Įkraunama...
Įkraunama...

Tautos išrinktieji

QUOTE(paštininkė @ 2021 08 12, 22:12)
Ne, Lutuke, tai ne argumentai. Aš ir mano broliai tik trečdaliu žydai. Man pasisekė - aš esu sau palankioj kultūrinėj aplinkoj - broliams pasisekė mažiau: jie medikai... O viskas dėl to, kad mūsų diedukas buvo žydas, kurio pirmą šeimą ( žmoną, tris gražuoles paaugles dukteris ir mažą, vos metukų sūnelį sušaudė) - jo nebuvo namie; paskui metus slapstėsi, kol visai kitam mieste jį priglaudė mano močiutė - kad išgyventų jis pakeitė pavardę, o kad susituoktų - ir tikėjimą. Mano tėvas buvo pirmas judviejų sūnus. Aš tą istoriją jaučiu aitriai - iki pirštų galiukų. Iš tiesų tai net jautriau nei savo neįgalumą. Nes tai kartų egzistencinė istorija.

O mitinge toji žydų katastrofiška istorija buvo paversta kaliause: muliažine, teatraline baidykle. Taip, ramiantis štai tokių, kaip Lutukės pacituotų, faktų sugestija: va, ir nepasiskiepijusiems bus taip! Ar tiktai taip? unsure.gif Ar tikrai juos šaudys? Filosofė Nida sako, kad taip, viskas link to veda... O aš sakau, kad Nida meluoja ir ciniškai manipuliuoja.  Todėl, kad Jūs turit galimybę rinktis, o žydai neturėjo. O jei tik turėjo, tai ir naudojosi: keitė pavardes, slėpė (atiduodavo saugoti) vaikus ir t.t., ir t.t.

O mitinge štai tokia katastrofiška patirtis buvo paversta klaunada. Ar tikrai tie žmonės, kurie vakar segėjo geltoną žvaigždę žino, ką reiškia eiti "vorele" į getą, paskutinį kartą metant žvilgsnį į savo atiduotą vaiką (kad paslėptų, išgelbėtų). Ar žino, ką reiškia?..

Bet jūs iš to tik pasijuoksit (ypač Idumucia, Lutukė, uarda...). Arba pasakysit, kad, na, mes ir kovojam dėl to, kad  šitai nepasikartotų. Ne, ne todėl kovojat, nes jūs net nežinot, kas tai yra. Kaip ir nežinot, kas yra tikroji segregacija. Jums tai sugestija, metafora - kūrybinė raiška. O man jus skaint atrodo, kad tai jūsų bukumas. Žinių ir žmogiškumo stoka. Arba sąmoninga replika: pažiūrėkit, kokia ta Lietuva žydšaudė... Tik iki tokios replikos jūs, aišku, patys netempiat - tai mitingo ideologų replika. Pasauliui.

Juk mitingai prieš skiepus vyksta ne tik Lietuvoj. Priminkit, parodykit, kur (Prancūzijoj, Italijoj ir t.t) mitinguose buvo naudojami holokaustą patyrusių žmonių patirtį niekinatys simboliai? Kur?

Ir dar: nei vienas mano socialinių burbule esantis žydas ar žydė to mitingo holokausto simbolikos nesveikino - visi tik kraupo. Kaip ir Izraelio ambasada. Bet turbūt jie nieko nesupranta. Juk filosofė Nida, o taip pat Idomucia, Lukukė, uarda žino geriau - jie gi intelektualai.

Bet kaliausinės man atrodo tokios jūsų žinios - amoralios. Todėl ir sakau, kad tokius dalykus gali palaikyti tik moralinės kaliausės. Gailu. Ir pikta. Labiausiai ant Nidos. O jūs ką - tik nusirašinėjat unsure.gif

Kur jūsų kritinis mąstymas?

Kaip man artimos pacios mintys...
Bet ne tas kontingentas, nesupras.
Atsakyti
Ne, Lutuke, tai ne argumentai.

