Įkraunama...
Įkraunama...

Tautos išrinktieji

QUOTE(Hmmm... @ 2016 12 15, 12:31)
Jūs rimtai nesuprantate, kodėl Jūsų "parodymai" kritikuojami? biggrin.gif Iki šiol nesuprantat? biggrin.gif

Man visiškai nerūpi ką jūs galvojat ir ką jūs suprantat. Man įdomiau tai - kaip viskas prieš jus atsisuka tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2016 12 15, 12:39)
As Lietuvos ir nekenciu. O kodel as ja tureciau kesti. Valstybe turi buti arba morali arba turtinga. Jei nera nei vieno nei antro - tada tai niekas. Aciu Dievui, ji ES sudetyje tai galima isvaziuoti, po kurio laiko pasikeisti dokumentus ir pamirsti. bet itariu ta galimybe gali greitai uzsidaryti.

Prie ko cia valdzia, valdzia tai tai, ka isrenka rinkejai. Juk ne karalius valdo. Ir ne Svdeija ar Lenkija skiria gubernatoriu. Todel nekesti valdzios. o gerbti rinkejus tauta, tai tas pats, kaip nekesti peilio, o gerbti ta kas tuo peiliu svaistosi. Suluz senas peilis pasiims kita peili arba kuoka.

Negali atsilikus tauta issirinkti progresyvios valdzios, taip nebuna, todel jei jus mylite Lietuva tai jus privalot mylet atsilikima, korupcija ir vietini mentaliteta.

Tai kad aš ir nesakiau, kad rinkėjai protingi mirksiukas.gif Niekada neatskyriau rinkėjo nuo valdžios.
Tiesiog vienas lauke - ne karys. Pavienis rinkėjas negali nieko. Be to, daugumoje gyvena Drakonai, ypač postsovietinėse šalyse. Yra kaip yra. Aš tik kritikuoju tai, kad manyje matė vien tik juodą požiūrį, kai pačios manė, kad jų požiūris baltas biggrin.gif biggrin.gif
Dabar - susilyginome. Visos čia juodos kaip kokios našlės sėdime ax.gif Tai ir smagu, galime už tai ir išgerti, slaptai nuo Karbauskio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2016 12 15, 13:39)
Valstybe turi buti arba morali

Negali atsilikus tauta [...] jei jus mylite Lietuva tai jus privalot mylet atsilikima, korupcija ir vietini mentaliteta.

Valstybė yra tokia, kokie yra dauguma jos gyventojų. Ir tie, kurie pabėgo, taip pat yra dalis valstybės veido. Labai didelė dalis. Tautos mentalitetą labai gerai atspindi tai, kokia didelė dalis pasirinko ne pokyčius ir darbą, o vos gavę progą nušuoliavo ant svetimo gero subines užkraut. Atitinkamai nieko nuostabaus, kad moralės valstybėje trūksta.

Jūs - tos tautos atstovas. Visomis prasmėmis. Ir Jūsų pasisakymai šiame forume labai akivaizdžiai rodo, kad niekur Jūs nuo to atsilikimo ir vertybių trūkumo nepabėgot vien gyvenamąją vietą pakeitęs. Visiškai niekur.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 12 15, 11:55)
Valstybė yra tokia, kokie yra dauguma jos gyventojų. Ir tie, kurie pabėgo, taip pat yra dalis valstybės veido. Labai didelė dalis. Tautos mentalitetą labai gerai atspindi tai, kokia didelė dalis pasirinko ne pokyčius ir darbą, o vos gavę progą nušuoliavo ant svetimo gero ...

Zmones kurie pabego yra ivairus, vieni isvaziavo uzsidirbti, kiti gyvens ten kur daugiau mokes, tretiems yra slykstus atsilikimas, nesibaigiancios nesamones, ir jie visai nenori kazkokio DURNO DARBO ir nenori keisti tai kas nerealu pakeisti per savo gyvenima.

Joks svetimas geras niekur nesiulomas, visur moka UZ PADARYTA DARBA, vien tas sovkimas, kad kazkas dalina kazkoki gera yra tarybinio mentaliteto pozymis.

