Įkraunama...
Įkraunama...

Tautos išrinktieji

QUOTE(Monteverte @ 2016 12 13, 12:31)
Iš kur tos šukės bus? Stiklinėse kavą lauke pateikinės? Tikite tuo?

Kai priprastumėt - taip nebeatrodytų. Kodėl daugelis dabartinių įstatymų jums neatrodo keisti? Pvz., kad vienodai PSD moka ir tie, kurie sveikatą saugo, ir tie, kurie perka tuos tikrus cukrus, ir tuos saldiklius, ir dar rūko bei išgėrinėja praktiškai kas savaitgalį? Medikai juk puikai atskiria ligas ar tai genetinės ar tai įgytos. Kas čia per sovietiškas visų suvienodinimas per mokesčius? Juk visi žmonės skirtingi. Kodėl jums neatrodo keista, kad įmonė, kurioje vienas darbuotojas, pats savininkas tvarkosi, moka tokio paties procentalumo mokesčius kaip ir įmonė, kurioje 50-100 darbuotojų. Kodėl jums nekeista, kad reikia surinkti šunų kakučius lauke, o maišelių ir šiukšliadėžių tam nėra. Jei kažkur yra šiukšliadėžės, tai maišelių tikrai nėra. Žmonės nuolat turi turėti galvoje ne šiaip kokius malonius dalykus ar svarbius rūpesčius, bet maišiukas, maišiukas šuniukui. Mai-šiu-kas. Naktį pakeltas į lauką, jei šuniui pilvą susuko irgi turi atsiminti. Kaip armijoje kokioje blink.gif  biggrin.gif Normaliose šalyse, kai reikalauja rinkti, sudaro tam sąlygas. Kodėl jums nekeista, kad vietoje viešbučių pagal projektus, vietoje to išdygsta masiškai daugiabučiai už kosminę kainą už kvadratą, bet su per mažom erdvės vienas nuo kito, su per mažomis aikštelėmis automobiliams, be rūsių, keistais balkonais, keistomis laiptinėmis.
Daugelis gyvena ir nė nesusimąsto, pripranta ir atrodo, kad taip reikia, visada taip buvo ir kitaip būti negali.
Priprasit ir prie naujų įstatymų, nes lietuviai streikavimais nepasižymi, o gaila. Vertėtų visiems lipti ant bačkų ax.gif

Ką jūs čia dabar sapaliojet? Nesuprantat kas yra visuotinis socialinis modelis? Ar tai, jog visuomenė socialiai dalinasi pareiga ir išlaikymu? Ką daryt su įgimta genetinė liga? kodėl aš turiu mokėti tuomet už tų žmonių gydymą? biggrin.gif Kaip sakoma tai Dievo valia, matyt nubaudė, reikia ant laužo juos degint biggrin.gif. Onu o pavyzdžiui papulsit į avariją, kokio velnio aš turiu mokėt už jusų brangias ten kokias smegenų ar stuburo oepracijas, geriau palikim Dievo rankom, arba kas turi storą piniginę. O senukus išvis ant rogučių į mišką išvešt biggrin.gif. Ai dar kodėl aš moku už mokyklų, universitetų išlaikymą? Aš neturiu vaikų, ne mano bėdos kad prisidarot, susimokėkit.....
Atsakyti
QUOTE(GameOfThrones @ 2016 12 13, 18:50)
Ką jūs čia dabar sapaliojet?  Nesuprantat kas yra visuotinis socialinis modelis? Ar tai, jog visuomenė socialiai dalinasi pareiga ir išlaikymu? Ką daryt  su įgimta genetinė liga? kodėl aš turiu mokėti tuomet už tų žmonių gydymą? biggrin.gif Kaip sakoma tai Dievo valia, matyt nubaudė, reikia ant laužo juos degint biggrin.gif. Onu o pavyzdžiui papulsit į avariją, kokio velnio aš turiu mokėt už jusų brangias ten kokias smegenų ar stuburo oepracijas, geriau palikim Dievo rankom, arba kas turi storą piniginę. O senukus išvis ant rogučių į mišką išvešt biggrin.gif. Ai dar kodėl aš moku už mokyklų, universitetų išlaikymą? Aš neturiu vaikų, ne mano bėdos kad prisidarot, susimokėkit.....

