Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

QUOTE(san @ 2018 09 06, 20:55)
O negali būti tiesiog šiaip malonu?

Aš kaip turinti 4 galiu pasakyti, kad tai malonu, bet ir žiauriai sunku. Aišku, ji turi kitokias sąlygas, bet vis tiek tai darbas 24 val per parą. Ir fiziškai tikrai sunku. Tyrimai rodo, kad pradedant nuo antro kiekvienas vaikas sutrumpina mamos gyvenimą keliais metais. Žodžiu sveikatos tai neprideda.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2018 09 06, 14:59)

Idomias pasakas tau pasakojo - na taip buna dvylika valandu susidaro ( su pietu ir kitomis pertraukomis, bet tai ir dirbi gi ne penkias dienas su dviem iseiginem, o keturias dirbi, keturias laisvas), pusryciai ir pietus gaminami parduotuveje, virsvalandziai apmokami - tik kad darbas fiziskai sunkus  O del prekiu tai nezinau ka sakyti - nepasakyciau, kad hyper maximos asortimentas labai skirtusi nuo hyper rimi. O vieno x maksimo nuo paprastos rimi.

užtat labai skiriasi asortimentas nuo makdako 4u.gif kur melejonai prekių ir kodų, kur mažiau nei dvim sumuštinių, kuriuos reik pagamint... na, ir nenorėčiau po dvylika valandų varyt, no offence, bet nenorėčiau. o keturias laisvas aš ir taip kas savaitę turiu, po dvylika valandų nepaxalindama... žo makdakas man super, nors kolegos aišku nepritartų lol ))
Atsakyti
Labas rytas.

Gal kas zinot nebrangu parketlenciu klojeja? ax.gif

Ir kitas klausimas- ar verta kazka daryt jei tipo zadu buta keist? (is vienos puses gal ir ne, o is kitos puses- gyvenimas toks trumpas, min dar 1,5 metu gyvensim cia, paskui pardavimas nzn kiek uztruks... o gal ir visai neivyks o as vis "nieko nedarysiu nes tuoj kraustausi")
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2018 09 11, 07:30)
Labas rytas.

Gal kas zinot nebrangu parketlenciu klojeja?  ax.gif

Ir kitas klausimas- ar verta kazka daryt jei tipo zadu buta keist? (is vienos puses gal ir ne, o is kitos puses- gyvenimas toks trumpas, min dar 1,5 metu gyvensim cia, paskui pardavimas nzn kiek uztruks... o gal ir visai neivyks o as vis "nieko nedarysiu nes tuoj kraustausi")

Meistro nezinau, remonta daryciau - dar kuri laika smagiau gyvensis, o ir parduot tvarkinga buta bus gal lengviau.

Tai turi plana chuligana?
Atsakyti
Tai planas tas pats- kai nebebusiu prirysta prie darzelio (nuo kitu ar dar kitu mokslo metu) pradet pardavinet mano ir ziuret ka iperku uz siuloma kaina. Ir taupau remontui- kraustymuisi. Nauja mintis viskame tame kad kadangi vaikai 8 metam "istrigo" Karaluose tai gal ten? Bet priklauso nuo to, ar galesiu suvaldyt savo ugnies baime nes ten dujos ir kiek aiskinosi- niekas tvirtai negali pasakyt ar galima i elektrini virshu pakeist. (ugnies bijau kosmariskai. pati gaaaal galeciau gamint su dujom bet mintis kad vaikai prieis prie ugnies man visiskai nepakeliama) Aisku kalba apie paprasta blokini. Isplanavimas man ten patinka labiau nei naujesni rajonai (isskyrus mano svajoniu monolitus prie Mandarino) na bet jei kraustausi "del vaiku" ar verta kraustytis i taska is kur vaikams iki mokykos puse miesto?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 11 rugsėjo 2018 - 20:18
QUOTE(Mergiona @ 2018 09 11, 22:13)
Tai planas tas pats- kai nebebusiu prirysta prie darzelio (nuo kitu ar dar kitu mokslo metu) pradet pardavinet mano ir ziuret ka iperku uz siuloma kaina. Ir taupau remontui- kraustymuisi. Nauja mintis viskame tame kad kadangi vaikai 8 metam "istrigo" Karaluose tai gal ten? Bet priklauso nuo to, ar galesiu suvaldyt savo ugnies baime nes ten dujos ir kiek aiskinosi- niekas tvirtai negali pasakyt ar galima i elektrini virshu pakeist. (ugnies bijau kosmariskai. pati gaaaal galeciau gamint su dujom bet mintis kad vaikai prieis prie ugnies man visiskai nepakeliama) Aisku kalba apie paprasta blokini. Isplanavimas man ten patinka labiau nei naujesni rajonai (isskyrus mano svajoniu monolitus prie Mandarino) na bet jei kraustausi "del vaiku" ar verta kraustytis i taska is kur vaikams iki mokykos puse miesto?

