Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 5

QUOTE(simkka @ 2017 10 17, 09:50)
Ar šiltinat angokraščius? Ka naudojat, XPS? Kokį sluoksnį, 3, 5cm? Ar nėra paskui problemų su langu tvirtinimu? Įpač su dideliu, vitrininiu langų tvirtinimu, ten gal mažesni sluoksnį dėt?

jei langas montuojamas su išnešimu į šiltalo sluoksnį, tai nėra reikalo šiltint angokraščius
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2017 10 17, 22:50)
jei langas montuojamas su išnešimu į šiltalo sluoksnį, tai nėra reikalo šiltint angokraščius

Tai tam ir šiltinamas angokraštis, kad nereiketų montuoti su išnešimu.
Atsakyti
QUOTE(simkka @ 2017 10 18, 08:05)
Tai tam ir šiltinamas angokraštis, kad nereiketų montuoti su išnešimu.

nepasiteisines dalykas siltinimas is vidaus, manau turi buti siltinama tik is isores isnesant langa
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2017 10 18, 17:23)
nepasiteisines dalykas siltinimas is vidaus, manau turi buti siltinama tik is isores isnesant langa

Arkų šiltinimas, tai ne visai tas pats, kas šiltinimas iš vidaus. Aš pavyzdžiui langų mantavimo tarpo tarp rėmo ir arkos apšiltinimą iš vidaus manau esant efektyviu. Esu tik prieš langų rėmo šiltinimą iš vidaus, o pas mane apšiltinimas iš vidaus užlipa ir ant langų rėmo, tad būtent dėl apšiltinimo užlipimo ant vidinės langų rėmo dalies manau, kad persistengiau.
Atsakyti
https://4.bp.blogspo...00/DSC_0061.jpg

apie viso angokraščio šiltinima eina kalba, prieš montuojant langus. Ieškojau info, kiek kas šiltina, tai įvairiai, nuo 2 iki 5cm. Pagrinde daug nešiltina, nes sumažėja lango anga. Aš nutariau išmūryti +5cm didesnes angas nei projekte. Man pagrinde klausimas, ar nebus problemų per tą XPS sumontuoti vitriną, įpač kur bus išėjimas laukan, kur durys tvirtinsis prie sienos, vistiek jos judės, vibracija, ar per ilga laika neištrupes viskas nuo XPS.
Įdedu pvz, analogiškas langas su durimis, tik pas mane bus didesnis,
dėl pažymėto krašto šiltinimo 5cm abejojuPriedas  vitrina.jpg   16,03KB   1 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simkka: 19 spalio 2017 - 07:52
QUOTE(simkka @ 2017 10 19, 08:50)
dėl pažymėto krašto šiltinimo 5cm abejoju

Įtariu, kad jei ten paliksi neapšiltintą, bus didelė kondensato tikimybė. Bus kondensatas, lauk pelėsio.

Nemanau kad bus problemų dėl XPS. Bus abejonių dėl tvirtumo, tvirtins kiaurai XPS prie sienos ir nebus jokio judėjimo.
Atsakyti
QUOTE(simkka @ 2017 10 19, 08:50)
https://4.bp.blogspo...00/DSC_0061.jpg

apie viso angokraščio šiltinima eina kalba, prieš montuojant langus. Ieškojau info, kiek kas šiltina, tai įvairiai, nuo 2 iki 5cm. Pagrinde daug nešiltina, nes sumažėja lango anga. Aš nutariau išmūryti +5cm didesnes angas nei projekte. Man pagrinde klausimas, ar nebus problemų per tą XPS sumontuoti vitriną, įpač kur bus išėjimas laukan, kur durys tvirtinsis prie sienos, vistiek jos judės, vibracija, ar per ilga laika neištrupes viskas nuo XPS.
Įdedu pvz, analogiškas langas su durimis, tik pas mane bus didesnis,
dėl pažymėto krašto šiltinimo 5cm abejojuPriedas  vitrina.jpg   16,03KB   1 Parsiųsta kartų

Nelabai supratau problemos. Apšiltini angokraštį XPS'u, langą tvirtini kiaurai jį į mūrą, tarpą užpūti elastinėmis putomis, jos ir kompensuos judėjimą. Aišku, reikia pasirūpinti ir garo izoliacija ant putų, prieš užtinkuojant
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 10 18, 20:14)
Arkų šiltinimas, tai ne visai tas pats, kas šiltinimas iš vidaus. Aš pavyzdžiui langų mantavimo tarpo tarp rėmo ir arkos apšiltinimą iš vidaus manau esant efektyviu. Esu tik prieš langų rėmo šiltinimą iš vidaus, o pas mane apšiltinimas iš vidaus užlipa ir ant langų rėmo, tad būtent dėl apšiltinimo užlipimo ant vidinės langų rėmo dalies manau, kad persistengiau.

o kaip galvoji ar verta siltinti visu perimetru anga jei isnesineji langa?
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2017 10 19, 20:22)

Kadangi pati problematiškiausia yra lango montavimo vieta tai tą dalį manau galima apšiltinti ir iš vidaus su apšiltinimo medžiagomis neužlipant ant rėmo. Iš išorės montavimo vietą kategoriškai būtina apšiltinti izoliacinėmis medžiagomis, maksimaliai, kaip tik galima užlipant ant lango rėmo.
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2017 10 19, 20:22)

manau kad ne, bent jau montuojant su illbruck:

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Sveiki,

Is savo patirties renkantis langus (arba gal jau kas blogu atsiliepimu turite) i ka atkreipti demesi?
Turiu tokius langu pasiulymus:
1.
GEALAN S9000
Profilis 83mm
6 kameros
Uw<0,77W/m2K
3 stiklu paketas 48mm
SIEGENIA AUBI
TGI
4T / 18 / 4 / 18 / 4T
48 mm stiklo paketuose šviesos laidumas ir atspindėjimas 70 / 15 %

2.
FutureART+
Profilis 82mm
6 kameros
Uw<0,7W/m2K
3 stiklu paketas 48mm
SIEGENIA favorit - Bazinė sauga_langas (Brugmann)
Swisspacer ultimate Ar plastikinis rėmelis U=0.5
Stiklo paketas 4mm selektyvas-18-4mm skaidrus-18-4mm selektyvas

3.
Kommerling 88
7 kameros
Uw<0,8W/m2K
3 stiklu paketas 48mm
Winkhaus apkaustai
TGI
4GNP-18 Ar-4-18- Ar 4GNP
šilumos kof. 0,53, šviesos laidumas 74 proc., saulės faktorius 54 proc.

4.
GEALAN S9000
Profilis 83mm
6 kameros
Uw<0,77W/m2K
3 stiklu paketas
G-U Gretsch Unitas
Stiklo paketu U=0.5W/m2K su swisspacer ultimate remeliu
KS-20sw-4-20sw-KS (KS-20sw-4-20sw-KS)
Stiklo paketo sviesos laidumas – 73%, o saules energijos pralaidumas – 52%

Tarp pirmo ir paskutinio kainu skirtumas 51%, kazkaip nerealu. Nors profiliai tie patys, tik paketuose ir apkaustuose skirtumas.
Ka is siu rinktis arba kuri varianta verta dar paspausti (jei imanoma), kad kazka pakeistu? Remelius kur galejo, ten sudejo swisspacer.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R&V.: 06 lapkričio 2017 - 00:21
Gal žinot kaip iššifruoti tokį paketą? Ar T yra tas pats kas GNP, t.y. selektyvas? Ir ką reiškia PCV?

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti