, Honkongo ir pan.) kokius importo mokesčius turėsiu mokėti?
Jeigu prekių vertė be transporto išlaidų neviršija 22 EUR daugumoje atvejų jokie importo mokesčiai nebus taikomi. Jeigu prekių vertė be transporto išlaidų viršija 22 EUR, tačiau neviršija 150 EUR mokėti reikės 21 proc. (9 proc. knygoms) PVM nuo prekių vertės ir transporto išlaidų. Jeigu prekių vertė be transporto išlaidų viršija 150 EUR, mokėti reikės PVM ir muitą priklausomai nuo prekių rūšies. Be muitų ir PVM, prekės turinčios sudėtyje etilo alkoholio (gėrimai, kosmetika, valikliai ir pan.) ir tabako gaminiai bus apmokestintos ir akcizais.
O logiškai ir teisiskai mastant, prekių vertė tai ne ta suma, už kurią man iHerbas sutiko jas atiduoti? T.y. ta suma, kurią man nuskaitė nuo kortelės?