Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 5

QUOTE(mintas @ 2019 02 21, 23:36)
...
Šilti langų rėmeliai reikalingi ne tik dėl sutaupytų kilovatų, sakyčiau net svarbiau - dėl mažesnės kondensato tikimybės ant langų, kas žiemą gali privesti iki pelėsio net pakankamai šiltuose namuose, ar sugadinti medines palanges, bei visų kitų kondensato keliamų problemų.

Mintai,
Aš tikrai noriu savo sekančiam namui labai šiltų langų.
Net dabartiniame name, pasikeitęs stiklo paketus iš [4?-18alu-4?] į [4xn-12-4-12-4xn] visiškai atsikračiau kondensato ant stiklo. Priverstinio ventiliavimo nėra.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2019 02 22, 21:30)
Mintai,
Aš tikrai noriu savo sekančiam namui labai šiltų langų.
Net dabartiniame name, pasikeitęs stiklo paketus iš [4?-18alu-4?] į [4xn-12-4-12-4xn] visiškai atsikračiau kondensato ant stiklo. Priverstinio ventiliavimo nėra.

Jei nėra priverstinio vėdinimo ir namas sandarus jūs uždustumėt jei nevėdintumėt atidarinėdamas langus. Taigi, gyvenat ir neuždūstat, vadinasi, arba namas kiauras, arba jis vėdinamas atidarant langus. Tai reiškia, kad vėdinimas vyksta, ir gana intensyviai. Lauke ir name yra didelis temperatūrų skirtumas, tad kiaurame name ventiliacija vyksta net intensyviau, nei su priverstine.

Lauke oras yra labai sausas, tad kuo intensyviau ventiliacija vyksta, tuo ir viduje oras sausesnis.

Pasakyčiau, kad pas tamsta nerasoja langai, kai namas vėdinamas be rekuperatoriaus, gražinančio drėgmę pagalbos, nėra nieko keisto ;).
Atsakyti
Kolegos, kas 2018 ar netgi šiais metais darėte langininku atranka? Su kuriais bendradarbiaudami nenusivylete kainos, terminu, bendravimo, kokybės prasme? Arba gal galite įspėti, su kuo geriau neprasidėti?
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2019 02 24, 15:02)
Kolegos, kas 2018 ar netgi šiais metais darėte langininku atranka? Su kuriais bendradarbiaudami nenusivylete kainos, terminu, bendravimo, kokybės prasme? Arba gal galite įspėti, su kuo geriau neprasidėti?

Aš dėl labai specifinių priežasčių pasirinkau niekam nežinomus Janlanga, kur langus veža iš Lenkijos, montuoja pats savininkas. Aišku ir kaina buvo geriausia, ir neturiu jokių nusiskundimų, bet renkantid labai gerą įspūdį paliko Adams LT - tiek dėl kainų, tiek dėl itin šiltų langų galimybės, tiek dėl operatyvumo ir reikalo išmanymo. Rekomenduoju juos įsitraukti į sąrašą.
Atsakyti

Siulau ant langu labai netaupyti, siandien gyvai pasiziurejau koki slamsta deda salimais bestatantys dvibucius paradvimui. Remo plonumas neispasakytas, apie montavimo kokybe geriau net nepradesiu kalbeti. 

Atsakyti
Bet gi nupirks, gavę paskolą smile.gif))

QUOTE(vaikis_ @ 2019 02 25, 13:09)
<p>Siulau ant langu labai netaupyti, siandien gyvai pasiziurejau koki slamsta deda salimais bestatantys dvibucius paradvimui. Remo plonumas neispasakytas, apie montavimo kokybe geriau net nepradesiu kalbeti. </p>

Atsakyti
Dar gavome tokį pasiūlymą:
Rehau Geneo PHZ 86mm storio 6 kamerų profilį (3 tarpinės) su 3 stiklų paketu (GNP2 stiklai) ir šiltu multitech rėmeliu. https://www.lanreta.lt/geneo-phz/
Stiklinimas:
L1-L2, L4-L2 2 aukstas: 4GNP-20Ar-4-20Ar-4GNP (52mm dvik. st. p. su dviem selekt. stiklais, Ug=0.5)
(Multitech termo rėmelis)
L3: 4GNP-20Ar-4-20Ar-4GNP (52mm dvik. st. p. su dviem selekt. stiklais, Ug=0.5) (Multitech termo rėmelis) /
6GNP-20Ar-4-18Ar-4GNP (52mm dvik.. st. p. su dviem selekt. stiklais, Ug=0.5) (Multitech termo rėmelis)
Užraktai: ROTO FRANK AG - NT.
L3: Termo kompensacinis profilis 533070, 2200mm x 1vnt