1.Aš ir mano broliai tik trečdaliu žydai. Man pasisekė - aš esu sau palankioj kultūrinėj aplinkoj - broliams pasisekė mažiau: jie medikai... O viskas dėl to, kad mūsų diedukas buvo žydas, kurio pirmą šeimą ( žmoną, tris gražuoles paaugles dukteris ir mažą, vos metukų sūnelį sušaudė) - jo nebuvo namie; paskui metus slapstėsi, kol visai kitam mieste jį priglaudė mano močiutė - kad išgyventų jis pakeitė pavardę, o kad susituoktų - ir tikėjimą. Mano tėvas buvo pirmas judviejų sūnus. Aš tą istoriją jaučiu aitriai - iki pirštų galiukų. Iš tiesų tai net jautriau nei savo neįgalumą. Nes tai kartų egzistencinė istorija.

2.O mitinge toji žydų katastrofiška istorija buvo paversta kaliause: muliažine, teatraline baidykle. Taip, ramiantis štai tokių, kaip Lutukės pacituotų, faktų sugestija: va, ir nepasiskiepijusiems bus taip! Ar tiktai taip? unsure.gif Ar tikrai juos šaudys? Filosofė Nida sako, kad taip, viskas link to veda... O aš sakau, kad Nida meluoja ir ciniškai manipuliuoja. 

3.Todėl, kad Jūs turit galimybę rinktis, o žydai neturėjo. O jei tik turėjo, tai ir naudojosi: keitė pavardes, slėpė (atiduodavo saugoti) vaikus ir t.t., ir t.t.

4.O mitinge štai tokia katastrofiška patirtis buvo paversta klaunada. Ar tikrai tie žmonės, kurie vakar segėjo geltoną žvaigždę žino, ką reiškia eiti "vorele" į getą, paskutinį kartą metant žvilgsnį į savo atiduotą vaiką (kad paslėptų, išgelbėtų). Ar žino, ką reiškia?..

5.Bet jūs iš to tik pasijuoksit (ypač Idumucia, Lutukė, uarda...). Arba pasakysit, kad, na, mes ir kovojam dėl to, kad  šitai nepasikartotų. Ne, ne todėl kovojat, nes jūs net nežinot, kas tai yra. Kaip ir nežinot, kas yra tikroji segregacija. Jums tai sugestija, metafora - kūrybinė raiška. O man jus skaint atrodo, kad tai jūsų bukumas. Žinių ir žmogiškumo stoka. Arba sąmoninga replika: pažiūrėkit, kokia ta Lietuva žydšaudė... Tik iki tokios replikos jūs, aišku, patys netempiat - tai mitingo ideologų replika. Pasauliui.

6.Juk mitingai prieš skiepus vyksta ne tik Lietuvoj. Priminkit, parodykit, kur (Prancūzijoj, Italijoj ir t.t) mitinguose buvo naudojami holokaustą patyrusių žmonių patirtį niekinatys simboliai? Kur?

7.Ir dar: nei vienas mano socialinių burbule esantis žydas ar žydė to mitingo holokausto simbolikos nesveikino - visi tik kraupo. Kaip ir Izraelio ambasada. Bet turbūt jie nieko nesupranta. Juk filosofė Nida, o taip pat Idomucia, Lukukė, uarda žino geriau - jie gi intelektualai.

8. Bet kaliausinės man atrodo tokios jūsų žinios - amoralios. Todėl ir sakau, kad tokius dalykus gali palaikyti tik moralinės kaliausės. Gailu. Ir pikta. Labiausiai ant Nidos. O jūs ką - tik nusirašinėjat unsure.gif

9.Kur jūsų kritinis mąstymas?

1. visai ne i tema rasai kalbam apie 1933-1936m, tu ju nei patyrei, nei matei , nei zinai, todel kisti asmeniskumus joks ne argumentas. Lyrika palikim sone apie famtazijas.

2. Zydu segregacija truko 6 metus iki kol juos pradejo zudyti. Tikrai gali duoti galva nukirsti, kad pas mus to po 6 metu nebus? Dabar gi tik pradzia. Ne tu negali to garantuoti, ir niekas negali. Ir juo labiau negali vadinti zmoniu melagiais, kurie perspeja, kad gali taip buti. Abejoju ar zydai irgi mane, kad taip jiem bus, kai juos tik neileido i mokyklas, parkus ir t.t.
Tai viena, antra ar tikrai fiznis susaudymas yra vienintele priemone sunanikinti zmogu siais laikais?

