Klausimas turintiems slankiojančias vitrinas. Pas mane slankiojančios vitrinos bendras plotis gaunasi 2,7 metro. Yra du variantai tų slankiojančių - daryti atverčiamą ir nustumiamą vitriną arba pakeliamą ir stumiamą. Dauguma langistų mano vitrinos pločiui rekomenduoja dėti pirmą variantą, nes, jų žodžiais, plotis nėra didelis, o stumdomos vitrinos profilis yra aukštas, gaunasi mažai stiklo, nebus vaizdo, etc.
Gal kas iš praktikos su tomis vitrinomis gali pakomentuoti - kiek patogumo yra su jūsų pasirinkimu? Ar patogu tos atverčiamos, kaip sandarumas, ar negadina/netrukdo bėgis iš vidinės pusės?
QUOTE(trysketuri @ 2017 01 08, 17:50)
ar meistrai remontuotų/lankstytų ar kitaip langų rėmus išsigaubusius ar tiesiog juos turi keisti neina sutaisyti? Nežinote niekas iš praktikos? Nes tenka tokius dalykus dažnai pamatyti..
Mano langų rėmus ledas buvo palankstęs, galvojau sandarumo jau gyvenime nepavyks pasiekti, bet iškviestas meistras pagal garantinį aptarnavimą kai atvykęs pareguliavo, tai visai neblogą sandarumą pavyko pasiekti, tad mano supratimu, geras meistras gali daug ką padaryti, net ir esant palankstytiems lango rėmams.
QUOTE(Verteris @ 2017 01 12, 13:43)
Klausimas turintiems slankiojančias vitrinas. Pas mane slankiojančios vitrinos bendras plotis gaunasi 2,7 metro. Yra du variantai tų slankiojančių - daryti atverčiamą ir nustumiamą vitriną arba pakeliamą ir stumiamą. Dauguma langistų mano vitrinos pločiui rekomenduoja dėti pirmą variantą, nes, jų žodžiais, plotis nėra didelis, o stumdomos vitrinos profilis yra aukštas, gaunasi mažai stiklo, nebus vaizdo, etc.
Gal kas iš praktikos su tomis vitrinomis gali pakomentuoti - kiek patogumo yra su jūsų pasirinkimu? Ar patogu tos atverčiamos, kaip sandarumas, ar negadina/netrukdo bėgis iš vidinės pusės?
Turėjau reikalų su Doletos atsiverčiančiom ir nustumiamom (medinės, kaustytos aliuminiu) - pakankamai nepatogus darinėjimas, kelis kartus lūžo furnitūra. Šiaip dažnesniam varstymui žymiai patogiau paprastos balkoninės durys. Reiktų atkreipti dėmesį ir į durų atidarymo laiką - paprastos atidaromos ar ne 30% greičiau (gamintojo duomenys). Nustumiamos vitrinos ne tokios sandarios, bet jei numatoma jas dažnai palikti atidarytas (patalpų erdvės padidinimui) - rinkčiausi pastarąsias.
QUOTE(Verteris @ 2017 01 12, 12:43)
pas mane rehau geneo HST pakeliama/nustumiama vitrina, bendras plotis 4.2m, nustumiamos dalies 2.6m, kainavo daug, bet kol dar nebuvo sandarumo testo, esu patenkintas kokybe ir veikimu
QUOTE(mariuzs @ 2017 01 12, 14:48)
pas mane rehau geneo HST pakeliama/nustumiama vitrina, bendras plotis 4.2m, nustumiamos dalies 2.6m, kainavo daug, bet kol dar nebuvo sandarumo testo, esu patenkintas kokybe ir veikimu
turiu koemmerlig PSK (atverciama/nustumiama) ir HST nustumiamą.
PSK 2.5 m HST 3.5m. Mano asmenine nuomone tik HST. Kaina zinoma kandžiojasi, bet naudojimas viską atperka. Realiai gailėjausi pataupęs.
Su sandarumu HST problematiška.Sandarumo testo metu (neigiamas slėgis) pūtė kaip reikalas. Vieta - viršus prie stacionarios ir stumdomos dalies.
