Nu ne man tokie dalykai - kačiukų priežiūra ir globa...
Ir dovanojimas Vieną kačiuką tą juodą ilgesnio plauko padovanojau, išsivežė žmonės į butą, dukra apie 13 m. norėjo katinėlio....
Rytoj galėtų paimti likusius abu kažkur į sodybą, kad ir peles gaudytų. Bet toj sodyboj jie dar negyvena, gal po metų ten įsirengs. Sakė bent kartą į savaitę nuvažiuoja, maisto paliks, yra ir kur šiltai gyventi. Einu iš proto,- kaip man atiduoti, jeigu jie savaitę gyvens neaplankyti, maistas tik kažkoks padėtas... Verkiu... Jie gi vaikai, verks ir išprotės...
Turbūt nepajėgsiu šitaip padovanoti....
Tai jau daugiau jokių dovanojimų - gyvensime ramiai, rūpinsuosi abiem juodukėm ( mama ir trumpaplauke katyte ), reikia jaukintis, nes laukia sterilizacija, reikia, kad nebūtų tokia niekaip nepaliečiama O pavasarį bus matyti...
Jaučiuosi, kaip išleidusi vaikus tada į užsienį....
Gerai, kad ir neatidavėt į sodybą. Juk jie dar mažiukai ir žiema galima sakyt čia pat. Gaila, kad juodukė parodė ne kokį savo charakterį
Su tuo dovanojimu taip jau būna, niekada iki galo nežinai ar "pataikei" su naujais šeimininkais. Na tikėkimės viskas bus gerai.
Likusios abi juodukės manau pripras ir viskas bus gerai.
Sėkmės jums
Aciu mergaites, neplanuojam kol kas ypac cia UK su ju tokia vet pagalba ..
Tai vat kad tokiu nebebus, pasidairau i katukus bet jau neimsiu ne vieno panasios spalvos kad nenoretusi lygint, prisiminti ir pan. Jie buvo tokia kiti bus kitokie... Gal kai i LT grysim . Vyras šuns noretu kad turetu ka aukleti nes dabar mane aukleja 🤣
Mane atpažino, tiesė rankeles iš narvo, kišo galvytę, visą kelią kasiau kakliuką, rankytes, o jis vis rėkė, prašiau- nenumirk Važiavau 140 visą kelią, nežinau ar dar turiu vairuotojo teises....
Namie pasistačiau narvą, skubiai atnešiau katę iš katilinės, išleidau mažylį - kokia meilė, koks džiaugsmas, kokia laimė . Išglosčiau mažąjį, truputį pavalgė, bet labai abu norėjo išeiti. Išėjom, mažutis pats nuvedė mus į katilinę, o ten ir juodukė, mačiau paskui, kad labai švarinosi savo lizdelyje...
Lauksim žiemos, lauksim sterilizacijos, negaliu aš tų laukinukų siūlyti į šeimas, be to, bijo ir vaikų.
Azu, grįškite jau Jūs...ir čia gyventi galima, ir katinėlių visokių pilna
N e i š s k i r i a m i e j i
O kiek jiems laiko yra? Jūs maitinate ir jie jau priprato prie jūsų.
Na gal jie gyvendami pas jus nepridarys bėdos. O rainiuko šeimininkai (jau buvę) niekada neturėjo augintinio? Bet tai koks jis gražutis , gal daugiau laiko jam reikėjo ir kantrybės naujųjų šeimininkų.
O kokie reikalai su juodu ilgaplaukiu, ar priprato jis naujoje šeimoje?
O pora kartų tiegiog padėjo galvą ir net nenori nei judėti nei rėkti, tada sakiau, nemirk...
Jis buvo papuolęs pas labai inteligentišką moterį, ji prieš tai turėjo bengalą, bet ji gyvena su 4 vaikais 5-13 m., butas didelis, žodžiu rainiukui buvo labai nepriimtina, ir šeimininkė išsigando, kad žudom katinėlį, aš pirma jai paskambinau, sakau jeigu blogai,- pasiimsiu
Ilgaplaukė juodukė gyvena bute jau virš savaitės, ieškojau šeiminkų nuo sekmadienio, vakar perskambino, sakė apsiprato per 3-is dienas, miega vaikų lovoj
Juodukė trumpaplaukė katilinėj ( ten tik dujinis katilas ir boileris, jokių malkų, ugnies ar pan.), nieko nesileidžia, dar nespaudžiu, tegul žiūri, kaip myluoju mamą ir rainiuką, be to, ji ilgam turbūt įsiminė, kaip aš jai už sprando plaukus išpešiau...
Katinukai tikrai gražūs, ta moteris kaip pamatė, tai tik aikčiojo....
Man brangoka juos maitinti, rūpintis irgi, dabar į lauką stengiuosi neleisti, tai toj katilinės patalpoj įjungiau el. radiatorių, žiemą vistiek ten reikia šildyti dėl vamzdžių, bet dabar dar ankstoka būtų, bet kačiukam labai vėsu. Na, o pavasarį kaimynai sakys: "susirink savo kates, neleisk į daržus", na, maždaug panašiai...
