Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 5

QUOTE(sauliusz @ 2018 08 24, 16:56)
Norėjau paklausti ar kas turite nusipirkę HST vitriną (tik nustumiamą be jokių ištraukimų) ir kaip su ja dėl sandarumo testo, ar labai daug pučia per tarpus ? Ir kokio gamintojo turit?

pas mane rehau geneo HST, pučia kai reikant, bet dar nebuvau išsikvietęs pardavėjo meistrų pareguliuot
o šiaip labai patenkintas gaminiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 29 rugpjūčio 2018 - 12:27
QUOTE(mariuzs @ 2018 08 29, 13:26)
pas mane rehau geneo HST, pučia kai reikant, bet dar nebuvau išsikvietęs pardavėjo meistrų pareguliuot
o šiaip labai patenkintas gaminiu

Na del putimo mane irgi atkalbinejo kas uzsima rehau geneo, ir veka slide. Forume radau kad vienas zmogus turi kommerling premidoor, tai su jom sandaruma nebloga lyg viso namo pasieke. Bet konkreciai kaip si vitrina praleidzia ora neaisku.

Bet manau kad visu panasus principas ir visos panasiai praleidzia. Del patogumo tai be kalbu lyginant HST ir PSK smile.gif
Atsakyti
Gal kas langus užsakėte įmonėje "Lanreta"? Kokie būtų atsiliepimai?
Atsakyti
Kažin, per kiek laiko firmos atsiunčia savo langų skaičiavimus?
Jau savaitė, kaip prasiunčiau kelioms firmoms, tai dar nei vieno pasiūlymo, nei vieno skambučio... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2018 10 09, 10:56)
Kažin, per kiek laiko firmos atsiunčia savo langų skaičiavimus?
Jau savaitė, kaip prasiunčiau kelioms firmoms, tai dar nei vieno pasiūlymo, nei vieno skambučio...  unsure.gif
Aš iš vienų laukiu jau trečia savaitė, iš kitų gavau po savaitės.
Atsakyti

Dabar, spėju, pats darbas prieš žiemą dėžutes uždaryt, tai darbo netrūksta, el. paštas nerūpi daug kam :) Labai norint atsakymo, manau, verta pasukt telefonu ir pasakyt, kad siuntei laišką ir lauki atsakymo. Bent žinosi laukt ar ne ;)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 09 spalio 2018 - 13:38
QUOTE(gediminas_ @ 2018 10 09, 14:38)
<p>Dabar, spėju, pats darbas prieš žiemą dėžutes uždaryt, tai darbo netrūksta, el. paštas nerūpi daug kam smile.gif Labai norint atsakymo, manau, verta pasukt telefonu ir pasakyt, kad siuntei laišką ir lauki atsakymo. Bent žinosi laukt ar ne ;)</p>

Man tai tikrai niekas nedega biggrin.gif . Galiu ir pusmetį palaukti eilėje, jei kaina bus geresnė... biggrin.gif
O šiaip klausimas: ar gali stiklo paketas 6sel-18arg-4-16arg-4sel, (Ug-0,6)su Swisspacer rėmeliu būti prastesnių šiluminių savybių, nei kitas: 4sel-18arg-4-18arg-4sel, (Ug-0,5) su aliuminio rėmeliu???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 09 spalio 2018 - 18:37
QUOTE(silainiai @ 2018 10 09, 19:36)
Man tai tikrai niekas nedega  biggrin.gif . Galiu ir pusmetį palaukti eilėje, jei kaina bus geresnė... biggrin.gif
O šiaip klausimas: ar gali stiklo paketas 6sel-18arg-4-16arg-4sel, (Ug-0,6)su Swisspacer rėmeliu būti prastesnių šiluminių savybių, nei kitas: 4sel-18arg-4-18arg-4sel, (Ug-0,5) su aliuminio rėmeliu???

Gal ir gali, jei įstiklinimo plotas didesnis, bet aš sau kategorišai tokių sau nedėčiau. Svarbiau ne bendras šiltumas, o šiluos tiltelių nebuvimas. Ir šis punktas svarbus ne tik langams, nes visos problemos su kondensatu, pelėsiais ir pan. dažniausiai būna ne dėl ištisinės prastos šiluminės varžos, o dėl šilumos tiltelio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 09 spalio 2018 - 19:41
QUOTE(mintas @ 2018 10 09, 20:39)
Gal ir gali, jei įstiklinimo plotas didesnis, bet aš sau kategorišai tokių sau nedėčiau. Svarbiau ne bendras šiltumas, o šiluos tiltelių nebuvimas. Ir šis punktas svarbus ne tik langams, nes visos problemos su kondensatu, pelėsiais ir pan. dažniausiai būna ne dėl ištisinės prastos šiluminės varžos, o dėl šilumos tiltelio.

