Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 5

QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 02 22, 19:19)
Kokio pločio durys pas patį? Gal susidūrei, kokios plačiausios balkoninės durys būna? Pas patį į vidų atsidarančios?

Man skaičiavo, kad stumdomas galima iki 3m2, o varstomas kaip supratau iki 2m2. Gal klystu bet tolius skaičius gavau su prierašu jog tai yra max.
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 02 22, 18:19)
Kokio pločio durys pas patį? Gal susidūrei, kokios plačiausios balkoninės durys būna? Pas patį į vidų atsidarančios?

Durų arka 1,2m pločio buvo, varčios angą padarė 72cm pločio. Nemanau, kad tai max., bet 1,2m pločio jau buvo per daug, tad buvo komponuojama, kad ir gražu būtų.

Čia lauko durys, jos atsidarinėja į išorę, būtent todėl jos pas mane Geneo PHZ (su MD tarpine), nes mano langams ir balkono durims naudotas Geneo MD profilis lauko durų profilio neturėjo.

Balkono durys siauros, gal 70cm varčios plotis, tai anga gal tik 60 cm tebus, toli iki maksimumų, atsidaro į vidų, standartinis balkono durų/ langinis profilis su slenksčiu.
Atsakyti
Reikia patarimo. Pietinėje pusėje 1a turiu numatytas dvi dideles vitrinas 2.5x2.2m viskas kaip ir būtų gražu, bet už jų kiemas ir gatvė. Visiem atvykstantiems svetainė beveik "kaip ant delno".
Keturi variantai.
1. Nekreipti dėmesio.
2. Užuolaidos.
3. Mažinti vitrinas iki normalių langų 2.5x1.4
4. Dėti veidrodinius atspindinčius stiklus.

1 variantas sunkiai sulaukia palaikymo šeimoje.
2 nežinia kiek efektyvus.
3. Realus sprendimas.
4. Kiek aiškino langistai - nukentės lango Uw. Dabar numatyta 0.77, sako sudėjus. Tuos stiklus bus 1.06 ir efektas tik dieną, o vakare, vėl viskas matosi.

Ar tikrai stiklo atspindėjimas mažina Uw? Maniau tik patenkančią šilumą apriboja, nepraleidžia šviesos daug ir neprišildo, bet negi dėl to tampa ir labiau laidus šilumai į išorę?

Kokį sprendimą pasiūlytumėte?
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2017 03 17, 00:18)
Reikia patarimo. Pietinėje pusėje 1a turiu numatytas dvi dideles vitrinas 2.5x2.2m viskas kaip ir būtų gražu, bet už jų kiemas ir gatvė. Visiem atvykstantiems svetainė beveik "kaip ant delno".

Užsodink tankiomis tujomis palei sklypo ribą ir turėsi gražia žalią sienelę bei privatumą.
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2017 03 16, 23:18)
Keturi variantai.
1. Nekreipti dėmesio.
2. Užuolaidos.

Dėčiau užuolaidas. Dieną atitraukiat, nes kai nėra šviesos viduje, matomumas nedidelis. Vakare užtraukiat. Jomis galima net ir labai pakeisti kambario nuotaiką. Tarkime buvome pasikabinę linines lino spalvos. Atsibodo, pasikabinome gyvesnės žalsvos spalvos.
Atsakyti
Keturi variantai.
1. Nekreipti dėmesio.
2. Užuolaidos.

1 variantas sunkiai sulaukia palaikymo šeimoje.
2 nežinia kiek efektyvus.
3. Realus sprendimas.
4. Kiek aiškino langistai - nukentės lango Uw. Dabar numatyta 0.77, sako sudėjus. Tuos stiklus bus 1.06 ir efektas tik dieną, o vakare, vėl viskas matosi.

Ar tikrai stiklo atspindėjimas mažina Uw? Maniau tik patenkančią šilumą apriboja, nepraleidžia šviesos daug ir neprišildo, bet negi dėl to tampa ir labiau laidus šilumai į išorę?

kam vitrinos, jei uz ju tik vaizdas i gatve, nebent gatve grazi.
kazkaip nesinori tiket kad veidrodinis pavirsius mazintu Uw, gal sumaise su SF - saules energijos laidumu. beto paziurejus i skp stiklas informacija, vieno veidrodinio stiklo U yra lygus 1.1, tai kaip gali viso paketo su remu Uw but 1.06, nebent jis gryno plieno butu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 17 kovo 2017 - 09:56
Keturi variantai.
1. Nekreipti dėmesio.
2. Užuolaidos.

