Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(pagyvenus @ 2018 10 11, 10:31)

O jei kalbam apie vaiko vedimą, dažniausia siekiama kelių tikslų - fizinis kūno lavinimas, pasitikėjimo stiprinimas ir fizinio kontakto grėsmės ir baimės įveikimas, savigynos įgūdžių įgijimas. Mano vertinimu, kol nekalbama apie profesionalų sportą ir dalyvavimą čempionatuose, tiek boksas, tiek karate visus aukščiau įvardintus tikslus leidžia pasiekti.


Pritariu.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2018 10 11, 11:31)

O kas dėl ideologijos, tai bent jau aš linkusi atskirti sportinę veiklą nuo filosofijos ir ideologijos. Ir asmeniškai savo vaiko neleisčiau pas trenerį, kuris dar ir į "dvasinius vadovus" pretenduoja.

o man atvirksciai patiko, kad treneris kreipia demesi ir i vaiku elgesi po uzsiemimu - už rūkymą, alkoholio vartojima, karate veiksmų naudojimą ne savigynai nepilnamečiai yra šalinami iš klubo ( už paskutinį punktą ir pilnamečiai šalinami). Taip pat diskutuoja apie tinkamą elgesį pvz gatvėje (primityviai - nebendravima su nepažįstamais, į ką kreiptis pagalbos, kaip apsisaugoti), tarpusavio santykius, kad geriausiai nesivelti į konfliktus ir t.t
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2018 10 06, 16:09)
Faina Pagyvenus, kad greitai atsistatei. 4u.gif

Šiandien dienos atradimas - Kaune Kalniečių parkas. Bent kelios žaidimų aikštelės vaikams, gražiai sutvarkytas, didelis, lauko restoranėlis, ant kito kampo Pizza Jazz. Šalia stovi seni daugiabučiai, bet gal net ir juose visai faina būtų gyventi, kai turi tokį gėrį. kitom akim imu žiūrėt į miegamus rajonus.  smile.gif

Prie saulėtekio irgi geras parkas smile.gif
Atsakyti
Kokių knygų pasiūlytumėt paaugliams? Kas gero - naujo?
Atsakyti
San, geras klausimas. Maniske skaito “Tarp pilkubdenesu dabar”.

Geriau pasakykit, kaip priversti paaugli skaityti? 😄

Prasirgo didzioji tris savaites, veziojam dar i masazus, kazkokius drusku kambarius eis nuo kitos savaites. As pati irgi gerokai apairgus, ryt sarbe “ant kilimelio” einu pasiaiskint... bus idomu.
Atsakyti
Veluma, savo pavyzdžiu. O tu pati ar tb skaitot knygas? Kai vaikai mato, nejučiom kopijuoja tėvus. Kitas būdas - pačiai skaityti tai, ką mokykloj reikia perskaityti vaikui. Paskui galima diskutuot su vaiku knygos temomis apie gyvenimą smile.gif

Mano paaugliui labai patiko Erebas. Skaitė 4 kartus. Knyga apie kompiuterinį žaidimą, kurio užduotis reikia atlikti realiame gyvenime. Detektyvas. Aš pati perskaičiau su malonumu. smile.gif Paskutinė skaityta Kafkos Metamorfozė, čia iš 11-tokės repertuaro. Irgi labai mums abiems su dukra patiko. Dar Šekspyro Hamletą pasikartojau. Dukters reakcija buvo - tai knyga, kur visi mirė. Nu tai pradėjom diskutuoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eufemija: 18 lapkričio 2018 - 20:17
QUOTE(Eufemija @ 2018 11 18, 20:15)
Veluma, savo pavyzdžiu.



nu nzn... pavyzdys tas pats, o vienas skaito, kitas - tik varu varomas...

o tas Erebas - nuo kokio amžiaus? Man visokių pardavyklų knygų aprašymuose trūksta nurodymo maždaug kokiam amžiui. Yra kategorija: jaunimui. na tas jaunimas gali būtų nuo 12 iki 20. Bet vistik skiriasi, ką skaityti 12-os, ką - 16-os.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2018 11 18, 21:56)
nu nzn... pavyzdys tas pats, o vienas skaito, kitas - tik varu varomas...

o tas Erebas - nuo kokio amžiaus? Man visokių pardavyklų knygų aprašymuose trūksta nurodymo maždaug kokiam amžiui. Yra kategorija: jaunimui. na tas jaunimas gali būtų nuo 12 iki 20. Bet vistik skiriasi, ką skaityti 12-os, ką  - 16-os.


Maniškis buvo 10 metų, kai skaitė 1 kartą. Dbr jam tuoj bus 12. Bet skaitė dukra 16 metų, jai irgi labai patiko.
O kokio amžiaus vaikui reikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eufemija: 18 lapkričio 2018 - 21:43
QUOTE(Eufemija @ 2018 11 18, 21:42)

O kokio amžiaus vaikui reikia?


14
Atsakyti
As jau visa antakalnio biblioteka perskaiciau, sakiau i didesne reiks eit... jei galeciau dirbti veltui, dirbciau tik bibliotekoje. Man ten kaip narkotikas. Glostau tas knygas.. uz tai kai sunus net neatsiverzia, man ne kazka.

Susiedziau darbe kaip turi but. Bet gyvate kirto is pasalu, man nepasiruosus 🙁🙁. Kada as pasimokysiu ir nustosiu tiket, kad zmones is prigimties geri ir pradesiu galvot tik apie save??

Vakar suderejom suniuka. Penktadieni, jei viskas ok, pasiimama. OLIS. Vietoj naujo vaiko 😄.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Veluma: 19 lapkričio 2018 - 19:49
QUOTE(Veluma @ 2018 11 19, 19:47)

Kada as pasimokysiu ir nustosiu tiket, kad zmones is prigimties geri ir pradesiu galvot tik apie save??




Oo-ooo, svarbiausia kai kurie atrodo tokie visiški geriečiai, tokie ramūs ir malonūs doh.gif angel_sadangel.gif
Atsakyti
Kaunas, alio, ar girdite?
Kokių yra Kaune privačių medicinos įstaigų, kurios daro operacijas? Pvz., kaip Northway.
Atsakyti