Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 5

QUOTE(cibulis @ 2019 02 21, 18:38)

2. Stiklo paketas tik 52 mm. Jei toks netelpa, profilis niekam tikęs.

Tai siūlai tik Rehau Geneo, kokį ir pats turi. Aš ir turiu, bet ta firma likau nepatenkintas, nes jaučiuosi jų apgautas, todėl siųlyčiau rinktis ir tarp konkurentų ir stiklo paketo storio kartelę sumažinčiau iki 48mm. Šilumos nuostolis bus mizernas.

Arba statyti vaikio rekomenduotus aliumininius ir komplektuoti su 4 stiklų paketais (žinoma GNP2 ir kiti patarimai aktualūs). Tuomet iš vis jokių klaustukų langų atžvilgiu.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2019 02 20, 19:12)
Reikia butent Swisspacer Ultimate, o ne tik Swisspacer
...

Ar labai sunku paskaičiuoti tą rėmelio ekonomiją, jei man už SWU prašo papildomai 125 eurų? Per kiek laiko ji atsipirks?

QUOTE(giluma @ 2019 02 20, 18:20)
...
1. Profilių sistema: Veka Softline 82 MD (6 kamerų, 82mm) langai
2. Profilių spalva: mooreiche/balta
3. Stiklinimas: 4GNP-20Ar-4-20Ar-4GNP (52mm dvik. stiklo paketas, Ug=0.5) (TGI rėmelis pilkas).
...

Man į Veka Softline 82 MD profilį labai nerekomendavo dėti 52mm paketo.
Kaip jau minejo Mintas, šilumos nuostoliai 48mm paketo bus tik nežymiai didesni nei 52mm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 21 vasario 2019 - 19:57
Ačiū už patarimus, gal tada rekomenduokite įmonę konkrečiai, kas galėtų pasiūlyti su tokiais parametrais...
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2019 02 21, 20:39)
Tai siūlai tik Rehau Geneo, kokį ir pats turi. Aš ir turiu, bet ta firma likau nepatenkintas, nes jaučiuosi jų apgautas, todėl siųlyčiau rinktis ir tarp konkurentų  ir stiklo paketo storio kartelę sumažinčiau iki 48mm. Šilumos nuostolis bus mizernas.

Krūva langų, kuriuose telpa 52 mm stiklo paketas. Jokia čia ne problema. Nemanau, kad Rehau blogi langai. O jei firma apgaudinėja, tai prifilis nekaltas.
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2019 02 21, 20:52)
Ar labai sunku paskaičiuoti tą rėmelio ekonomiją, jei man už SWU prašo papildomai 125 eurų? Per kiek laiko ji atsipirks?
Man į Veka Softline 82 MD profilį labai nerekomendavo dėti 52mm paketo.
Kaip jau minejo Mintas, šilumos nuostoliai 48mm paketo bus tik nežymiai didesni nei 52mm.

Jei taip žiūrėti, tai pats namas neatsiperka. Klausimas nori ar ne. Langai silpniausia vieta ir tikrai neverta gailėti. Visur padarysi išlygas ir neturėsi šiltų langų.
Papildyta:
QUOTE(giluma @ 2019 02 21, 21:02)
Ačiū už patarimus, gal tada rekomenduokite įmonę konkrečiai, kas galėtų pasiūlyti su tokiais parametrais...

100 eurų man asmeniškai. Juokauju. Tų pačių paprašykite pagal mano užduotus parametrus. Jei nesugebės, teks ieškoti kitų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2019 02 21, 21:18)

100 eurų man asmeniškai. Juokauju. Tų pačių paprašykite pagal mano užduotus parametrus. Jei nesugebės, teks ieškoti kitų.

