Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 5

QUOTE(erikiuxxx @ 2017 09 10, 22:14)
Kaip Jums vitrinos langai tie slankiojami ? ar jie patvarus ? nes kaina ju nemenka  ax.gif ar verta nepagaileti tam pinigu, ar visgi tebunie paprasti su durim unsure.gif

Aš neturiu, tad asmeniniais įspūdžiais pasidalint negaliu.

Sau nedariau, nes norėjau sandaraus namo, tokį ir turiu, o su slankiojančiomis vitrinomis sandarumo neišgausi.

Dėl patvarumo, kiek žinau ir patvaresnės sistemos ir mažiau patvarios, čia gal labiau žinantys ką patars.

O dėl to ar verta, tai viskas priklauso nuo jūsų norų. Norit plačiai praverti vitrinos langus ir panaikinti ribą tarp terasos ir svetainės, tuomet verta. Jei norite sandaraus namo, ar finansai vis tik per dideli šiai užgaidai, tuomet geriau apsiriboti varstomomis durimis.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 09 10, 22:01)
Aš neturiu, tad asmeniniais įspūdžiais pasidalint negaliu.

Sau nedariau, nes norėjau sandaraus namo, tokį ir turiu, o su slankiojančiomis vitrinomis sandarumo neišgausi.

Dėl patvarumo, kiek žinau ir patvaresnės sistemos ir mažiau patvarios, čia gal labiau žinantys ką patars.

O dėl to ar verta, tai viskas priklauso nuo jūsų norų. Norit plačiai praverti vitrinos langus ir panaikinti ribą tarp terasos ir svetainės, tuomet verta. Jei norite sandaraus namo, ar finansai vis tik per dideli šiai užgaidai, tuomet geriau apsiriboti varstomomis durimis.

tai va vyras labiausiai bijo nesandarumo unsure.gif

Plaza langai pasiule si varianta uz patrauklia kaina

KOE 88+ Langas Balta / Balta, U==0,79 W/(m2K)
Stiklo paketai: 4GNP-18TGI-4-18TGI-4GNP
Apkaustai:ActivPilot 1+Mikro.

Gal kas pakomentuotu neismanelei unsure.gif

Pridėta:

Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2017 09 11, 14:40)
tai va vyras labiausiai bijo nesandarumo  unsure.gif

Plaza langai pasiule si varianta uz patrauklia kaina

KOE 88+ Langas Balta / Balta, U==0,79 W/(m2K)

Šeip tai Komerling 88 iš šiltų langų pigesnis variantas, man jie patinka, dėl apkaustų nežinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 rugsėjo 2017 - 15:22
QUOTE(erikiuxxx @ 2017 09 10, 22:14)
Aciu  4u.gif

Kaip Jums vitrinos langai tie slankiojami ? ar jie patvarus ? nes kaina ju nemenka  ax.gif ar verta nepagaileti tam pinigu, ar visgi tebunie paprasti su durim unsure.gif

Turiu slankiojancias duris. PSK sistema. Nebesideciau. HS kurkas geriau bet jos ir kaina geresne.., O sandarumo testo darytojai iskart pasake, PSK sistemos varstomos dalys nera sandarios. Virsus ir apacia. Panasei taip ir buvo.. Geriau nepagaileti pinigu ir isideti HS sistema,ji gerokai stabilesne ir paprasciau darinejasi.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2017 09 13, 07:23)
Turiu slankiojancias duris. PSK sistema.    Nebesideciau.  HS kurkas geriau bet jos ir kaina geresne..,  O sandarumo testo darytojai iskart pasake,  PSK sistemos varstomos dalys nera sandarios. Virsus ir apacia.  Panasei taip ir buvo..      Geriau nepagaileti pinigu ir isideti HS sistema,ji gerokai stabilesne ir paprasciau darinejasi.

Turbūt (turbūt - sandarumo testo dar nedariau) pritarsiu. Irgi įsidėjau atverčiamą/nustumiamą vitriną, nedžiugina. Pas mane ji yra bendrai apie 2,7 metro pločio, stumdoma dalis atitinkamai apie 1,3-1,35m ir 2,4m aukščio. Pirmas įspūdis buvo '****, kas per sh.. čia gavosi'. Tiesiog dėl dydžio stabilumo nerasta, uždaryti, turbūt, tik aš vienas sugebėsiu - žmonai, jau nekalbant apie vaiką, bus per sunku (čia net neskaitant to, kad uždarymo mechanizmas su pritraukimu, pats probangiausias).

Iš kitos pusės HS būtų buvusi beveik 1000 eur (bene dvigubai) brangesnė. Sandarumo ten dar mažiau, nei PSK sistemoje - tiesiog dvi prasilenkiančios dalys, sandarumas vos ne ant šepetėlių tipo tarpinių padarytas, jokio prispaudimo ar pan. O man ir netiko ji, apsauginių žaliuzių, paslėptų fasade, jau neprimontuosi ant to portalo.

Kitaip sakant, sprendimas varstoma/PSK/HS vitrina nėra toks paprastas, teks pasirinkti savo nuodus. Varstomos durys negali būti didelės (mano dydžio vitrinai jau net ir negalėtų būti), PSK sistema vartojime nėra patogi ir labai sandari, HS sistema dar brangesnė, dar mažesnis sandarumas, bet vartotojo patirtys pačios geriausios.

