QUOTE(giluma @ 2019 02 28, 12:11)
12 langų 31.84 kv.m. Taip, visi langai pas mus varstomi
dabar mąstom, gal tikrai tris langus padaryti nevarstomus, du tai tikrai.. Nes dviejuose kambariuose dviejose sienose yra po varstomą langą... Tai, manau, pakaktų po vieną varstomą. Hm
o šiaip langai dideli kaip ir, apačioj trys didelės vitrinos.
Įmeskite langų žiniaraštį ir namo išplanavimą. Pagal pasyvaus namo standartą, kambaryje turi būti bent vienas varstomas langas. Dviejų tikrai nereikia. Jei tikrai įmanoma sumažinti varstomų langų kiekį, taip pagerinsite langų šilumines savybes, turėsite mažiau galvos skausmo su jų reguliavimu ir langų kaina atpigs.
Mano langų plotas praktiškai toks pat (31,77 kv. m), bet pačiu langų kiekis 10 vnt. (L5 - du sudurti langai, D1 lauko durys), o varstomų 7 vnt. Štai apie tokį
langų žiniaraštį kalbu. Visi langai tikrai dideli. Tik du mažiukai, ypač vienas 0,8x0,8 m ir dar varstomas. Jei ne tie du maži langai, mano Uw reikšmė būtų dar geresnė.
Čia apie
mano langus. Dar šiek tiek
informacijos apie langus. Jei rinksitės būtent šituos, tai turėtų praversti informaciją. Taip pat sutartyje turėtumėte būtinai akcentuoti, kad atvežtų PHZ 86 mm langus, o ne kaip man atvežė 72 mm. Paskaitykite ir viską turėtumėte suprasti.