Sveikinu visas Jus su pavasario atgimimo Švente! Kaip po nakties - diena, po liūdesio - džiaugsmas, taip po sąstingio - energijos pliūpsnio linkiu kiekvienai Jūsų. Žydėkite, švieskite, mylėkite ir būkite mylimos.
Vakar trise dažėme kiaušinius. Spintelėje virš viryklės iš palubės Rapolas nukėlė 2010 metų Velykų likučius - 5 dažų tabletės ir kelis lipdukus. Turėjau tetulių dovanotų rudų naminių kiaušinių. Baltų nededa pas jas. Pasiuntėm Rapolą į mišką žibučių. Tas sakė, kad nesupranta tikslo. Bet parnešė žolių. Tada sukarpėme mano 20 denų pėdkelnę ir sukišome išvirtus kiaušus su gėlėm į ją. Vyras užsimanė geltonos dažų tabletės. Buvo perspėtas, kad šūds geltonas ant rudo gausis. Nepaklausė. Ans pas mus užsispyręs (beje, anksčiau kažkas klausė profesijos, tai tokia pati kaip mano, grupiokai buvome prieš 24 metus, tik specializavosi labiau į grožio sferą - gydytojas ortodontas). Kitos kiaušinių dažų tabletės irgi kažkaip durnai dažė. ( Vis tik šiek tiek pasenusios, gal 10 metų). Rapolas sakė, pėdkelnės blogos. Sakiau, kad geros, su lykra, net nebuvo suplyšusios. Tada paaiškėjo, kad dalis kiaušų per taliją karantino metu sustorėję ir patapę apvalūs - lipdukai jų neapima. Vyras bandė papildomai dasivirti mažesnį kiaušą, bet anas sutrūko ir baltymas išsiveržė galingai kaip Vezuvijaus ugnikalnis. Rapolo išvada - nesėkminga diena. Vyro išvada - ne kiaušiniuose stiprybė. Mano išvada - kad tik niekas nesirgtų. Summa summarum kiek apgailėtinas rezultatas:
O tada lauke ant savo palangės radome dovanų nuo giminaičių, kurios sušildė ir pakėlė nuotaiką. Kiaušinius tobulai išmargino 2 ir 4 metų dukterėčia ir sūnėnas.
Su vyresnėliu, tėvais ir uošviais pakalbėjome vaizdo skambučiais. Truputį spaudžia širdį, kad pirmos Velykos be barzdotojo vaiko šalia. Mano tėvai, pakalbėję su anūku Amsterdame, parašė man sms: "Pabendravom su Ignučiu. Laabai panašus į tave. Kažkaip suvyriškėjęs ir laabai gražus." Tai dabar aš kažkiek sunerimau, kad esu suvyriškėjusi.
O čia sąžiningai laikausi valdžios nurodymų dėl kaukių. Rekomenduoju ir jums dėvėti kaukes.