Įkraunama...
Įkraunama...

Jaukiai ziemojancios Londonietes plepa apie viska.

Turim ir mes kazkiek to lietuvisko darbo stazo. Nepasakysiu kiek, bet yra.
Bet, ot gerai prie ruso buvo. Visi i pensijas anksti iseidavo, spedavo ir gyvenimu pasidziaugt mirksiukas.gif jei neklystu, moterys 55 eidavo g.gif
Atsakyti

Turim ir mes kazkiek to lietuvisko darbo stazo. Nepasakysiu kiek, bet yra. Bet, ot gerai prie ruso buvo. Visi i pensijas anksti iseidavo, spedavo ir gyvenimu pasidziaugt mirksiukas.gifjei neklystu, moterys 55 eidavo g.gif
Todel salis ir subankrutavo.Nes buvo kuriamos neegzistuojancios darbo vietos,kysininkavimu ir blatu sistema ir stampavimas visu pagal viena kurpaliu.Net neisivazduoju kaip buti 55 metu pensininku.Bezdelniku veisimas tiktai.Dar sededavo pencininkai iki 70 metu darbuose ir gaudavo ir algas ir pencijas.O jauni zmones gaudavo kapeikas,nes jie dar uziminejo darbo vietas.

Bet taip,man irgi svarbu dirbti ir investuoti,kad butu ateiciai.Kuriu planus.Taupau.Zodziu visada stengiuosi viska daryti pati,ir niekada nieko is niekur nesitikiu,bet jeigu ateis laikas ir gausiu kokia pasalpa is savo visada moketu mokesciu,bus tik geriau.Bet is to nesitikiu gyventi kaip is pagrindiniu pajamu. Labas rytas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo I.Elija: 07 vasario 2019 - 11:06

Apie pensiją aš turbūt mažiausiai galvoju. Nesi dėl jos garantuotas nė vienoje šalyje.
Aš Airijoje gyvenau šalia sienos, važinėjom po Šiaurės Airiją, dar lankėmės tuose miesteliuose, kur bombos sproginėdavo ir pan. Per sieną kai važiuodavom, labai nejauku būdavo, puldavo ten visi žegnotis, galvas lankstyti. O, vieną kartą naktį užblūdijom, jėtau, gerai, kad sveiki kailį išnešėm. Įsiprašėm į tokį hostelį nakvynės. Nes, nė vienas viešbutis nenorėjo įsileisti, o kaip durniukai, į barą užėjom pavalgyti, tai kai įėjom, kaip filmuose, kad rodo. Visi atsisuko, ir stojo mirtina tyla.. Belfaste tuomet karinės auto važinėjo ir kareivių ginkluotų pilna buvo.

OMG -skamba kaip is siaubo filmo is kokios Namibijos.Net nesitiki kad pas mus Europoj,civilizuotais laikais taip galetu buti.

O jus lietuviska pensija esat uzsidirbe? As susiskaiciavau pagal darbo knygele, tai turiu reikalingus 15 metu, nes mama mane dar moksleive buvo idarbinus, teisingiau darbo knygele “dirbo”.

Va va.Taip ir buvo valstybe skurdinama.(nesupyk,bet tai faktas).

Atsakyti

Laba ryta. 

Eik tu Elija, ko gi man cia pykt dabar  :irnesakyk: blogai buvo prie ruso, labai blogai.

Tada buvo galima turet tik 1 etata, tai vertesi kaip kas galejo, mediku algos buvo ziauriai mazos, atrodo apie 70-80 rubliu, tai va atsiradus progai idarbino mane pusei etato, o darba padarydavo su kita bendradarbe ir pasidalindavo pinigus per puse. Vasara leisdavo man padirbeti pora menesiu ir taip uzsidirbdavau sau pinigu.

Atsakyti
Aš tai irgi nežinau, kaip prie ruso gerai buvo. Mūsų šeima ne skurde gyveno, bet sunkiai galą su galu sudūrė. Kas turėjo pažinčių, kyšių tai gal ir gerai gyveno.

Kiek LT pensijos turiu prikaupusi, tikrai nežinau. Dirbau nuo 18 metų, dar gi, tą privačią pensiją atsidariau. Swedbankas vis parodo, kad turiu 160 eurų, o vyras apie 200. Geriau juos dabar išsiimčiau, vaikams į fondus investuočiau.

Panos, o jūs turit gyvybės ir sveikatos draudimus? Na, čia jeigu ne per darbovietę gaunat.

