Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 5

12 langų 31.84 kv.m. Taip, visi langai pas mus varstomi biggrin.gifdabar mąstom, gal tikrai tris langus padaryti nevarstomus, du tai tikrai.. Nes dviejuose kambariuose dviejose sienose yra po varstomą langą... Tai, manau, pakaktų po vieną varstomą. Hm smile.gifo šiaip langai dideli kaip ir, apačioj trys didelės vitrinos.

Nera cia daug dar :) Manau po viena varstoma kambaryje per akis. 

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 02 27, 19:35)
Jūsų langai turėtų būti dar šiltesni nei mano, nes sukomplektuoti iš tų pačių dalykų. Kodėl gaunate šiek tiek prastesnį bendrą Uw? Nebent daug mažų langų ar daug varstomų langų. Kokį konkrečiai montavimą siūlo?

Visos įmonės siuntė tik kiekvieno lango Uw ir bendrą.
Montavimas į apšiltinimo sluoksnį su Triotherm profiliu 85/70
Atsakyti
QUOTE(giluma @ 2019 02 28, 12:11)
12 langų 31.84 kv.m. Taip, visi langai pas mus varstomi  biggrin.gif  dabar mąstom, gal tikrai tris langus padaryti nevarstomus, du tai tikrai.. Nes dviejuose kambariuose dviejose sienose yra po varstomą langą... Tai, manau, pakaktų po vieną varstomą. Hm smile.gif o šiaip langai dideli kaip ir, apačioj trys didelės vitrinos.

Įmeskite langų žiniaraštį ir namo išplanavimą. Pagal pasyvaus namo standartą, kambaryje turi būti bent vienas varstomas langas. Dviejų tikrai nereikia. Jei tikrai įmanoma sumažinti varstomų langų kiekį, taip pagerinsite langų šilumines savybes, turėsite mažiau galvos skausmo su jų reguliavimu ir langų kaina atpigs.

Mano langų plotas praktiškai toks pat (31,77 kv. m), bet pačiu langų kiekis 10 vnt. (L5 - du sudurti langai, D1 lauko durys), o varstomų 7 vnt. Štai apie tokį langų žiniaraštį kalbu. Visi langai tikrai dideli. Tik du mažiukai, ypač vienas 0,8x0,8 m ir dar varstomas. Jei ne tie du maži langai, mano Uw reikšmė būtų dar geresnė.

Čia apie mano langus. Dar šiek tiek informacijos apie langus. Jei rinksitės būtent šituos, tai turėtų praversti informaciją. Taip pat sutartyje turėtumėte būtinai akcentuoti, kad atvežtų PHZ 86 mm langus, o ne kaip man atvežė 72 mm. Paskaitykite ir viską turėtumėte suprasti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 28 vasario 2019 - 12:22
QUOTE(cibulis @ 2019 02 28, 13:15)
Jei tikrai įmanoma sumažinti varstomų langų kiekį, taip pagerinsite langų šilumines savybes, turėsite mažiau galvos skausmo su jų reguliavimu ir langų kaina atpigs.
Dėl šiluminių savybių nevisada. Aš irgi iki šiol taip galvodavau, kol negavau aliuminio langų paskaičiavimo - varstomo Uw=0.89, tokių pačių gabaritų (2400x1250mm) nevarstomo - 0.94.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giords: 28 vasario 2019 - 14:34
QUOTE(Giords @ 2019 02 28, 15:33)
Dėl šiluminių savybių nevisada. Aš irgi iki šiol taip galvodavau, kol negavau aliuminio langų paskaičiavimo - varstomo Uw=0.89, tokių pačių gabaritų (2400x1250mm) nevarstomo - 0.94.

Kaip taip įmanoma? Sunku patikėti. Gal tiesiog skaičiavimo klaida?
Atsakyti

kazkokias nesamones skaiciuoja. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 28 vasario 2019 - 15:07
QUOTE(cibulis @ 2019 02 28, 15:50)
Aš ieškau langų su sutapdinta varčia. Praktiškai vieninteliai tokių plastikinių langų Lietuvoje gamintojai - Megrame, bet su "man asmeniškai paskirta" projektų vadove susišnekėti nepavyko, o ir abejonių kilo dėl antracito spalvos plastiko sugebėjimo nesikraipyti nuo saulės ir atlaikyti anksčiau minėtų gabaritų stiklus, todėl nusprendžiau ieškoti aliuminio. Jų nevarstomų rėmas turi gana nemažas tuščias ertmes, o varstomi - jas užpildo. Manau, kad tai ir yra priežastis. Užsiprašiau, kad tas ertmes užpildytų termoizoliacine medžiaga - tokio varianto skaičiavimų, deja, nepateikė.

Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2019 02 28, 16:05)
Neskubėk su išvadom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2019 02 28, 16:44)
Jų nevarstomų rėmas turi gana nemažas tuščias ertmes, o varstomi - jas užpildo. Manau, kad tai ir yra priežastis.

Koks rėmo Uf? O koks stiklo paketo? Tikriausiai kažką panašaus į GNP2 imsi, kur stiklo paketo Ug yra 0,5. Sakai su rėmu net ir tokiu kietu, jie sugeba išgauti kažką panašaus į 0,5? Priešingu atveju nėra šansų. Ta rėmo (profilio) dalis turėtų būti apie 0,4, kad varstomas langas būtų šiltesnis už nevarstomą.
Atsakyti

QUOTE(cibulis @ 2019 02 28, 15:50)
Aš ieškau langų su sutapdinta varčia. Praktiškai vieninteliai tokių plastikinių langų Lietuvoje gamintojai - Megrame, bet su "man asmeniškai paskirta" projektų vadove susišnekėti nepavyko, o ir abejonių kilo dėl antracito spalvos plastiko sugebėjimo nesikraipyti nuo saulės ir atlaikyti anksčiau minėtų gabaritų stiklus, todėl nusprendžiau ieškoti aliuminio. Jų nevarstomų rėmas turi gana nemažas tuščias ertmes, o varstomi - jas užpildo. Manau, kad tai ir yra priežastis. Užsiprašiau, kad tas ertmes užpildytų termoizoliacine medžiaga - tokio varianto skaičiavimų, deja, nepateikė.

Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2019 02 28, 16:05)
Neskubėk su išvadom smile.gif

tai kokia cia tu langu firma, varstomi dar didesnes ertmes turi. Nepaniojam su lango remo kamerom tu ertmiu.

Man rodos jie tikrai kazkoki gryba skaicuoja. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 28 vasario 2019 - 16:40
QUOTE(cibulis @ 2019 02 28, 17:11)
Koks rėmo Uf? O koks stiklo paketo? Tikriausiai kažką panašaus į GNP2 imsi, kur stiklo paketo Ug yra 0,5. Sakai su rėmu net ir tokiu kietu, jie sugeba išgauti kažką panašaus į 0,5? Priešingu atveju nėra šansų. Ta rėmo (profilio) dalis turėtų būti apie 0,4, kad varstomas langas būtų šiltesnis už nevarstomą.
Atskirai Uf nenurodo, tik Ug=0.5, ir Uw=apie 0.9. Stiklo paketas 6PlanithermXN x 18Argx4Planiclear x 16Arg x 4PlanithermXN su Chromatech Ultra rėmeliu. Žinoma, kad Alu rėmas labai šaltas, bet jo didžioji 10 cm pločio dalis bus pakišta po apšiltinimu.
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2019 02 28, 17:39)
Atskirai Uf nenurodo, tik Ug=0.5, ir Uw=apie 0.9. Stiklo paketas 6PlanithermXN x 18Argx4Planiclear x 16Arg x 4PlanithermXN su Chromatech Ultra rėmeliu. Žinoma, kad Alu rėmas labai šaltas, bet jo didžioji 10 cm pločio dalis bus pakišta po apšiltinimu.

Kokiu apšiltinimu? Kitu aliuminio rėmu su oru? Ar tame profilyje, kažko pripurškė? Jei stiklo paketo Ug 0,5, tai koks turi būti apšiltinto profilio Uf, kad bendrai Uw varstomos dalies su profiliu išeitų šiltesnė už ne varstomos? Taip, Uf turi būti šiltesnis nei U-0,5 ir siekti Uf 0,4. Ar tai įmanoma? Duok skaičiavimus, izotermes, sertifikatus, dar kažką?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 02 28, 18:01)
Kokiu apšiltinimu? Kitu aliuminio rėmu su oru? Ar tame profilyje, kažko pripurškė? Jei stiklo paketo Ug 0,5, tai koks turi būti apšiltinto profilio Uf, kad bendrai Uw varstomos dalies su profiliu išeitų šiltesnė už ne varstomos? Taip, Uf turi būti šiltesnis nei U-0,5 ir siekti Uf 0,4. Ar tai įmanoma? Duok skaičiavimus, izotermes, sertifikatus, dar kažką?
Po fasado apšiltinimu. O į profilio tuščias ertmes reiks dėti kažką panašaus į tavo kažkada aprašytas "dešras".
Bendram profilių įsivaizdavimui:
Priedas  Alu_nevarstoma.JPG   23,98KB   6 Parsiųsta kartų
Priedas  Alu_varstoma.JPG   26,82KB   3 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giords: 28 vasario 2019 - 17:36