Įkraunama...
Įkraunama...

Tautos išrinktieji

QUOTE(rusma @ 2016 12 15, 09:22)
o kas liepia armanius ir vodkes dovanoti? Čia gi nėra tikslo apdovanoti visus iš eilės, tikslas - skatinti tautiškumą.

būtent. Jei ne tautinis drabužis- tai prasigers. Kažkokios visiškai neadekvačios analogijos parenkamos. Tautinis drabužis gražu ir prasminga, alkoholikai - vienos bėdos, bet sugretinimas ir padarytas sprendimas absoliuti nesąmonė ir rodo arba visišką negebėjimą susivokti realybėje arba kas dar baisiau, sąmoningą visos valstybės trolinimą. Jūs pasižiūrėkite kokios aktualijos valstybės mastu, ne SM plepalų !, tempiamos į priekį. Ar dabar, kadencijos pradžioje reikia kažkokius vienkartinoius puodelius ar kostiumo dizainą rakinėti? Biudžetas nesubalansuotas, alio, valdantieji !
Kadencijos pabaigoje tikriausia visi vienodai aprengti vienodą maistą valgysime ir šlovinsime, nes įstatymais bandoma uždrausti kritiką, vieną valdovą.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2016 12 15, 09:24)
silke vadindavom

mano prisiminimai buvo lygiai tokie patys. Kai gaudavo pastabą - kur kaklaraištis - prašau užsirišt, ištraukdavo visą suglamžytą geriausiu atveju iš kuprinės, kišenės, o kartais ir iš sportbačio ir užsirišdavo. Visi kikendavo ir tiek, kokie ten jausmai...
Atsakyti
QUOTE(Manifesto @ 2016 12 15, 09:34)
Manyčiau, viskas priklauso nuo požiūrio į šį žestą. Yra tokių, kurie vaiko tautinį kostiumą matuotų nenupirktų treningų skaičiumi ir dėl to labai erzintųsi. Yra tokių, kurie tautinį kostiumą priimtų, kaip neįkainojamą dovaną, kurią šeima galėtų perduoti iš kartos į kartą, išsaugant jaunojoje kartoje tautiškumo dvasią ne tik papročiais ir tadicijomis, bet ir rūbu. Aš ir mano vaikai labai apsidžiaugtume, gavę tokią dovaną, tačiau maniškai jau per dideli šiai akcijai.

Tai nueikite ir nusipirkite. Iš Statkevičiaus ar ko tik pageidaujate. Aš irgi nusipirksiu ir vaikams nupirksiu, jei tik turėsiu tam norą. Man nereikia Karbauskio dovanų, ne tam jis pasodintas olimpe.
Jis turi tvarkytis savo kultūros komitete, specialiai jam sukurtame, beje, nes pats nepasirinko jokio aukštesnio posto.
Žmonės turi užsidirbti ir pirkti patys tai, ko jiems reikia. O ne tikėtis iš dievuko kažkokių numetamų dovanėlių. Jau net nesigilinant į primityvų protekcionizmą, Statkevičius sudizainuos, kažkoks išrinktasis gaus siuvimo užsakymą.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2016 12 15, 09:24)
Kiek galvoju-niekaip nesugalvoju, kokiu būdu drabužis vaiką padarys ar nepadarys patriotu. Pamenu, mano vaikystėj nešiojom kaklaraiščius, o šventinėm progom-uniformas pionieriškas. Tą kaklaraištį silke vadindavom. O pionieriški aprėdai anei kaip neprisidėjo prie jokių jausmų ir pan. Lygiai kaip ir uniformos privalomos - ar jos bent kaip įtakojo meilę mokyklai? Atvirkščiai, kiek pažįstu - tai buvo pats nemėgiamiausias drabužis.

Jei jau nutautėjimas ir patriotiškumo praradimas tapo sektinu pavyzdžiu, tai, žinoma, Karbauskio idėja tolygi perlų barstymui kiaulėms. Tačiau, jis matyt, viliasi, kad tokių nutautėjusių ne dauguma. Ir net jei kelios dešimtys tų kostiumų atsidurs šiukšlių konteineryje, tikrai rasis šeimų, kurios tai įvertins.
Papildyta:
QUOTE(mementoo @ 2016 12 15, 09:43)
Tai nueikite ir nusipirkite. Iš Statkevičiaus ar ko tik pageidaujate. Aš irgi nusipirksiu ir vaikams nupirksiu, jei tik turėsiu tam norą. Man nereikia Karbauskio dovanų, ne tam jis pasodintas olimpe.
Jis turi tvarkytis savo kultūros komitete, specialiai jam sukurtame, beje,  nes pats nepasirinko jokio aukštesnio posto.
Žmonės turi užsidirbti ir pirkti patys tai, ko jiems reikia. O ne tikėtis iš dievuko kažkokių numetamų dovanėlių. Jau net nesigilinant į primityvų protekcionizmą, Statkevičius sudizainuos, kažkoks išrinktasis gaus siuvimo užsakymą.

