Įkraunama...
Įkraunama...

Tautos išrinktieji

QUOTE(Maja Di @ 2020 10 21, 18:46)
Nu bliamba... Ne gydytojai sprendžia... Pradedi kalbėt kaip lutukė su Monteverte, paklausyk jų, tai ir pas mus gydytojai tik nori pakenkti. Ir aplamai visur vien aferistai ir vagys, žodžiu klanazzz. O jei rimtai, žinau Švedijoj nuolat gyvenančių lietuvių (pusseserės dukra virusologijos kažkokiam institute pagal specialybę dirba), vyro draugas stambią firmą įkūręs, nė vieno negirdėjau besipiktinančio, visi džiaugiasi laisve. Pusseserės dukra, tai mamai liepė nedėvėt kaukių, tik kur baudas gali gauti ir kaip galima trumpiau, visi jos draugai džiaugiasi, kad Švedijoj nėra tokių suvaržymų.
„Pas mus antroji banga taip stipriai nesijaučia, nes mes neturėjome visuotinio karantino. Sergančiųjų skaičius dabar auga, kalbama apie tai daugiau, bet situacija išlieka stabili, taisyklės nusistovėjo ir atrodo, kad žmonės bando prie to prisitakyti“, – laidoje „Delfi diena“ pasakoja Švedijoje gyvenanti Eglė Gavenė.

Anot jos, gyventojams nuolat primenamos trys pagrindinės taisyklės: plautis rankas, laikytis atstumo ir jaučiant net lengviausius simptomus likti namuose.

https://m.delfi.lt/l...d...53287&amp=1


aš karts nuo karto paskaitau švedus, ten nuolat kalba apie elgesį šios pandemijos metu :
Venkite viešojo transporto. Dirbti namuose. Susilaikykite nuo darbo ir vakarėlių. Neikite į parduotuves ar prekybos centrus, kur yra daug žmonių. Regionai dabar kaip reikiant visur tik ir skelbiasi - " tik jūs ir aš galime sustabdyti infekcijos plitimą".

Daug kur piktinasi, kad teatrai ir stadionai tušti, o prekybos centrai pilni. Bet juos tikrina, reikalauja neįleisti daugiau nei leidžia rekomendacijos.
Goteborgo mokykloje susirgo keli vaikai- visą mokyklą uždarė. Dėl kaukės gal tik nėra tokio reikalavimo, kaip kad pas mus, o šiaip, kaip pas mus, ir dar rengia griežtinti.

Švedijos ŽINIOS
Vyriausybė nori priimti naują pandemijos įstatymą, suteikiantį didesnes galias apriboti visuomenės judėjimą.

- Tai gali būti apie maudymosi vietas, prekybos centrus ar viešąjį transportą, sako socialinių reikalų ministrė Lena Hallengren (S).

Šiandien tiek Infekcijos kontrolės įstatymas, tiek Viešosios tvarkos įstatymas yra naudojami siekiant apriboti žmonių judėjimą, sumažinti infekcijos plitimą. Tačiau galiojančių įstatymų nepakanka, mano vyriausybė.

- Nė vienas mūsų turimas teisės aktas netaikomas visai veiklai, kurią norėtume reguliuoti pandemijos metu. Įrankių rinkinyje mums reikia daugiau įrankių, sako Lena Hallengren.

Šiandienos įstatymai leidžia vyriausybei reguliuoti viešuosius ir viešuosius susirinkimus. Lena Hallengren tikisi, kad naujoji komanda veiks šią vasarą.

- Įstatymas riboja žmonių judėjimo, susitikimo su kitais laisvę ir prekybos laisvę. Todėl to padaryti negalima per kelias savaites. Svarbu, kad tai darytume kruopščiai ir greitai, sako Lena Hallengren.

Naująjį įstatymą pirmiausia turi parengti vyriausybė, tačiau, kad jis taptų realybe, reikia balsuoti per Riksdagą.

- Sukurti tokią komandą yra labai platus ir didelis darbas, sako Lena Hallengren.

Paklausta, kodėl šis pasiūlymas pateikiamas tik dabar, Lena Hallengren sako, kad ši pandemija tik prasidėjo.