Matyt, teks ieškoti kitų smile.gif 7 ar kiek įmonės pateikė panašiai, ką parašiau. Su dviem dar tada reikės tikslintis, kai kurios net langų nesuskaičiavo visų - 11, o yra 12 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giluma @ 2019 02 21, 21:02)

Mes pasirinkome ne Veka ir ne šią įmonę, bet, kai atsirinkinėjau gamintojus, Veka geriausiai pasiūlė Adams Lietuva - jie gerai gaudosi šiltuose languose, turi ir šiltesnių variantų. Pabandykit pas juos.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2019 02 21, 19:52)

Nors su Cibuliu dažnai nesutariam, bet kas liečia langus, didžiąja dalim aš su juo sutinku. Net ir dėl 52mm stiklo paketų jis teisus, nors būtent čia aš manau galima ir sugriešyti.

Man labai patinka pasakymas "butelio kakliukas". Kai kalbama apie skysčio pratekėjimą, kad ir kaip storintum ir taip storą butelio dalį, vanduo pro butelį tekės tik tokiu greičiu, kokį leis siauriausia butelio vieta - butelio kakliukas. Taigi, nori juntamo efekto, reikia surasti tą "butelio kakliuką" ir problemą taisyti būtent ten.

Kalbant apie šiltus namus, langai beveik visada (kol nekalbama apie vakuminius) yra namo apšiltinimo sluoksnio "butelio kakliukas", tad net mažiausias patobulėjimas tenai jaučiasi labiausiai.

Taip, verta tai 125€ ir tai labiau atsiperka, nei analogiška suma išleista kituose namo apšiltinimo mazguose.

Šilti langų rėmeliai reikalingi ne tik dėl sutaupytų kilovatų, sakyčiau net svarbiau - dėl mažesnės kondensato tikimybės ant langų, kas žiemą gali privesti iki pelėsio net pakankamai šiltuose namuose, ar sugadinti medines palanges, bei visų kitų kondensato keliamų problemų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 vasario 2019 - 23:40
Iš kur įrodymai, kad remelis kaltas dėl kondensato? Dėl mazesnės jo tikimybės smile.gif labai neapčiuopiama nauda iš tų 125 e. Cia vėdinimas isspres šita

p.s. Adms langu geriau PL gamykloj paieškot - tikrai gerus jie gamina.

QUOTE(mintas @ 2019 02 21, 23:36)

Šilti langų rėmeliai reikalingi ne tik dėl sutaupytų kilovatų, sakyčiau net svarbiau - dėl mažesnės kondensato tikimybės ant langų, kas žiemą gali privesti iki pelėsio net pakankamai šiltuose namuose, ar sugadinti medines palanges, bei visų kitų kondensato keliamų problemų.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2019 02 22, 00:36)
Nors su Cibuliu dažnai nesutariam, bet kas liečia langus, didžiąja dalim aš su juo sutinku. Net ir dėl 52mm stiklo paketų jis teisus, nors būtent čia aš manau galima ir sugriešyti.

Mes iš esmės visur sutariame. Gal kiek karščiau padiskutavome dėl rekuperatorių ir šiaip dėl įdomumo. Įdomu ar tikrai įmanoma apskaičiuoti pačius optimaliausius namo kailinius? Greičiausiai skaičiai būtų kas kartą taip suinterpretuoti, kaip to norėtų skaičiuotojas.

Kita vertus yra realūs pavyzdžiai. Tarkime Kasparo namo apšiltinimo storiai - kosminiai. Mano ar Vaikio namo kailinių storis ribinis ir manyčiau, kad nelabai reikalingi storesni namo kailiniai Lietuvoje. Tuo tarpu po Naujų metų įsigalioję A+/A++ pakeitimai stipriai nuleido kartelę žemiau ir A++ namai netrauks iki pasyvaus namo kailinių.