Nuo kada dovanos tapo blogo tono ar pyktį ir susierzinimą keliančias daiktais. Juk niekas tų kostiumų per prievartą nepirš. Nenorite - neimkite/grąžinkite. Padovanos tiems, kas su malonumu tą dovaną priims ir įvertins. Ar jau čia kyla garbanotos mintys, kad per vaikus dalijamos pakišos tautai? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2016 12 15, 09:35)

Kadencijos pabaigoje tikriausia visi vienodai aprengti vienodą maistą valgysime ir šlovinsime, nes įstatymais bandoma uždrausti kritiką, vieną valdovą.

Bent aš asmeniškai po vakarykščio vieno pono pareiškimo, kad PVM lengvata šildymui ydinga, o kai kurie ja besinaudojantys turėtų raudonuoti, pasijutau labai ne kaip - tai dabar išeina, kad tie, kurie sugeba sąžiningai užsidirbti, turėtų jausti gėdą dėl to, kad kiti nesugeba arba yra patekę (tarkim) į kokią bėdą? Gėdą žmonės jaučia tada, kada yra kalti. Tai pagal tokią logiką, išeina, kad tie, kurie yra finansiškai nepriklausomi ir gali susimokėti už šildymą pilną PVM yra kalti dėl kitos visuomenės dalies skurdimo? Visi iš eilės? Labai kvepia suvienodinimu, jei visi nebesugebės mokėti už šildymą, tada numesim dalį PVM, o dabar kas veža - nuo to dar lupkim...
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2016 12 15, 09:35)
būtent. Jei ne tautinis drabužis- tai prasigers. Kažkokios visiškai neadekvačios analogijos parenkamos. Tautinis drabužis gražu ir prasminga, alkoholikai - vienos bėdos, bet sugretinimas  ir  padarytas sprendimas absoliuti nesąmonė ir rodo arba visišką negebėjimą susivokti realybėje arba kas dar baisiau, sąmoningą visos valstybės trolinimą. Jūs pasižiūrėkite kokios aktualijos valstybės mastu, ne SM plepalų !, tempiamos į priekį.  Ar dabar, kadencijos pradžioje reikia kažkokius vienkartinoius puodelius ar kostiumo dizainą rakinėti? Biudžetas nesubalansuotas, alio, valdantieji !

Analogija ne į prasigėrimą, o į tai, kad degtinės butelio padovanojimą kiekvienam suaugusiam, neabejoju, tauta priimtų su mažesniu susierzinimu, nei po tautinio kostiumo padovanojimą kiekvienam pradinukui.
Atsakyti
QUOTE(Manifesto @ 2016 12 15, 11:48)
Jei jau nutautėjimas ir patriotiškumo praradimas tapo sektinu pavyzdžiu, tai, žinoma, Karbauskio idėja tolygi perlų barstymui kiaulėms. Tačiau, jis matyt, viliasi, kad tokių nutautėjusių ne dauguma. Ir net jei kelios dešimtys tų kostiumų atsidurs šiukšlių konteineryje, tikrai rasis šeimų, kurios tai įvertins.
Papildyta:

Nuo kada dovanos tapo blogo tono ar pyktį ir susierzinimą keliančias daiktais. Juk niekas tų kostiumų per prievartą nepirš. Nenorite - neimkite/grąžinkite. Padovanos tiems, kas su malonumu tą dovaną priims ir įvertins. Ar jau čia kyla garbanotos mintys, kad per vaikus dalijamos pakišos tautai? bigsmile.gif

Betgi viskas labai paprasta - tie, kam tas tautinis kostiumas prioritetinis patriotiškumo išreiškimo atributas - jį ir įsigyja.
Atsakyti
QUOTE(Manifesto @ 2016 12 15, 08:02)
Sorry, bet ir primityvios gi jūs. biggrin.gif  Prasminga tik tai, ką suėst ir sudėvėt galima?  bigsmile.gif

QUOTE(Manifesto @ 2016 12 15, 08:58)
Suprantama.  biggrin.gif  Kai kam brangūs, bet reikalingesni daiktai yra visokie armaniai bei dolčės su gabanomis... arba geresnės vodkės butelis. Tuo visi būtų labai patenkinti ir, svarbiausia, tauta nesuerzinta. 4u.gif

QUOTE(Manifesto @ 2016 12 15, 09:48)

Jūs gal tiesiogiai susijusi su ta partija, kad taip aršiai ginat visas (net ir pačias nesąmoningiausias) jų idėjas? Nu nebūna taip, net ir mėgstamos partijos nėra taip idealizuojamos rinkėjų.

