Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai 67 tema

Sveiki,gal kazkas atsakys,kaip jus valotes dantys su breketais,man nlbj suvokiama?😁Pati mastau detis tdl ir kilo toks kls..beja kiek jus mokejote uz apsilankyma pas ortodonta?

Aš turiu el. šepetėlį, tai tik tik įsigijau ortodontinius antgalius ir labai patogu  :) Ir turiu irrigatorių Panasonic, tai prapurškiu tarpdančius ir vsio  :) Ortodontė dovanų davė vieno danties Curaprox šepetėlį, tai laikau darbe, po valgio prasivalau su juo ir paprasčiausiu tarpdančių siūlu ir dar tarpdančių šepetėliu tarp breketų pravalau  :D

Turiu ir namie vieno danties šepetėlį tam atvejui, jeigu pamirštu įkrauti el. šepetėlį, tai visus dantis pravalau su juo, iš tiesų man pilnai užtektų vieno danties šepetėlio, tarpdančių šepetėlio tarp breketų valyti ir tarpdančių siūlo tarpdančiams, bet taip panikavau dėl higienos, kad dabar pilna vonia el. priemonių, antgalių, siūlų ir šepetėlių  :D

Atsakyti

Beje, vizitas pas ortodontę kainavo 15 eur, breketų uždėjimas 750 eur. Nemokamai ortodontė davė rinkinuką priežiūrai ir nemokamai nusiėmė sau gibsinius žandikaulių antspaudus  :4u:​  

Atsakyti
QUOTE(be*starlet @ 2017 02 10, 23:01)
Sveiki. Jungiuosi prie nauju breketuotuju. Dar tik 2 diena. Norisi tik kad nuimtu breketus cia ir dabar....  Tempimas stiprus, guodziuosi, kad skausmas priartins akivaizdzius rezultatus. Skauda net keksiuka kramtyti, maista ryju gabaliukais....

Tvarkau skandi pas Damusiene Kaune. Viso paskaiciavo ~1500eur.

Sveika prisijungusi į mūsų būrį! Puikiai tave suprantu, nes pati įsidėjau breketus prieš 2,5 savaitės. Kaip ir tau, pirmos dienos buvo tragiškos, taip pat norėjau, kad tuos breketus nuimtų čia ir dabar biggrin.gif Netikėjau, kad greitu laiku gali kažkas pasikeiti... negalėjau nieko sukąsti, nes dantys rėmėsi į breketus, trynė lupą, nakčiai visada dėdavau vaško ant breketų, stiprus šveplavimas. Tačiau šiai dienai jokio tempimo nėra, vaško nebenaudoju, sukąsti galiu ne 100 proc, bet kokius 90 proc. Vakar net įveikiau hamburgerį yahoo.gif Taip, kad pati 5sitikinau, kad reikia tik didel4s kantryb4s ir laiko!
Tiesa aš taip pat lankausi pas Damušiene smile.gif
Atsakyti
Na aa irgi noriu pasidalinti parirtim smile.gif su breketais jau 5ta savaite. pirma savaite-kazkoks kosmaras!!!galvojau na kam man toookio nepatogumo reikejo... bet dabar, praejus kazkiek laiko, galiu pasakyt, kad niekas nepasikeite labai jau. isskyrus tai, kad nekandu nieko kieto. pvz keptos duonos. o pvz obuolius valgau ir.viskas ok. bet kai pagalvoju kad arteja ta diena kai reikes apsibreketuot ir apatini zandikauli... vaje.. vel savaite beveik be maisto. Nes bekenciu visokiu kosiu jogurtu ir pan. Na nieko. Bet man asmeniskai didziausia baime kad neuzdwtu to vadinamo "apynasrio" .. ba tada tai nublusciau turbut smile.gif)) ir dar klausimas, galbut aktualesnis kaunietems. Na kaip jus sutelpat i 1500 eur uz gydyma, o man sake atsieis apie 2500.. kazka akivaizdziai praleidau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Editulka23 @ 2017 02 13, 22:32)
Na aa irgi noriu pasidalinti parirtim smile.gif su breketais jau 5ta savaite. pirma savaite-kazkoks kosmaras!!!galvojau na kam man toookio nepatogumo reikejo... bet dabar, praejus kazkiek laiko, galiu pasakyt, kad niekas nepasikeite labai jau. isskyrus tai, kad nekandu nieko kieto. pvz keptos duonos. o pvz obuolius valgau ir.viskas ok. bet kai pagalvoju kad arteja ta diena kai reikes apsibreketuot ir apatini zandikauli... vaje.. vel savaite beveik be maisto. Nes bekenciu visokiu kosiu jogurtu ir pan. Na nieko. Bet man asmeniskai didziausia baime kad neuzdwtu to vadinamo "apynasrio" .. ba tada tai nublusciau turbut smile.gif)) ir dar klausimas, galbut aktualesnis kaunietems. Na kaip jus sutelpat i 1500 eur uz gydyma, o man sake atsieis apie 2500.. kazka akivaizdziai praleidau smile.gif

As tik apacioje breketus dejau, kad dantis istiesinti... tai man sake kainuos apie 800 eur . Klausiau kiek laiko reiks juos nesioti, tai sake vienu metu turetu uztekti, nes kitu atveju nezinau ar buciau ryzusis deti breketus. Manau kaina dar priklausi ir nuo to, kiek laiko reiks nesioti breketus...nes kitos nesioja ir po 2-3 metus, tai ir vizitu daugiau reikia, gal del to ir kaina iskyla ax.gif Be to po breketu nuemimo man tikrai reiks ir estetinio blombavimo, tai ten manau vel panasia suma sumokesiu 4u.gif
Atsakyti

As tik apacioje breketus dejau, kad dantis istiesinti... tai man sake kainuos apie 800 eur . 