- Mes tikriausiai net nesame jo viduryje, bet mums dar daug laiko liko, kol pandemija pasibaigs.

Kadangi pirmasis pranešė Dagensas Nyheteris, vyriausybė taip pat ištirs kitą ilgalaikį įstatymą, kuris ateityje gali būti naudojamas pandemijose.

Riksdago „ Nuosaikiųjų“ grupės lyderis Tobiasas Billströmas mano, kad pandemijos įstatymas „gali būti visiškai geras“.

- Priklausomai nuo to, kaip jis sukurtas, gali būti teisinga iš esmės reguliuoti minias logiškesniu būdu. Šiandien su minia futbolo varžybose ir prekybos centruose elgiamasi visiškai kitaip, TT sako Tobiasas Billströmas.

Tačiau jis pabrėžia, kad praėjo daug mėnesių nuo pandemijos pradžios ir kad minios reguliavimo klausimai buvo intensyviai diskutuojami.

- Dabar staiga suvokti, kad tvarkos įstatymas nėra pakankamas, nesijaučia į priekį. Mes labai intensyviai diskutavome šiais klausimais ir kaip sureguliuoti minias.

- Bet mes pamatysime, ką vyriausybė pateiks Riksdagui, - tęsia Tobiasas Billströmas.

C nykščiai žemyn
Centro partija nėra tokia pozityvi. Pasak Riksdago nario ir partijos Riksdage grupės lyderio Anderso W Jonssono, tai neatitinka keliamų reikalavimų.

- Mes turime labai didelę problemą tuo, kad turime įstatymus, kurie neriboja infekcijos, tačiau mums reikia vienodumo klausime, sako jis TT.

Andersas W Jonssonas nurodo, kad keli panašios veiklos verslai traktuojami skirtingai.

Pramogų parku priskiriamas „Gröna Lund“ neturi būti atviras, o zoologijos sodu vadinamas „Skansen“ - atviras, nors šių dviejų parkų veikla yra beveik vienoda, priduria jis.

- Ir pasiruošti, kad tai būtų tik kitą vasarą, yra nepriimtina, sako Andersas W Jonssonas.

Sunki padėtis
Visuomenės sveikatos tarnyba pranešime TT rašo, kad institucija neturi komentarų.

Helena Leufstadius, „Svensk Kollektivtrafik“ generalinė direktorė, sako visiškai suprantanti, kad reikia priimti griežtus sprendimus.

- Svarbu tai, kad tai vyksta pasitarus su vietos viešojo transporto administracija, taigi jūs gaunate galimybę laiku prisitaikyti. Anot jos, neįmanoma pranešti apie valandą.

Tuo pat metu Leufstadius pabrėžia sunkią Švedijos viešojo transporto situaciją.

- Situacija mums turi patikti, bet tai nėra smagi situacija. Mūsų pramonė kraujuoja.

Jei infekcijos situacijai reikia tokio tipo didelių apribojimų, vyriausybė turi greitai būti pasirengusi įvesti didesnes paramos įmonėms prekybos srityje priemones, mano Svensk Handel.

„Priešingu atveju rizikuojame, kad parduotuvės bus priverstos uždaryti, o darbo neteks“, - pranešime TT rašo „Svensk Handel“ spaudos vadovas Hansas Tjernströmas Carraro.
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2020 10 21, 18:47)

Aha, šiandien išgirdau per TV vos iš koto neišvirtau. Pagarba.

QUOTE(Monteverte @ 2020 10 21, 20:00)
cambalinės favoritas biggrin.gif
Papildyta:

taip, ten daug numirė. Bet tai palygink mus ir latvius. Pas latvius gi daug laisviau viskas, o mirštamumas mažesnis pas latvius. Tai? Nelabai tas karantinas ir kaukės veikia taip išeina. O kai kur labai didelis skaičius užsikrėtusių, bet mažas mirštamumas. Tai kaip čia suprasti? Normalūs mokantys gydyti medikai dirba, žmonės žymiai stipresni?