3. Cia labai labai svarbi, viena is esminiu minciu, tai anot taves, jei zydai BUTU GALEJE RINKITS, pakeisti ka, tai vokieciu veiksmai butu anot taves PATEISINAMI?????? blink.gif ar galejime pasirinkti esme ar segregacijoje, pagal pasirinkta bruoza? Ar viskas gerai , jei zmones reketu, smurtu, prievarta privecia kazka pasirinkti? Gyvybe arba darai kaip mes norim. TU TIKRAI TAM PRITARI???? blink.gif

Imkim kita istorini ivyki kryziaus karus, zmones mire uz savo tikejima, bet galejo gi pasikrikstyti, tai anot taves nieko cia tie kryziuociai blogo nepadare??? tokia pas tave logika ir argumentai gali rinkits?? doh.gif
Bet ar tu supranti, kad tai sakydama is esmes ir pritari man, kad yra baisu, kas daroma, tik tiek, kad GALI RINKTIS....

4. Klausimia vel ne i tema, as negaliu zinoti, nei tu zmoniu, nei ju patirciu ar jausmu. O sulyginimas su holokaustu visam pasaulyje sklando, ne jie tai sugalvojo. Tai taip akivaizdu, kad tik uzsimerkus to gali nematyti. Tik kazin ka dabar tevam daryti reikia, kai ju vaiksu paskiepyja be ju zinios ir jie pvz gali nuo to ir numirti ar buti suluosinti? tikrai nei kiek nepanasu? Tada dar buvo galima fiziskai pasislepti, o kur sleptis dabar? ir lyginama yra ne su tuo, kai jau zydai buvo naikinami, o su priesistore, butent su segregacija, nes ir dabar vykstta SEGREGACIJA.

5. ir vel visiskos briedovos isvados apie mane, ir ne, as su nieko ir nei uz ka nekovoju. Tu gal maziau rukyk ka rukai, maziau fantazuosi? As tik mastau ir isreiskiu savo mintis, kai kurias , ir viskas. Kur tu kokia mano kova matei, vel jautei iki pirstu galiukiu?

6. Jie nieko neniekina, cia tik ligoniu fantazijose kazkoks niekinimas, o juk siuliau jau pasidometi siek tiek vakarais, ne tik Baltarusija, nei to nesugebi doh.gif
ziurek na tikrai ne taip sunku siais laikais informacija pasiekti

vartotojo įkelta nuotrauka

https://edition.cnn....erry/index.html
vienas is daugelio straipsniu apie tai.

7.O as maciau zydu, kurie tai suprato ir ka? Kas cia per argumentas, pas tavo draugus zydus tiesos monopolis ar kas? nei vienas is ju negyveno 1933, kad galetu realia patirtim pasidalinti, o ka jie zino, zino ir taip visi zmones, informacija nebent tik tau paslepta.

8. Kas cia ber belebirda, amoralios zinios? dar ir tokiu buna tavo pasaulyje? bigsmile.gif ir pie ko cia Nida, visas pasaulis apie tai sneka, o jus teletabes tik baltarusija sekat ir vietines garsenybes? biggrin.gif

9. vat butent kur tavo mastymas, bet koks net elementarus, bet savas?
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 08 12, 22:28)
Siaip butu idomu paklausti kai kuriu mitingo aktyvisto nuomones, ar jie nepakeite savo poziurio, kad LGBT reikia kazkur uzdaryti ir uzdrausti jiems laisve? Ar jie patyre kazka, kai negales nueiti i megiama parduotuve supras, ka reiskia siulyti kita vezti ii negyvenama sala?

biski nenusisnekek, niekas nesiule uzdaryti lgbt zmoniu ir aplamai ne pries siuos zmones kazkas kovoja, o pries organizacija, kuri tik pjudo ir kirsina zmones, niekas niekur ju neuzdaro ir nieko nedraudzia, bet nereikia, kad jie lystu prie vaiku su savo propogandom iskrypusiom ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2021 08 12, 23:02)

supratingoji tu musu,neprisimenanti ka paie ka variusi kam.... jau kiek laiko nei vieno rislaus, logisko , prasmingo sakinio nesugebi parasyti...nenorit jus abi eiti reikstits i urveli, kur jus visos supras, palinses , katuciu paplos? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 08 12, 23:14)

9. vat butent kur tavo mastymas, bet koks net elementarus, bet savas?

