Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 5

QUOTE(vaikis_ @ 2017 08 13, 19:16)
Adams.lt platina aliplast star langus, jeigu gerai pamenu su 4 stiklu paketais 1kv.m 350 eur, Restoje kalbinau juos.
href='http://www.adams.lt/uploads/catalog/product_31_2.jpg?1462396407'
http://www.adams.lt/....jpg?1462396407

Tai kad ten tik plastikinės sistemos pavaizduojamos gražiai šiltumo atžvilgiu. Aprašant aliuminio sistemas, nė žodžio apie šilumines savybes.

Nors tavo pateiktose nuotraukose, aliuminio konstrukcijos vertos dėmesio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 rugpjūčio 2017 - 17:31

Tai kad ten tik plastikinės sistemos pavaizduojamos gražiai šiltumo atžvilgiu. Aprašant aliuminio sistemas, nė žodžio apie šilumines savybes.

Nors tavo pateiktose nuotraukose, aliuminio konstrukcijos vertos dėmesio.

http://www.adams.lt/...31/superial-sp/

Rašo 0,6, tik neaišku kokie stiklo paketai naudoti tokiam skaičiui gauti.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 08 14, 22:34)
http://www.adams.lt/...31/superial-sp/ Rašo 0,6, tik neaišku kokie stiklo paketai naudoti tokiam skaičiui gauti.

Tai kad Uf- tai rėmo šilumos laidumas, kurio neįtakoja stiklo paketas. Su šiltu stiklo paketu, bendros lango šiluminės savybės turėtų būti geresnės už 0,6, nors ir nesitiki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 rugpjūčio 2017 - 15:03

Aliuiminis geriau, bet medis kaustytas aliuminiu pigiau.

rimtai aliumas brangiau? as tai kazkaip priesinga nuomone susidariau. betgi klijuoto medzio remui pagamint zymiai daugiau darbo sanaudu reikia, o aliumas tai kas - paprastas ar nelabai, bet tiesiog ekstrudintas profilis gamykloj nuo konvejerio einantis.

Atsakyti

rimtai aliumas brangiau? as tai kazkaip priesinga nuomone susidariau. betgi klijuoto medzio remui pagamint zymiai daugiau darbo sanaudu reikia, o aliumas tai kas - paprastas ar nelabai, bet tiesiog ekstrudintas profilis gamykloj nuo konvejerio einantis.

Aliuminis pigiau, Minto turimas kainoraštis per senas jau :)

Atsakyti

Ką galvojate apie langų vadybininko mintį, kad aliuminio langai žiemą peršąla. Todėl siūlo medinius, kaustytus aliuminiu. 

Kitas medinių (be aliuminio) langų pasiūlymas. 

• Gaminių U verte siekia iki 0.83W/m2K, stiklo paketo – 0.5W/m2K.
  • Stiklo paketas 4KS/18/4/18/4KS+arg.tr.r
  • Stiklo paketas 6KS/16/4/16/6KS+arg term
  • Stiklas Pilkington, Guardian, AGC
  • Paviršių dengimas impregnavimas (apliejimo būdu), gruntavimas, izoliacinis sluoksnis, dažymas akriliniais dažais.
  • Mediena 94 mm storio dygiuotos klijuotos skandinaviškos pušies profilis
  • Varstymo mechanizmai Vokiečių įmonės G-U Gretsch Unitas 
  • Spalva RAL/Lakas

Langų plotas 52.315 kvm. Kaina 13400 su PVM.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodalksnė: 17 rugpjūčio 2017 - 15:02
QUOTE(Juodalksnė @ 2017 08 17, 15:54)
<p>Ką galvojate apie langų vadybininko mintį, kad aliuminio langai žiemą peršąla. Todėl siūlo medinius, kaustytus aliuminiu. </p>

Kad vadybininkas absoliučiai nesiorientuoja aliumininių langų rinkoje, arba paprasčiausiai meluoja (kas labiau tikųtina), kad tik prastumtų savo langus. Ar tikrai norite pirkti langus, pas tokį langų vadybininką.

Aliumininiai langai būna tiek šilti, tiek šalti. Lygiai taip pat, šalti ir šilti būna tiek mediniai, tiek plastikiniai langai. Nesvarbu, kokie lango rėmai, jei langai šalti, jie gali peršalti.

