Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 5

QUOTE(cibulis @ 2018 12 08, 22:12)
Tave akivaizdžiai dursto. Ar įmanoma su Uf 1,0 pasiekti, kad Uw būtų 0,73? Manau, kad nelabai. Kitas dalykas - kodėl neįrašytas tikslus stiklo paketas? Koks tiksliai rėmelis? Irgi nėra įrašytas, kad SWU. Aš reikalaučiau, kad viską surašytų, kad vėliau nekiltų klausimų.

Cibulio patirtis su langistais daro savo. smile.gif
Aš įkėliau tik vieną lentelę su galutiniais skaičiais, kitur yra nurodytas SWU (net įvertintas langų pabrangimas dėl to 102 eurais). Stiklo paketas pasiūlyme 4xn/20_swu/4/20_swu/4xn. Gal nelabai gaudausi, bet Ug 0,5 tokiam yra realus.
Internete dar radau, kad kiti pardavėjai Veka Softline 82 MD profiliui skaičiuoja Uf 0,95, kažin ar konstrukcija/sudedamos dalys gali skirtis ?
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2018 12 08, 22:47)
Cibulio patirtis su langistais daro savo.  smile.gif
Aš įkėliau tik vieną lentelę su galutiniais skaičiais, kitur yra nurodytas SWU (net įvertintas langų pabrangimas dėl to 102 eurais). Stiklo paketas pasiūlyme 4xn/20_swu/4/20_swu/4xn. Gal nelabai gaudausi, bet Ug 0,5 tokiam yra realus.
Internete dar radau, kad kiti pardavėjai Veka Softline 82 MD profiliui skaičiuoja Uf 0,95, kažin ar konstrukcija/sudedamos dalys gali skirtis ?

kokios m2 namas, kazkaip labai mazai langu, pas mane 130m2 namas, 44m2 langu, ir tai atrodo, kad galetu buti daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2018 12 09, 15:53)
kokios m2 namas, kazkaip labai mazai langu, pas mane 130m2 namas, 44m2 langu, ir tai atrodo, kad galetu buti daugiau.

Namas nedidelis, vos virš 100kv.m. Svetainė/virtuvė 33kv.m, o langai - 13,57kv.m; miegamasis - atitinkamai 19 ir 4,62. Kažkaip netraukia gyventi akvariume.

QUOTE(Orginalus @ 2018 12 09, 15:47)
bet vidurkis gaunasi ne 0.73, o 0.76, jei visus sudedi ir padalini is 10:)

Kažin ar taip tiesioginis aritmetinis vidurkis yra skaičiuojamas, juk dar į kiekvieno lango plotą turėtų atsižvelgti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 09 gruodžio 2018 - 16:07
QUOTE(Verteris @ 2018 11 05, 15:37)
Langų paketų skirtukai turbūt paprasti metaliniai? Ar vis tik šiltesnieji swisspaseriai ar tgi ar pan? Jei metaliniai, juos ir kaltink ;)

mano paprasti "Swispacer" (jau nebegeminami), tai ir pakankamai šalti, langai būna parasoja. Dabar imčiau tik "Swispacer Ultimate".
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2018 11 05, 16:05)
Tai dar minuso nėra, neperšala iki to aliuminio ...

Nepagaunu kampo, o pričiom čia peršalimas? Stiklų pakete drėgmės nėra, kad kažkas atsitiktų ar pasikeistų. Stiklo paketo rėmelių šilumos laidumas bus prie visų temperatūrų vienodas, nesvarbu, peršalo ar ne.
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2018 12 09, 17:04)
Kažin ar taip tiesioginis aritmetinis vidurkis yra skaičiuojamas, juk dar į kiekvieno lango plotą turėtų atsižvelgti.

Būtent, apie tai vėdinimo temoje ir parašiau. Viskas teisingai ten gaunasi su skaičiais, išskyrus apvalinimą. 0,735 apvalintis turėtų ne į 0,73, bet į 0,74.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 09 gruodžio 2018 - 18:07
QUOTE(silainiai @ 2018 12 08, 23:47)
Cibulio patirtis su langistais daro savo.  smile.gif

Vis tiek tave maisto, o tu manęs negirdi. Šitie stiklai šilti, bet mažai saulės šilumos įleidžia. Paprašyk ne tuk Ug, bet ir saulės ir šviesos pralaidumų. Matai, tau formulėje nurodė Uf 1,0, o tu lyg ir 0,95 matei. Kaip iš tiesų? Gal kažkur metalinė armuotė panaudota? Jie tau pigų stiklo paketą įdėjo, išėmė po palanginį ir atpigo. Prašyk visų skaičių lentelėje, kad būtų tiksliai nurodyta, su kokiais produktais, skaičiais skaičiuoja.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 12 09, 18:09)
Vis tiek tave mausto, o tu manęs negirdi.
...

Nu bet tavo temperamentas... rolleyes.gif
...
Šitie stiklai šilti, bet mažai saulės šilumos įleidžia. Paprašyk ne tuk Ug, bet ir saulės ir šviesos pralaidumų.
...

OK, paprašysiu ir šitų rodiklių.
...
Matai, tau formulėje nurodė Uf 1,0, o tu lyg ir 0,95 matei.
...

Ne, aš tiesiog internete pas kitus pardavejus radau mažesnę Uf, bet ten blefas arba klaida.
http://www.namoakys....ka-softline-82/
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2018 12 09, 20:02)
Nu bet tavo temperamentas...  rolleyes.gif 

OK, paprašysiu ir šitų rodiklių.

