Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

Ne,ne, jokiu nauju kudikiu smile.gif. As kaip tik noriu maziau dirbti ir streso lygi zenkliai sumazinti. Pvz. atsideti koki sezona tik pomidoru auginimui. Kalba buvo apie atsakomybes perkelima MB, o paciai pailset pusmeti ir pagalvot. Gal atrasiu, kad sudinai pasielgiau. Vien del tos galimybes tai atrast ir neisdristu issilaisvint. Klausimas buvo, ar tik del pinigu verta? nes net ju nebera noro isleidinet. smile.gif Tiesiog matyt tikrai senatve, nes nebematau prasmes plesytis ir vis kopti auksciau auksciau -nors jei uzsimanyciau, galeciau. Bet nebenoriu.

Gal su saule ir atnaujintu begojimu laukais visos kvailos mintys islakstys -tikiuosi smile.gif.

Lim, kaip sekasi?
Atsakyti
pamastyt yra gerai, bet reikia zinot ka butent nori ismastyt... imho- protingos mintys kaip bernai- kai esi uzimta- siulosi kruvom, kai esi laisva- nei vieno biggrin.gif taip ir su tom mintim- kai nera laiko- jos ateina pacios, o kai atsisedi ir sakai "dabar rimtai mastysiu"- nera nei vienos biggrin.gif
Atsakyti
Veluma, jau diskutavom, kad tokios mintys kyla tada, kai uztenka pinigu. Mergiona, visai kitaip masto, nes ji viena islaiko tris vaikus. Ir nesa milziniska atsakomybe. Vaikai turi but sotus ir sveiki. Taskas. Taciau, kai lesu uztenka ir dar ir lieka ilga laika, tada visokie prasmes ieskojimai prasideda. Uzknisa jie nerealiai. Nes tai jau aukstesnis laiptelis ir del to sudetingesnis. O blogiausia tai tas metymasis. Tas lb eda nervus. Reik prieiti kazkokios isvados ir jos link eiti, nes kitaip tas uzdusins tave. Kaip mane kad uzdusino biggrin.gif

Pirmiausia, aisku, tu pavargus. Tiek metu statybos, vaiku auginimas, karjera. Letinis nuovargis. Gerai pailsesi ir pulsi pati gimdyti ta "kudiki". Net neabejoju. Paskalbsi puse metu max skalbinius ir sakysi, nu ne man namie sedet, man reik issukiu. Situo neabejoju.
Antra, ar tau TB mokes atlyginima kas menesi? Koki? Ar susitaret? Nes pykciai garantuoti po pirmo menesio, kai reikes ranka istiesus prasyt 20 Eur kurui, kurio firma tau jau nebepils. O jei dar TB prie skrudzu, kaip maniskis pvz, bus bedos.
Ar TB laiko sia firma SAVO ar JUSU. Ne teisiskai, o moraliskai. Jei laiko JUSU, tai gali eiti lauk, jei ne, pirma reik padirbeti su TB del savoku. Nes pvz MB savo versla laiko SAVU biggrin.gif nesvarbu, kad kol jis lakste, tai as jo leliukus maziukus maitinau ir ant ranku migdziau. Nesiskaito, kad prisidejau prie tu pinigu. Ir tarkim per didelis direktorius butu tam versle.
Ir kokie sansei vyro firmoj turret savo nepriklausoma nisa? Turbut yra.
Ir dar...Nu netikiu, kad TB islaikydamas tiek zmoniu ir mokedamas ne min atlyginima, nesugebetu savo zmonai sukurti darbo vietos. Netgi privalo tau suteikti patogia, komfortiska, laisva su gerom pajamom vieta. Kad tau liktulaiko vaikam, sportui, reupinimusi jais visais. Reikalauk ir eik. Susideliok VISKA is anksto..viska susitark iki smulkmenu ir eik. Nusipelnei. O gal atvirksciai santykiai susiremontuos. Reik ieskot su vyru bendru salycio tasku, vienumos, o ne ieskot kur cia atsiskyrus labiau. O jei ka, neprapulsi. Smegenis, rankas, kojas turi.

Tu zinai, kad mano dbr nuomone del darbo kardinaliai pasikeite. Eik ir daryk, kitaip uzdusi.
Papildyta:
Mano gan ambicinga ekonomiste drauge, kazkada dirbus ir uzdirbus didelius pinigus, siuo metu metes I pilateso trenerius. Trys vaikai. Manau, pinigai keturis kart mazesni. Uztenka visko. Vyras paveza reiskia. Laiminga. Svyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Pabirutė*: 17 vasario 2017 - 09:45
pa-moemu visus tos "prasmes ieskojimus" puikiai su realybe gali suderint. Nereikia metus po palme sedet kad ismastyt kaip gelbet pasauli ax.gif pasikartosiu- po palme sedint geros mintys nekyla- nu akivaizdus pvz visos po palmem sedincios tautos. unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 02 17, 11:06)
pa-moemu visus tos "prasmes ieskojimus" puikiai su realybe gali suderint. Nereikia metus po palme sedet kad ismastyt kaip gelbet pasauli  ax.gif pasikartosiu- po palme sedint geros mintys nekyla- nu akivaizdus pvz visos po palmem sedincios tautos.  unsure.gif