Na, prikalbėjau, priplepėjau.....
Gaila , kad rainiukui netiko aplinka. Matyt jis išsigando ir vaikučių ir dar uždarytas. Pasimetė tokioje erdvėje. Ir mat kaip skirtingai, ilgaplaukė apsiprato greit. Manau ir su rainiuku būtų viskas buvę gerai, bet yra kaip yra.
Likusias svarbiausia sterilizuoti, kad daugiau neatvestų palikuonių. O gal į kaimynų daržus ir neis Aišku jeigu tai sodai, tai mažai vietos. Pas mus kaime ,kai dar nebuvo tuščia sodyba, tai mūsų katinams užteko savo daržo ir darželio
Sunku su tuo maitinimu, aš ir pajutau, kai dar papildomi du snukučiai atsikraustė. Man dar ir kraikas prisidėjo, tad ir ką veikt yra ir kainuoja. Bet kažkaip tai sukuosi. Mes dar prisidedam prie kaime likusio katinuko maitinimo. Kaimynai jį priglaudė, jis ten pas juos ūkiniam pastate gyvena, bet maistą perkam mes. O kai grįžtam dar iš kaimo atbėga ir daugiau tokių priklydėlių, pamestų , išduotų katinėlių. Aišku jie turi kur prisiglaust ir miegot, kaime pilna ūkinių pastatų su šienu. Ką jie valgo neaišku, vistiek gal kažkas ir pamaitina juos, nes neatrodo labai sukūdę. Yra tokia moteris pas mus kaime , kuri irgi neabejinga katinukam. Mes tai nuperkam iš Maximos konservų tų pigesnių, paskui Rimi būna tokia šlapiankė ( ne gyvūnų prekėse, o žmonių) . Ji gana pigi, tad jos priperkam , kai jau važiuojam.
Stiprybės jums, laikykitės. Manau , kad viskas bus gerai.
Azu suprantu tave, kad nesinori jokio augintinio. Bet man tai buvo atvirkščiai, kai netekau Funtuko, liko dar Friskutė, paskui atkeliavo ir Pūkytė. Dar vėliau liko globojamas katinėlis , beje ryžas. Dabar dar ir iš kaimo ryžą turiu. Tad Funtukas buvo ryžas ilgaplaukis, dabar turiu du trumpaplaukius ryžikus. Ir man kažkodėl vistiek ryža spalva yra ryža ir nesvarbu, kad vieno ryžo netekau. Tačiau deja tokio kaip Funtikas daugiau tikrai nebus. Visi jie labai labai skirtingi.
Ateinu paverkti, gal bus lengviau. Nieko man nesigauna su jokia globa ir priežiūra. Iš tos katilinės kaip ir išleisdavau šiek tiek prasilakstyti, vistik ne kalėjimas... Bet šiandien vakare jau atgal suvaryti negaliu. Jeigu katė ir rainiukas dar eina pavalgyti, tai juodukė nelenda net dėl maisto. Keliauja jie į vaikystės namus - savartyną iš malkų ir vielų, lentų....Toks pyktis ima....
Aišku, dabar jau tikra paauglystė, nori lakstyti kaip išprotėję, bet jiems jau apie 5 mėn., ta juoda pana tuoj sumorčiuos ir bus nuo brolio arba ryžas kantriai laukia ir viską stebi, panų reikia.
Sterilizuot aš jos nepagausiu, nematau šansų kaip ją pasigauti. Su rainiuku viskas tvarkoj, kai reikės tai nuvešiu, bet noriu dar paauginti, o tai panelei grėsmė ne tik nuo brolio ....
Žodžiu, neviltis....Sveikatą sau gadinu su tokiom problemom, o norai buvo geri...
Pirmą kartą gyvenime laukiu blogo oro, rudens, žiemos, gal jie bus sukalbamesni. Ir dar ta mama-katė viską skirtingai daro Į lauką jinai išsiveržia, tai ir vaikai...Katinukus buvau net namo įviliojus, tai ta rėkia už durų, o pati neina Ai, einu toliau verkti....Gaila, kad iš temos išsivaikščiojo merginos, kurios turi ir patirties, nes dauguma turėjo ir globą, gal kokie panašūs atvejai buvo, gal ką patartų...
Tikras vargas su tais katinukais. O kažkur aplink jus nėra kokios nors globos organizacijos, kuri pagelbėtų? Gal į FB parašykit kuriai nors o-jai arba pavz. Į Dryžuota laimė FB psl. Ji lankydavosi čia supermamų psl., gal ji ką patars.
Nes iš tikro gaila ne tik mamos, kuri vėl gali turėt vaikų , bet ir mažosios katytės. Jos labiausia gaila , ji juk dar jaunutė, o jeigu katinai neduos jai ramybės, tai ne kas. Na o jie visi pripratę prie laisvės, tad ir veržiasi.
Ui, ne ne, rariuk, katę aš sterilizavau, kai ji baigė maitinti vaikus... Ir dabar ji mano draugė
Bet, atrodo, kad nutiko kai kas labai negero.... Bet noriu įsitikinti vakare po darbo ....