![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
tokiom kaip tu ir valdzioje darantiem nesamoniu, kartuviu butu per mazai, bet zinok nuo karmos vis tiek nepabegsi, fui slysktynes, lyskit kur vel i savo urvelius geriau smarves savo neskleidusios.
tokiom kaip tu ir valdzioje darantiem nesamoniu, kartuviu butu per mazai, bet zinok nuo karmos vis tiek nepabegsi, fui slysktynes, lyskit kur vel i savo urvelius geriau smarves savo neskleidusios.
nu va, taikos balandėlis pragydo
bet nu čia ne ji. čia provokacija. "D
Prezidentūrai neužklius ir šitie žurnalistų liudijimai - kas vyko dar gerokai iki riaušių pradžios, per taikų mitingą.
LNK žurnalistė Eglė Račkauskaitė ,,Pirmą kartą mane užpuolė einant minioje. Iš nugaros stipriai pastūmė. Aš atsisukau, o jie jau dviese. Tada dar kartą stūmė jo draugas. Kadangi vis dar nenukritau, stūmė vėl pirmasis. Tai buvo ne stumtelėjimai, tai buvo stiprūs smūgiai. Šie vyrai aiškiai norėjo nuversti mane ant žemės. Per dešimt metų esu dirbusi įvairiomis sąlygomis ir mačiusi įvairių situacijų, bet pirmą kartą buvau išsigandusi dėl savo fizinio saugumo‘‘.
,,Delfi ‘’ laidų vedėja-žurnalistė Kristina Pocytė ,,Paskutinės šlervos‘‘, ,,Tu - ne žiniasklaida, tu – prostitutė‘‘, ,,parsidavėlė", ,,Tu - liaudies priešė‘‘, ,,Bėk iš čia, kol Lietuva tavęs nesudraskė, kale tu‘‘, ,,Tu - šiukšlė" - čia dalis to, kas buvo rėkiama man į veidą. Agresyviai, piktai, neleidžiant užduoti jokio klausimo. Tiesiog rėkimo ir įžeidinėjimų lavina‘‘.
,,Lrytas’’ operatorius Audrius Midis Šalaševičius ,,Gerą pusvalandį turėjau atlaikyti didelį spaudimą iš minios. Į mane mėtė pinigus. Buvo grasinama, kad nuėjus už kampo mane pasitiks tam tikri žmonės. Galvojau, kad galiu prasileisti ir kokį smūgį į pakaušį. Turėjau vienas sugerti viską už visų Lietuvos televizijų darbą‘‘.
,,TV3'' žurnalistas Karolis Klikna ,,Vyšnia ant torto: garsiniai signalai su balionėliais. Protestuotojas sugalvojo jį panaudoti prie pat mano ausies. Akivaizdu, klausa po to sustreikavo. Ilgalaikių pasekmių (tikiuosi) neturėtų būti. Tikrai nenustebsiu, jei sekantį kartą tiesiog ,,per galvą trenks", gal tada nors pareigūnai atkreips dėmesį''.
LRT fotoredaktorius Justinas Stacevičius: ,,Žurnalistai buvo fiziškai puolami protestuotojų, į juos buvo mėtomi akmenys, varomi iš renginio, tampomi už rūbų, rankų, bandomi sužaloti. Renginyje, mačiau kaip verkė ir pareigūnai, ir fotografai, ir operatoriai. Dalis tikrai ne dėl ašarinių dujų. Keletas pasitraukė iš protesto, nes emociškai neatlaikė ir nebegalėjo atlikti savo darbo‘‘.
,,15min’’ fotografas Lukas Balandis ,,Esu buvęs ir Irake, ir Libane karo zonose, tačiau vakar pirmą kartą per savo 12 metų karjerą pasijaučiau tikrai nesaugiai. Pamatę mane su fotoaparatu ir kauke iškart pradėjo stumdyti, pakišinėti kojas. Sužinojau apie save tokių žodžių, kokių nebuvau girdėjęs‘‘.
RU.DELFI.lt žurnalistas Yevgeniy Titov ,,Specialiai laikiau žurnalisto pažymėjimą kuo toliau. Filmavau telefonu, o ne profesionalia kamera – su ja dirbti buvo neįmanoma‘‘.
,,Delfi’’ fotografas Andrius Ufartas ,,Vienas protestuotojas man griebė už objektyvo ir vos nesulaužė, kitas – bandė imti už dirželio ir nutraukti nuo mano kaklo fotoaparatą. Buvo puolami žurnalistai esantys vieni‘‘.
Lietuvos žiniasklaidos atstovai šiandien paskelbė viešą pareiškimą, kuriuo smerkia smurtą prieš mitinge dirbusius žiniasklaidos atstovus ir kviečia Lietuvos policiją atkreipti dėmesį į žurnalistų saugumą. Pareiškimą pasirašė LRT, Delfi.lt, 15min.lt, Lrytas.lt, BNS, ELTA, Diena Media News (kauno.diena.lt, klaipeda.diena.lt, diena.lt), TV3 televizija, LNK televizija, Laisvės TV ir Lietuvos žurnalistų sąjunga.