Kaip suprast su realybe? (Velumos atveju)
Atsakyti
QUOTE(*Pabirutė* @ 2017 02 17, 10:09)
Kaip suprast su realybe? (Velumos atveju)


su darbu darbe. Ne tas Velumos budas kad kaip sakai su istesta ranka pas vyra eit, ar santaupas valgyt, ar apskritai po palme sedet. Tu statai uz puse metu- as manau jau po menesio-kito jai draivo trukt prades.

siaip, jei manom kad pas Veluma tikrai jau letinis nuovargis ne buitine o medicinine prasme- tai joks poilsis nepades, nes is ligu poilsiu neiseinama, man pvz savaite totalaus poilsio- neduoda NIEKO ir net menuo (na, sanatorijoje, su vienu vaiku ant visko gatavo, miegok kiek nori).
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2017 02 17, 08:08)


Gal su saule ir atnaujintu begojimu laukais visos kvailos mintys islakstys -tikiuosi smile.gif.




O tu ryte begioji ar vakare? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 02 17, 11:15)
su darbu darbe. Ne tas Velumos budas kad kaip sakai su istesta ranka pas vyra eit, ar santaupas valgyt, ar apskritai po palme sedet. Tu statai uz puse metu- as manau jau po menesio-kito jai draivo trukt prades.

siaip, jei manom kad pas Veluma tikrai jau letinis nuovargis ne buitine o medicinine prasme- tai joks poilsis nepades, nes is ligu poilsiu neiseinama, man pvz savaite totalaus poilsio- neduoda NIEKO ir net menuo (na, sanatorijoje, su vienu vaiku ant visko gatavo, miegok kiek nori).

Darbas darbe butu idealu pradziai, bet ...

Siaip ar taip, manau tokios ir panasios mintys sukas 80 proc zmoniu. Ypac pavasari. Saules, vitaminu trukumas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Pabirutė*: 17 vasario 2017 - 10:48
nu kadangi man palme nesviecia priemiau lb rimta sprendima bez otryva ot proizvodstva. Kas supranta apie ka- palinkekit sekmes, kas nesupranta- visvien palinkekit. scare.gif scare.gif scare.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 02 17, 11:49)
nu kadangi man palme nesviecia priemiau lb rimta sprendima bez otryva ot proizvodstva. Kas supranta apie ka- palinkekit sekmes, kas nesupranta- visvien palinkekit.  scare.gif  scare.gif  scare.gif

Paaiskink. Idomu
Atsakyti
Mergiona, sekmes, nors nesuprantu apie ka.
Realesne, begioju kaip iseina, stengiuosi po pietu smile.gif, Vasara begiodavau rytais, kai i darba veliau galedavau vaziuot del vaiku atostogu.

Pabirute, na taip, taip -diskutuojam su MB daug, savoka jo tariama yra MUSU. Ir buvo laikas, kai jis tikrai bijojo kad is darbo iseisiu (ar ismes per reorganizacija), nes nebuvo kaip. Tada dantis sukandus tempiau. Dabar jau skatina pats, yra variantu gan atsiribot ir skirtingas veiklas turet...
Darbas darbe -idealu butu, bet as negaliu kaip minejau n kartu tep lep. O sokinet nuo vieno prie kito irgi neefektyvu ir neduoda realios naudos, nei vienam darbdaviui smile.gif
Atsakyti
Labos.

Veluma, nesupyk, netikiu aš tavo pomidodais. Pažįstu tave tik iš interneto, bet ne pomidorinė tu man atrodai. Tiesiog pavargai po lėktuvus baladotis.

Aš gerai. Vakar buvo atsisveikinimo kalbos ir vakarienė. Buvau nustebus, kad tiek žmonių nepagailėjo savo laisvalaikio. Prisibučiavau iki valios. Šiandien dar ofise susitvarkyti kompo nu ir šiaip atsisveikinti su tais, kurių vakar nebuvo. Papietausiu su kolegom ir uždarysiu duris. Džiaugiuosi, kad susivaldžiau neapsibliovus per kalbą (matyt pakankamai prisigraudinau individualiai), tik kitus pagraudinau. Tie žmonės beveik viskas, ką čia pažįstu ir tikrai prie jų prisirišau. Per tuos metus jie davė man neapsakomai daug, todėl palieku gabaliuką širdies ir tikiu, kad vieną dieną grįšiu.
Atsakyti