Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 5

QUOTE(Vajota @ 2017 01 26, 20:42)
Mes planuojam rinktis suskirstytus, o ar yra kokie niuansai jei renkiesi viduj suskirstytus ir klijuojamus

Pagrindinis niuansas - lango valymo patogume. Jei rėmeliai stiklo pakete - jokių problemų (tiesa, būna rėmelių storio apribojimas priklausomai nuo paketo storio ir paketo dydžio). Jei lietus lengvai pateks ant lango su mediniais rėmeliais iš išorės, manau kad po kelių metų jie atrodys nekaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 01 27, 10:56)
Ar dėjotės popalanginius profilius po langais, ar vis tik sprendėt palangės 'pakišimo' po rėmu problemą kitaip? Jei langus montuoti ant SP laikiklių, problemų su palangės sumontavimu nekilo?

Pas mane popalanginis liko. Kai užsakinėjau, net neklausė ar reikia, o apie tai, kad jis iš viso yra sužinojau jau langus užsakęs, bet kai montavau, juos ignoravau, tarsi jų visai nebūtų, nors jei jų nebūtų buvę, tai vienareikšmiškai būtų buvę geriau. Iš išorės ne prie popalanginio tvirtinau, o kišau į pirmąją lango rėmo atbrailą. Iš vidinės pusės iš vis apšiltinau ir rėmo apatinę dalį, o vidinę palangę glaudžiau prie rėmo iš šono.

Dabar jau langus montuočiau kitaip.

Negalima rėmo apšiltinti iš vidinės pusės, nes tuomet jis negauna šilumos ir iš vidinės pusės labiau apšiltintas rėmas yra šaltesnis, tad ant jo intensyvesnis kondensato rinkimasis.

Iš lauko pusės rėmą apšiltinčiau ne tik iš viršaus ir šonų, bet ir iš apačios, klijuodamas klinkerines palanges, kaip kad Cibulis, ar kaip nors kitaip, bet rėmus šiltinčiau ir iš apačios vienareikšmiškai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 sausio 2017 - 13:02
QUOTE(mintas @ 2017 01 27, 12:58)
Pas mane popalanginis liko. Kai užsakinėjau, net neklausė ar reikia, o apie tai, kad jis iš viso yra sužinojau jau langus užsakęs, bet kai montavau, juos ignoravau, tarsi jų visai nebūtų, nors jei jų nebūtų buvę, tai vienareikšmiškai būtų buvę geriau. Iš išorės ne prie popalanginio tvirtinau, o kišau į pirmąją lango rėmo atbrailą. Iš vidinės pusės iš vis apšiltinau ir rėmo apatinę dalį, o vidinę palangę glaudžiau prie rėmo iš šono.

Dabar jau langus montuočiau kitaip.

Negalima rėmo apšiltinti iš vidinės pusės, nes tuomet jis negauna šilumos ir iš vidinės pusės labiau apšiltintas rėmas yra šaltesnis, tad ant jo intensyvesnis kondensato rinkimasis.

Iš lauko pusės rėmą apšiltinčiau ne tik iš viršaus ir šonų, bet ir iš apačios, klijuodamas klinkerines palanges, kaip kad Cibulis, ar kaip nors kitaip, bet rėmus šiltinčiau ir iš apačios vienareikšmiškai.

Man vis tik tas palangės glaudimas prie profilio neatrodo ilgalaikis sprendimas - anksčiau ar vėliau pradės po palange vanduo tekėti su visomis pasekmėmis. Taigi esu linkęs apatinę rėmo dalį palikti atvirą, nešiltinti ir pakišti palangę (skardinę dėsiu) po rėmu, kad viskas nulašėtų ant jos viršaus. Tai kol kas nesugalvoju, ar reikės tų popalanginių, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 01 27, 14:00)
Man vis tik tas palangės glaudimas prie profilio neatrodo ilgalaikis sprendimas - anksčiau ar vėliau pradės po palange vanduo tekėti su visomis pasekmėmis. Taigi esu linkęs apatinę rėmo dalį palikti atvirą, nešiltinti ir pakišti palangę (skardinę dėsiu) po rėmu, kad viskas nulašėtų ant jos viršaus. Tai kol kas nesugalvoju, ar reikės tų popalanginių, ar ne.