Mergiona, kas per kliedesiai? kokia nori virykle, tokia ir perki, niekas tau sito nurodyti negali, taigi tu gali laisvai detis el ar indukcini virsu!!! kita puse- ar paliksi neliesta duju sistema- skaitliuka ir pan ir mokesi abonentinius(ar kokie yra mokesciai) ar tiesiog kreipsies i dujininkus, kad tau nereikia duju. vamzdziu visai nepanaikinsi, nes ateina is kaimynu ir nueina pas kaimynus, bet tas atsakas galesi panaikinti. paprasciau atsisakymo salygas issiaiskinti su dujininkais.
Papildyta:
Iš pradžių Jums reikėtų nutraukti sutartį su dujų tiekimo įmone „Lietuvos dujų tiekimas“. Vėliau turėsite kreiptis į bendrovę „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO), kuri atjungs Jūsų būstą nuo tiekimo sistemos. Norėdami nutraukti sutartį su „Lietuvos dujų tiekimu“, atvykite į „Gilės“ klientų aptarnavimo centrą ir pateikite šiuos dokumentus:

Asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (jei esate kliento įgaliotas asmuo – ir notaro patvirtintą įgaliojimą);
Jei būsto savininkas kitas asmuo – savininko sutikimą;
Jei būstą valdo keli asmenys – raštišką bendraturčių tarpusavio susitarimą dėl sutarties nutraukimo;
Apskaitos prietaisų rodmenų suderinimo aktą;
Būsto priėmimo–perdavimo aktą (jei reikia).

is lietuvos duju tiekimas 4u.gif
Atsakyti
Milaaa, kiek man sako senuose namuose tiesiog "nepakanka" tos elektros, gi reikia trifazes virsui, ne? indukciniam dar nesidomejau, nes visgi tolimi planai, bet visvien seni laidai- mamai buna ismusa saugyklius ar kaip tai vadinasi jei elektrine apacia pajungta ir dar daug kas ijungta (pas ja dujos, orkaite gali keist no problem, jai trifazes nereikia)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 11 rugsėjo 2018 - 21:47
QUOTE(Mergiona @ 2018 09 11, 23:46)
Milaaa, kiek man sako senuose namuose tiesiog "nepakanka" tos elektros, gi reikia trifazes virsui, ne? indukciniam dar nesidomejau, nes visgi tolimi planai, bet visvien seni laidai- mamai buna ismusa saugyklius ar kaip tai vadinasi jei elektrine apacia pajungta ir dar daug kas ijungta (pas ja dujos, orkaite gali keist no problem, jai trifazes nereikia)

nu nepakanka. kas trukdo paprasyti padidinti ta galia? senam bute mb buvo pirmas darbas- keite saugiklius ir dar kazka. senuosiuose butuose buvo padaryta tokia keista rozete el viryklei, dabartiniu visu standartiniai kistukai. reikia tik pasidometi, viskas imanoma. pas tevus irgi daugiau sujungus ismusdavo saugiklius, pakeite galingesniais ir viskas tvarkoje.
galios padidinimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2018 09 11, 21:55)
nu nepakanka. kas trukdo paprasyti padidinti ta galia? senam bute mb buvo pirmas darbas- keite saugiklius ir dar kazka. senuosiuose butuose buvo padaryta tokia keista rozete el viryklei, dabartiniu visu standartiniai kistukai. reikia tik pasidometi, viskas imanoma. pas tevus irgi daugiau sujungus ismusdavo saugiklius, pakeite galingesniais ir viskas tvarkoje.
galios padidinimas  4u.gif

aciu!!! wub.gif

realiai cia pakankamai nauja mintis (Koralai) nes stojom i mokykla lb sunkiai, nervai buvo iki pat rugsejo ir tik rugs 3 patikejau kad tikrai ten patekom wub.gif
Atsakyti
Mergiona, pakeitet mokykla? Kodel?

As pradejau sukt galva kur vaikus det po 8 klasiu. Gal kas kokiu rekomendaciju? Ne vunderkindai, tai visokie licejai atpuola, bet gal vistik kokia padori istaiga yra Vilniui?
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2018 09 12, 08:29)
Mergiona, pakeitet mokykla? Kodel?

As pradejau sukt galva kur vaikus det po 8 klasiu. Gal kas kokiu rekomendaciju? Ne vunderkindai, tai visokie licejai atpuola, bet gal vistik kokia padori istaiga yra Vilniui?

Tai kol reiks, gal jusiškė mokykla pratęs?
O aš staiga netikėtai supratau, kad maniškei jau paskutiniai progimnaziniai metai unsure.gif Planas A: likti toje pačioje mokykloje. Bet reiktų ir planą B gal turėti mastau.gif Tai gal reiks nusiųsti bent į kokius Žirmūnus egzamino palaikyti. Kaži, su kokiu vidurkiu ten įstoja?
Atsakyti
San, pas mus yra 12 klasiu. Bey lygis tragiskas pagal egzu vidurki. Nors kai praeitais metais buvo trys dvyliktokai, tai... nenoriu likt.
Atsakyti