Beje, mano žiniomis, aliumininiai langai paprastai būna visomis charakteristikomis geresni už medinius išskyrus ankščiau buvo kaina, bet panašu, kad ir kainos problema pasisuko į gerąją pusę.

[*]<span>Gaminių U verte siekia iki 0.83W/m2K, stiklo paketo – 0.5W/m2K.</span>

Kaip tokiam, labai šiltam stiklo paketui, bendros lango šiluminės savybės tikrai gana vidutiniškos šiltų langų kategorijoje. Nesitikėkit iš medinių langų, išskirtinių šiluminių savybių.

[*]Stiklo paketas 4KS/18/4/18/4KS+arg.tr.r

Neaišku koks selektyvas slepiasi po "KS" trumpiniu. bet čia jau pakankamai neblogas selektyvas turėtų būti, vis tik, paprašyčiau šio stiklo paketo charakteristikų.

[*]Stiklo paketas 6KS/16/4/16/6KS+arg term

Šis stiklo paketas prastesnių šiluminių savybių, bet tvirtesnis, skirtas didesniems įstiklinimo plotams. Kaina atitinkamai irgi didesnė, bet čia jau niekur nedingsi, arba aukoji grožį ir dalini langą į mažesnes dalis, arba tenka taikstytis su mano paminėtais minusais.

[*]Paviršių dengimas impregnavimas (apliejimo būdu), gruntavimas, izoliacinis sluoksnis, dažymas akriliniais dažais.

Kadangi kaustyti aliuminiu, tai kaip ir geras padengimas.

[*]Mediena 94 mm storio dygiuotos klijuotos skandinaviškos pušies profilis

Kadangi pušis, yra didelė tikimybė, ekspluatacijos metu susidurti su sakų problemomis. Gal skandinaviška ir mažiau sakų turės, bet ne iš vieno teko girdėti apie problemas iš pušinių langų. Nori neturėt problemų su sakais, rinkis kitas medienas.

Atsakyti
QUOTE(Juodalksnė @ 2017 08 17, 15:54)
Langų plotas 52.315 kvm. Kaina 13400 su PVM.</p>

pagal mane padori 260e/m2 kaina uz aliumu kaustytus medinius langus. cibulis galetu pakomentuot, nes turi daug patirties ir gabumu derybose.
Atsakyti

Sveiki, 

Gal kas turi nuomone apie Rehau Synego MD su trečia tarpine? Gan naujas profilis, ar pasiūlysit kažką kito?

https://www.rehau.co...ego-fenster.pdf

Atsakyti
QUOTE(kovo22 @ 2017 09 08, 00:49)
Sveiki,

Gal kas turi nuomone apie Rehau Synego MD su trečia tarpine? Gan naujas profilis, ar pasiūlysit kažką kito?
<a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.rehau.com/download/1934290/datenblatt-synego-fenster.pdf'>https://www.rehau.com/download/1934290/datenblatt-synego-fenster.pdf</a>

Pirmiausiai kas krenta į akis, tai ten nėra vidurinės tarpinės, tad šis lango rėmas turi tik dvi tarpines. Viduryje yra šioks toks termo užpildas gal ir kiek pagerinantis lango šilumines savybes, bet neprisidedantis prie lango sandarumo. Kad vidurinė tarpinė veiktų kaip tarpinė, ji turi būti užspaudžiama tarp varčios ir įtvirtintos rėmo dalies. Kadangi, kiek tai leidžia matyti labai prastos kokybės pateikta vaizdinė medžiaga, varčios apačia lygi, ties varčia tarpinei nėra prie ko prisispasuti.

Pateiktos Uw reikšmės pakankamai aukštos, nes paskaičiuotos su kriptonu užpildytais Ug=0,4 stiklo paketais. Realiai paskaičiuotų stiklo paketų palaikomas storis mažas. Su kriptonu langų garantuotai nekomplektuosit, tad deklaruotos langų Uw šiluminės savybės pasaka, o jei realiai tai aš tai laikyčiau MELU, ir VARTOTOJŲ APGAUDINĖJIMU. Neteko girdėti, kad Lietuvoje kas komplektuotų lagus su stiklo paketais užpildytais kriptonu, o ir neapsimoka tai, jau geriau 4 stiklų paketas su argonu. Nemoku vokiškai, tad neradau palaikomų maksimalių stiklo paketų storių, o deklaruotuose pavyzdžiuose tiktai 36mm storis yra labai, labai mažas. Man šie langų rėmai nė iš tolo nepanašūs į šiltus.

