Balti normaliai tie jos ūsai, bet kažkodėl foto taip "raibai" rodo. Fotografuoju su iPhone 11, filtrų beveik niekad nededu, nebent apkarpau, keliu per postimage sumažinusi iki 640x480. Ir va taip gaunasi. Erzina mane tas raibuliavimas. Neturiu jokio supratimo, kodėl. Aš technikos nesuprantu. Šponkiuk, gal tu žinai, kodėl Ainu raibuliuoja ir kaip to išvengti?
Taip taip, ir man įdomu, Bižū ūsai irgi raibuliuoja
Gal kažkas nustatyta, aš dabar irgi Iphone naudoju, bet senesnį, nes užkniso nusibaigus baterija Sony. Aš šiaip fotografuoju su darbu susijusius dalykus (patalpas, ar kažkokius patalpų fragmentus), na, dar kartais Pusnę, ir tai ją pradėjau fotografuot, kai pas jus atėjau, tai nereikia man kokybės, bet irgi pastebėjau, kad Iphone nuotraukos prastesnės nei Sony. Kas keista.
Aist, čia postimage didelius pav mažindamas grybauja. Hipuko ūsai irgi kai kurie tokie. Mačiau ir Bižu ne kartą tokie buvo.
Ne į temą, bet ar man susirūpinti ar ne, kad aš vis dar kosau ir kartais atsikosėju gelsvom-žalsvom gleivėm?
Šponkiuk, kosėji ilgiau nei dvi - trys savaitės? Jei taip, eik pas šeimos gydytoją. Aš prieš praeitas Velykas kosėjau 4 savaites, žinoma, pilnu tempu ėjau į darbą, ir tik tuomet apsilankiusi pas gydytoją "gavau" plaučių uždegimo diagnozę bei intraveninių rimtų kokteilių Šv Velykų proga.
Aha, tikrai ir Bižū ūsai "punktyriniai".
Aš šiandien su mašinėle vaikštau ratais kvadratais apie Ainu. Kai tik ta atsigula pilvu aukštyn, bandau apskusti katės vidinę pusę - pažastis ir pilvuką. Pakenčia trumpai, tada pradeda galinėm kengūrinėm kojom spardyti burzgiančią mašinėlę ir aš atsitraukiu. Iki kito karto. Vyras sako, aš tau ją palaikysiu, ko tu čia žaidi. Aha, palaikysi, - atsakau,- čia tau ne šuo, su Ainu šimtą kartų geriau tartis gražiuoju. Tai va ir tūpčioju apie savo mistinę katę ateivę.
Iš fb:
O čia dail(n)ininko Algio Kriščiūno postas:
Apčiuopiau pas Pusnę kaltūną, bet kur su ja susitarsi... Tai nebent primigusiai ištaikysiu nukirpti. Dabar gal jau pamiršo, bet vienais metais labai vėlės pavasarį, tai galop žviegdavo ant viso daugiabučio vos žirkles pamačius, kad kačiuką žudo, nors nesu įkirpus. Bet esu papešus.
Vakare šian reikalavo atlyginti moralinę žalą konservais. Tai išsipirkinėjau. Trenkė man per leteną, kad negailėčiau, suversčiau visą pakelį ant karto. Atidaviau, bet po valandos ėmė rėkti, kad kačiuką marinu badu. Vienok, malonu, kad ėdri, maniau po narkozės nevalgys šian išvis. Bet gal kad aną naktį atėmiau maistą, nes sakė nešert prieš vet. Nors, tiesą sakant, vis tiek pavogė ryte šiek tiek, nes blogai paslėpiau.
Šian daug malu š pas jus. Darbo savaitės planams įvykdyti turiu dar rytojų. Šian visą dieną irgi nesugebėjau padirbti. Atrodo, kad pavargus kaip šuo, bet iš tikrųjų nuo minčių, ne pačio darbo.
Vakar užsukau į iki, toks juokas suėmė. Žiū grikiai ir ryžiai išpirkti. Man čia jau tokia neadekvati paranoja atrodo. Kodėl žmonės tada kokio meningokoko nebijo taip paniškai?
Ne į temą, bet ar man susirūpinti ar ne, kad aš vis dar kosau ir kartais atsikosėju gelsvom-žalsvom gleivėm?
Šponkiuk, o nebūsiu čia aš su tavim savo zaraza pasidalinus? Nes aš kosau jau virš 4 savaičių (nuo to karto LT). Na, tas kosėjimas seniau buvo blogesnis, dabar toks simbolinis, keliskart per dieną sukosau ir tiek, labiau ryte po nakties. Jaučiuosi visiškai gerai. Bet nervina kažkaip... Bandžiau klaust vaikų gydytojos (kai vaikus vedžiojau), ar nevertėtų man kokių tyrimų, bet ji numojo ranka, tipo čia nerimta. Nu, ir kosau toliau...
