Juostos sandarinimui tikrai nebus Siga, siulyciau jas naudoti. Daugelis kurios klijuojasi ne per visa perimetra tiesiog ismetimui tinkamos.
Stiklo paketai 4-20-4-20-4 turi buti ir remelis Swisspacer Ultimate, netaupykit tu keliu EUR.
Ok, pateik variantą bent kiek šiltesnį neviršijant šių langų kainos.
as manau Gelan S9000 kur storesnis paketas telpa panaisia kainuotu, juolab storesnis paketas papildomai brangiau nekainuoja Nezinau kodel jus ant to komerlingo pastrige, pas kaimyna komerlingai i vakaru puse - tai matau praeidamas jog remas apacioje toks kaip "puslem" nuejes. Aisku spalva antracitas pas ji.
Mano antracitas, bet galiu ant Rehau irgi gerai "pastumti" - sudas jie istikro. Kita karta imciau tik aliumini. Nelabai kas naujo rinkoje, realiai ta pati SUDA stampuoja. Visas plastikas yra viena didele SUDU kruva. Per daug plastikas "vaiksto" ir ne is jo langus gaminti. Aisku su balta spalva kitaip, bet vistiek per skysta medziaga geriems langams kurie turetu minimalias deformacijas ir gera stabiluma.
Sveiki forumieciai,
atsiprasau, uzsiprasiau pagalbos patarimais, o pats nutilau. Pasiteisinu- uzbaigineju su pamatu, tai vakare uzmiegu su pirstu ant klaviaturos nieko neparases.
Laiko dar turiu, langu uzsakyma pateiksiu, kai bus sienos, o jose skyles langams. Iki to laiko pasinaudosiu visais jusu patarimais, kad gauti geriausia kainos/kokybes santyki. Neturiu jokios galimybes lygintis su jaunais, energingais ir protingais statytojais, kaip jus, gerbiamieji. Taip issamiai ir su meile statytis sau nama negaliu, juk man 67, o zmona 9 menesius per metus jaunesne uz mane 2 metais, o 3 menesius tik metais.
Esu rases, kad namas statomas be reikalavimu kategorijai, pagudravau ir statau, kaip kurybine dirbtuve, sutaupiau ne viena tukstanti projektui ir jokiu reikalavimu.
Sienos ir stogas bus 174 mm SIP, bet stoga siltinsiu papildomai, po grindimis 30 cm EPS100. Galvojau deti 20, bet ikalbejo daryti sildomas grindis, teko pastorinti sluoksni, kad kompensuot grindu pazemejima del konstrukcijos pasikeitimo. Manau, kad fasadas ziema praleis be apdailos, tai pasimatys SIP 174 verte. Todel atrodo, kad pasiulytu langu silumine verte nepermaza tokioms sienoms. Aisku pasinaudosiu jusu patarimais ir pabandysiu nekeliant kainos issidereti geriausia varijanta. Langus apklijuosiu pats, plevele , kuria patariate, nes megstu atsakingas vietas daryti pats, nes savimi pasitikiu labiau, nei darbininkais.
Po ziemos bus matyti, siltinti fasada, ar ne. SIP man tuo ir patinka, kad gali siltinti vidu, gali isore. Todel langu sandarumas, kaip rasiau, man labai svarbus, nes pastata pasistengsiu uzsandarinti maksimaliai. Skyles bus tik 2 ir abi rekuperatoriui.