Ot tai tau, Šponkiuk.
Daviau Pusnei renal konservukų, sakau, reikia palepinti, juk mėgsta. Nežinia, kiek dar kartu būsime. Tai greit surijo pusę pakelio ir beveik iškart išvėmė.
Pasakykite man, kas susidūrę su kačių inkstų bėdom. Ar davėt, rekomendavo kažkokius vaistus? Suprantu, kad nuo vėžio nepagydys, bet jei uždegimas?
Padėkite man apsispręsti, šian sumišau. Ar Pusnę vilkti tos echoskopijos? Nes ir taip aišku, kad negerai su inkstais. Galbūt pasakys kažką išsamiau. Ir ką tada? Jei nepaskyrė vaistų po rentgeno, ar gali būt, kad bus kitaip po echo?
Nugabenti nesunku, bet turint omeny koks jai stresas grūdimas į narvą, jau nekalbu apie vizitą pas vet. Ji LABAI pikta, kaip laukinė būna, ne tik puola, bet ir širdis daužos. Vėl reikėtų narkozės. Ar nebus daugiau žalos, nei naudos. Pasakykit jūs man.
Na, aš čia rašau, atrodo, vos ne laidoju ją. Tai ne, taip nėra. Atrodo katytė, kaip katytė, nepasakytum kad ligota.
Kur Evangelic dingus? Pasigedau...
Aš turiu 3 inkstininkus dabar. Vienas jau 5 metus skaičiuoja su diagnoze. Jam 2014 davė 2 savaites gyventi.
Dėl vėžio - nelabai supratau ar jie vėžinį darinį pamatė iš rentgeno nuotraukų? Echo nesiūlė? Echo duotų aiškumo gal daugiau.
Dėl inkstų auglio - draugės tėčio katinui (jis jau metuose) rado auglį. Išoperavo Margarita Jakove. Viskas gerai, pasirodo nepiktybinis.
Dėl inkstų nepakankumo - yra vaistų, Lietuvos veterinarai dauguma jų net nežino.
Iš papildų, kurie tikrai geri dėl inkstų, tai K Protect, KC Mega kapsulės (žuvų taukai). K Protect pati mačiau, kad duoda puikų efektą.
Aš dar naudoju Fortekor (čia tie, kurių nežino).
Echoskopiją padaryčiau. Tiksliau, aš tuomet vienu vizitu būtinai padaryčiau bendrą kraują, Urea (šlapalą), Crea (Kreatininą) ir jeigu įmanoma, Fosforą.
Būtų aiškesnis vaizdas, nes pvz echoskopija gal ir gera, bet kraujas rodo pakitimus. Arba būna ir atvirkščiai. Ir nusivežčiau ankstesnius kraujo tyrimus, kad būtų galima palyginti.
Taip pat prie inkstų nepakankamumo, būtinas specialus maistas inkstininkams.
Nežinau ar įnešiau bent lašelį vilties, bet tikrai nepasiduočiau, parodyčiau veterinarams ir išsamiai ištirčiau vienu ypu, taip sumažinant stresą.
Jeigu kažkas dar domina ar klausimų yra, klausk. Jei galėsiu, atsakysiu