Ne, aš tiesiog internete pas kitus pardavejus radau mažesnę Uf, bet ten blefas arba klaida.
http://www.namoakys....ka-softline-82/

Temperamentas toks, kad atkreiptum dėmesį. Dabar tikriausiai išgirdai. Lįsk į passiv.de duombazę ir rasi Uf. Manau ir stiklo paketų duomenis rastum. Beje, kodėl daugelis į Veka profilį žiūri? Kuo jis imponuoja?

Realiai yra tik du geri stiklo paketai. Iš Sabinio GNP2, kažkokį analogą turi Saint Gobain koncernas, bet jų duomenų taip lengvai internete neskelbia. O koks stiklo paketo storis?

Tavo nuorodoje Uf net 0,90. Taip pat pasiaiškink dėl tarpinių. Ypač vidurinės. Ten irgi gali būti niuansų: plonesnė, storesnė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 gruodžio 2018 - 19:15
QUOTE(cibulis @ 2018 12 09, 19:07)
Temperamentas toks, kad atkreiptum dėmesį. Dabar tikriausiai išgirdai. Lįsk į passiv.de duombazę ir rasi Uf. Manau ir stiklo paketų duomenis rastum. Beje, kodėl daugelis į Veka profilį žiūri? Kuo jis imponuoja?

Realiai yra tik du geri stiklo paketai. Iš Sabinio GNP2, kažkokį analogą turi Saint Gobain koncernas, bet jų duomenų taip lengvai internete neskelbia. O koks stiklo paketo storis?

Tavo nuorodoje Uf net 0,90. Taip pasiaiškink dėl tarpinių. Ypač vidurinės. Ten irgi gali būti niuansų: plonesnė, storesnė.

Kai taip reaguoji į svetimo žmogaus reikalus, įsivaizduoju, ką teko patirti tavo paties langų gamintojams, pridariusiems kliurkų biggrin.gif
Veka profilis gal ir neprieko, tik daug teko girdėti gerų atsiliepimų apie montuotojų darbą, kas, mano nuomone, yra ne mažiau svarbu nei paties lango bendri techniniai rodikliai.
Gipura, mano žiniomis, stiklo paketus gaminasi Alytuje, "Glass LT". Man skaičiuotas paketas yra 52mm. Nors nenorėjo tokių dėti, storis jau ant ribos.
O ta vidurinė tarpinė turi būti pagal spec užsakymą storesnė?
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2018 12 09, 20:23)
Kai taip reaguoji į svetimo žmogaus reikalus, įsivaizduoju, ką teko patirti tavo paties langų gamintojams, pridariusiems kliurkų  biggrin.gif 
Veka profilis gal ir neprieko, tik daug teko girdėti gerų atsiliepimų apie montuotojų darbą, kas, mano nuomone, yra ne mažiau svarbu nei paties lango bendri techniniai rodikliai.
Gipura, mano žiniomis, stiklo paketus gaminasi Alytuje, "Glass LT". Man skaičiuotas paketas yra 52mm. Nors nenorėjo tokių dėti, storis jau ant ribos.
O ta vidurinė tarpinė turi būti pagal spec užsakymą storesnė?

Aš nežinau kokia turi būti vidurinė tarpinė. Pažiūrk passiv.de koks profilis yra sertifikuotas ir paprašyk pardavėjų, kad atsiųstų pjūvį, kokį tau parduos. Tada palygink ir paklausk ar nėra kažkokių variantų. Galimas variantas, kad yra niuansų, todėl ir Uf skuriasi. Gal skaičiuoja su šilčiausiu, o sudės pigesnį. Stiklajuosčių perimetras papildomai šiltinamas ir sandarinamas kažkaip?

O palyginimui kitų langų neprašei?
Atsakyti
Cibulis - patyręs, ir nori atkreipt dėmesį, kad kas parasyta pasiulyme, ar deklllaracijoje bus viena, o ką pagamins- bus visai kita. Net ir vizualiai panašu smile.gif

Sukčių aplink pilna
Atsakyti

Cibulio patirtis su langistais daro savo. smile.gif

Uf yra lygiai 1.0 pas Veka Softline 82 MD, bent taip patys Vokieciai raso. 

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 12 11, 08:43)
Uf yra lygiai 1.0 pas Veka Softline 82 MD, bent taip patys Vokieciai raso.

PHI rašo 0,85 rėmo, bet čia kinų langai. O Rehau Geneo PHZ - 0,79. Kinų Veka sertifikuotas su Swisspacer Ultimate, o vokiškas Rehau su Swisspacer V ir gautas tas pats rezultatas.

Profilių pjūviuose (Veka ir Rehau) matyti, kad Rehau tikrai geriau apšiltintas ir turi tą storą vidurinę tarpinę. Tie, kurie domisi Veka, būtinai turėtų paklausti, kur profilio vidus yra šiltinamas: gamykloje ar Lietuvoje gaminant langą. Kuo šiltinamas: EPS juostomis, kurios įkišamos Lietuvoje, ar gamykloje įpurškiamomis putomis.
Papildyta:
Dar pasiknisau po PHI duombazę. Šiuo metu šilčiausias varstomas PVC profilis yra šitas. Akivaizdžiai gerai apšiltintas ir Uf net 0,66. O čia nevarstomas PVC langas. Uf 0,64-0,69. Akivaizdžiai gerų langų į Lietuvą dar tikrai neveža. Bet man medis ir aliuminis labiau patinka. Tobulas langas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 gruodžio 2018 - 09:06