Ar veidrodiniai stiklai ar dieninės užuolaidos - vienas ir tas pats, bet užuolaidos bus dar ir naktinės, tad uždegus šviesas su užuolaidomis išlaikysi didesnį privatumo lygį.

Langų sumažinimas iš esmės tik matomo vaizdo plotą sumažins, bet vis tiek vidus bus matomas, privatumo nebus.

Taigi, mano pasirinkimas iš pateiktų variantų - užuolaidos, bet "remiga" pasiūlytos tujos ne ką prastesnis variantas.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2017 03 17, 10:47)
kam vitrinos, jei uz ju tik vaizdas i gatve, nebent gatve grazi.
kazkaip nesinori tiket kad veidrodinis pavirsius mazintu Uw, gal sumaise su SF - saules energijos laidumu

Veidrodinis stiklas "dirba" tik dienos metu, vakare - kai įsijungi šviesas, vėl esi kaip ant delno .
Atsakyti
Dėl to veidrodinio Uw man irgi nesuvokiama, kodėl taip drąstiškai krenta. Įtarčiau jog suvėlė kažką. Bet kaip čia ir buvo rašyta - atspindintis stiklas tik dienos metu gelbės, o vakare vėl viskas matosi.

Tujos - variantas netinkamas, prie tos progos eisiu dar pas kaimyną, rytinėje sklypo riboje tujos 4m aukščio jau.

sklype porą vaismedžių ištaisys manau viską.

madwifi - už lango kiemas. gatvė yra statmena namo sienai kurioje yra vitrinos. Tad realiai vitrinos yra į kiemą, bet nuo gatvės viskas irgi matosi.
gatvelėje už manęs dar 4 namai, po du kiekvienoje pusėje. Tai nėra kritiškai daug žiūrovų.

Na panašu, kad užuolaidos variantas tinkamas bus.
Atsakyti
Panaši situacija.
Aš planuoju viską spręsti tujų pagalba.
Aukštis iki 2m
Atsakyti
QUOTE(zixelis @ 2017 03 17, 12:58)
Panaši situacija.
Aš planuoju viską spręsti tujų pagalba.
Aukštis iki 2m

Tujos man atrodo tiek pat geras sprendimas, kaip ir 2m mūryta plytų tvora. Čia bent spalvą gali pasirinkti.
Ne tujos man baisiau nei baisu. Teisingai pastebėjo madwifi, kam vitrinos jei už jų gatvė. Arba darai vitriną ir susitaikyti su tuo, kad matysis, arba nedarai.
Juolab ir atstumas iki ribos nėra didelis.
Tai čia gal liksiu prie užuolaidų ir gal vaismedžiai užstos. Arba teks atsisakyti vitrinos.

Kitas klausimas. Reikia apie 16cm nuo betonuotos perdangos pakelti vitrinas (tiek kelsis šildomos grindys nuo esamos perdangos). Vitrinų ilgis 5m, aukštis 2.2m.
Galvoju naudoti 10cm XPS plius 6cm klima konform juostą. XPS gal nelaikys kaladėlių slėgio? Todėl po kaladėlėmis klima konform turėtų tikti, o toliau apkrova pasiskirsto ir XPS jau laikys.
Ką manote?
Atsakyti
Sveiki. Gal galit pasidalinti vitrininio lango tvirtinimo mazgu, kas įsirenginėjote(-ėsite) plokštuminį pamatą? Mano kontruktorius siūlo tokią į pamatą įbetonuojamą detalę, kaip paveiksliukuose, ant kurios tvirtinsis medinis brusas, o ant jo - vitrina. Ar esat susidūrę su kitokiais spendimais?
Priedas  vitrinos_tvirtinimas1.jpg   57,42KB   1 Parsiųsta kartų
Priedas  vitrinos_tvirtinimas2.jpg   26,12KB   1 Parsiųsta kartų
Atsakyti