Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(Mergiona @ 2017 02 12, 11:31)
Vy menia pugaete  unsure.gif 10-15 metu namui ir jau vsio?  unsure.gif

Nebūtinai vsio. Per tiek laiko išlenda visos problemos. Ne veltui gi duoda 10 metų garantiją. Kai kurie dalykai pstaisomi nesunkiai, kai kurie sunkiai ir brangiai. Būna ir nepataisomų, arba kur taisymo kaina prilygsta nugriovimui ir naujo pastatymui.
Va todėl aš ir nenoriu naujos statybos buto ar namo, nes neaišku ant kokių problemų gali užšokti.
Atsakyti
Mes nama statem 2005. Siai dienai kanalizacija pilnai pakeista, nes buvom sudeje pigesne, pinigu neturejom. Sienos perdazytos gal 3 kartus ir vel reiktu. Cia mano perfekcionizmas kaltas. Gi buvot, matet- kiti visa gyvenima nugyventu nieko nedare, o man kliuna viskas kas ne pagal mano isivaizdavima. Projekta darem, kai buvom tokioje stadijoje, kad nezinojom ar pavyks is vis vaiku turet, svarstem kad isivaikinsim viena nama pastate ir tiek... O gavosi kitaip, tai ir projektas siaip tik su vienu vaiku seimai skirtas. Rajonas siaip geras, ramus mano akim, bet ne pretizinis. Sildymas irgi ne ismanus, nebuco pinigu tada, o dabar perdaryt i koki geotermini tikrai neatsipirktu. Laukiam saules kolektoriu😄.

Tai cia toks biski kirminu s... ieskojimas, bet man visur reikia maksimum...

Vakar pasitarem su vyru, labai rimtai svarstau isejima is darbo..

Dar- gal zinot kas gerai ir ne uz kosmine kaina gali padaryti internetine parduotuve?
Atsakyti
Man naujos statybos 2 kambarių butai ne prie širdies, nes vienas kambarys sujungtas su virtuve tai realiai kaip 1 kambario butas. Senos statybos 2 kambarių išplanavimas geresnis. Todėl net į 1 kambario butą senos statybos nespjaučiau.
Labiausiai patiktų senamiestiniai senovinio išplanavimo, nors jie tikrai turi Mergionos minėtų problemų ir ne tik dėl karo, bet šiaip iš principo kai kur perdangos silpnos.Tai čia jau reikia milžiniškų investicijų, nėra tai ekonominis variantas, tad pačiam senamiesty nelabai. Kaune norėčiau tarpukarinio ar sovietinio buto kur Putvinskio g. ar kiek aukščiau Žaliakalnyje.
Atsakyti
Dėl sienų tikrai požiūrio reikalas. Man netrukdo nedideli įbrėžimai, kaip tik šarmo priduoda, juk žmonių gyvenama, ne muziejus. Kiti su istorijom, jei kur vaikas pabraukęs. O šiaip sienų dažai geri plaunami, tai nusiplauna visas brudas.
Mes kaip tik statėm kuo kokybiškiau, klasikiniu lengvu stiliumi, neutralos spalvos, tai niekas iš mados neišėjo. O atmenu tada madoj buvo ryškumas, mėlyna, persikinė, kaip džiaugiuosi kad nesusigundžiau. Kitąkart skelbimuose matau kokias juodas sienas ar viena siena stambių raštų tapetais - iškart gali pasakyt kuriais metais remontuota. smile.gif ar vonios plytelės kokios baisiai buvę madingos - tos tai iš viso gi sunkiai perklijuojamos, ne teptuku per sieną perbraukti, o dabar juokingai ir nebeskoningai atrodo.
Atsakyti
As tapetu fane, gali but dazomi. Kazkaip jie DAUG maziau tepliojasi nei dazytos sienos unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 12 vasario 2017 - 14:49
Na, pas mus viena siena irgi tapetas... nes truouti pertvarkas darem, isemem toje sienoje buvusi langa, uzmurijom, tai vis dazyta siena trukinejo. Tik tapetai sugeba paslepti.

Vel sekmadienis, vel nauja savaite, ui...

Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2017 02 12, 18:19)
Vel sekmadienis, vel nauja savaite, ui...


victory.gif isgyvensim bis.gif
Atsakyti
Man pusantros savaitės beliko senam darbe, ufff... smile.gif Čemodannoje nastroenije smile.gif Ryt 3 val. keltis, reik varyt miegot smile.gif
Atsakyti
Denaxa, tai senam darbe jau pasakei kad iseini? Kaip sureagavo?
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2017 02 12, 23:00)
Denaxa, tai senam darbe jau pasakei kad iseini? Kaip sureagavo?


Šefui šokas biškį buvo smile.gif mano taktika nenešti pareiškimo, kol nesutarta ten- pasiteisino. Kitaip nebūtų išdegę nieko, o dabar išėjo išsiprašyti be 14 d.d. atidirbimo šalių susitarimu. Pasakiau, kad nėra prasmės manęs užlaikyti, nes bet kokiu atveju čia nebedirbsiu smile.gif O kolegos tai ūžia smile.gif Pavyduoliai, bijantys kažką keisti savo gyvenime (ir todėl matantys tik svetimus), mėgina gąsdinti, o normalūs sėkmės linki smile.gif man pačiai tai baisoka, bet turėčiau susitvarkyti, kad tik dokus spėčiau visus pasidaryt.
Atsakyti
Denaxa, sekmes 4u.gif Papasakosi. Noreciau dirbti toki darba. Rimtai. Ne dbr aisku, po vaiku isauginimo. Ir net turiu kur biggrin.gif bet realiai nematau kaip moteris galetu ji dirbt unsure.gif tai papasakosi kaip. O yra lt nors viena?

P.S. kada su sese prasemes idarbinamos (sutikom dviese ant vienos algos biggrin.gif ) mums pasake "no problem, kai tik ismoksit rata pakeist- vot priam wazz ir darbinu" tuom musu planai ir uzsilenke unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 12 vasario 2017 - 23:00
QUOTE(Mergiona @ 2017 02 12, 10:22)
... bet nemazai ir tokiu, kuriems svarbu statusas- "musu naujas butas"- dzin kad paskolinis, dzin kad gyvenimo nera, bet naaaujas.


Vilniuje tokių prieš porą metų dar buvo dauguma, dabar jau tiksliai nežinau... Būtent, prestižas ir įsivaizdavimas, kad toks namas kažkuo geresnis.. Dažniausiai taip mąsto jauni pirkėjai, vyresni kiek kitaip vertina. Bet aš pati, kadangi daug namų žinau šiaip , kai kuriuos nuo statymo (iki krizės), kai kuriuos iš pardavimų, tai pirkčiau tik kai kuriuos namuose...

QUOTE(Mergiona @ 2017 02 12, 14:48)
As tapetu fane, gali but dazomi. Kazkaip jie DAUG maziau tepliojasi nei dazytos sienos  unsure.gif

ir aš 4u.gif
Planuoju dar vieno kambario remontą, mąstau gal tuos skystus tapetus išmėginti , labiausiai traukia dėl paprasto sienų paruošimo, gal turite kuri?
Atsakyti