Jei esat gabus ar galit sunkiai dirbti, tai jus gali paimti is supuvusios kaimo grycios ir suteikti galimybe gyventi gerose salygose. Tai vadinama SANDORIU, jus parduodate savo sugebejimus ar sunku darba uz tai gaunate infrastruktura ir atlygi. Taii gali buti viduje vienos valstybes.
O jei nieko nesugebate - liekate tunoti supuvusioj kaimo grycioj. Ir niekas jums NELEIS sedeti ant svetimo gero, nebent prie pabegeliu prisisliesit. Ir ten ne taip paprasta bus...
Elementaru...
Papildyta:
Nuvaziuokit i kokia UK "ant svetimo gero". Galesit nebent po tiltu naudotis uzuoveja nuo lietaus ir vejo.. O visas kitas geras turi seimininka ir nedalinamas. net pasalpas gauti yra kuo toliau tuo sunkiau ir jos jums laimes neatnes.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2016 12 15, 14:21)
Zmones kurie pabego yra ivairus, vieni isvaziavo uzsidirbti, kiti gyvens ten kur daugiau mokes, tretiems yra slykstus atsilikimas, nesibaigiancios nesamones, ir jie visai nenori kazkokio DURNO DARBO ir nenori keisti tai kas nerealu pakeisti per savo gyvenima.

Pirmi du iš esmės nori to paties, o ir trečias variantas į tą pačią pusę tempia. Tiek tos įvairovės biggrin.gif "Svetimas geras" yra geresnis kitos šalies pragyvenimo lygis, didesnis minimalus atlyginimas, didesnis vidutinis atlyginimas, išsikovotos teisės ir laisvės, visuomenės laisvumas ir pakantumas ir dar daug daug dedamųjų. Tai, kad Jūs susikoncentravot praktiškai vien į finansinę gerovę, taip pat kai ką apie Jus pasako. Ir visa tai neateina savaime. Tos tautos savo darbą nudirbo, savo kelią nuėjo, jie susikūrė tai, ką turi. Ir jie yra tokie, kokie yra (su visu geru ir blogu), tik dėka to nueito kelio. Ateiti ir ramia sąžine atsisėsti ant jų gero gali turintys tinginio mentalitetą. Tokie, kaip mes (su Jumis priešakyje), kurių istorinė praeitis suformavo tinginių ir prašytojų (reikalautojų) mentalitetą. Tie, kurie galvoja, kad jiems kažkas kažką privalo duoti (valdžia, valstybė, tėvai, kaimybai ir t.t.), o patys tai jie nė piršto nepajudins dėl savo ar tuo labiau artimo gerovės. Nes patys jie "visai nenori kazkokio DURNO DARBO ir nenori keisti".

Buvau aš ir UK, ir JAV, todėl nepasakokit man emigrantų pasakaičių apie tobulas visuomenes ir idealų gyvenimą nuostabiausiose aukščiausios moralės visuomenėse, ok? Visur visko yra. Klausimas tik kur akcentus dėsim. O nuvežti savo mentalitetą į toliau nuėjusią valstybę ir įsivaizduoti, kad nuo to kažkoks geresnis patapai - juokinga ir nieko daugiau. Iš ten ir treninginiai, kurie grįžę Lietuvon plyšauja, koks čia š.. ir kokie jie protingi, kad iš šito š... išvažiavo. Pasižiūri į girtą intelekto nesužalotą veidą ir supranti - gali kiaulę ir aukso rūmuose apgyvendint, o ji vis tiek išmatose gulės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 15 gruodžio 2016 - 14:06
QUOTE(Hmmm... @ 2016 12 15, 13:37)
Pirmi du iš esmės nori to paties, o ir trečias variantas į tą pačią pusę tempia. Tiek tos įvairovės biggrin.gif "Svetimas geras" yra geresnis kitos šalies pragyvenimo lygis, didesnis minimalus atlyginimas, didesnis vidutinis atlyginimas, išsikovotos teisės ir laisvės, visuomenės laisvumas ir pakantumas ir dar daug daug dedamųjų. Tai, kad Jūs susikoncentravot praktiškai vien į finansinę gerovę, taip pat kai ką apie Jus pasako.

Buvau aš ir UK, ir JAV, todėl nepasakokit man emigrantų pasakaičių apie tobulas visuomenes ir idealų gyvenimą nuostabiausiose aukščiausios moralės visuomenėse, ok? Visur visko yra. Klausimas tik kur akcentus dėsim. O nuvežti savo mentalitetą į toliau nuėjusią valstybę ir įsivaizduoti, kad nuo to kažkoks geresnis patapai - juokinga ir nieko daugiau. Iš ten ir treninginiai, kurie grįžę Lietuvon plyšauja, koks čia š.. ir kokie jie protingi, kad iš šito š... išvažiavo. Pasižiūri į girtą intelekto nesužalotą veidą ir supranti - gali kiaulę ir aukso rūmuose apgyvendint, o ji vis tiek išmatose gulės.