Na, nėr tai nėr.
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2021 08 12, 23:14)
supratingoji tu musu,neprisimenanti ka paie ka variusi kam.... jau kiek laiko nei vieno rislaus, logisko , prasmingo sakinio nesugebi parasyti...nenorit jus abi eiti reikstits i urveli, kur jus visos supras, palinses , katuciu paplos? bigsmile.gif

Ne. Ir ne todėl, kad čia man (manau, ir kitoms), šioje temoje būti ir reikštis labai malonu.

Bet mes čia būsim. Ypač dabar.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2021 08 12, 23:02)

Supras. Net ir Lutukė suprato mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2021 08 12, 23:21)
Na, nėr tai nėr.
Papildyta:
Ne. Ir ne todėl, kad čia man (manau, ir kitoms), šioje temoje būti ir reikštis labai malonu.
Bet mes čia būsim. Ypač dabar.
Papildyta:
Supras. Net ir Lutukė suprato mirksiukas.gif

per slabo atsakyti?
3. Cia labai labai svarbi, viena is esminiu minciu, tai anot taves, jei zydai BUTU GALEJE RINKITS, pakeisti ka, tai vokieciu veiksmai butu anot taves PATEISINAMI?????? blink.gif ar galejime pasirinkti esme ar segregacijoje, pagal pasirinkta bruoza? Ar viskas gerai , jei zmones reketu, smurtu, prievarta privecia kazka pasirinkti? Gyvybe arba darai kaip mes norim. TU TIKRAI TAM PRITARI????
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 08 13, 00:14)
biski nenusisnekek, niekas nesiule uzdaryti lgbt zmoniu ir aplamai ne pries siuos zmones kazkas kovoja, o pries organizacija, kuri tik pjudo ir kirsina zmones, niekas niekur ju neuzdaro ir nieko nedraudzia, bet nereikia, kad jie lystu prie vaiku su savo propogandom iskrypusiom ir tiek.

Kliedii nesamones.
Paskaityk komentarus, kol policija nepradejo spausti, tai kas trecias komentaras siule shaudyti nuodyti, apgailestavo kad Hitleris mires.

Na paziurek, jokie istatymai NEPRIIMTI, kaip kokioj Afrikoj.
LGBT yra sau kaip poltine problema, o LT neapykanta yra sau buka egzistuojanti.

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 08 12, 23:32)
per slabo atsakyti?
3. Cia labai labai svarbi, viena is esminiu minciu, tai anot taves, jei zydai BUTU GALEJE RINKITS, pakeisti ka, tai vokieciu veiksmai butu anot taves PATEISINAMI?????? blink.gif ar galejime pasirinkti esme ar segregacijoje, pagal pasirinkta bruoza? Ar viskas gerai , jei zmones reketu, smurtu, prievarta privecia kazka pasirinkti? Gyvybe arba darai kaip mes norim. TU TIKRAI TAM PRITARI????

slabo, tiesiog kovidiškai slabo, moraline kaliause. Bent žydų kultūros istoriją paskaityk...
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 08 12, 20:07)
Nors ir as nieko nesupratau, del pacios priekabu prie Montekristos ir kitu asmenu saviverciu.

Ir vel, amzinai netaip suprasta, bet apie BY rasanti ir tapatinanti...

Tai aš tikiu, kad jūs nesuprantat. Bet kam jūs vargstat, gi ne jums rašiau. Kažkaip keistai reaguojat į tą saviverte? Žema jūsų saviverte? Šiaip matosi akivaizdžiai. MK puikiai suprato, kurioje vietoje parašė apie savo savivertę. Na, kas minimaliai psichologijoje nusimano irgi manau suprato. Ne jums čia, moonte, ne jūms tokie dalykai.

