Įkraunama...
Įkraunama...

Tautos išrinktieji

QUOTE(Ašaka @ 2016 12 15, 16:06)
Variantas tik aukštaičiams. Žemaičius tokiais rūbeliais rengti būtų absurdas.

O kas gi draudžia rengtis, siūtis, pirktis kostiumus pagal savo regioną ar prisitaikyti būdingas detales?
Atsakyti
QUOTE(Manifesto @ 2016 12 15, 15:54)
Jei balamūtai tėvai, tai joks kostiumas neišmokys.

Kaip gražu ypatingų švenčių proga taip puoštis:
vartotojo įkelta nuotrauka
O jei kažkam negražu, nepatinka ar tiesiog nenori taip puoštis, tai jau negali būti patriotais?
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 12 15, 16:11)
O jei kažkam negražu, nepatinka ar tiesiog nenori taip puoštis, tai jau negali būti patriotais?

Apie prievartą puoštis tautiniu kostiumu kalba lyg ir nėjo. Kas nenori - nesipuošia. Kam nepatinka dovana - jos neima. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 12 15, 16:52)
Ir kaip šitai mokys kokį keturmetį vaiką patriotizmo?  biggrin.gif

O ką aš žinau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Manifesto @ 2016 12 15, 16:54)
Jei balamūtai tėvai, tai joks kostiumas neišmokys.

Kaip gražu ypatingų švenčių proga taip puoštis:

Jei kostiumui po 20 € skirs, tai tokio niekaip nepasiūs niekas. Nebent tik atskiras detales kokias, bet tikrai ne kostiumą. Ir tikrai ne iš normalios medžiagos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 15 gruodžio 2016 - 16:33
QUOTE(Manifesto @ 2016 12 15, 17:13)
Apie prievartą puoštis tautiniu kostiumu kalba lyg ir nėjo. Kas nenori - nesipuošia. Kam nepatinka dovana - jos neima. 4u.gif

Bet iš šios gražios 5 asmenų šeimos drabužėlius gautų tik vienas asmuo. Kaip kitiems, norintiesms gražiai apsidėdyti, juos įsigyti, jei duonai kasdienei pritrūksta? Visai pritariu tautinio kostiumo nešiojimui per lietuviškas šventes, bet tai turi eiti iš širdies, o ne per prievartą. Dabar darželinukai gaus ir būtinai bus liepiama per renginius jais rengti. Man jau vien tai, kad kažkas per prievartą primesta, atbaido. Neimčiau aš trupinių nuo pono stalo, geriau jau nusipirkti ar pasisiūti tokį, koks man pačiai patinka, o ne tokį, kurio ponas sugalvojo savo kumetį aprėdyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 15 gruodžio 2016 - 16:42
QUOTE(Hmmm... @ 2016 12 15, 16:24)
Jei kostiumui po 20 € skirs, tai tokio niekaip nepasiųs niekas. Nebent tik atskiras detales kokias, bet tikrai ne kostiumą. Ir tikrai ne iš normalios medžiagos.
Na tai nors iš bulvių maišo biggrin.gif

O jei rimtai, tai sunku įsivaizduot normalų tautinį kostiumą už 20€ unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 12 15, 16:24)
Jei kostiumui po 20 € skirs, tai tokio niekaip nepasiųs niekas. Nebent tik atskiras detales kokias, bet tikrai ne kostiumą. Ir tikrai ne iš normalios medžiagos.

Tai, kad mažo vaiko kostiumas dažniausiai būna net be liemenės. Tik balta plačiarankovė palaidinė ir platus sijonas ar kelnės iš tradicinių raštų audinio. Nebent Juozukas ką nors įdomaus sugalvos. Beje, juk siūnant didelius kiekius, gaminio kaina gerokai krenta.
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 12 15, 16:31)
Na tai nors iš bulvių maišo  biggrin.gif

O jei rimtai, tai sunku įsivaizduot normalų tautinį kostiumą už 20€  unsure.gif

Aš kai domėjausi normaliu Aukštaitijos regiono kostiumu (moterišku), kaina buvo apie 1000€.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nakviša: 15 gruodžio 2016 - 16:42
QUOTE(Manifesto @ 2016 12 15, 17:32)
Tai, kad mažo vaiko kostiumas dažniausiai būna net be liemenės. Tik balta plačiarankovė palaidinė ir platus sijonas ar kelnės iš tradicinių raštų audinio. Nebent Juozukas ką nors įdomaus sugalvos. Beje, juk siūnant didelius kiekius, gaminio kaina gerokai krenta.