Bet neteisingas tas modelis. Į avariją papulti galiu ne tik aš, bet ir tas apsiryjėlis, apsirūkėlis, alchašas. Čia statistika visiems vienoda. O kodėl turi būti vienoda ten, kur aš stengiuosi, o kitas ne?
Mokyklos ir senukai čia ne prie ko. Būtent jūs čia ir sapaliojate šioje vietoje. Vaikystė arba senatvė nėra pasirinkimas, ji pas visus ateina, nepriklausomai nori gimti ar ne - gimsti, nepriklausomai nori mirti ar ne - vistiek sensi ir mirsi.
Pagal jus, tai nuo visko atleiskim tada. Baisiai čia, išgėrė žmogus, sumušė ką ar vairavo neblaivus. Kam tos sunkinančios aplinkybės? Gi ir blaivūs būna susimuša ar avariją netyčia padaro. Tobulas socialinis modelis, visi dievukai, kad ir ką wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 12 13, 20:06)
Bet neteisingas tas modelis. Į avariją papulti galiu ne tik aš, bet ir tas apsiryjėlis, apsirūkėlis, alchašas. Čia statistika visiems vienoda. O kodėl turi būti vienoda ten, kur aš stengiuosi, o kitas ne?
Mokyklos ir senukai čia ne prie ko. Būtent jūs čia ir sapaliojate šioje vietoje. Vaikystė arba senatvė nėra pasirinkimas, ji pas visus ateina, nepriklausomai nori gimti ar ne - gimsti, nepriklausomai nori mirti ar ne - vistiek sensi ir mirsi.
Pagal jus, tai nuo visko atleiskim tada. Baisiai čia, išgėrė žmogus, sumušė ką ar vairavo neblaivus. Kam tos sunkinančios aplinkybės? Gi ir blaivūs būna susimuša ar avariją netyčia padaro. Tobulas socialinis modelis, visi dievukai, kad ir ką wub.gif

Kaip ne prie ko? Prie to pačio. Kodėl aš turiu savo mokesčiais dengti, tokius kaip Jūs kurie prisidirba vaikų? Kam man darželiai ir mokyklos, universitetai? Kodėl aš turiu mokėti PSD, iš išlaikyti gimdymo skyrių, velniop man vyrui jis išvis reikalingas, tegul bobos ir moka didesnį PSD. Kokio velnio mokėti man PSD už genetinių lygų gydymą? Tegul susimoka kas serga, negi mano problemos kad tokie gimė. O jei jus partrenks papulsit į avariją, dėl savo kaltės kaip tada? Gydymas irgi už mano PSD? Turi mašina - mokėk didesnį PSD. Didesnė tikimybė genetiniai paveldimai ligai, mokėk didesnė PSD arba kaip Dievas duos susirgus. Aišku visada galima susimokėt už savo pinigus nu ten pora šimtų tūkst Eur, nesusitaupiai per gyvenimą, kaip Dievas duos biggrin.gif.
Ai beje senoliai kartai serga sunkiai ir ilgai, ir Jų išlaidos gali viršyti jų įmokėtas PSD irig apskaičiuoti iki kiek užtanka gydymui, viršijus limitą išmest iš ligoninės, o ten kaip Dievas duos.
Jei visur tai visur pagal ta patį principą, kokia čia selekcija, už mane mokėkit, nemokikit už tuos kurie manes dalykai neliečia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(GameOfThrones @ 2016 12 13, 19:22)
Kaip ne prie ko? Prie to pačio. Kodėl aš turiu savo mokesčiais dengti, tokius kaip Jūs kurie prisidirba vaikų? Kam man darželiai ir mokyklos, universitetai? Kodėl aš turiu mokėti PSD, iš išlaikyti gimdymo skyrių, velniop man vyrui jis išvis reikalingas, tegul bobos ir moka didesnį PSD. Kokio velnio mokėti man PSD už genetinių lygų gydymą? Tegul susimoka kas serga, negi mano problemos kad tokie gimė. O jei jus partrenks  papulsit į avariją, dėl savo kaltės kaip tada? Gydymas irgi už mano PSD? Turi mašina - mokėk didesnį PSD. Didesnė tikimybė genetiniai paveldimai ligai, mokėk didesnė PSD arba kaip Dievas duos susirgus. Aišku visada galima susimokėt už savo pinigus nu ten pora šimtų tūkst Eur, nesusitaupiai per gyvenimą, kaip Dievas duos  biggrin.gif.
Ai beje senoliai kartai serga sunkiai ir ilgai, ir Jų išlaidos gali viršyti jų įmokėtas PSD irig apskaičiuoti iki kiek užtanka gydymui, viršijus limitą išmest iš ligoninės, o ten kaip Dievas duos.
Jei visur tai visur pagal ta patį principą, kokia čia selekcija, už mane mokėkit, nemokikit už tuos kurie manes dalykai neliečia biggrin.gif