O gal galima aiškiau, kokius sau dėtumėt, jei aukščiau minėtų kategoriškai ne? Esu pasimetus langų paieškose, renku informaciją, tačiau apsispręsti labai sunku. Galiausiai pasirinkime liko 2 variantai:
Kommerling 88+ su 4sel-18arg-4-18arg-4sel, su aliuminio rėmeliu
ir
Rehau Geneo MD su 4GNP-20arg-4-20argr-4GNP, su termorėmeliu.

Neapsisprendžiu - kurį verta rinktis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daringa: 10 spalio 2018 - 09:42
QUOTE(Daringa @ 2018 10 10, 10:41)
O gal galima aiškiau, kokius sau dėtumėt, jei aukščiau minėtų kategoriškai ne? Esu pasimetus langų paieškose, renku informaciją, tačiau apsispręsti labai sunku. Galiausiai pasirinkime liko 2 variantai:
Kommerling 88+ su 4sel-18arg-4-18arg-4sel, su aliuminio rėmeliu
ir
Rehau Geneo MD su 4GNP-20arg-4-20argr-4GNP, su termorėmeliu.

Neapsisprendžiu - kurį verta rinktis?

Paskambinant langininkams ir paprašot, kad pakeistų pasiūlymą ir aliuminius rėmelius pakeistų į termomrėmelius.

Jiems pasiūlyme vieną detalę pakeisti nesudėtinga.

Nors realiai reikėtų apsispręsti, pavyzdžiui, kokių stiklo paketų norit, ir tik tuomet suformuot užklausą, kad paskaičiuotų jūsų norimus langus, o ne bet kokius langus, pagal jūsų namo langų išmatavimus.

Konkrečiai jūsų abiejų pasiūlymų atveju Geneo pasiūlymas geresnis ne tik termorėmeliais, bet ir truputį didesniu oro tarpu, nors operuojant kelių metų senumo kainomis, jis bus stipriai brangesnis, ir ženkliai aukštesnė kaina neverta papildomų 2mm oro tarpo, stiklo paketuose. Realiai 18mm tarpas, yra jau labai geras, o 20mm tarpelis beveik tokio pat šiltumo vos, vos, vos geresnis.

Vis tik su Komerling langais man neaišku, koks selektyvas pateiktas, nes sel tai ne konkretaus selektyvo pavadinimas, o tik pasakymas, kad bus dengtas selektyvu, o selektyvinių dangų yra įvairių, su įvairiom savybėm, tad svarbu pasitikslinti kokios pilnos langų savybės, su tais selektyvais.

Geneo langų atveju selektyvas įvardintas - GNP, tai pigus, bet optimalus selektyvas dažniausiai tinkantis visoms situacijoms. Nors tiesa, jei reikia apsaugos nuo saulės, (pavyzdžiui stikliniame dangoraižyje) tai yra labiau tam tinkančių selektyvų. Nors ir kitais aspektais yra geresnių selektyvų, bet šis geras tuo, kad jame viskas subalansuota.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 10 spalio 2018 - 10:10

Kas del termoremelio, jeigu norit silciausio, tai prasykit swispacer ultimate ir sita punkta reiketu irasyti i sutarti jog nebutu problemu jeigu ne tuos sudetu.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 10 10, 12:19)
jeigu norit silciausio, tai prasykit swispacer ultimate

Aš sau dabar tik šiuos užsakinėčiau, nors nesiekiant lango šiltumo aukštumų, svarbiausia, kad ne aliuminis būtų, kad ir paprasti swispacer, jau ženkliai geriau.

Kuo šiltesni termorėmeliai, tuo mažiau rasos langų apačia žiemą. Kad juntamai šilčiau namuose bus dėl termorėmelių - nesitikėkit. Jie skirti panaikinti tik šilumos tiltelius ir to pasekmę - kondensatą ant langų.

Su aliuminiais iš vis bus tragedija, palangės plauks nuo vandens, net šaltuko nereikės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 10 spalio 2018 - 11:39