Įkraunama...
Įkraunama...

*** Mūsų katytės ir katinėliai ***

Sveikos!
Esu ilgametė šio forumo skaitytoja ir kažkiek dalyvautoja (kažkada mano Žiezdrulė net buvo įtraukta į kažkada čia kiek pabuvusį kačių albumą...). Kreipiuosi į kolektyvinį, mano nuomone, profesionaliausią virtualioje LT erdvėje kačių reikalų protą su tokia problema:
Mano sena (>16 metų, tikslesnis amžius nežinomas), prieš 13 metų sterelizuota, per ilgą gyvenimą neturėjusi sveikatos problemų katė, galų gale šių problemų apturėjo... ar dėl senatvės, ar dėl auglio kažkur (ant šono yra toks kietas lazdyno riešuto dydžio dalykas...) įgijo skydliaukės hyperaktyvumą... pakūdo per pusę ir t.t. ... dabar vartoja Thyrozolą... kiek pasitaisė, bet... ir toliau per daug aktyvi... o svarbiausia, atsirado problema dėl, kurios čia ir pasikreipiu – ji pradėjo žymėti verysad.gif...prieškambaryje kilimėlius sumyžinėja... juodai... Mano versija: thyrozolas atgaivino sexualinius instinktus, o iš lauko su batais atnešami kvapų signalai ją verčia juos peržymėti... gal aš ir teisi, o gal ir ne... bet ką daryti? Turit minčių?

Pas veterinarą. :) Šlapinimasis gali būti dėl kokio uždegimo, streso, susirgimų. Artimoje aplinkoje turiu atvejį, kur katė šlapinosi ne vietoje - pasirodo diabetas. 

Reikėtų ištirti šlapimą, kraujo tyrimai - inkstų, kepenų, kasos parametrai, cukraus kiekis, skydliaukę pakartotinai patikrinti, galbūt reiktų koreguoti vaistų dozę. Bet viską būtina derinti su veterinaru, kuris pažįsta ir gydo katę. :) 

Atsakyti

Sveikos!
Esu ilgametė šio forumo skaitytoja ir kažkiek dalyvautoja (kažkada mano Žiezdrulė net buvo įtraukta į kažkada čia kiek pabuvusį kačių albumą...). Kreipiuosi į kolektyvinį, mano nuomone, profesionaliausią virtualioje LT erdvėje kačių reikalų protą su tokia problema:
Mano sena (>16 metų, tikslesnis amžius nežinomas), prieš 13 metų sterelizuota, per ilgą gyvenimą neturėjusi sveikatos problemų katė, galų gale šių problemų apturėjo... ar dėl senatvės, ar dėl auglio kažkur (ant šono yra toks kietas lazdyno riešuto dydžio dalykas...) įgijo skydliaukės hyperaktyvumą... pakūdo per pusę ir t.t. ... dabar vartoja Thyrozolą... kiek pasitaisė, bet... ir toliau per daug aktyvi... o svarbiausia, atsirado problema dėl, kurios čia ir pasikreipiu – ji pradėjo žymėti verysad.gif...prieškambaryje kilimėlius sumyžinėja... juodai... Mano versija: thyrozolas atgaivino sexualinius instinktus, o iš lauko su batais atnešami kvapų signalai ją verčia juos peržymėti... gal aš ir teisi, o gal ir ne... bet ką daryti? Turit minčių?

Kingas mano tą patį geria, po pusę tabletės, vėl eisim pasitikrinti II pusėje sausio. Tačiau nežymi. Radome jam ir inkstų nepakankamumo I stadiją, pradėjo netoleruoti vištienos - tirti ėmėme dėl to. Vis tik ne skydliaukė kalta. Manau, turite kažką su šlapimo problemom, inkstų nepakankamumas, galbūt šlapimo kristalai/akmenukai. Jei vetas nesutinka tirti, kreipkitės kitur. Šiaip taip atrinkom ponaičiui Kingui maistą ir tikrai, gerokai atkuto. Beje, skydliaukės paslopinimas davė žymiai augiau jėgų - bent kiek pažaidžia. Beje, pakeičiau jam maistą, jam netiko, tai renalinį hipoalerginį ėmiau po nedaug šerti Tašei - šalutinis efektas - Tašė ėmė žaisti   :yahoo:   :wub:​ .  Šiuo metu ponaičiui Kingui taikoma Virbac renalinė dieta. Pagrindas ir baltymas - kiauliena. Kingui 12 metų. Priedas  Kingas.jpg   66,28KB   0 Parsiųsta kartų

Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erode: 10 sausio 2021 - 19:47

Sveikos giriam visu katukus ypac Ainu baleta  :wub:.