Tai kur tas optimalus storis: lietuviškas A+/A++ ar pasyvus standartas? Logika čia paprasta. Statant namą, reikia vadovautis Lietuvoje galiojančiu STR'u. Šiuo metu - A+, po poros metų - A++. Vadinasi nėra būtina namo šiltinti iki pasyvaus namo standarto. Štai ir visa logika: daryk, ką liepia STR, o jei nori dar šiltesnio namo - vadovaukis PN ar dėk dar daugiau šiltalo. O patys šilčiausiai langai privalo būti tiek A, tiek A+ ar A++ klasės name. Vienareikšmiškai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 vasario 2019 - 11:21
QUOTE(arkava @ 2019 02 22, 07:57)
Iš kur įrodymai, kad remelis kaltas dėl kondensato? Dėl mazesnės jo tikimybės smile.gif  labai neapčiuopiama nauda iš tų 125 e. Cia vėdinimas isspres šita

Iš asmeninės patirties. Mano langų rėmeliai "swispacer" be jokių priedų prie pavadinimo. Tai buvo pirmieji swispacer firmos rėmeliai, kurie dabar jau nebegaminami ir jie dvigubai prastesnių šiluminių savybių už "swispacer ultima". Tai vat, pas mane priverstinė rekuperacinė sistema yra, ventiliacija veikia nuolatos, palaikant didesnį nei reikalauja PN oro srauto dydį, o kondensatas, per didesnius šalčius, ant langų stiklų palei kraštus susidaro.

Taip, kad ne ventiliacijos trūkumas čia kaltas, o prastų šiluminių savybių rėmeliai, kuriuos dabar mielai keisčiau į šiltesnius, tik man keitimo kaina, dabar gerokai didesnė. Nedarykit klaidos, nepagailėkit šiltiems rėmeliams tikrai mažo pinigų kiekio šiam momentui.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2019 02 22, 11:12)
Mes iš esmės visur sutariame.

Kardinaliai nesutariame, kai vertinime atsiranda kainos kintamasis.

Ir dėl Kasparo kailinių. Man jie atrodo optimalūs elektriniam šildymui. O ir vandens ruošimui reikėjo ne dujas pasitelkt, o saulę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 vasario 2019 - 19:14
Keista. Rekūpū, kaip žinai nėra, rėmeliai geležiniai pas Kommerlingą- jokių kondensatų šią žiemą nemačiau.
Vedinasi. Langai taip oat šąla, bet nerasoja... Drėgmė apie 55-60

QUOTE(mintas @ 2019 02 22, 19:09)
Iš asmeninės patirties. Mano langų rėmeliai "swispacer" be jokių priedų prie pavadinimo. Tai buvo pirmieji swispacer firmos rėmeliai, kurie dabar jau nebegaminami ir jie dvigubai prastesnių šiluminių savybių už "swispacer ultima". Tai vat, pas mane priverstinė rekuperacinė sistema yra, ventiliacija veikia nuolatos, palaikant didesnį nei reikalauja PN oro srauto dydį, o kondensatas, per didesnius šalčius, ant langų stiklų palei kraštus susidaro.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2019 02 22, 19:40)
Keista. Rekūpū, kaip žinai nėra, rėmeliai geležiniai pas Kommerlingą- jokių kondensatų šią žiemą nemačiau.
Vedinasi. Langai taip oat šąla, bet nerasoja... Drėgmė apie 55-60

Drėgmės lygis vienareikšmiškai pas tave mažesnis nei pas mane, nes tu vėdini be drėgmės gražinimo, o mano rekupas gražina drėgmę. Tas drėgmės lygis, kuris pas tave išmatuotas yra tikrai netikslus, nes matuotas su buitiniu prietaisu, o jų parodymai parduotuvės stende skiriasi 20% ir dar daugiau.

Tiesa, šiais metais rimtesnių šalčių beveik nebuvo ir kiek buvo, truko labai trumpai, tai kondensato mano langai šiais metais beveik nematė, bet pernai, apie savaitę užsilaikius ~-20C - -15C kondensatas sugadino mano medines palanges.
Atsakyti