Taigi pas mintą palangė įkišta į pirmajį rėmo griovelį, kaip ten vanduo pateks?
Atsakyti
Sveiki, reikia Jusu patarimo.
Renkame langus A klases nuosavam namui. Langus planuojame montuoti i apsiltinimo sluoksni. Renkames tarp Veka Softline 82 ir Rehau Geneo profiliu. Kuri langu profili patarsite imti ir kodel? Kaip geriau montuoti langus, nauduojant stiklo pluosto kronsteinus ar nauduojant termoprofili (Compacfoam, Klima Konform)?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 01 27, 14:00)

balamūtas teisingai pasakė, mano atveju skardinė palangė neturi absoliučiai jokio kontakto su popalanginiu profiliu, yra užkišta į pirmą lango rėmo griovelį, tad vanduo po palange, kol pati palangė kiaurai nesurudis, neturi jokio šanso patekti.

Bet dabar aš manau, kad net jei ir patektų lašelis ant putplasčio, nieko blogo ten vanduo nepadarytų, ten gi ne cementas, ne tinkas, kurį ledas iškarto ardydavo, todėl dabar nebijočiau vandens pratekėjimo tikimybės ir iš lauko šiltinčiau apatinę rėmė dalį, bei palangę ne užkišinėčiau iš apačios, bet prileidinėčiau iš šono užsilikonindamas palangės susijungimą su rėmu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 sausio 2017 - 22:53
QUOTE(VipVideo @ 2017 01 27, 20:20)
Sveiki, reikia Jusu patarimo.
Renkame langus A klases nuosavam namui. Langus planuojame montuoti i apsiltinimo sluoksni. Renkames tarp Veka Softline 82 ir Rehau Geneo profiliu. Kuri langu profili patarsite imti ir kodel? Kaip geriau montuoti langus, nauduojant stiklo pluosto kronsteinus ar nauduojant termoprofili (Compacfoam, Klima Konform)?

O kodėl nežiūrit į "Veka Artline 82"?

"Veka soft line 82", tai turbūt gana naujas produktas, žvilgtelėjau į šio profilio charakteristikas, tai tokios neblogos. Na jo, stiklo paketas tik 48mm bet tai jau pakankamas dydis, ne 44mm kokį “ tepalaikė "energijos taupymo rekordininkai Veka AlphaLine Plus". Vis tik siūlyčiau nesusižavėti deklaruojamu šilumos perdavimo koeficientu iki Uw = 0,68 W/m2K. Toks pasiekiamas naudojant stiklo paketą su Ug =0,4 W/m2K, kas prie tokių stiklo paketo storių, reiškia, kad kalba eina apie stiklo paketus užpildytus kriptono dujomis, ko jūs niekad gyvenime nedarysit. Beje, Rehau Geneo su kriptono stiklo paketais jau daugiau nei prieš dešimtmetį deklaravo geresnes šilumines savybes.

Žvilgtelėjau „Veka Softline 82 MD“ palaiko 50mm ar net 52mm stiklo paketus, kas žiūrisi labai rimtai, kai kalbama apie plastikinius langus, nors vis tiek neprilygsta "Veka Artline 82" palaikomų stiklo paketų storiui - 60mm.

Bet jei rimtai, tai aš pasirinktus variantus dar palyginčiau su "Komerling 88 Plus" ir "Aluplast ENERGETO 8000" pasiūlymais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 sausio 2017 - 23:50

Sveiki, ieskome kas pagamintu ir symontuotu nestandartinius stoglangius. Tiksliau svieslangius.

Mums reiktu 8 langu stoge , neatsidaranciu . Kambaryje aukstos lubos .

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 01 27, 23:46)
Bet jei rimtai, tai aš pasirinktus variantus dar palyginčiau su "Komerling 88 Plus" ir "Aluplast ENERGETO 8000" pasiūlymais.

Gal galite paaiskinti, del ko geriau rinktis Komerling 88 Plus ar Aluplast ENERGETO 8000 ?
Atsakyti
QUOTE(VipVideo @ 2017 01 28, 12:30)
Gal galite paaiskinti, del ko geriau rinktis Komerling 88 Plus ar Aluplast ENERGETO 8000 ?

Nesiūlau rinktis geriau šiuos modelius, aš tik siūlau juos įtraukti į palyginimą, neapsiribokit tik dvejomis sistemomis.
Atsakyti
QUOTE(VipVideo @ 2017 01 28, 12:30)

Dėl šių profilių šiltumo ir tvirtumo
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2017 01 28, 12:49)
<p>Sveiki, ieskome kas pagamintu ir symontuotu nestandartinius stoglangius. Tiksliau svieslangius.</p><p>Mums reiktu 8 langu stoge , neatsidaranciu . Kambaryje aukstos lubos .</p><p></p>

O apie jų valymą iš lauko pusės pagalvojot? ax.gif
Atsakyti