Belut ziurek varysiu i ringa. Gal man kaip Lietuvos emigrantui atstovaujanciam Lietuva Svirnelis koki indeli vandeniui padovanos... 442f05a2da25.jpg

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azucena: 10 sausio 2021 - 23:22
Visoms ačiū už patarimus. Inkstai ir kepenys jau tirti: inkstai dar nėra tragiški - dar neperlipo normos, nors jos ribą jau pasiekė, kepenys prasčiau, bet gydytojos nuomone dar neturėtų kelti didesnių problemų, duodamia Hepatiale Forte ta proga. Myžalioja ji tik ant tų kilimėlių, kurie daug batų prisižiūrėję, Be to, dar kartais parėkauja gomuriniu balsu ties 1 iš jų, matyt, kažkuo ypač nusipelnusiu. Morčiavai parėkauja ir dar 1 vietoje (niekaip neįmenu vietos prasmingumo...), bet sausai - be myžimo. Todėl ir suvedu į sexualinio pobūdžio problemas.
Bet jo, matyt, teks pėdinti pas vetą vėl... Ko gero per maža vaistų nuo skydliaukės dozė... bet taip nesinori jos didinti - gydytoja su užuojauta jau yra užsiminusi apie šių vaistų blogį... net patarė pagalvoti apie operaciją, kuri katės atžvilgiu gal būtų gailestingesnis variantas nei pribaiginėjimas vaistais... bet manau, kad katytės amžius jau penelyg garbingas tokiems reikalams... verysad.gif

Atsakyti

Vi_ , ​o šlapimo tyrimą darėt?

Atsakyti
Vincuk, žinok, Svirnelis nebe glavna valdžia, gal Šimonytė ir įpils, ne tik indelį dovanos. biggrin.gif
Atsakyti

3f2d6326f535.jpg

O pas mane gėlininkė-virtuozė,tik patraukiau užuolaidą, mikliai ant palangės atsirado.

Giriu visus sportininkus,balerinas,pūkuotukus  :wub:

Gielux,fantastiški tavo minkštukai  :wub:

Bet ir sniego pas mus užmetė.Šunys sniegu džiaugiasi,o Zunda nė kojos laukan nekelia.

Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(Erode @ 2021 01 11, 08:53)
<p><strong>Vi_ , </strong>​o šlapimo tyrimą darėt?</p>

Šlapimo netyrė, tik iš kraujo žiūrėjo. Kai pamatė, kad skydliaukė dvigubai viršija normą, ant jos ir pakabino visas problemas. Kaip paaiškino: hyperaktyvi skydliaukė ardo kitus organus. Ir išties - pradėjus vartoti Thyrozolą net mažiausia doze, inkstų veikla atsistojo veik į normą.
Dėl to myžaliojimo ne vietoj... jei tai būtų inkstų problema, tai myžaliotų gi visur ir ištisai? Dabar gi - tik 1 zonoje ir ne kiekvieną dieną.

Atsakyti

Priedas  IMG_20200121_202204 (1).jpg   100,77KB   0 Parsiųsta kartų

Vi_,  man panašiau į šlapimo problemas, kada kai kada skauda, kai kada siusiojant neskauda. Nors, tiesą sakant, esu turėjus katiną Mauricijų, Mauricijui buvo apie 8-9 metus, gražus ryžas blondinas. tačiau pasiusiodavo tik retkarčiais. Toj pat vietoje. Problemų neradome, kol jis nesusirgo rinotracheitu nuo Kingo, kuriam buvo operuota ausies landa su pūlinuku. Kingas prabuvo stacionare porą dienų, ten gavo rinotracheitą, kadangi visi skiepyti buvo, gana sparčiai gerėjo - Tašė (inkstininkė 14m.), Kingas  ir Mauricijus staiga atkrito. Pasirodo, buvo terminalinė stadija inkstų nepakankamumo. Išėjo vaivorykštėn. Ėmėm ir šlapimą, tyriau viską, nenoriu prisimint to, nes vėl kaupiasi ašaros. Bet jis pasidavė. Tačiau šlapimas buvo ok, o vat inkstų tyrimo vetas nepasiūlė. Dabar, kai turiu inkstininkę ir pasimokiau, tai Kingui dariau visus tyrimus, kai ėmė kasytis - alergija vis tik vištienai. Tačiau atlikti skydliaukės tyrimai buvo todėl, kad numetė svorio - veterinarė pati siūlė. Aš prašiau inkstų ir kepenų tyrimų. Ir radom tą inkstų nepakankamumo pradžią. Taip pat geriame vaistus skydliaukės veiklai mažinti. Urea pakrito. Manau, tai susiję, tačiau Thyrozolis po kiek laiko, kiek žinau, leidžia savo dozes sumažinti. Kingo nebuvo TTH labai aukščiau normos. Bet vis tik virš normos.

Nuotraukoj Mauricijus prieš išeinant. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erode: 11 sausio 2021 - 19:12
Manęs nėra...ir dar ilgai nebus... sleep.gif

Atsakyti
Išsimiegojau, pavalgiau smulkintos kiaulienos, pagėriau vištienos sultinio, daug gėriau, lakiau kaip šuniukas liežuvį iškišus, nu, kuo čia dar užsiimti ? blink.gif Ir čia katinėlių visai nesimato, kurgi jie dingę ? hmm.gif hmm.gif

Atsakyti