QUOTE(paštininkė @ 2021 08 13, 00:04)
Dar kartą atsakau: skaityk žydų kultūros istoriją.
Ir prieš pora dienų parašytą tavo mintį apie tai, kad aš "nesusitaikau" su savo neįgalumu: pacituot, ar pati prisiminsi ir suprasi?
Lutuke, jei nesugebi logiškai suvest, geriau tu būk moralinė kaliausė (na, vis tiek tokia kultūrinė sugestija), nes jei taip ir toliau varysi, tai aš galiu ir pamiršt, kad esu trečdaliu žydė
![biggrin.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Idomucia vėl išsigąs...
Aisku, supratau pagal tai kad nepaneigei per tiek postu ir nesuregavai ir is to ka rasai
tu is esmes pritari ir represijom ir segregacijai, su salyga, kol zmone sturi galimybe pasirinkti ir paklusti valdziai ir jei ju neuzdaro i lagerius ir nenuzudo fiziskai. Del to ir kalbama ir lyginama su 1033-1939 metais iki lageriu atsiradimo Tada zymejo zydus zvaigzdem, dabar zymi "nezydus" HR codais. Mes zinom istorija, zinom, kas buvo po 1939, tada zydai su zvaigzdem to nezinojo, kaip ir dabar zmones be HR kodu nezino, kas bus toliau, jie kol kas viliasi, kad vis dar neprarade zmogaus teisiu, na ziuresim, nes jau nebepanasu...
Bet supratau tavo vertybes ir pasauleziura artimesne ne nacizmui, bet stalinizmui. Tada tai elgesi labai pagal tavo supratima, leido zmonem "rinktis", lygiai kaip dabar :garbinti partija, ir atiduoti visa turta zmoniu labui, patys kalti, kad to nesirinko burnojo pries partija arba pagailejo savu karviu, zemes, tai ir isveze ar ne? ogi galejo pasirinkti kitaip....Gi "viskas buvo daroma iskirtinai zmonijos labui", lygybe, brolybe, kad visi gerai gyventu, kad nebutu skurdziu ir visi dalintusi , ir vel kaip dabar gi tk del gerio valdzia taip elgesi ar ne?
Palieku istorijai sia zinute, kad
tau, montekristai, moontei, majai di visos dabartines represijos pries zmones yra visiskai pateisinamos, nes jie gi gali rinktis tapti eksperimento dalyviu ir susileisti neaisku kiek kartu, neaiskios kilmes ir poveikio skysti ir nepraras zmogaus, piliecio teisiu, na zinoma, jei nenumirs ar nesusiluosins, bet tai cia mazai sansu, nors yra.. O zydam Hitleris galejo pasiulyti pasidaryti plastine operacija, kad butu maziau panasus i zydus, nusidazyti nuolat plaukus....butu tureje pasirinkima...ar ne, jus gi taip mastot.
esam idomiu istoriniu ivykiu liudytojai, kas padeda suprasti visgi kaip ziaurus rezimai gimsta...