Beje, neradau Uf reikšmės, kiek įžiūrėjau tai ten kur tikėjausi matyti Uf, įžiūrėjau tik U1 reikšmę. Tikėkimės, kad tai turėjo būti Uf, taigi, jei tai Uf, tai lagų rėmų šiluminės savybės Uf=1 yra net ir šiai dienai pakankamai prastos, lyginant su šiltesniais langų rėmais.

Realiai tai patobulinti, vidutinio lygmens langai, su šiluminėmis savybėmis priartintomis, prie šiltų langų savybių. Jei jau taip patobulėjo vidurinis segmentas, palaukčiau tokio pat proveržio ir šiltų langų segmente.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 08 rugsėjo 2017 - 09:11

3 tarpinė yra Synego su raidėm MD profilyje jo Uf 0,94 geriausios komplektacijos:

http://tymex.pl/wp-c...u-SYNEGO-MD.png

Stiklo paketo storis iki 51 mm.

Štai čia LT kalba lentelėje yra Uw su skirtingais stiklų Ug, Jei rinkti stiklo paketą su Ug 0,5, tai bendras Uw 0,72, gal ir neblogai atrodo, bet tikriausiai skaičiuojant visą langą jis didėtų, gan žymiai.

http://www.skrema.lt...ai_naujiena.pdf

Bet gal rinktis Kommerling 88, nes pagal kaina pigiau, aišku dar nelyginau komlektacijos.

Atsakyti
QUOTE(kovo22 @ 2017 09 08, 13:29)
3 tarpinė yra Synego su raidėm MD profilyje jo Uf 0,94 geriausios komplektacijos:

Jo pasirodo tikrai yra tarpinė, bet čia visai kitas vaizdas, nei ankščiau pateikto pavyzdžio.

Stiklo paketo storis iki 51 mm.

Čia jau geras parametras, dėl palaikomo stiklo paketo storio šio rėmo neišbrokuočiau.

Štai čia LT kalba lentelėje yra Uw su skirtingais stiklų Ug, Jei rinkti stiklo paketą su Ug 0,5, tai bendras Uw 0,72, gal ir neblogai atrodo, bet tikriausiai skaičiuojant visą langą jis didėtų, gan žymiai.

Reikalas tas, kad Uw priklauso nuo lango dydžio. Šeip tai visur kur rašoma Uw reikšmės nurodomos ir deklaruojamų parametrų lango dydis, kuris paprastai imamas standartinis. Kadangi čia jokios užuominos apie langų dydį, tai galima teigti, kad čia vitrinos parametrai, tad nieko keisto, kad Uw labai gražus. Mano supratimu su standartiniu langų dydžiu ir tokiom prastom Uf reikšmėm, deklaruoto Uw dydžio neįmanoma pasiekti.

Nesąmonė, kad net siaurasis Rehau Geneo su geresne Uf reikšme ir ta pačia Ug reikšme gali turėti prastesnę Uw reikšmę. Sakykit ką norit bet man ten maklių maklės, ir kai turiu nemalonios patirties su Rehau langų reklaminėmis apgavystėmis, netikiu nei vienu Rehau reklamoje pateiktu teiginiu, ir kaip matau, yra labai rimtų faktų pagrindžiančių mano abejones.

Bet gal rinktis Kommerling 88, nes pagal kaina pigiau, aišku dar nelyginau komlektacijos.

Konkretus Rehau langų profilis tik 80mm storio, tad jis negali būti atitinkamai šiltas, kaip ir komerling, kurio profilio storis 88mm, ką beje ir rodo deklaruojamos Uf reikšmės. Taip, Rehau Uw reikšmės pateiktos labai gražios, bet sakykit ką norit, man čia kvepia apgaule, tad aklai aš pateiktais dydžiais netikiu. Pareikalaučiau, kad man pateiktų konkrečių langų išmatavimų Uw reikšmes, nes dabar aš vos ne bet kokius Uw dydžius galiu nurodyti ir neįrodysit, kad aš meluoju.

Bet kokiu atveju, Synego Uf reikšmės įrodo, kad kalba eina apie vidutinės klasės gaminį, o komerling 88 vienas šilčiausių šiltų langų profilių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 08 rugsėjo 2017 - 19:53