QUOTE(mintas @ 2017 01 12, 14:19)
Mano langų rėmus ledas buvo palankstęs, galvojau sandarumo jau gyvenime nepavyks pasiekti, bet iškviestas meistras pagal garantinį aptarnavimą kai atvykęs pareguliavo, tai visai neblogą sandarumą pavyko pasiekti, tad mano supratimu, geras meistras gali daug ką padaryti, net ir esant palankstytiems lango rėmams.
gal kas galit rekomenduoti gerus langu reguliuotojus?
Mintai, kas jums dejo langus, jei ne paslaptis?
QUOTE(mintas @ 2017 01 03, 22:08)
Tai kad žinok, apkamšiau vieną varčią tomis dešromis ir jokio skirtumo dėl lango šiltumo nepastebėjau. Kondensato lygis ant stiklų jei ir pakito, tai nepastebimai. Šiuo momentu kondensato nėra, bet buvo ir šaltesnių orų, tad jau buvo galimybės stebėti pagerėjimo buvimą/nebuvimą.
Beje, Orginalus, kaip tau su dešromis? Ar jau susidėjai, ar jaučiasi skirtumas?
Beje, Orginalus, kaip tau su dešromis? Ar jau susidėjai, ar jaučiasi skirtumas?
pamirsau parasyti, susidejau i du langus, palikau varstomas dalis be desru, kad palyginti koks efektas.
Rezultatas: kaip rasojo taip ir rasoja, realiai visiskai jokio efekto,del mazesnio triuksmo, sunku pasakyti.
Noriu pabandyti vienam langui,tai tuos tarpus uzpusti putom, idomu ar kazkas pasikeistu, klausimas kaip su kondensato nubegimu, nes ziurint i palanges lauke, matosi, kad ir is nevarstomu langu, kondensatas bega ir uzsala ant palanges.
QUOTE(Orginalus @ 2017 01 12, 19:05)
susidejau i du langus, palikau varstomas dalis be desru, kad palyginti koks efektas.
Rezultatas: kaip rasojo taip ir rasoja, realiai visiskai jokio efekto,del mazesnio triuksmo, sunku pasakyti.
Aš ir plika akimi matomo skirtumo nepastebėjau.
QUOTE(mintas @ 2017 01 12, 21:47)
Aš ir plika akimi matomo skirtumo nepastebėjau.
Tų "dešrų" pavadinimas yra Thermomodul, t.y. termo modulis arba šiltinimo medžiaga. Logiškai mąstant jis turi apšiltinti pačią šalčiausią lango vietą. Greičiausiai, kad plika akimi to ir nepamatysi, nes tai gali parodyti tik izotermos. Tikėtina, kad šitos "dešros" pagerina ir lango sandarumą.
Mano logika sako, kad salciausia lango vieta - 1 (arba 2 kameros) , tarp varcios ir rėmo. Ir jei ten dar ir nesandaru- blogai.
Matuojant rėmo T (su/ be dešru) - skirtumo IR matuoklis nepajautė.
Sandarumo gerinimo dešromis rezultatas-manau artimas 0.
QUOTE(cibulis @ 2017 01 13, 09:10)
Tų "dešrų" pavadinimas yra Thermomodul, t.y. termo modulis arba šiltinimo medžiaga. Logiškai mąstant jis turi apšiltinti pačią šalčiausią lango vietą. Greičiausiai, kad plika akimi to ir nepamatysi, nes tai gali parodyti tik izotermos. Tikėtina, kad šitos "dešros" pagerina ir lango sandarumą.
QUOTE(arkava @ 2017 01 13, 11:42)
Mano logika sako, kad salciausia lango vieta - 1 (arba 2 kameros) , tarp varcios ir rėmo. Ir jei ten dar ir nesandaru- blogai.
O kamera tarp varčios ir rėmo bet kuriuo atveju nesandari - joje yra kanalai kondensatui nubėgti.
Jei būtų kažkokia bent apčiuopiama nauda, dešras siūlytų langų pardavėjai kaip papildomą opciją, bet jei ir jie nesugalvoja argumentų pardavimui, matyt kad rezultatas tikrai artimas 0