Sveikos!
Esu ilgametė šio forumo skaitytoja ir kažkiek dalyvautoja (kažkada mano Žiezdrulė net buvo įtraukta į kažkada čia kiek pabuvusį kačių albumą...). Kreipiuosi į kolektyvinį, mano nuomone, profesionaliausią virtualioje LT erdvėje kačių reikalų protą su tokia problema:
Mano sena (>16 metų, tikslesnis amžius nežinomas), prieš 13 metų sterelizuota, per ilgą gyvenimą neturėjusi sveikatos problemų katė, galų gale šių problemų apturėjo... ar dėl senatvės, ar dėl auglio kažkur (ant šono yra toks kietas lazdyno riešuto dydžio dalykas...) įgijo skydliaukės hyperaktyvumą... pakūdo per pusę ir t.t. ... dabar vartoja Thyrozolą... kiek pasitaisė, bet... ir toliau per daug aktyvi... o svarbiausia, atsirado problema dėl, kurios čia ir pasikreipiu – ji pradėjo žymėti ...prieškambaryje kilimėlius sumyžinėja... juodai... Mano versija: thyrozolas atgaivino sexualinius instinktus, o iš lauko su batais atnešami kvapų signalai ją verčia juos peržymėti... gal aš ir teisi, o gal ir ne... bet ką daryti? Turit minčių?
Pas veterinarą. Šlapinimasis gali būti dėl kokio uždegimo, streso, susirgimų. Artimoje aplinkoje turiu atvejį, kur katė šlapinosi ne vietoje - pasirodo diabetas.
Reikėtų ištirti šlapimą, kraujo tyrimai - inkstų, kepenų, kasos parametrai, cukraus kiekis, skydliaukę pakartotinai patikrinti, galbūt reiktų koreguoti vaistų dozę. Bet viską būtina derinti su veterinaru, kuris pažįsta ir gydo katę.