Dvidešimt kelis metus kuriame savo gėrį, gi ne visi išvažiavo, neapkaltinsite gi visų, ir tas gėris kaip nesikuria, taip nesikuria. Tai ką dabar siūlot? Buvo kelios čia plyšaujančios kaip nauja karta ateis, jau kaip dės iš peties gėrio biggrin.gif Džiaugėsi rinkimų dienomis, svaigo kaip pilna balsuojančio jaunimo wub.gif
Ir?
Kas vyksta po rinkimų? Kur tas mistinis jaunimas ėmė ir pradingo? Tai kiek dar metų gėrio lauksime? Nepamiršote, kad žmogaus amžius ribotas ir ne visi sulauks? Ar jau keisite dainelę ir sakysite, kad anūkai mūsų sulauks. Bet matote, žmogus iš prigimties egoistas, eina ir šauna ar duria mamutą, kad prisikimštų skrandį ar ne taip? Taip kad nemoralizuokite čia, kad kiti negali sulaukti tų žadėtųjų gerų laikų, nes pati irgi mamutą vis dar kaunateir valgote bei pati šioje temoje dabartinę valdžią greičiau peikiate nei giriate smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 12 15, 15:06)
Dvidešimt kelis metus kuriame savo gėrį, gi ne visi išvažiavo, neapkaltinsite gi visų, ir tas gėris kaip nesikuria, taip nesikuria.

pati šioje temoje dabartinę valdžią greičiau peikiate nei giriate

Mes skirtingai matome tą patį pasaulį. Mano aplinkoje gėris kuriasi. Tai nereiškia, kad nėra blogio. Jis yra, jo daug. Bet ir gėrio yra. Jūs jo nematote, todėl mūsų diskusija tuščia gaunasi 4u.gif

Dėl valdžios tikrai ne kartą sakiau - aš nekritikuoju valdžios kaipo tokios. Nieko jie dar konkretaus nepadarė, kad juos kritikuot ar girt galima būtų. Aš diskutuoju dėl atskirų sprendimų, kuriems prtariu/nepritariu/iš dalies pritariu ir pan. Skirtingai, nei teigia neminėtina šios diskusijos dalyvė, aš manau, kad nėra vien tik juodo ar balto vertinimo (iš serijos "jei nepritari kokiam nors dabartinės valdžios sprendimui, tai esi kraštutinis liberalas ir būtinai pritari visoms kraštutinai liberalioms idėjoms rolleyes.gif ). Jei aš nepritariu konkrečiam sprendimui, tai niekaip nereiškia, kad aš privalau nepritarti (ar ateityje nepritarsiu) absoliučiai visiems tos valdžios sprendimams. Ir atvirkščiai. Bus mano akimis geras sprendimas - visom penkiom palaikysiu ir laikus spausiu. Bus tas, kuriam nepritariu - taip ir sakysiu. Nereikia absoliutint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 15 gruodžio 2016 - 14:16
Kaip jums patinka Mildos Dargužaitės, apie kurią viliotinį kadais taip šoko Kibilius, pozicija Vyriausybės kanclerės poste? Vakar Tapinienės interviu ji net kelis kartus patvirtino matanti su Skverneliu tas pačia problemas ir jų sprendimo būdus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manifesto: 15 gruodžio 2016 - 14:11
QUOTE(Hmmm... @ 2016 12 15, 12:37)
Buvau aš ir UK, ir JAV, todėl nepasakokit man emigrantų pasakaičių apie tobulas visuomenes ir idealų gyvenimą nuostabiausiose aukščiausios moralės visuomenėse, ok? Visur visko yra.

Kazkur buti, ir kazkur susikurti gyvenima yra skirtingi dalykai. Buvom siemet 3 kart Italijoje, nu ir kas? Ka as apie ja zinau, tipo jei ten tektu gyventi? Nieko. Nes kaip turistai buvome, domejomes graziomis vietomis, kur pasedet restorane, susidurem - kiek kainuoja mokami keliai.

Bet as nedrisciau pasakyt, kad as kazka zinau. O va Austraijoje, UK, Vokietijoje - tai zinau, nes teko kurti gyvenima o ne buti ar pravaziuot.

Taip gerai niekur nera, gerai nera Sirijoje kur zmones saudo daugiau nei zveris Lietuvoje, nera gerai ir Sveicarijoje. Ir visose valstybelese kur tarp ju.