Pasbėjau, kad kuo griežtesnės priemonės, tuo daugiau sergančių. JAE žiauriai griežtai, kolegės sesuo ir jos vaikai ten įsikūrę, serga masiškai, nors priemonės labai griežtos, jos sūnėnas irgi persirgo. Arba ligoninės, kur griežtai tikrina, apsikrėtusių daugiausia. Vasarą plaukiau į Helsinkį, nei Latvijoj, nei Suomijoj, nei kelte nemačiau kaukėtų, grįžom į LT- be namordniko niekaip, o apsikrėtimų tose šalyse buvo mažiau. Tai įdomu nuo ko jos saugo. Ir kiek atliekų po koronės bus, ir kitaicus remiam normaliai su tom apsaugos priemonėm, kurios nesaugo realiai. Kolegė iš Norvegijos vasaros pabaigoj su dukra skrido, sakė oro uoste tik jos dvi su kaukėm buvo, visi kaip į sergančias žiūrėjo. Sutinku, jas dėvėti turi tie, kurie serga, nesvarbu, korona, sloga ar šiaip kosti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 21 spalio 2020 - 19:28
QUOTE(Monteverte @ 2020 10 21, 19:13)
parašė ta, kuri juodo humoro ar sarkazmo nesupranta smile.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif gailiai kriktelėjo ta, kuri nei apie sarkazmą, nei apie juodąjį humorą ne tai kad žalio, bet net embrioninio supratimo neturi... "Auk, vaike, auk..." biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2020 10 21, 19:16)
Aha, šiandien išgirdau per TV vos iš koto neišvirtau. Pagarba.

pagaliau suprantama, kad negalima ignoruoti akivaizdžių žmonių patirčių :wub
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2020 10 21, 21:16)
Aha, šiandien išgirdau per TV vos iš koto neišvirtau. Pagarba.
Aš pastekaukės neapsaugo. blink.gif  Pasbėjau, kad kuo griežtesnės priemonės, tuo daugiau sergančių. JAE žiauriai griežtai, kolegės sesuo ir jos vaikai ten įsikūrę, serga masiškai, nors priemonės labai griežtos, jos sūnėnas irgi persirgo. Arba ligoninės, kur griežtai tikrina, apsikrėtusių daugiausia. Vasarą plaukiau į Helsinkį, nei Latvijoj, nei Suomijoj, nei kelte nemačiau kaukėtų, grįžom į LT- be namordniko niekaip, o apsikrėtimų tose šalyse buvo mažiau. Tai įdomu nuo ko jos saugo. Ir kiek atliekų po koronės bus, ir kitaicus remiam normaliai su tom apsaugos priemonėm, kurios nesaugo realiai. Kolegė iš Norvegijos vasaros pabaigoj skrido, sakė oro uoste tik jos dvi su kaukėm buvo, visi kaip į sergančias žiūrėjo. Sutinku, jas dėvėti turi tie, kurie serga, nesvarbu, korona, sloga ar šiaip kosti.


aš tai taip nepastebėjau.

Manau, kad priemonės turi būti visuotinai tokios, kaip Kinijoj:

"Praėjusį savaitgalį Čingdao ligoninėje buvo užregistruota 12 atvejų, kurie sukėlė baimę dėl platesnio protrūkio. Miesto valdininkai nedelsdami ėmėsi veiksmų ir vos per keturias dienas jie ištyrė daugiau nei 10 milijonų žmonių, praneša Čingdao informacijos biuras.Kinijos valdžios institucijos gali taip greitai išbandyti tiek daug žmonių dėl partijų testavimo - metodo, kuris bandymo metu vienu metu sujungia 10 mėginių. Jei kuri nors partija pasirodo teigiama, visi 10 žmonių yra karantine ir išbandomi atskirai.„Mes turime išbandyti visus gyventojus per penkias dienas“, - trečiadienį spaudos konferencijoje sakė Čingdao ligų kontrolės ir prevencijos centro direktoriaus pavaduotojas Zhangas Huaqiangas. - Mūsų darbo krūvis yra labai didelis, o laikas - labai trumpas.

https://edition.cnn....-hnk/index.html

visus atvejus išfiltruoti, izoliuoti, išgydyti ir vėl gyventi normaliai.
Bet tai ne. Yra pusė popiliacijos, kurie - nebijo, netiki, net laukia mirties.

Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2020 10 21, 20:29)
aš tai taip nepastebėjau.



Tiek to, palikim tą koronę ramybėj, vis tiek bendros nuomonės nebus. Išduok, please, už ką balsavai ax.gif .
O šiaip džiaugiuosi , kad jau daugiau nei metai nesirgau (darbe irgi niekas nesirgo biggrin.gif , sako išsigandom, bijom nes sučiaudėt), o kasmet gripu persirgdavau, lengvesne ar sunkesne forma, vis tik gal distancijos laikymasis, dažnesnis rankų plovimas pagelbėjo biggrin.gif . Nors kaukę deduos tik parduotuvėj ir į sporto klubą eidama tik praėjime užsidedu, iš karto nusiavus batus nusiimu.
Atsakyti
Kažkas šioje temoje Rasikevičiumi žavėjosi? Pasižiūrėjau (tik dabar) jo debatus su Pavilioniu pas Tapiną - šiuo metu nesulyginami dydžiai. Bus įdomu pamatyti, ko jis per 4 metus išmokas
Atsakyti
Per LRT Čaplinsko dabar klausiausi, nu super diedas, labai protingai apie koronę šneka, bauginimais nieko nepaseksi.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 10 21, 20:08)
Kažkas šioje temoje Rasikevičiumi žavėjosi? Pasižiūrėjau (tik dabar) jo debatus su Pavilioniu pas Tapiną - šiuo metu nesulyginami dydžiai. Bus įdomu pamatyti, ko jis per 4 metus išmokas

Aš žavėjausi 4u.gif Dėl gebėjimo formuluoti.

O dėl Rasikevičius vs Pavilionis - na, gal kiek nekorektiška lyginti, nes pirmasis neturi tiek politinės patirties. Labai tikiu, kad įgis, nes akivaizdžiai gabus. Šiaip abu patinka smile.gif

Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2020 10 21, 21:25)
Aš žavėjausi 4u.gif Dėl gebėjimo formuluoti.

O dėl Rasikevičius vs Pavilionis - na, gal kiek nekorektiška lyginti, nes pirmasis neturi tiek politinės patirties. Labai tikiu, kad įgis, nes akivaizdžiai gabus. Šiaip abu patinka smile.gif

Aplamai ten jie toj Laisvės partijoj man tokie gabūs atrodo, maksimalistai aišku biggrin.gif , bet gal bus kažkas šviesaus Seimo rūmuose. Bus matyt. Man Pavilionis viaukt, nors jo mama labai patiko.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2020 10 21, 21:48)
Aplamai ten jie toj Laisvės partijoj man tokie gabūs atrodo, maksimalistai aišku biggrin.gif , bet gal bus kažkas šviesaus Seimo rūmuose. Bus matyt. Man Pavilionis viaukt, nors jo mama labai patiko.

Man žiauriai įdomu, kaip čia bus. Jauni, su idėjomis, nenupirdę ir nesugadinti dar. Gal kažką naujo turėsime.
Vakar Armonaitės klausiau (ne oficial), sakė, kad po nepriklausomybės atgavimo Estija paleido visą valdžią, visus pyrdas komunistus ir atėjo tik jauni "šviežūs" protai. Gal todėl jie jau taip nemažai nuėjo smile.gif na žinoma, ne tik dėl to.

Mūsų visa giminė už LP II ture prabalsavo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2020 10 21, 20:27)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif gailiai kriktelėjo ta, kuri nei apie sarkazmą, nei apie juodąjį humorą ne tai kad žalio, bet net embrioninio supratimo neturi... "Auk, vaike, auk..." biggrin.gif

ne taip. O: "Eik, vaike, eik...", t.y. paštininke eik jau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2020 10 21, 18:47)

neskleiskit fake news mirksiukas.gif melas, iskraipyti zodziai, va ir tikekit toliau savo lietuviska zinaisklaida biggrin.gif
Atsakyti