O mano buvęs vyras dirba su baltarusiais ir visi beveik patenkinti Lukašenko. Vienas kitas paburnoja ir tiek. O vienas tai išvis liaupsina, dirbtinis apvaisinimas, dantu tvarkymas nemokamas, maistas pigus ir t.t.. Na kaip ir pas mus- vieniems patinka, kitiems-ne. Pvz. Jus dievnat konservatorius, taip ir ten, yra kas dievina Lukašenko. Šiaip mažiau rūpinkites BY. Kitaip sakant: *не суй свой нос в чужой вопрос*
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 12 rugpjūčio 2021 - 22:39
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 08 12, 23:32)
Kliedii nesamones.
Paskaityk komentarus, kol policija nepradejo spausti, tai kas trecias komentaras siule shaudyti nuodyti, apgailestavo kad Hitleris mires.

Na paziurek, jokie istatymai NEPRIIMTI, kaip kokioj Afrikoj.
LGBT yra sau kaip poltine problema, o LT neapykanta yra sau buka egzistuojanti.

Kurioj cia vietoj , na nemaciau tokiu rimtai, kad kas siulytu gejus zudyti realus zmones is realiu profiliu, manau daug botu sukira ta pati lgbt, u zka jie gautu finansavima kitaip. Tikiu, kad yra tokiu neadakvatu, na bet ta pavieniai ligoniai, jie tikriausiai ant visu pikti ir visus saudyti nori, tikrai tai nera didzioji zmoniu dalis. tai labai gerai matosi realybeje, pvzvideo, kai vienas ten eina pire vyru ir kabina juos, niekas agresyviai nesielgia, is vis su sypsena, mandagiai, mociute is vis sako visokiu yra ir visi gerai. Taigi neprisigalvok.

Na LGBT sieja neapykanta su Raskevicium priesakyje, ir priesina zmones, o kai jau visai zmones nepasikencia, tada verkia oi mus musa... Man patinka labaiusiai kai koki egejai po Raskeviciaus profiliu paraso, kad mums viskas gerai, niekas musu neskriaudzia smile.gif
Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2021 08 12, 23:36)
slabo, tiesiog kovidiškai slabo, moraline kaliause. Bent žydų kultūros istoriją paskaityk...

nu va taip skambiai pradejusi savo paklode, maniau bent koki argument aparasysi, bet vel eilini kart pervertinau tavo sugebejimus, tai taip ir neiznai pasimetei?

Prie ko cia zydu istorija, taves klausiu ka tu manai, ne apie zydus si kart is vis? TAVO NUOMONE, kai yra pasirinkiams, galima zmogu sunaikinti, jei jis kazko nesirenka?

O siaip, manau, as apie zydus zinau daugiau nei tu , as matai apie tai studijavau, ne siaip fantazijas kuriausi mirksiukas.gif

Beja, kaip jum informacija, kad si simbolika naudojama vsiame pasualyje, prapleciau jusu zinias? aciu bent pasakytumet bigsmile.gif kokiso jus visgi inteligentes nekulturingos, prasivardziuojat, zeminti bandot, niekad nepadekojat ir kas jus to ismoke? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 12 rugpjūčio 2021 - 22:53
QUOTE(lutuke123 @ 2021 08 13, 00:49)
Kurioj cia vietoj , na nemaciau tokiu rimtai, kad kas siulytu gejus zudyti realus zmones is realiu profiliu, manau daug botu sukira ta pati lgbt, u zka jie gautu finansavima kitaip. Tikiu, kad yra tokiu neadakvatu, na bet ta pavieniai  ligoniai, jie tikriausiai ant visu pikti ir visus saudyti nori, tikrai tai nera didzioji zmoniu dalis. tai labai gerai matosi realybeje, pvzvideo, kai vienas ten eina pire vyru ir kabina juos, niekas agresyviai nesielgia, is vis su sypsena, mandagiai, mociute is vis sako visokiu yra ir visi gerai. Taigi neprisigalvok.