Tik nesuprantu, laiške rašo, kad stiklai GNP2, bet čia 4GNP-20Ar-4-20Ar-4GNP - tai ne GNP2..
Pasyviam namui rašo, vidutinis visų langų šilumos perdavimo koef. Uw=0.67 W/m²K, profilio Uf iki 0,79 W/m²K. Kaina aukštoka... ~8200 su viskuo, montavimas, transportavimas..
Ir kažin kaip tie rėmeliai..?
Atsakyti
QUOTE(giluma @ 2019 02 27, 17:37)
Dar gavome tokį pasiūlymą:
Rehau Geneo PHZ  86mm storio 6 kamerų profilį (3 tarpinės)  su 3 stiklų paketu (GNP2 stiklai) ir šiltu multitech rėmeliu.
Stiklinimas:
L1-L2, L4-L2 2 aukstas: 4GNP-20Ar-4-20Ar-4GNP (52mm dvik. st. p. su dviem selekt. stiklais, Ug=0.5)
(Multitech termo rėmelis)

Tik nesuprantu, laiške rašo, kad stiklai GNP2, bet čia 4GNP-20Ar-4-20Ar-4GNP - tai ne GNP2..
Pasyviam namui rašo, vidutinis visų langų šilumos perdavimo koef. Uw=0.67 W/m²K, profilio Uf iki 0,79 W/m²K. Kaina aukštoka... ~8200 su viskuo, montavimas, transportavimas..
Ir kažin kaip tie rėmeliai..?

Matau, kad teisingu keliu einate. Štai tas Multitech rėmelis. Aš jūsų vietoje paprašyčiau, kad jie atsiųsti rėmelio sertifikatą. O dar geriau tikslius kiekvieno lango skaičiavimus. Tada viskas matysis tiksliai. O gal turite skaičiavimus. Ištrinkite asmeninę informaciją ir pasidalinkite pasiūlymu. Panašu, kad Multitech dar šiltesnis už Swisspacer Ultimate. Jūsų langai turėtų būti dar šiltesni nei mano, nes sukomplektuoti iš tų pačių dalykų. Kodėl gaunate šiek tiek prastesnį bendrą Uw? Nebent daug mažų langų ar daug varstomų langų. Kokį konkrečiai montavimą siūlo?
Atsakyti

Koks kiekis langu kv.m? As mazinciau varstomu kieki jeigu imanoma. Nematau poreikio kai yra normalus vedinimas. 

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 02 27, 18:35)
Jūsų langai turėtų būti dar šiltesni nei mano, nes sukomplektuoti iš tų pačių dalykų.

Gerb. Cibuli, norit ar nenorit, bet teks susitaikyti su tuo, kad laikas bėga, todėl forumiečių namų langai, pamatų sijonai, sienų kailiniai ir stogo skrybėlė bus šiltesni ir pažangesni nei tamstos kažkada buvusios šilčausios, pasyviausios ir pigiausiai išlaikomos pirkios:)
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2019 02 27, 22:14)
Gerb. Cibuli, norit ar nenorit, bet teks susitaikyti su tuo, kad laikas bėga, todėl forumiečių namų langai, pamatų sijonai, sienų kailiniai ir stogo skrybėlė bus šiltesni ir pažangesni nei tamstos kažkada buvusios šilčausios, pasyviausios ir pigiausiai išlaikomos pirkios:)

Visai nepagavai minties. Kad technologijos tobulėja, tai faktas, bet šiuo atveju profilis ir stiklai tokie kaip mano. Tik jam rėmelį siūlo šiltesnį nei man. O ką matom: o gi kad mano langai vis tiek šiltesni.

Todėl aš žmogui patariu, kad sugaudytų galus, nes kažkas negerai. Tai gali lemti daug varstomų langų, daug mažų langų arba prastas skaičiavimas. O gal pasiūlymas apgaulingas.

O dėl to, kad bus šiltesni namai man nei šilta, nei šalta. Tik klasių reikalavimus pamažino, tai žmonės neskuba statyti dar šiltesnių. Stengiasi tilpti į normas ir ne daugiau. Kasparo namas šiltas, bet kadangi su dujomis, tai sąskaitos panašios. Bet man tikrai nepavydu. Stengiuosi iš kitų pasimokyti.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2019 02 27, 21:36)
<p>Koks kiekis langu kv.m? As mazinciau varstomu kieki jeigu imanoma. Nematau poreikio kai yra normalus vedinimas. </p>

12 langų 31.84 kv.m. Taip, visi langai pas mus varstomi biggrin.gif dabar mąstom, gal tikrai tris langus padaryti nevarstomus, du tai tikrai.. Nes dviejuose kambariuose dviejose sienose yra po varstomą langą... Tai, manau, pakaktų po vieną varstomą. Hm smile.gif o šiaip langai dideli kaip ir, apačioj trys didelės vitrinos.
Atsakyti