Oi, kokia atvirumo diena čia...
Night, aš atėjau šiek tiek užmesti apie prievartą prieš savo kūną, t.y. mankštas. Neužsikrauk ant savęs grandiozinių planų, jie beviltiški. Kokių 10-20 min kasdien yra tai, ką įmanoma padaryti. Susirask internete kelis pratimus, skirtus nėščioms arba po gimdymo, arba 50+. Kad būtų pratimas kojoms, pratimas nugarai, pilvui, kas nors rankų-pečių juostai. Jokių šuoliukų ir kritinių apkrovimų - jie mūsų amžiuje ėda sąnarius. Ir kasdien daryti "lentą": pradėti nuo 20 sek., palaipsniui ilginant iki minutės. Reikia paversti tai rutina, kasdienės dienotvarkės dalimi, kaip dantų valymas. Tuo pačiu laiku, geriausia ryte, bet gali būti ir per pietus ar vakare. Tiesiog kasdien tuo laiku žinoti, kad atėjo laikas įsispirti į užpakalį.
Man tas labai padeda. Buvau jau atsidūrus duobėj, kada negalėjau užlipti laiptais nestenėdama. Dabar kūnas manęs daugmaž klauso. Žinoma, būna dienų, kai negali prisiversti (kad ir dėl moteriškų cikliškumų). Bet tada padarau bent lentą.
Idealiu atveju dar reiktų eiti bent 3 kartus per savaitę pavaikščioti. Bet mano atveju man sunku rasti laiko. O mankštą namie galiu padaryti kasdien, net ir su mažais vaikais aplink besitrinančiais.