Vis tiek bent trys dalys rūbo gaunasi (sijonas/kelnės, prijuostė/liemenė, marškiniai). Net prekybos centre su 40 proc. nuolaida ir iš siaubingos kokybės medžiagų vargu ar elementarų trijų dalių komplektą surinksim už 20 €. O ten irgi ne vienetinė gamyba. Kitas klausimas - kiek pilnas bus kostiumas. Nes tautinis dar ir tautines juosteles, tam tikrus galvos papuošimus ar apdangalus apima, tinkamą avalynę (sportiniai bateliai ar spalvotos basutės prie jo nelabai). Jei kostiumas be šių atributų, tai kaip pusiau apsirengęs vaikas bus, o tikėtis, kad iš pašalpų ar šiaip vargingai gyvenančios šeimos juos galės nupirkti - labai naivu ir nerealistiška. Jei su jais - tuomet kaina tikrai nereali.

Nu žodžiu, bus matyt kas čia bus tada, kai bus.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2016 12 15, 16:27)
Bet iš šios gražios 5 asmenų šeimos drabužėlius gautų tik vienas asmuo. Kaip kitiems, norintiesms gražiai apsidėdyti, juos įsigyti, jei duonai kasdienei pritrūksta? Visai pritariu tautinio kostiumo nešiojimui per lietuviškas šventes, bet tai turi eiti iš širdies, o ne per prievartą. Dabar darželinukai gaus ir būtinai bus liepiama per renginius jais rengti. Man jau vien tai, kad kažkas per prievartą ptimesta, atbaido. Neimčiau aš trupinių nuo pono stalo, geriau jau nusipirkti ar pasisiūti tokį, koks man pačiai nepatinka, o ne tokį, kurio ponas sugalvojo savo kumetį aprėdyti.

Ar jūs manote, kad tuos kostiumus kažkas grūs per prievartą. Baikit.

Gal bus šeimų, kuriose atsiradęs vaiko(-ų) tautinis kostiumas paskatins ir tėvus užsiimti šituo reikalu ar realizuoti seniai brandintą svajonę. Juk ne visi ant Lietuvos ubagauja ir iš pašalpų gyvena.
Atsakyti
Man šita idėja iš viso keista. Suprasčiau, kad dovanotų tautinius kostiumus mokykloms, darželiams, tautinėms organizacijoms ar pan. Tada juos bent kelis metus panaudotų, dydžius būtų galima paderinti. O dabar užsidės tas vaikas kartą ar du, ir išaugs. Nei laikyti, nei parduoti...

Jei skiriama tik tokia suma, tai gal geriau vaikams dovanoti, pvz., kokybiškas tautines juostas pagal regioną ar kažką universalesnio... Nes dabar už 20 EUR be maišinės medžiagos turbūt ne kažką ir pasiūlys. Lininių marškinių už 5 eurus nepasiųsi...

Arba gal dalį daiktų dovanos, o jei norės likusio komplekto, turės patys tėvai nusipirkti biggrin.gif panašiai kaip Maksimoje - lipdukas nemokamai, o knygelė lipdukams klijuoti, jau kainuoja...
Atsakyti
Drabužių kūrėjas tvirtino, jog svarbiausia, kad tautiniais kostiumais aprengti vaikai jaustųsi patogiai ir neatrodytų vienodai. „Drabužiai turėtų atrodyti liaudiškai, bet medžiagos būtų patogios ir minkštos, lengvai skalbiamos. Aišku, kostiumas nebus superautentiškas. Bet juk mes ir negyvename amžiaus pradžioje. Kiekvienas regionas galėtų turėti kokį nors savitą to regiono akcentą“, – įspūdžiais po pokalbio su „valstiečių“ vedliu dalijosi menininkas.

„Matyt, ir valdančioji partija nori tą savo „valstiečių“ vardą kaip nors įprasminti ir paryškinti. Nepaisant to, tai – puikiausia idėja. Reikia užkrėsti tautą ta liga – pamilti savo tautinį kostiumą. Nes jis tikrai nepelnytai pamirštas. Gal vieniems atrodys vienaip, o kitiems – kitaip, tačiau tautiškumo banga labai sveikintina“, – entuziazmu tryško dizaineris. Tai, kad R.Karbauskio sumanymas vertinamas prieštaringai, dizainerio negąsdina: „Matote, Lietuvoje žmonėms neduok pavalgyti, o duok pakalbėti. Bet, kaip sakoma, šuo loja, o karavanas eina. Istorija parodys, ar tai buvo teisinga ir reikalinga, bet mes, lietuviai, juk negalime išsižadėti tautinio kostiumo, turime juo didžiuotis. Juolab kad tai nebus daroma iš mokesčių mokėtojų pinigų.“

Skaitykite daugiau: http://lietuvosdiena...utm_medium=Copy

Atsakyti