Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 5

QUOTE(Giords @ 2017 01 13, 11:45)
matyt kad rezultatas tikrai artimas 0 smile.gif

Iš Cibulio pavyzdžio matom, kad triukšmo slopinimo parametrus dešros pagerina juntamai, tad tikrai daugiau nei 0, bet šiltumo prasme, tai taip abejotinai.

Beje, plika akimi taip tiesiogiai nepamatysi lango šiltumo pasikeitimo, bet puikiausiai pamatysi skirtumą kondensato ploto centimetrais. Ir realiai, tiksliau, nei paskui tą patį mazgą studijuodamas su termovizoriumi.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 01 13, 20:03)
Beje, plika akimi taip tiesiogiai nepamatysi lango šiltumo pasikeitimo, bet puikiausiai pamatysi skirtumą kondensato ploto centimetrais. Ir realiai, tiksliau, nei paskui tą patį mazgą studijuodamas su termovizoriumi.

Mintai, o pas jus koks paketų rėmelis? Swisspacer Ultimate ar koks paprastas šiltas (ala TGI).
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 01 13, 21:03)
Iš Cibulio pavyzdžio matom, kad triukšmo slopinimo parametrus dešros pagerina juntamai

Gal tiksliai nepamenu, bet ten atrodo buvo tik jo pojūčiai, bet ne garso matavimai. Kaip žinia, neretai jaučiam tai ką norim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 01 06, 23:26)

tai sandarumas nuo 0,21 iki 0,27 pablogėjo tik dėl langų? bet gi tie patys langai buvo, kai buvo gautas 0,21 rezultatas, tai kaip čia yra? ar čia aš kažką praleidau...

P.S. tai išeina, kad namo sandarumas labai laikinas dalykas - tik keliems metams (nes po to namas gali nebeatitikti net privalomo 0,6 rezultato - na tipo 0,06x6 m. + 0,27=0,63 - suprantu, kad skaičiavimas nesąmoningas, na bet čia minčiai išreikšt:))? ar reiktų manyt, kad namo sandarumas vėliau nebekis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lexxx: 18 sausio 2017 - 14:30
tai kaip ir visi daiktai, namas (jo medziagos) sensta, savybes prasteja ir t.t.
ko čia stebėtis?

langai tie patys, bet tamsūs - per metus saulėje pasikraipė, ir...

QUOTE(lexxx @ 2017 01 18, 13:25)
tai sandarumas nuo 0,21 iki 0,27 pablogėjo tik dėl langų? bet gi tie patys langai buvo, kai buvo gautas 0,21 rezultatas, tai kaip čia yra? ar čia aš kažką praleidau...

P.S. tai išeina, kad namo sandarumas labai laikinas dalykas - tik keliems metams (nes po to namas gali nebeatitikti net privalomo 0,6 rezultato - na tipo 0,06x6 m. + 0,27=0,63 - suprantu, kad skaičiavimas nesąmoningas, na bet čia minčiai išreikšt:))? ar reiktų manyt, kad namo sandarumas vėliau nebekis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 18 sausio 2017 - 14:32
QUOTE(lexxx @ 2017 01 18, 15:25)

Čia.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 01 18, 15:35)

o jei langai būtų ne plastikiniai, o mediniai, būtų tokios problemos?
Atsakyti
QUOTE(lexxx @ 2017 01 18, 23:47)
o jei langai būtų ne plastikiniai, o mediniai, būtų tokios problemos?

Su mediniais langais, pasak testuotojų, būna mažiau problemų. Išeina, kad jie sandaresni, bet tam reikalui nėra atlikti matavimai, tai subjektyvi nuomonė. Mediniuose languose sandarumo testo metu pučia visu stiklajuosčių perimetru, bet tai pakankamai nežymus pūtimas. Pasitaiko, kad pučia ir pro medinių langų varčias. PVC languose pučia stikaljuosčių kampuose, aplink varčias, ties vyriais.

Atsakyti
Sveiki,
atrodo šie metai atneš daug naujo langų pasirinkime: Veka Artline 82, Gealan Kubus. Gal turit kokių įžvalgų, komentarų dėl šių profilių ar jie verti dėmesio, ar kaip ir anksčiau orientuotis į "šventąją trijulę": KÖMMERLING 88+, Rehau Geneo MD (PHZ), Aluplast 8000 Energeto?
Atsakyti
QUOTE(grasas @ 2017 01 22, 18:10)
Sveiki,
atrodo šie metai atneš daug naujo langų pasirinkime: Veka Artline 82, Gealan Kubus. Gal turit kokių įžvalgų, komentarų dėl šių profilių ar jie verti dėmesio, ar kaip ir anksčiau orientuotis į "šventąją trijulę": KÖMMERLING 88+, Rehau Geneo MD (PHZ), Aluplast 8000 Energeto?

idomiau esminiai vekos artline 82 skirtumai nuo softline, gal pastarojo nebegamins ?
Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2017 01 22, 18:46)
idomiau esminiai vekos artline 82 skirtumai nuo softline, gal pastarojo nebegamins ?

taigi artline turi paslepta varcia !
Atsakyti
Man pačiam labiau prie širdies Veka Artline, nes be paslėptos varčios, mano nuomone, yra gerai išspręstas palangės montavimo sprendimas (čia gerai matosi - Veka Artline. Gealan atstovai dėl Kubus minėjo, kad naudojamas standartinis sprendimas (kaip supratau pakišimas po rėmu).
P.S. Šiais laikais man dar keistas yra kai kurių firmų požiūris, tipo Veka Artline nėra skirtas Pabaltijo rinkai todėl jie jo negamins/nenaudos (įdomu kaip jie tai pagrindžia).
Atsakyti