Na LGBT sieja neapykanta su Raskevicium priesakyje, ir priesina zmones, o kai jau visai zmones nepasikencia, tada verkia oi mus musa... Man patinka labaiusiai kai koki egejai po Raskeviciaus profiliu paraso, kad mums viskas gerai, niekas musu neskriaudzia smile.gif

Iki siol Lietuvos nevalde LGBT, tai prie ko cia LGBT?

Na seimo atstovai butu ramiai nutare:
Iteisinti partneryste - santuokos ne.
Nusprende tvarkytis su neapykantos kultura.
Nusprende kad neleis LGBT vis kazko uzsimanyt, nubrez linijas.

Tiesiog kad tai protinga ir visiems naudinga.

Bet ne... priesintis iki paskutiniuju
Atsakyti
O mitinge štai tokia katastrofiška patirtis buvo paversta klaunada. Ar tikrai tie žmonės, kurie vakar segėjo geltoną žvaigždę žino, ką reiškia eiti "vorele" į getą, paskutinį kartą metant žvilgsnį į savo atiduotą vaiką (kad paslėptų, išgelbėtų). Ar žino, ką reiškia?..

Bet jūs iš to tik pasijuoksit (ypač Idumucia, Lutukė, uarda...). Arba pasakysit, kad, na, mes ir kovojam dėl to, kad  šitai nepasikartotų. Ne, ne todėl kovojat, nes jūs net nežinot, kas tai yra. Kaip ir nežinot, kas yra tikroji segregacija. Jums tai sugestija, metafora - kūrybinė raiška. O man jus skaint atrodo, kad tai jūsų bukumas. Žinių ir žmogiškumo stoka. Arba sąmoninga replika: pažiūrėkit, kokia ta Lietuva žydšaudė... Tik iki tokios replikos jūs, aišku, patys netempiat - tai mitingo ideologų replika. Pasauliui.

Juk mitingai prieš s
Ir dar: nei vienas mano socialinių burbule esantis žydas ar žydė to mitingo holokausto simbolikos nesveikino - visi tik kraupo. Juk filosofė Nida, o taip pat Idomucia, Lukukė, uarda žino geriau - jie gi intelektualai.

Ne, čia tik jūs juokiates.. Ikelkit prašau, kur aš rašiau apie zydus, kur aš rašiau apie mitingo holokausto simbolika. Mane "baugina" jusu fantazijos smile.gif Suprantu, kad įsižeidete ir lb norisi pritempti prie to. Jums padariau pastaba. Na tikrai lb sunku įsivaizduoti solidaus amžiaus moterį, dar ir su negalia, per forumus viešindama mergaites, tinkančias jums į anūkes. ką jos padare asmeniškai jums? Na, o jeigu jūsiškiai būtų foto, taip pat noriai čia keltumet nuorodas? Gailu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 12 rugpjūčio 2021 - 23:02
QUOTE(lutuke123 @ 2021 08 12, 23:49)
TAVO NUOMONE, kai yra pasirinkiams, galima zmogu sunaikinti, jei jis kazko nesirenka?

Dar kartą atsakau: skaityk žydų kultūros istoriją.

Ir prieš pora dienų parašytą tavo mintį apie tai, kad aš "nesusitaikau" su savo neįgalumu: pacituot, ar pati prisiminsi ir suprasi?

Lutuke, jei nesugebi logiškai suvest, geriau tu būk moralinė kaliausė (na, vis tiek tokia kultūrinė sugestija), nes jei taip ir toliau varysi, tai aš galiu ir pamiršt, kad esu trečdaliu žydė biggrin.gif Idomucia vėl išsigąs...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 12 rugpjūčio 2021 - 23:07
QUOTE(paštininkė @ 2021 08 13, 01:04)
Dar kartą atsakau: skaityk žydų kultūros istoriją.

Papaskokit apie zydu solidu indeli bolsheviku zveriskumuose.
Papaskokit kai Izraelis gina zudikus

https://lt.wikipedia...anas_DuŔanskis
Atsakyti