QUOTE(Oneiga @ 2019 07 27, 00:47)
<p>O kas tai?Pirmą kartą girdžiu,kad yra toks dalykas, kaip aguročių ikra
![hmm.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/hmm.gif)
Kaip ją daryt?</p><p></p>
Labas rytas,-200g
Aguročių "ikra" daugeliui lieka tokiu gana nostalgišku produktu. Ech, ta IKRA KABAČKOVAJA, stovėdavusi net tuščiose sovietinėse parduotuvėse. Receptų aguročių "ikrai" yra labai daug, pats agurotis lieka pagrindinis komponetas, o skonį galima varijuoti keičiant kitų ingradientų proporcijas. Net tame pačiame virime, galima puikiai paruošti vienu metu 3 - 4 skirtingų skonių konservų, na, kad tas pats nepabostų. Nors gerai paruošta aguročių "ikra", vargu ar gali pabosti.
Daugmaž klasikinis agursočių "ikros" receptas, panašiai gaunasi kaip senasis, sovietinis.
Aguročių 6 kg,
Pomidorų 3 kg,
Morkų 3 kg,
Svogūnų 1 kg,
Česnako 4 galvutės ( ne kinietiško, aštresnio iš savo daržo),
2 - čili pipirai,
Paprikų saldžiųjų 1 kg,
Aliejaus kokybiško 300 g, + 50 g svogūnų kepimui,
Acto 3 šaukštai,
Akmens druskos pagal skonį, apie 4 kupinus šaukštus, šaukštelis maltų juodųjų pipirų.
Aguročių ikros ingradientai
Agurotį nulupame, pats paprasčiausias būdas su bulvių skutikliu. Supjaustome apie 5 centimetrų dydžio gabaliukais. Aguročius sudedame ant orkaitės skardos. Orkaitėje troškiname kol suminkštėja apie 30 minučių.
Kartu arba atskirai orkaitėje dedame stambiai pjaustyta smorkas, papriką.
Supjaustome į puodą pomidorus, verdame apie 20 minučių, belenderiuojame iki tyrės.
Atskirai sublenderiuojame aguročius, morkas ir paprikas.
Pakepiname žiedais pjaustytus svogūnus su puse česnakų ir čili pipirais. Keptuvės turinį sumalame blenderiu.
Viską sumaišome puode, užviriname, pridedame druską, actą, likusius česnakus, supilame aliejų ir sublenderiuojame.
Šiame etape galima derinti įvairius komponentus: