Klausimas: ar kas is cia esanciu galbut rado langus i kuriuos galima imontuoti 4 stiklu paketa, ar tai lieka misija neimanoma, apart beremiu stiklo paketu montavimo?
Yra neblogas aliuminio variantas į kuri telpa 4 stiklu, kainuoja kaip plastikas. http://www.adams.lt/...31/superial-sp/
Negaliu paredaguoti žinutės, tai atsiprašau už betvarkę.
Stiklinimas:
L1-L3: 4GNP-16Ar-4-18Ar-4GNP (46mm dvik.. st. p. su dviem selekt. stiklais Ug=0.5) (TGI pilkas termo rėmelis)
BD4: 6GNP-16Ar-4-16Ar-4GNP (46mm dvik.. st. p. su dviem selekt. stiklais, Ug=0.6) (TGI pilkas termo rėmelis) / 4GNP-16Ar-4-18Ar-4GNP (46mm dvik.. st. p. su dviem selekt. stiklais Ug=0.5) (TGI pilkas termo rėmelis)
L5: 6GNP-14Ar-4-16Ar-6GNP (46mm dvik.. st. p. su dviem selekt. stiklais, Ug=0.6) (TGI pilkas termo rėmelis)
QUOTE(vaikis_ @ 2017 09 09, 08:13)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Orginalus" data-cid="71791368" data-time="1504932450"><div><p>Klausimas: ar kas is cia esanciu galbut rado langus i kuriuos galima imontuoti 4 stiklu paketa, ar tai lieka misija neimanoma, apart beremiu stiklo paketu montavimo?</p></div></blockquote><p>Yra neblogas aliuminio variantas į kuri telpa 4 stiklu, kainuoja kaip plastikas. <a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.adams.lt/lt/langai/product/31/superial-sp/'>http://www.adams.lt/lt/langai/product/31/superial-sp/</a></p>
Nerandu kokio plocio stiklo paketa galima ideti?
QUOTE(mintas @ 2017 06 06, 22:03)
aš tos pačios nuomonės.
O dėl argono laikymo, tai laiko tą argoną ir šilti rėmeliai. Vat jau mano langams virš 5 metų ir neišsisandarino. Kai išsisandarina, pradeda iš vidaus rasoti. Plius ir pagal stiklo paketų šiltumą matosi. Nebūtų argono, neapšerkšnytų stiklo paketas iš išorės prie nedidelio minuso, o maniškiai apšala, kaip ką tik sumontuoti, tad šiluminės stiklo paketų savybės per 5 metus nesumažėjo nė per nago juodymą, tad argonas vis dar vietoje.
ir iš vis, dabar pačius šilčiausius rinkoje esančius rėmelius rinkčiausi, be jokių kitų variantų ir kalbų. Tik pačius šilčiausius. Jie verti kiekvieno už juos sumokėto cento.
O dėl argono laikymo, tai laiko tą argoną ir šilti rėmeliai. Vat jau mano langams virš 5 metų ir neišsisandarino. Kai išsisandarina, pradeda iš vidaus rasoti. Plius ir pagal stiklo paketų šiltumą matosi. Nebūtų argono, neapšerkšnytų stiklo paketas iš išorės prie nedidelio minuso, o maniškiai apšala, kaip ką tik sumontuoti, tad šiluminės stiklo paketų savybės per 5 metus nesumažėjo nė per nago juodymą, tad argonas vis dar vietoje.
ir iš vis, dabar pačius šilčiausius rinkoje esančius rėmelius rinkčiausi, be jokių kitų variantų ir kalbų. Tik pačius šilčiausius. Jie verti kiekvieno už juos sumokėto cento.
Jeigu nepaslaptis kokioje firmoje ir kokius langus dejote ?
Juodas miskas man su tais langais, nebezinau nuo ko pradeti,o reikia jau langu
QUOTE(kovo22 @ 2017 09 09, 13:58)
Šitų langų šiltais nepavadinsi. Tokio dydžio langų, su šiltais langų profiliais ir stiklo paketais Ug=0,5, Uw reikšmės sieks 0,60-0,66.
Papildyta:
QUOTE(erikiuxxx @ 2017 09 10, 01:19)
Jeigu nepaslaptis kokioje firmoje ir kokius langus dejote ?
Pas mane Rehau Geneo. Bet po kokių metų po sudėjimo, sužinojau kad vos ne viskas, kas parašyta jų reklamoje yra apgaulė (nes pasakoma ne visa tiesa ir iškreipiama esmė). Langai šilti, bet ne tokie geri, kaip reklamuojami. Pavyzdžiui reklamoje teigiama, kad šių langų gamyboja panaudotos labai stiprios medžiagos rau fipro, todėl šių langų nereikia armuoti. Na nesant metalo, langai turi būti šilti, bet neparašoma, kad nearmuoti gali būti tik labai maži langai. Normalaus dydžio langai, kokie standartiškai statomi, jau privalo būti armuoti, bet jei aklai tikėsi reklama, net mintis nekils, kad tokie dalykai galėjo būti nutylėti. Kad mano languose sudėta metalinė armuotė sužinojau tik po metų, ankščiau prisiskaitęs reklamos jokių abejonių neturėjau, kad mano languose gali būti metalo.
Kitas niuansas, kad sertifikuojamas PN institute vienas profilis, o rinkoje ženkliai pigiau pardavinėjamas visai kitas profilis tuo pačiu pavadinimu.
Ir čia tik pora niuansų, iš daugybės, kurių taip staigiai neprisimenu, bet apie 2012-2013 metus čia viską buvau surašęs kas man buvo užkliuvę.
Geri Rehau langai, bet dėl tokio vartotojų apgaudinėjimo, aš Rehau firmos nevirškinu.
QUOTE(vaikis_ @ 2017 09 09, 23:26)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Orginalus" data-cid="71791959" data-time="1504967920"><div><p>Nerandu kokio plocio stiklo paketa galima ideti?</p></div></blockquote><p>Nepamenu jau, Restoje buvau klausęs.... ar lyg ne 72mm...pasuk Adams ir paklausk.</p>
Nevarstoma dalis 72mm, varstomoje 82mm galima ideti. Neblogai, idomu dabar kas gamina 4 stiklu paketus. Jei kaina 350 eur, kaip ir nieko, bet reiktu lygint su plastiku ir lygint skirtuma , ka iseina sutsupyti, bet kolkas man atrodo, kad atsipirkimas bus nelabai racionalus.
QUOTE(Orginalus @ 2017 09 10, 08:53)
bet reiktu lygint su plastiku ir lygint skirtuma , ka iseina sutsupyti, bet kolkas man atrodo, kad atsipirkimas bus nelabai racionalus.
Kaip suprantu, naują namą statai?
Jei taip, tuomet neskaičiuok vieno mazgo atsiperkamumo. Statant šiltą namą svarbiausia yra visų mazgų bendras rezultatas. Kadangi, vertinant šilumos praradimo aspektą, langai ir durys, yra pati silpniausia atitvarų vieta (viso namo manyčiau, kad ventiliacija), jų šiluminių savybių pagerinimas jaučiasi labiausiai.
Paskaičiuok kokie šilumos nuostoliai per visas atitvaras su vienais ir su kitais langais ir primesk, kiek kainuotų tokio pat rezultato pasiekimas storinant visų sienų atitvarų storį, bet nekeičiant langų. Gali būti, kad langai bus pigesnis variantas. Dar po to palygink ir geresnių deklaruojamų savybių rekuperatorių kainas.
Jei viso namo šildymo poreikis mažesnis nei 10W/m2, toliau į namo šiluminių savybių gerinimą pinigų kišti jau nereikia, bet jei didesnis, tai apsimoka gerinti namo šilumines savybes.
QUOTE(mintas @ 2017 09 10, 10:24)
Kaip suprantu, naują namą statai?
Jei taip, tuomet neskaičiuok vieno mazgo atsiperkamumo. Statant šiltą namą svarbiausia yra visų mazgų bendras rezultatas. Kadangi, vertinant šilumos praradimo aspektą, langai ir durys, yra pati silpniausia atitvarų vieta (viso namo manyčiau, kad ventiliacija), jų šiluminių savybių pagerinimas jaučiasi labiausiai.
Paskaičiuok kokie šilumos nuostoliai per visas atitvaras su vienais ir su kitais langais ir primesk, kiek kainuotų tokio pat rezultato pasiekimas storinant visų sienų atitvarų storį, bet nekeičiant langų. Gali būti, kad langai bus pigesnis variantas. Dar po to palygink ir geresnių deklaruojamų savybių rekuperatorių kainas.
Jei viso namo šildymo poreikis mažesnis nei 10W/m2, toliau į namo šiluminių savybių gerinimą pinigų kišti jau nereikia, bet jei didesnis, tai apsimoka gerinti namo šilumines savybes.
Taip, pradedu, tik dar pasirengimo stadija, braizausi daugmaz projekta, kuri atiduosiu architektui. Kas aisku, tai , kad namas bus vieno auksto su didelem stiklo vitrinom( todel langu siltumas labai aktualus) Stogas greiciausiai plokscias arba vienslaitis, norisi kazko isskirtinio ir modernaus.
Pagrindiniai klausimai tai sildymo: ar dujos(nes atveda iki sklypo) ss oras vanduo ar geoterminis.
Vedinimas: ar plokstelinis su zs ar rotorius( bandysiu sia ziema daryt stebejima su tenais kiek prisuka palaikant 19-20c temperatura. Nes mano manymu didziausia temperaturos kritima lemia prastas rekuperatoriaus nvk.
Nestatysiu pasyvaus namo, tiesiog viska labai racionaliai skaiciuosiu, kad nebutu atsipirkimas 50 metu ir panasiai. Pinigus galima investuoti kitur, kur didesne graza.
Kaip ir galvojau uzvesti bloga, bet labai jau as nemegstu rasineti, geriau susitikt su protingais zmonem gyvai kelis kartus ir isdiskutuoti pagrindines problemas, zinau, kad is kitu blogo mes patys mokomes, bet nzn ar rasiu tam pakankamai laiko.
QUOTE(mintas @ 2017 09 10, 00:34)
Šitų langų šiltais nepavadinsi. Tokio dydžio langų, su šiltais langų profiliais ir stiklo paketais Ug=0,5, Uw reikšmės sieks 0,60-0,66.
Papildyta:
Pas mane Rehau Geneo. Bet po kokių metų po sudėjimo, sužinojau kad vos ne viskas, kas parašyta jų reklamoje yra apgaulė (nes pasakoma ne visa tiesa ir iškreipiama esmė). Langai šilti, bet ne tokie geri, kaip reklamuojami. Pavyzdžiui reklamoje teigiama, kad šių langų gamyboja panaudotos labai stiprios medžiagos rau fipro, todėl šių langų nereikia armuoti. Na nesant metalo, langai turi būti šilti, bet neparašoma, kad nearmuoti gali būti tik labai maži langai. Normalaus dydžio langai, kokie standartiškai statomi, jau privalo būti armuoti, bet jei aklai tikėsi reklama, net mintis nekils, kad tokie dalykai galėjo būti nutylėti. Kad mano languose sudėta metalinė armuotė sužinojau tik po metų, ankščiau prisiskaitęs reklamos jokių abejonių neturėjau, kad mano languose gali būti metalo.
Kitas niuansas, kad sertifikuojamas PN institute vienas profilis, o rinkoje ženkliai pigiau pardavinėjamas visai kitas profilis tuo pačiu pavadinimu.
Ir čia tik pora niuansų, iš daugybės, kurių taip staigiai neprisimenu, bet apie 2012-2013 metus čia viską buvau surašęs kas man buvo užkliuvę.
Geri Rehau langai, bet dėl tokio vartotojų apgaudinėjimo, aš Rehau firmos nevirškinu.
Papildyta:
Aciu
Issiunciau paskaiciavimui i keleta firmu : Plaza, Tiks langai , Megrame ir Inno system.
Kaip Jums vitrinos langai tie slankiojami ? ar jie patvarus ? nes kaina ju nemenka ar verta nepagaileti tam pinigu, ar visgi tebunie paprasti su durim