QUOTE(silainiai @ 2019 02 21, 19:52)
Ar labai sunku paskaičiuoti tą rėmelio ekonomiją, jei man už SWU prašo papildomai 125 eurų? Per kiek laiko ji atsipirks?
Nors su Cibuliu dažnai nesutariam, bet kas liečia langus, didžiąja dalim aš su juo sutinku. Net ir dėl 52mm stiklo paketų jis teisus, nors būtent čia aš manau galima ir sugriešyti.
Man labai patinka pasakymas "butelio kakliukas". Kai kalbama apie skysčio pratekėjimą, kad ir kaip storintum ir taip storą butelio dalį, vanduo pro butelį tekės tik tokiu greičiu, kokį leis siauriausia butelio vieta - butelio kakliukas. Taigi, nori juntamo efekto, reikia surasti tą "butelio kakliuką" ir problemą taisyti būtent ten.
Kalbant apie šiltus namus, langai beveik visada (kol nekalbama apie vakuminius) yra namo apšiltinimo sluoksnio "butelio kakliukas", tad net mažiausias patobulėjimas tenai jaučiasi labiausiai.
Taip, verta tai 125 ir tai labiau atsiperka, nei analogiška suma išleista kituose namo apšiltinimo mazguose.
Šilti langų rėmeliai reikalingi ne tik dėl sutaupytų kilovatų, sakyčiau net svarbiau - dėl mažesnės kondensato tikimybės ant langų, kas žiemą gali privesti iki pelėsio net pakankamai šiltuose namuose, ar sugadinti medines palanges, bei visų kitų kondensato keliamų problemų.