QUOTE(Naujokexxx @ 2017 02 18, 21:06)
Mergaitės, o ką jūs gaminate iš maskarponės? Tortus?
Tiesiog fantastiškas (gaila, kad kolorijų nemažai, bet galima to truputi), neatsimenu kur radau, bet turiu išsisaugojus:
Pagrindui:
225 g sausainių
100 g sviesto, tirpinto (man pagrindas nenorėjo sukibti, todėl sunaudojau 150 gramų)
100 g riešutų
Įdarui:
500 g maskarponės
1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
1 valg. š. medaus
250 g plakamosios grietinėlės
3 valg. š. želatinos
Mėgstamus riešutus (aš pasirinkau migdolus) pakepinti sausoje keptuvėje ir gana grubiai susmulkinti. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu iki smulkučių trupinukų. Sumaišyti kartu su riešutais ir užpilti tirpintu sviestu. Gautą masę sudėti į folija išklotą kepimo formą (24 cm skersmens) ir suformuoti pagrindą bei neaukštus kraštelius. Dėti į šaldytuvą ir pasiruošti įdarą.
Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų. Išmaišome maskarponę, kondensuotą pieną ir medų (prieš tai šiek tiek pakaitinau mikrobangų krosnelėje, kol ištirps, ir atvėsinau). Įmaišyti išplaktą grietinėlę ir supilti vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną. Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir dėti į šaldytuvą 3 valandoms. Kantriai sulaukti ir
mėėėgautis.
Dar tiramisu darau, niam niam
QUOTE(Amrinasta @ 2017 02 20, 09:41)
Aš tik už Contigo
.
Aš irgi, visus kur turėjau po truputi metu lauk kai šiuos įsigijau.