Papildyta:
Vaikus mokykloje palikau, užpirkau maisto. Lidl jau senai buvau buvusi, tai, kaip nauja parduotuvė pasirodė biggrin.gif biggrin.gif Dičkis mano nuo vakar gerklės skausmu skundžiasi, temperatūros nėra, tai į mokyklą išleidau. Gerai būtų, kad neįsisirgtų. Kažkaip gerklė silpna vieta pas jį.
Atsakyti

As ir su MB turim tas privacias swedbanke, as tai dauguma laiko buvau dekrete tuo metu, tai  turiu prikaupusi apie 800, o pas MB beveik 2000, atsiuncia ataskaitas kasmet, tai vis paauga po keliasdesimt euru  :D 

Atsakyti
Nu va, nors siokia tokia pensija turesim lotuliukas.gif

Vistik teko parsivezti dicki namo. Gerkle skauda, jegu neturi, guli lovoje vargsiukas. O, temperaturos nera unsure.gif
Atsakyti

Na nekas su ta gerkle, gydykites.

Atsakyti

Pasidaviau brexitinei psichozei, uzsakiau suniui maisto keliems menesiams i prieki, maistas tai daniskas, a vdrug nebeatves?  :B 

Atsakyti
QUOTE(Heida @ 2019 02 07, 16:31)
<p>Pasidaviau brexitinei psichozei, uzsakiau suniui maisto keliems menesiams i prieki, maistas tai daniskas, a vdrug nebeatves?  cool.gif </p>

biggrin.gif tu zinai, ir as galvoju kad reikia ir bartui ir neirai maisto uzpirkt. Ka gali zinot kaip cia viskas susiklostys. unsure.gif

Prie ruso zmones tikrai taip nebego is lt, kad ir sunkiai ta gala su galu sudurdavo. Jaunos seimos ir bendrikus ir butus gaudavo. Uzimti zmones buvo, zemes ukis klestejo... o dabar kas beliko is lt?
Atsakyti
As dirbau nuo 18m..20-23m vaikus auginau,bet juk stazas eina..29m isvarem i UK,tai lietuvisko stazo kokie 10m .
Cia uk pora metu dirbau ant svetimo vardo,bet savo vardu buvau self atsidarius..PAskui jau viskas mano vardu buvo..Ar tai fabrike dirbau at vel self buvau.

Limcamca,sunui 4u.gif Kazkoks idomus virusas eina..MAn irgi tempos nera,o galva skauda siaubingai..Sloga iki zemes,nespejau serveteliu traukt,o jau nosi kaip nusitrynus..Prigerus paracetamolio,lygtai geriau..
Papildyta:
QUOTE(*nova* @ 2019 02 07, 17:23)
biggrin.gif  tu zinai, ir as galvoju kad reikia ir bartui ir neirai maisto uzpirkt. Ka gali zinot kaip cia viskas susiklostys.  unsure.gif

Prie ruso zmones tikrai taip nebego is lt, kad ir sunkiai ta gala su galu sudurdavo. Jaunos seimos ir bendrikus ir butus gaudavo.  Uzimti zmones buvo, zemes ukis klestejo... o dabar kas beliko is lt?

Juokinat abi biggrin.gif biggrin.gif Nu tikrai bado tikites biggrin.gif biggrin.gif

Butu bege ir prie ruso,deje ne taip paprasta buvo..Ir niekas neklestejo,tik ant popieriaus...Jei kazkokio blato neturi,tai viskas..
Atsakyti
Aha, bijau kad mano princiukui nereiktu prasto anglisko maisto valgyt tongue.gif

Giega teisi, nebuvo jokio klestejimo ir geroves, viskas buvo ant popieriaus, ir kolukiai klestejo tik keli is keliu simtu, kur zemes buvo derlingos, kiti vos vos save islaike, arba vare i minusa, bet nieks to neskelbe.
Mano tevai gavo nama uz dyka, na po to reikejo issipirkt ji, ir nieko jie nesidziauge, daugybe kartu esu girdejusi kalbant tarp savu, kad patys norejo tuos namus pasistatyt, norejo uzdirbt kad galetu butent savo pasistatyt, o ne gaut tokius, kur visos naujos gyvenvietes tapetai visur vienodi, baldai vienodi, ateini ir nezinai namie tu , ar pas kaimyna. Tarp kitko buvo ir tokiu bajeriu, kad ne pas save namo parejo biggrin.gif
Atsakyti