Kalbant apie populiariąją ligą ir apie tai, kad italai ją turi, gali būti, jau nuo sausio vidurio... Nesu tikra, kuo mano pačios vaikai prasirgo. Nes vyresnieji mokosi tarptautinėj mokykloj, moksleiviai iš viso pasaulio (t.p. iš Kinijos), sausį grįžo į Kijevą po kalėdinių atostogų gimtinėse, po poros savaičių mokykloj buvo labai padidėjęs sergamumas, trečdalio nebuvo mokykloj... Sausio paskutinę dieną susirgo dukra, karščiavo savaitę (iki 40), gripo testas buvo neigiamas. Po to dar pusantros savaitės gydėsi plaučių uždegimą. Tuo tarpu susirgo jaunesnysis, irgi su 40+ temperatūra ir tais pačiais simptomais, bet truputį trumpiau ir be komplikacijų. Gripo testas neigiamas. Inkubacinis periodas (jei užsikrėtė nuo sesės) kaip gripui ar peršalimui per ilgas. Žinoma, atbuline data nieko nenustatysi, bet kikenu į saują, kad nežinodami jau galėjom su ta karūna permiegot.
Beje, Ukrainoj tuo klausimu štilis. Oro uoste temperatūrą matuoja, bet tuo viskas ir apsiriboja. Spaudoj tik viena kita antraštė. Maisto parduotuvės įprastai užverstos produktais, ūkinėse dezinfekciniai skysčiai nieko nedomina, niekas nieko neužsipirkinėja ateičiai. Žmonės vaikšto kaip visada, pilnos gatvės. Nemačiau nei vienos kaukės mieste.
Katės skerdikės.
Haku man leidžia kaltūnus šukuoti. Na, nesidžiaugia labai, bando išsisukti, bet jei prispaudi, tai kenčia. Kniaukia, kai papešu, bet jokių nagų. Mano gerutis. Šlubas žioplys...
Night, aš čia labiau klausiu ar kokios lėtinės ligos neįsitaisiau. Kosau kažkur nuo vasario 8d., gaunasi trys savaitės. Kosau mažiau nei praeitą, bet vis dar kosau. Ir žiauriai jau užkniso ale sloga, bet ne sloga, o lor ( nepamenu kaip dabar vadinasi) tik purškaliuką paskiria kuris pusdieniui palengvina kvėpavimą. Toks jausmas, kad reiks mokamai kažkur nueit.
Pagalvoju apie kito telefono pirkimą, bet jei pirksiu, tai tik su normaliom kameromis, bet, kad kosmosą kainuoja yra kur nebloga dar kaina su neblogom kamerom, bet jau tokio pločio tie telefonai, kad man iš kankos iškris per pirmą savaitę, nekalbant jau, kad į džinsų košenę netelpa (o aš labai nemėgstų tampytis rankinukų, kuprinių ir t.t, man patinka prie savęs turėti). Tai ir neperku iš principo, lauksiu ką google pixel išleis. Aiškų šiąnakt sapnavau, kad saviškį sudaužiau ir turiu pirkt kitą
Mažas stebuklas. Kokybė prasta, prieblandoj fotkinta, bet eina supratsi, kas per stebuklas
Labas rytas
Lapyn, Kad ir kas ten būtų buvę, būkit dabar sveiki
Aist, bet tai kaip pasisekė, jei išties, vietoje Petro tuosyk laimingai įkliuvo Zosė. Petrą, aišku, irgi pravartu išgaudyt, bet ne taip svarbu, kaip Zosę.
Šponkiuk, gal gydytojams pasiskųsk šiaip būna kosulių, kurie tiesiog ilgai neatstoja, bet geriau būti tikram.
Mes nuo 6 nemiegam, nes, įtariu, kad Pedras norėjo pažaisti su Runcia, o tas paleido kakarynę, ėjau aiškintis ir visi namai nubudo
Tuo tarpu kaltininkas
Lapyn, tikrai ne nuo tavęs zaraza, aš per atostogas šalto vėjo per pūgą prisikvėpavau
Vakar užsukau į iki, toks juokas suėmė. Žiū grikiai ir ryžiai išpirkti.
Man jau nebejuokinga.Vakar Maksej pamiršau ūkinio muilo pasiimti, tingėjau grįžti,sakau užlėksiu į mažąją Norfytę, netoli namų.Ieškau, nėra.Klausiu pardavėjos, sako nešte išnešė, nėra, gal pirmadienį turėsime. :oh:Ir čia aš pajutau nenumaldomą norą nusišauti.
Muilas man reikalingas išimti riebalines dėmes, teplius aš.
Pavargau nuo šitos psichozės.
Bet įsivaizduoju kaip medikai ir vaistininkai kenčia.
Aš Molio kaltūnus furminatoriumi išpešu.Rėkia, keikiasi rinktiniais katiniškais keiksmažodžiais.
Zunda irgi nenori šukuotis.Šeriasi abudu,vaikšto apsipešioję.Nu, kaip bomžiukai
O man punktyriniai ūsai gražu,dar pagalvojau,kaip juo padaro.
Meluoja mama,argi aš panaši į bomžiukę???