Tik apačioje dėjo?  :hmm: Kaip įdomiai, net jeigu dantukai kreivi, vis tiek ištiesinus jie kitaip susikąs su viršutiniais, tai kažkaip įsivaizduoju, kad ištiesinus reikėtų sąkandį pakoreguoti prie naujos dantų padėties  :hmm: Na, bet ortodontė turbūt geriau žino, matyt viršutinių dantų padėtis labai gera  :)

Man tai nepasisekė, nors viršutiniai lygūs, bet gavau breketus abiem žandikaukiams ir kainuos daug  :blink: Neskaičiuojant jau kiek išleidau kol juos užsidėjau...

Atsakyti

Aš mokėjau viršutiniam žandikauliui   metaliniam 370 eur. Net neklausiu kiek viso kainos-nes tikrai sunku apskaičiuoti-nešioti mažiausia reiks 1,5 metų. Žiūrint kaip greit dantys atsistos kur reikia... Už konsultaciją moku 15 eur, už lanko keitimą +konsultacija, apžiūra 50 eur. :4u:

Atsakyti
QUOTE(Kisulita)
Ar tikrai? Kiek aš domėjausi, tai kramtant suaktyvėja kraujotaka dantenose ir žandikaulyje, kas lemia lengvesnį dantų judėjimą  hmm.gif unsure.gif  Beje, valgant skystą maistą, rizikuojama, kad ims tripti žandikaulio kaulas, reikia kramtyti, kad būtų naudojamas žandikaulis  smile.gif

Dantų vietos keitimas breketais dėl to ir įmanomas, kad aplink visą danties šaknį yra retesnio kaulo tarpas, kuris skirtas amortizuoti kandimo metu patiriamą smūgį. Žandikaulio išretėjimas nuo nenaudojimo šiuo atveju negresia, nes kaulas dar ir kaip naudojamas - tik dantis kaule stumiamas ne žemyn (kaip įprasta kaskart kandant), bet į šoną. Tiesiog kai dantys stumiami IR breketų pagalba į šoną, IR įprastai maitinantis žemyn, jų kelionė į pageidaujamą vietą užtrunka ilgiau nei truktų jei dantis būtų judinamas tik į šoną viso gydymo metu. Jei tau laikas ne problema - nieko baisaus, jei ir kramtysi. Aš tai noriu kuo greičiau juos nusiimti, todėl darau viską, kad gydymas truktų trumpiau.

QUOTE(Editulka23 @ 2017 02 13, 22:32)
Ir dar klausimas, galbut aktualesnis kaunietems. Na kaip jus sutelpat i 1500 eur uz gydyma, o man sake atsieis apie 2500.. kazka akivaizdziai praleidau smile.gif

Ar pas Damušienę Ortodontijos centre dėjaisi? Pvz.: karūnėlė dančiui kainuotų net x2 brangiau Denticijoje nei pas mano įprastą stomatologę, tai breketų kainos ir turbūt keliagubai skiriasi skirtingose klinikose.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ežeruosna: 14 vasario 2017 - 13:17
QUOTE(Flegma @ 2017 02 12, 08:24)
Asmeniskai nelabai manau, ka dantis galejo "nusivalgyt" taip greitai. Manyciau, kad jis buvo apdiles nuo netinkamos padeties, bet kai ji atstate i normalia padeti, tai sis nuvalgymas i pasirodi.
Man dar greičiau taip pasidarė viršutiniam dančiui, kuris rėmėsi į breketą ant apatinio danties. Per tris savaites jo šonas aptrupėjo (nelabai daug, bet bent jau krūminis, tai nesimatys), o ant viršaus dar net nebuvo breketai uždėti tada...

QUOTE(Flegma @ 2017 02 12, 08:24)
Naudojau pasta be fluoro. Ir nieko. smile.gif
Neprivaloma tokios pastos naudoti smile.gif Tiesiog jei silpnesni dantukai, mažai kas prevencijai gali būti geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ežeruosna: 14 vasario 2017 - 15:40
Rutininis klausimas: kaip issivalyti dantis su siulu? juk siulas ilenda tik iki vielos. Ar yra kazkokiu gudresniu siulu ?
Atsakyti
QUOTE(be*starlet @ 2017 02 14, 20:35)
Rutininis klausimas: kaip issivalyti dantis su siulu? juk siulas ilenda tik iki vielos. Ar yra kazkokiu gudresniu siulu ?

https://www.assorti....0vnt/?item=2020
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2017 02 15, 00:28)

Aciu. o vaistinese nebuna? internetu dar uz siuntima nesinori moketi...
Atsakyti