QUOTE(Manifesto @ 2017 01 25, 07:10)
Man patiktų visems Seimo nariams vienodai taikomi moralės ir kiti formalūs reikalavimai. O dėl "protingo dėmėtumo" esate visiškai teisi - svarbiausia ne nusikaltimai ir pažeidimai, o atidirbta jų maskuotė bei prisidengimas įstaymo raide ar jo niša. Ne moralės. Tą ir matome jau daugybę metų. Manau, valstiečiai šitą pamoką išmoko.
Papildyta:
26-erius metus turėjome senbuvius, tradicinių partijų miglos pūtėjus. Priminsiu, kad būtent jų miglapūčio metu emigracija pasiekė savo piką.
Papildyta:
26-erius metus turėjome senbuvius, tradicinių partijų miglos pūtėjus. Priminsiu, kad būtent jų miglapūčio metu emigracija pasiekė savo piką.
Šitame pasisakyme aš jums pritariu.
Rinkdami pagal dabartinius atrankos kriterijus (rinkėjai tie patys, reikalavimai pretendentams lieka nepasikeitę), mes greičiausiai išrinktume kitus populistus, kurie pūstų nerealybės miglą, tik kitom dumplėm. Todėl nenoriu priešlaikinių rinkimų, nes gali būti ir dar blogiau, o geriau - mažai tikėtina.
Todėl mano galva sprendimas yra tik vienas - reikalavimų Seimo nariams kartelės pakėlimas, skaičiaus sumažinimas, tuo padidinant konkurenciją ir aiškiai apibrėžtos atsakomybės už rinkėjų klaidinimą apibrėžimas. Paaiškėjo, kad pateikei neteisingus duomenis apie save - sudie. Kodėl papirkti realaus muilo gabalu yra nusikaltimas, o papirkti sukuriant istoriją, kad esi baltas ir pūkuotas, kai iš tiesų esi tik juodadryžis - ne? Nei muilu, nei alum, nei kapeikom manęs nepapirktų niekaip. Bet perskaičiusi melagingą biografiją galiu prabalsuoti už tokį, dėl kurio paskui gėda būtų. Ar aš turėčiau jaustis blogesnė už tą, kuris parduoda savo balsą žinodamas kodėl jį pardavė?