Ai, dar esu tikras, kad yra ir kažkokių kitų, netradicinių sprendimų už dar netradiciškesnę kainą.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 09 13, 09:08)
Turbūt (turbūt - sandarumo testo dar nedariau) pritarsiu. Irgi įsidėjau atverčiamą/nustumiamą vitriną, nedžiugina. Pas mane ji yra bendrai apie 2,7 metro pločio, stumdoma dalis atitinkamai apie 1,3-1,35m ir 2,4m aukščio. Pirmas įspūdis buvo '****, kas per sh.. čia gavosi'. Tiesiog dėl dydžio stabilumo nerasta, uždaryti, turbūt, tik aš vienas sugebėsiu - žmonai, jau nekalbant apie vaiką, bus per sunku (čia net neskaitant to, kad uždarymo mechanizmas su pritraukimu, pats probangiausias).

Iš kitos pusės HS būtų buvusi beveik 1000 eur (bene dvigubai) brangesnė. Sandarumo ten dar mažiau, nei PSK sistemoje - tiesiog dvi prasilenkiančios dalys, sandarumas vos ne ant šepetėlių tipo tarpinių padarytas, jokio prispaudimo ar pan. O man ir netiko ji, apsauginių žaliuzių, paslėptų fasade, jau neprimontuosi ant to portalo.

Kitaip sakant, sprendimas varstoma/PSK/HS vitrina nėra toks paprastas, teks pasirinkti savo nuodus. Varstomos durys negali būti didelės (mano dydžio vitrinai jau net ir negalėtų būti), PSK sistema vartojime nėra patogi ir labai sandari, HS sistema dar brangesnė, dar mažesnis sandarumas, bet vartotojo patirtys pačios geriausios.

Ai, dar esu tikras, kad yra ir kažkokių kitų, netradicinių sprendimų už dar netradiciškesnę kainą.

Psk sistemai didziausias sudas kad is lauko nera rankenos blink.gif isejes negali normaliai uzdaryti.. Pas mus kur statome namus deda (nesu tikras ,bet..) HS sistemas. Ten yra pritraukimas. Kai rankena suki pritraukia. Tik del siltumo nesu tikras.. smile.gif Bet PSK gyvenime daugiau nesidesiu..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2017 09 13, 13:48)
Psk sistemai didziausias sudas kad is lauko nera rankenos  blink.gif  isejes negali normaliai uzdaryti..

Taip, patvirtinu dėl rankenos nebuvimo (čia dar minusas dėl patogumo). Nors kažkiek pridaryti galima už rėmo pastūmus, bet iki galo iš lauko pusės niekaip neužsidarys
Atsakyti

Gal kas domėjotės, ar didelę įtaką plastikinių langų šiltumui daro dekoratyvinis langų padalinimas (skaidymas) lango viduje, jie ten pakete aliumines juosteles kažkokias klijuoja? 

Atsakyti
Sos nerandu temos apie lauko durys , gal zinote ar yra tokia SM ? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2017 09 12, 15:22)
Šeip tai Komerling 88 iš šiltų langų pigesnis variantas, man jie patinka, dėl apkaustų nežinau.

Aciu 4u.gif
QUOTE(biesas66 @ 2017 09 13, 06:23)
Turiu slankiojancias duris. PSK sistema.    Nebesideciau.  HS kurkas geriau bet jos ir kaina geresne..,  O sandarumo testo darytojai iskart pasake,  PSK sistemos varstomos dalys nera sandarios. Virsus ir apacia.  Panasei taip ir buvo..      Geriau nepagaileti pinigu ir isideti HS sistema,ji gerokai stabilesne ir paprasciau darinejasi.

Ai gal visgi liksime prie paprstu duru smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 14 rugsėjo 2017 - 21:54
QUOTE(lexxx @ 2017 09 14, 21:07)
<p>Gal kas domėjotės, ar didelę įtaką plastikinių langų šiltumui daro dekoratyvinis langų padalinimas (skaidymas) lango viduje, jie ten pakete aliumines juosteles kažkokias klijuoja? </p>

Šilumos tiltelis ten turėtų būti, jei stiklo paketas tik iš dviejų stiklų, bet šeip nemanau, kad bus labai didelis, nors sau, jokiu būdu nesidaryčiau. Ne tik šilumos nuostolius su tais intarpais padidinsim, bet ir saulės pritekėjimus sumažinsim, dėl sumažinto skaidraus ploto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 rugsėjo 2017 - 17:31
QUOTE(mintas @ 2017 09 15, 17:30)
Šilumos tiltelis ten turėtų būti, jei stiklo paketas tik iš dviejų stiklų, bet šeip nemanau, kad bus labai didelis, nors sau, jokiu būdu nesidaryčiau. Ne tik šilumos nuostolius su tais intarpais padidinsim, bet ir saulės pritekėjimus sumažinsim, dėl sumažinto skaidraus ploto.

del siu priezasciu ir as atsisakiau tu intarpu . Nors grazu paziureti smile.gif
Atsakyti
Ar šiltinat angokraščius? Ka naudojat, XPS? Kokį sluoksnį, 3, 5cm? Ar nėra paskui problemų su langu tvirtinimu? Įpač su dideliu, vitrininiu langų tvirtinimu, ten gal mažesni sluoksnį dėt?
Atsakyti