Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(Veluma @ 2017 02 11, 19:35)
Akropolis pilnas, masina vos radau kur ikist, vaikas bouline gimtadienyje buvo, zmoniu mases visur, neimanoma praeit. Bent jau Vilniuje tai visi tikrai babkiu turi. Vos panikos atakos neuzouole manes, praeit koridoriais neimanoma. Prie matavimosi kabinu eiles- sluoja zmones naujas kolekcijas. Man kainos neadekvacios pasirode. Tai arba man reik mastyma atpalaiduot 😄(nes del kainos ipirkt galiu,  et is principo man per daug atrodo), arba nezinau😄😄.



Aš gyvenu 15 min. kelio peškom nuo Akropolio, bet niekada ten neinu, nebent į Ermitažą ko prireikia, ar telefonų garantinio, bet ten viskas vienam kampe, o ir prireikia vos porą kartų per kelis metus biggrin.gif Neištveriu aš tos žmonių masės, po to išeini labiau pavargus, nei kad po dviejų tonų plytų perkrovimo ar 12 maišiukų po 60kg durpių sutampymo (šitas išmėginta jau biggrin.gif ). Šiaip baltarusiai ten masiškai važiuoja, ypač per išeigines, 53 maršrute išeiginėmis dėl jų bilietai gerai eina biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Veluma @ 2017 02 11, 20:25)
Eufemija, nepykstu. Svajones virs ribu mus visad vede i prieki. Zemes sklypui emem paskola, kuriai atiduodavom daugiau nei puse pajamu ( o buvo 800 litu), pirma buta nusipirkom pasiskoline is mano mociutes 1500 litu. Nama statem jau siek tiek prakute, bet paskolos dydis tuo metu buvo didelis.
Nes jei nebutumevtaip dare- visad ant ribos- nieko neturetume. Tiesa, rizika visad yra pamatuota ir apskaiciuota, tik siek tiek virs komforto ribos.

Uz tai musu norai visad lenkia pajamas. O be kokiu nors projektu- gyvenimas man nemielas, neiseina kitaip....


Vėluma, va po šituo tai 100 proc. galiu pasirašyti 4u.gif Kai norai lenkia pajamas- tai labai geras stimulas eiti į priekį, ką ir aš kol kas sėkmingai darau bigsmile.gif Kai pajamų neužtenka ir nėra iš ko sutaupyti, kad įgyvendinti savo norus- tada ieškai, iš kur jų paimti, o taip ir atsiveria naujos galimybės, nes kas ieško- tas randa rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2017 02 11, 19:34)
Eufemija, pvz?
Mes turim verslo (vyro) planu- nuosavas sandelys ir dar sis tas; dar butu nuomai.

Cia matyt nuo zmogaus priklauso, kas kam svarbu. Man pvz keliones nera kazkas tokio, vaziuojam, dalyvaujam, bet neinu is proto. Gal kad su darbu daug skraidau, tai man norisi namu. Pagal zodiaka as vezys ir man svarbiausia gyvenime - namai. Be to, as 100 proc intraverte.

Ir ne is didesnio i didesni, o is likvidaus i likvidesni. Ka darryt su namu po 20 metu, kuris jau pasenes? Nes mes deja ne centre gyvenam, tai cia vel mano akim normalus finansinis pasirupinimas, kad kuo maziau prarast. Nes namas kaip automobilis- vistik dazniausiai nuverteja.

tada jo. Aš čia subjektyviai iš savo varpinės žiūriu. Apsigyvenau name kurio nenoriu į jokį keist, nors dbr truputį jis mažokas. Bet gerai kaip yra. Likvidumas turbūt yra, nes dbr trečdaliu brangesnis negu į jį įdėjom ir šiaip daugiau pliusų nei minusų. O kelionės, įspūdžiai veža. Noriu tik mažo butuko centre vaikams pradžiai gyvenimo ar seniem tėvam ar šiaip. Bet kartais gal ir nenoriu kai labiau pagalvoju, tad labai atidžiai jūsų postus seku šia tema. 4u.gif
Atsakyti
Eufemija, kiek laiko name gyvenat? mes jau 10 metu. Tai ir namas pagyvenes, ir visa kita...
Atsakyti
Del senu daugiabuciu... daug kas sako "po 20 metu neparduosi"... na bet Zirmunu- pirmojo sovietiniu bloku rajono kainos net negalvoja krist. O jis jau virsyjo savo limita- blokai buvo statomi 50ciai metu- buvo manoma po to jau ateis komunizmas ir bus visko bigsmile.gif neatejo. Zirmunu namams link 65-70, ir nieko, stovi, ir stoves, nes visada bus tu, kurie neipirks nauju.

Del senamiescio senu namu- per kara vln palyginus nlb nukentejo, bet, absoliutiskai sveiku namu buvo nedaug, perdengimai buvo daromi is "kas pasitaike po ranka" ir realiai nera saugus, sienos- is griuvesiu buvo atrenkamos sveikos plytos arba bent puseles ir atstatoma, taip kad kara pergyvenusiu namu kokybe ir/ar saugumas negali buti realiai patikrinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 11 vasario 2017 - 22:13
QUOTE(Tasty @ 2017 02 11, 21:59)
Labas ,
Labai teisingi kriterijai, bet žymiai likvidesnis būtų 2 kambarių ir 2-3 aukšte...