Ir taip svarbu prioritetai. Kazkodel uzsimaniau gyventi Ispanijoje... Valdzios keiciasi, o geras oras, ar prastas oras islieka... Jokia valdzia nepadarys, kad Lietuvoje butu silta ir persikai saldus
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2016 12 15, 15:26)
Kazkur buti, ir kazkur susikurti gyvenima yra skirtingi dalykai.

O kur aš sakiau, kad buvau ten kaip turistė ar pro šalį pravažiavau? Ir dirbau, ir gyvenau, ir pragyvenimo kainas savo kailiu išbandžiau, ir žmonių pačių įvairiausių sutikau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 15 gruodžio 2016 - 14:32
QUOTE(IDOMUCIA @ 2016 12 15, 13:21)

Kai paskaitai tokių personažų, tai emigracija man atrodo, kaip puikus būdas išsigelbėti/apsivalyti ... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 12 15, 14:07)
Mes skirtingai matome tą patį pasaulį. Mano aplinkoje gėris kuriasi. Tai nereiškia, kad nėra blogio. Jis yra, jo daug. Bet ir gėrio yra. Jūs jo nematote, todėl mūsų diskusija tuščia gaunasi 4u.gif

Dėl valdžios tikrai ne kartą sakiau - aš nekritikuoju valdžios kaipo tokios. Nieko jie dar konkretaus nepadarė, kad juos kritikuot ar girt galima būtų. Aš diskutuoju dėl atskirų sprendimų, kuriems prtariu/nepritariu/iš dalies pritariu ir pan. Skirtingai, nei teigia neminėtina šios diskusijos dalyvė, aš manau, kad nėra vien tik juodo ar balto vertinimo (iš serijos "jei nepritari kokiam nors dabartinės valdžios sprendimui, tai esi kraštutinis liberalas ir būtinai pritari visoms kraštutinai liberalioms idėjoms rolleyes.gif ). Jei aš nepritariu konkrečiam sprendimui, tai niekaip nereiškia, kad aš privalau nepritarti (ar ateityje nepritarsiu) absoliučiai visiems tos valdžios sprendimams. Ir atvirkščiai. Bus mano akimis geras sprendimas - visom penkiom palaikysiu ir laikus spausiu. Bus tas, kuriam nepritariu - taip ir sakysiu. Nereikia absoliutint.

Jūs nesuvokiate vieno labai svarbaus dalyko. Jei žmogus apie kažką nerašo, tai nereiškia, kad jis to ir nemato. Negi apie absoliučiai viską turi surašyti ir dar kur, forume, kur tų temų begalė, tik spėk rašyt. Elementarus pavyzdys, kad jums nors kiek paaiškėtų: kai x žmogus pasako - neskaniai pavalgiau, tai nereiškia, kad jis niekada nematė niekur ir neragavo skanaus valgio, nežino kas tas yra iš viso, nereiškia, kad jis nepavalgys skaniau rytoj ir iš viso, neskaniai pavalgiau gali reikšti tik pagrindinį patiekalą, daleiskime koše su karbonadu, o daržovės galėjo būti normalios, gėrimas kompotas netgi visai skanus.
Ar aiškiau dabar?

O šiaip tai netgi įdomu pasidarė koks tas pas jus konkretus gėris, įdomu kokiu pagrindu sukurtas ar tikrai vien tik savo juodu triūsu ar tinkamu senelių palikimu, tinkama pažintimi ir pan. Nes aš irgi žinau pvz. ganėtinai turtingą kirpėją, įsisteigusią su laiku iš užkampinės kirpyklėlės pakankamai didelį saloną, bet tai jinai slepia mokesčius, neduoda čekių ir pas ją kerpasi dalis vmi biggrin.gif Tai jau ačiū, tokių pavyzdžių gal nerašykite, rekomenduoju labai gerai pasvarstyti visus slaptus kampelius prieš pateikiant į eterį mirksiukas.gif

Dėl dabartinės valdžios... Sunku patikėti, kad anos valdžios visi sprendimai jums taip tiko ir patiko, nes kritikos nelabai pamenu. Tai gal iš jos tarpo ir buvote pati, o dabar neperrinko? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 15 gruodžio 2016 - 14:44
QUOTE(Manifesto @ 2016 12 15, 13:34)
Kai paskaitai tokių personažų, tai emigracija man atrodo, kaip puikus būdas išsigelbėti/apsivalyti ... rolleyes.gif

Valotes jau 25 metai ir kai nebus kam dirbti, tada gali tekti kviesti "gydytojus ir inzinierius" is Afrikos. Tiesiog nebus kitos iseities...
Atsakyti