Pameni mano istoriją prieš porą metų? Manau tas pats variantas. Tikėtina tai lemia du dalykai: prastai sureguliuoti langai ir rekuperatoriaus nebuvimas. Kuomet man sureguliavo langus ir pastačiau rekuperatorių, ledo languose beveik neliko. Mano atveju irgi buvo tas pats - ledas tik antro aukšto languose, pirmame - nebuvo. Jei nepamiršiu, reikės šią žiemą patikrinti. Kokius langus įsidėjai?
Pameni pokalbį apie slėgių skirtumą? Tai vat, pirmame aukšte to negali būti, nes veikiant temperatūrų sukuriamam slėgių skirtumui, pirmame aukšte per visus nesandarumus, tame tarpe ir langų, oras skverbiasi į patalpų vidų. Antrame aukšte atvirkščiai, šiltas oras per visus nesandarumus skverbiasi lauk. Taigi, kiek prasiskverbia pro langus, tiek iškrenta kondensatų.
Sprendimo variantai būtų keli. Sukeli minusinį slėgį patalpose. Tai labai paprasta padaryti su rekuperatoriaus pagalba.
Kitas variantas, sureguliuoti langus. Tada kondensatas iškritinės tik kitose antro aukšto nesandarumų vietose, tik ne languose.
*****, nepamatavau.
Papildyta:
KOEMMERLING 88
Sprendimo variantai būtų keli. Sukeli minusinį slėgį patalpose. Tai labai paprasta padaryti su rekuperatoriaus pagalba.
Kitas variantas, sureguliuoti langus. Tada kondensatas iškritinės tik kitose antro aukšto nesandarumų vietose, tik ne languose.
Rekupo nera, sandarumo testas comming soon. Pastebėjau, kad langai pravirko, kai galutinai uždariau garo izoliacinį sluoksnį
Papildyta:
Nuraminot draugai
Tokį rekuperatorių aš turiu Ventek sandėlyje, o sandarumą man pažadėjo sips.lt - jie nesertifikuoti, bet turi įrangą savo statomiem namam.
Kalbu faktais, ir langai pas mus dideli, o pravėrus langus yra skirtumas. Nesiruošiu veltis į gilesnius ginčus. Tiesiog noriu patarti iš savo objektyvios patirties dėl langų pasirinkimo, kad atkreiptų dėmesį ir į šviesos pralaidumą.
Citata: „Renkantis langus patalpos apšviestumui padidinti, reikėtų atkreipti dėmesį į šviesos laidumo koeficientą. Išmintingai besitvarkančiose šalyse, ypač Skandinavijoje, šviesos laidumo koeficientas yra labai svarbus, o Lietuvoje jis nepagrįstai ignoruojamas. Bet juk pagrindinė langų paskirtis ir yra praleisti šviesą, kurios trūkumą neretai kompensuojame įjungdami elektros lemputę“
Kai aš rinkausi langus man apie šviesos koeficientus niekas neminėjo, todėl rekomenduoju ne užsiciklinti vien tik ant šilumos koeficientų. Langas reikalingas pirmiausiai tam kad būtų šviesu
Cibuli, tai komentarų nebus?
Nieko negavau. Nebuvo prisegta jokio dokumento. Parašyk asmeniškai, duosiu paštą.
Name pragyvenau jau metus, vėsiuoju sezonu kondensatas kaupėsi iš vidaus ant stiklo ties stiklajuostėm, iš išorės, praktiškai per visą lango plotą, tik kraštai, t.y. prie stiklajuosčių/rėmo nesusikaupę... Vėdinimą (Rego 400 V) visus metus laikiau ~ namo tūrio, padaręs gal ar 5 ar 10 kubų per valandą padavimą didesnį nei ištraukimą...
Pradarytų langų rėmų nežiūrėjau ar viduj ten kur nors kaupiasi kondensatas... nes langus pradarom tik išvalant juos porą kart per metus
Šiltu sezonu viskas ok su tais laingais, skaidrūs
Dabar vėl prasidėjus vėsiam sezonui, situacija ta pati, kondensatas renkasi taip pat tose pačiose vietose... Vėdinimą dabar pasidaręs, kad savaitgalį ir darbo dienos vakarais vėdina ~ puse namo turio, kitu metu ~ ketvirtadalį namo tūrio...
Langai Veka softline 82, ant visų langų plisuotos žaliuzės, ant vitrininių užuolaidos... situacija visur ta pati..
Ryte atidengus langus, per kelias valandas nuo išorės kondensatas dingsta (gal dėl to, kad dieną pradeda šilti, gal dėl kitų priežasčių..), iš vidaus kondensatas žymiai ilgiau laikosi...
Drėgmė name normos ribose, dažniausiai iki 60%, vakar žiūrėjau ~63%. Name palaikom ~22 laipsnius. Namas vieno aukšto su pusrūsiu, durys į rūsy visąlaik uždarytos.
Tai ir nesuprantu ar čia dėl slėgių skirtumų ar dėl langų ar dar vis dėl besilaikančios drėgmės iš po statybų...
Ką patartumėt paeksperimentuot, kad nustatyt kaltininką.. ?