Jūs irgi buvot vaikas, senas irgi būsit (jei sulauksit). Tai ne blogas įprotis. Įkirtot skirtumą ar dar ne?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 12 13, 20:33)
Jūs irgi buvot vaikas, senas irgi būsit (jei sulauksit). Tai ne blogas įprotis. Įkirtot skirtumą ar dar ne?

Koks skirtumas koks buvot, jei jūs norite paneigti patį modelį ir principą, tada prašau, kiekviens už save, bet jūs to nenorit. Dar neįsikertat? Jūs staiga imat ir aiškinat, šitam gėrybės nepriklauso, anam tos nepriklauso tegul mokasis, o vat man jo priklauso tegul visi susimeta? Atsiras tuoj ir kiti kurie paskaičiuos, kiek jie "už jus moka", nepamirškit to.
Atsakyti
QUOTE(GameOfThrones @ 2016 12 13, 19:39)
Koks skirtumas koks buvot, jei jūs norite paneigti patį modelį ir principą, tada prašau, kiekviens už save, bet jūs to nenorit. Dar neįsikertat? Jūs staiga imat ir aiškinat, šitam gėrybės nepriklauso, anam tos nepriklauso tegul mokasis, o vat man jo priklauso tegul visi susimeta? Atsiras tuoj ir kiti kurie paskaičiuos, kiek jie "už jus moka", nepamirškit to.

Neturime apie ką kalbėti, jei jūs nesuvokiate kas yra žalingi įpročiai. Aš už tai, kad už kitų akivaizdžius žalingus įpročius nemokėt. Jūs matyt pats su tokiais įpročiais, todėl čia taip ir ginčyjatės.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 12 13, 21:08)
Neturime apie ką kalbėti, jei jūs nesuvokiate kas yra žalingi įpročiai. Aš už tai, kad už kitų akivaizdžius žalingus įpročius nemokėt. Jūs matyt pats su tokiais įpročiais, todėl čia taip ir ginčyjatės.

Kas toks nustatys kas tie "teisingi" žalingi įpročiai? Man pvz vaikų turėjimas žalingas įprotis, nes rizikuojat givybe gimdant su padariniais, reiks jus ilgai gydyt ir išlaikyt kas yra brangu, rizikuojat pagimdyt vaiką kuris turės nukrypims ir vėl turės visi išlaikyt, kadangi moters įgūdžiai vairuojant visiems žinomi, todėl galima moterų vairavimą priskirt prie žalingo įpročio, nes pasėkmės gali būti liūdnos ir visuomeniai kainuoti. Vaiksšioti "ant kulniukų" irgi žalingas įprotis, dažytis plaukus, kenksminga, nekalbant kad pati chemija visam tam teršia gamtą, apie dažymą ir madas nekalbu.
Atsakyti
QUOTE(GameOfThrones @ 2016 12 13, 18:50)
Ką jūs čia dabar sapaliojet?  Nesuprantat kas yra visuotinis socialinis modelis?