Perkant/parduodant populiariausi ir greičiausiai parduodami 2 kambarių


Ačiū 4u.gif Tu teisi... butai 100 m atstumu, vienas prieš kitą per taikos prospektą. Net namas to paties tipo.

2 kamb. - 52900

4 kamb. - 55000
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2017 02 11, 21:54)
Eufemija, kiek laiko name gyvenat? mes jau 10 metu. Tai ir namas pagyvenes, ir visa kita...

Mes jau 11 metų, taigi panašiai. Viduje reiktų sienas perdažyti, bet kol mažiukas dar mažas pora metų luktelėsiu. Dar gal šaldytuvo naujo, nes atsivežėme iš buto. Vienas kriauklės kranas nebeestetiškas nors gerai veikia. O daugiau kas? Nieko. Lauke tvorelę mažą kas keli metai perdažome, terasa maumedis nieko nedarom nors viena lenta papuvo, bet garaže liko atsarginių. Bet čia einamos smulkmenos, stogas sienos durys tvarkoje. Gal vienas langas kadangi iš karto buvo brokuotas galės būt pakeistas po kelių metų. Nu nemanau, kad 10 metų namui daug, kad reiktų didžiulių investicijų. Tokie pat maži einamieji reikalai kaip gyvenant bet kokiame būste. O infrastruktūra aplinkui tik gerėja, rimi padori šalia atsidarė. Manau namas brangsta.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 02 11, 23:07)
Del senu daugiabuciu... daug kas sako "po 20 metu neparduosi"... na bet Zirmunu- pirmojo sovietiniu bloku rajono kainos net negalvoja krist.

Yra tokių namų, į kuriuos pažiūrėjus kyla mintys, kad jų kainų burbulas subyrės kartu su namu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2017 02 12, 10:04)
Yra tokių namų, į kuriuos pažiūrėjus kyla mintys, kad jų kainų burbulas subyrės kartu su namu  smile.gif


na taip, aisku, bet yra ir naujos statybos, kuriems turbut ir 10 metu nera kurie atrodo lyg statybininkai tikejosi komunizmo po 5 metu unsure.gif

Dar yra nemazai "neapskaiciavusiu galimybes"- kadangi nemazai devetu rubu perku tai daug kur lankausi. Tai ateini- namas wow, o ieini- tevu miegamasis kokie 8kv, i ji dviaukste lovyte dar igrusta, ir svetaine su virtuve- kur zingsnio nera kur zengt- nes plotas gal kokie 15-18, ir 4 zmones su visais daiktais ant to ploto... na bet turi "nauja buta" ir mokes uz ji dar 15-20 metu, kai galetu turet sena ir gyvent zmogiskom salygos visus tos 15-20 metu unsure.gif Pazistu kas taip ir padare- pardave, nusipirko sena, pazistu kas negali parduot nes pirkta per pati burbula- per daug prarastu... bet nemazai ir tokiu, kuriems svarbu statusas- "musu naujas butas"- dzin kad paskolinis, dzin kad gyvenimo nera, bet naaaujas.

Cia aisku ne i tema pamastymai prie ne pirmo busto pirkimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 12 vasario 2017 - 10:24
QUOTE(Veluma @ 2017 02 11, 22:54)
Eufemija, kiek laiko name gyvenat? mes jau 10 metu. Tai ir namas pagyvenes, ir visa kita...

Mes irgi panašiai. Kapitalinė statyba ir langai 2004 padaryta. Yra kažkiek nervinančių klaidų. Bet nelabai tikiu, kad rastume kažką tobulo. Tai dar kokius 8 metus planuoju gyventi taip, o paskui spręsti ar remontuoti ir ištaisyti tas klaidas, ar parduoti. O gal suremontuoti ir tada parduoti.
Atsakyti
Vy menia pugaete unsure.gif 10-15 metu namui ir jau vsio? unsure.gif tai kaip tie tiap-liap ir ne sau statyti blokai-monolitai dar gyvi? Pas mane langai senesni nei 2004, na, reiktu nudazyt is isores kur i lauka, ne i balkona, i vsio unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2017 02 12, 09:31)
Vy menia pugaete  unsure.gif 10-15 metu namui ir jau vsio?  unsure.gif tai kaip tie tiap-liap ir ne sau statyti blokai-monolitai dar gyvi? Pas mane langai senesni nei 2004, na, reiktu nudazyt is isores kur i lauka, ne i balkona, i vsio  unsure.gif

biggrin.gif pastaruoju metu skaiciau, kad senu daugiabuciu kadencija pratesta 100 metu biggrin.gif. Ir banke sake, kad draudimas nedraustu paskoliniu, jeu netiketu, kad stoves paskolos laika.

Buna ir muriniu lb tiap liap.
Atsakyti
"tiap-liap" turejau omeny girti darbininkai state uz menka alga, o privatus namai visgi statomi sau unsure.gif Pazistamas isikeles 2005 sako kad blogi metai, po kazkur 2003-2206 pasidare prieinamos visai kitos technologijos, ir iki tu metu namai na, nera ekonomiski, siluminiu poziuri geri, tt. Realiai jie irgi svarsto "datraukt kol vaikai paaugs" sitame, tada statyt nedideli naujoviska sau.
Atsakyti