Išvis, iš kur tiek pagiežos? Primityvios, vodkė svarbiausia, perlų barstymas kiaulėms doh.gif

Neseniai skaičiau tekstą, kad didelis patriotiškumas pasireiškia tam tikrose sąlygose, tarkim, kai esi okupuotas, tai labai natūralu, nes tai jau principo reikalas būti patriotišku, išsaugoti savo tautinę tapatybę. O kai esi laisvas, gyveni įprastą gyvenimą, tai nesureikšmini iki tiek, kad tautinį kostiumą garbintum, nes tuo metu tai neatrodo aktualu, todėl dirbtinai to patriotiškumo nelabai ir paskatinsi.
Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2016 12 15, 09:55)
Betgi viskas labai paprasta - tie, kam tas tautinis kostiumas prioritetinis patriotiškumo išreiškimo atributas - jį ir įsigyja.

Karbauskis lyg žadėjo už savus pinigus padovanot?
Atsakyti
QUOTE(Manifesto @ 2016 12 15, 11:52)
Analogija ne į prasigėrimą, o į tai, kad degtinės butelio padovanojimą kiekvienam suaugusiam, neabejoju, tauta priimtų su mažesniu susierzinimu, nei po tautinio kostiumo padovanojimą kiekvienam pradinukui.

Jūs labai susikoncentravot į formą, mano manymu. Nes turinio prasme - kodėl, tai, ką kažkada lietuvis dėvėjo, yra prasmingiau, nei tai, ką, pvz. veikė, kuo tikėjo, kaip gyveno? Ištraukiamas vienas atributas ir juo mojuojama, kaip didžiausio patriotiškumo ženklu.
Atsakyti
QUOTE(Manifesto @ 2016 12 15, 09:48)

Manau, kad vadovavimas valstybei ir Kalėdų senelio misija yra netapačios misijos.
O dėl dovanų, tai yra labai tiksli patarlė- gerais norais kelias į pragarą grįstas. Kai kam tokios dovanos labai patiks, ypač užguitiems, mėgstantiems "gerą carą". Nesvarbu kad neatiduoda to kas priklauso, bet va, dovanėlių pamėto.
...............
Seimo vicepirmininkas labai vykęs. Tas paskutinis. Labai tinka norėjusiems atsinaujinti, skaidriems
Seimo vicepirmininku antradienį paskirtas socialdemokratas Mindaugas Bastys iki šiol mano elgęsis teisingai, kai prieš trejus su puse metų vakare į kabinetą pas tuometį Seimo pirmininką Vydą Gedvilą atvedė „Rosatom“ dukterinės bendrovės „Rusatom Overseas“ viceprezidentą Aleksandrą Merteną. M.Bastys iki šiol nemano, kad Rusijos įmonės atstovas jį verbavo. Tuo tarpu V.Gedvilas sako, kad dabar tokios klaidos nekartotų ir pripažįsta buvęs M.Basčio pakištas.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/...avima-56-726876

Vėsaitė išskrido iš posto iš tokius fintus, nors ana koalicija atrodė labiau velnio nešta. Šitai koalicijai priimtina. Svarbu kostiumas tautinis bus ir kavos iš aparato nebegersite. O rosatomo protegavimas... Paslėpsime po kilimu, tauta gal atsipeikės po keleto metų, o gal ir ne.
Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2016 12 15, 11:59)

Karbauskis lyg žadėjo už savus pinigus padovanot?

Žadėjo, ale va, galvoju, jei jau pvz. man tas būtų taip svarbu, tai nelaukčiau, kol kas padovanos, ir nusipirkčiau.. Nebent ta svarba pasidarytų tik tuomet, kai kas pažadėtų dovanot.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2016 12 15, 09:55)

Neabejoju, kad tie, kam tautinis kostiumas prioriteas jį ir įsigijo. Seniai. Ir ne tik vaikai, bet ir suaugę.
Beje, pažįstama, gyvenanti Norvegijoje pasakojo, kad ten berods nacionalinės dienos šventės proga, norvegai savo miestuose ir miesteliuose susirenka į didžiulę eiseną su tautiniais kostiumais. Visi būna jais pasipuošę - tiek vaikai, tiek suaugę, tiek senjorai. O šalis lyg ir ne okupuota, ir tautiškumo išraiška ten dar vis neišėjusi iš mados. Man tai labai gražu.

Asmeniškai aš turiu iš močiutės paveldėtą tautinį kostiumą. Ketiname siūti vyrui, tačiau tai labai nemaža investicija. Todėl idėja padovanoti vaikams po tautinį rūbą asmeniškai mane labai pradžiugino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manifesto: 15 gruodžio 2016 - 10:18