net nesitikėkit kad supras. O apie tuos teisingus žalingus įpročius- 10 balų biggrin.gif biggrin.gif

Dėl išrinktųjų kol kas tik liūdesys. Sapalioja , mėto dūmines uždangas su puodeliais ir tautiniais drabužiais, o realiai tempia kažkur į anapus, iš kur taip stengėmės ištrūkti. Paskaitinėjau seną Valstybės numerį, išleistą laimėjus Matijošaičiui su tokia tikslia Seimo išrinkimo prognoze, su tokiom tiksliom analogijom. Spėjo kad bus blogai, bet kad taip..
Atsakyti
QUOTE(GameOfThrones @ 2016 12 13, 20:15)
Kas toks nustatys kas tie "teisingi" žalingi įpročiai? Man pvz vaikų turėjimas žalingas įprotis, nes rizikuojat givybe gimdant su padariniais, reiks jus ilgai gydyt ir išlaikyt kas yra brangu, rizikuojat pagimdyt vaiką kuris turės nukrypims ir vėl turės visi išlaikyt, kadangi moters įgūdžiai vairuojant visiems žinomi, todėl galima moterų vairavimą priskirt prie žalingo įpročio, nes pasėkmės gali būti liūdnos ir visuomeniai kainuoti. Vaiksšioti "ant kulniukų" irgi žalingas įprotis, dažytis plaukus, kenksminga, nekalbant kad pati chemija visam tam teršia gamtą, apie dažymą ir madas nekalbu.

Nesislėpkit už kulniukų ir plaukiukų, priklausomas esat, išgėrinėjat, nia? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 12 13, 19:33)

O, skaitau Montevertę ir beveik verkt norisi nuo jos širdingumo biggrin.gif Ajaj, net ir vaikystę nuo senatvės skiria bigsmile.gif Čia jus Kepenis ar Veryga taip įkvėpė? O kaip su neįgaliais - vaikais ir senais - ar savo automobilių į jų vietas nebestatysit? Koloradinių "gumyčių" (nes juk tai tik "gumytės") savo šuniukų plaukučių gegužę neberišit? Beje, kaip į tai pons Karbauskis žiūri? Aš viską seku. Taip ir žinokit. Gerute čia jums nepavyks būt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 14 gruodžio 2016 - 06:27
QUOTE(Monteverte @ 2016 12 13, 16:45)
Nėra jokių gamybos skatinimo programų, geros mokestinės sistemos gamybininkams, jokių apribojimų kinietiškui š, tai ir toliau visi pirks kinietišką š ir skurdins savo šalį.

O va čia klystat. Jei tikrai įdomu - Lt yra skatinamas naujų technologijų diegimas gamyboje. O skatinimas per pelno mokesčio numažinimą iki 50 procentų (ir patirtomis išlaidomis mažint pelno mokestį galima ne vienerius metus, o kelis). Arba - nemažai programų, kurios finansuoja gamybinių įmonių įrengimų atnaujinimą, jei tos įmonės kuriasi kaimiškose vietovėse. Tuo labai naudojasi baldų gamybos įmonės, ir mažos, ir didelės. Taip pat remiama per mokesčių sumažinimą mažiau taršios technologijos.
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2016 12 14, 06:25)
O, skaitau Montevertę ir beveik verkt norisi nuo jos širdingumo biggrin.gif Ajaj, net ir vaikystę nuo senatvės skiria bigsmile.gif  Čia jus Kepenis ar Veryga taip įkvėpė? O kaip su neįgaliais - vaikais ir senais - ar savo automobilių į jų vietas nebestatysit? Koloradinių "gumyčių" (nes juk tai tik "gumytės") savo šuniukų plaukučių gegužę neberišit? Beje, kaip į tai pons Karbauskis žiūri? Aš viską seku. Taip ir žinokit. Gerute čia jums nepavyks būt biggrin.gif

Dėl jūsų būsiu pats šėtonas, bile kentėtumėt biggrin.gif
Atsakyti