Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

Milaa, langai i kita puse. El. Pastociu neliks tuoj. Sutonku, vieta ne ideali, del to ir svarstau dar. Perziurejau visus imanomus varintus is nauju statybu, kainos kosmines. Neadekvacios. As nenoriu uzdirbt belenkiek, noriu nepradirbt.

Siaip vieta kaip ir visos kita ekonomines. Nei gera, nei bloga pati is saves. Man nesuprantami butai mazesni nei 45 kv ( ir tie sunkiai suvokiami), o kainos noriu iki 70t. Nes ten tokios pat vertes ir po 20 metu.
Idealiausia but centre, bet visi arciau centro tokios kvadraturos nuo 110 ir auksciau- nenoriu dabar. Tokiems laikas veliau. O laukt su pinigais kojineje irgi ne kazka...
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2018 08 25, 21:06)
Veluma, ačiū  4u.gif  Pasicekavinau į ką dairaisi. Bet įkvėpimas ką nors pačiai pajudinti vis dar neatėjo. Ech, kokia aš aptingusi  blush2.gif
Realesne, tu čia rimtai dėl pensijos  bigsmile.gif  Eina sau, net saldu darosi pagalvojus apie papildomas 50 savaitinių valandų skiriamų sau ir savo pomidorams  wub.gif  Bet tai dar taaaaip toli, kad neverta net svajoti.

Taip 😁. Esu "visai dar jauna ir visai nieko" (autorius kolega 😁) 😁 pensininkė. Turiu ir darbą slenkanciu grafiku (+ofisas naujai irengtas su kondiske, naujos darbo auto), minimaliai atsakomybiu ir dar + bilekiek laisvo laiko, kurio dar nesugalvoju kol kas kaip panaudoti 😁.
Tai kol kas naudoju sviezio naminio maisto vaikams ruošimu, ir visų neaplankytu prekybinių ir etc objektų lankymui, ir cukiniju mišrainės pvz gaminimui 😁. Dar planuose susirasti pilatesa kur netoli namų 🤔.
Jausmas toks, kad lyg išėjau atostogų, ir netrukus vėl teks gryzti į kiaurą parą trunkanti jungą nevedinamose prirukytose patalpos, su atsakomybė už 55 žmonės ir pasiekiamumu24/7, bei su nelabai kokiu apmokejimu 🤣🤣🤣. Net nenoriu apie tai pagalvoti, kol kas patenkinta savo pasikeitimais 😁
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2018 08 26, 21:31)
Milaa, langai i kita puse. El. Pastociu neliks tuoj. Sutonku, vieta ne ideali, del to ir svarstau dar. Perziurejau visus imanomus varintus is nauju statybu, kainos kosmines. Neadekvacios. As nenoriu uzdirbt belenkiek, noriu nepradirbt.

Siaip vieta kaip ir visos kita ekonomines. Nei gera, nei bloga pati is saves. Man nesuprantami butai mazesni nei 45 kv ( ir tie sunkiai suvokiami), o kainos noriu iki 70t. Nes ten tokios pat vertes ir po 20 metu.
Idealiausia but centre, bet visi arciau centro tokios kvadraturos nuo 110 ir auksciau- nenoriu dabar. Tokiems laikas veliau. O laukt su pinigais kojineje irgi ne kazka...

O ieškot senamiesty kokios senos pigios lūšnos ir paskui po truputį remontuoti?
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2018 08 26, 22:31)

su musu lietuviskais standartais ''tuoj'' gali buti ir po 10m, o gali ir niekada nebuti unsure.gif
o kodel nesvarstot naujo bet is ''antru ranku'', keliu metu senumo? ir butent jei studentam, tai kokiu 40-50m2 per akis. tokius gan daznai parduoda, 2 telpa, o atsiranda vaikas ir nebetelpa, o jei dar 2... namas jau bus kiek sedes, sienu trukumai jau po truputi pasirodys, jau nereikes pradiniu darbu dirbti- el vedzioti, sienu tinkuoti, santechnikos deti(koks skirtumas kokie nuomai?). neziuri prie mokslo vietu? antakalni kokiam?
Atsakyti
Ziuriu, neiperku.😄
Atsakyti
Milaa, aciu 4u.gif wub.gif

Veluma, man tai apskritai tai nuoma baisus reikalas atrodo. Bet cia po maniskes patirties su musu nuomininkais. Cia UK tai isvis nesiryzciau, nes jei nuomininkas chrenovas, seimininkas lieka beteisis ir tik po teismus lakstyt lieka. Jauciu, kad net nuomotojo draudimas nepadetu iki galo. Bent jau neuronu numirusiu nekompensuos.
Atsakyti
Nuoma manęs irgi nežavi. O bet tačiau -tėvai jaunyn neina, vaikai auga -aš būčiau labai apsidžiaugus savo laiku gavus nors 40 kv. būstą dovanų.. Be to, išmokėjus paskolą visad gali parduot ir pinigus atsiimt, kai nebebus iš ko algą gaut.

Ir taip, ir anaip galvojau -nesugalvoju nieko geriau. Akcijų ar kokių vertybinių popierių nepažįstu, skolinti imantiems greitus kreditus neleidžia mano vertybės, tai ką daryt? Nesinori visko pravalgyt, kol turiu tokią galimybę kažką nupirkt savęs neskriaudžiant.

Gal yra kokių paprastesnių taupymo būdų? Pasidalinkit.

Gavau banko atsakymą, antram būstui -20, trečiam -30 proc minimalus įnašas ir palūkanos gali būt kaip komerciniam turtui. Tai matysiu dar kokios išlaidos smile.gif
Atsakyti
tėvai kad ir ne jaunyn, bet retas nori keisti gyvenamą vietą. O pakeitus, žiūrėk ir pasimiršta tuoj. Turiu problemų su savo tėvais, norėjau atsikelt juos šalia į butą, bet supratau, kad be šansų. Na kai jau visai nevaikščios... bet tada ne buto o slaugos namų ar kampo pas mane namie jiems reikės.

Aš irgi nesugalvoju, ką su pinigais daryt. Užtat naują loptopą už 1700 perku. Geriau komfortas ir mėgavimasis gyvenimu dbr. O vaikai vis tiek nepražus, vis tiek turės daugiau galimybių nei mes. Gal jie po užsienius išlakstys, kas čia žino...

Gal geriau žemę pirkti investicijai?...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eufemija: 27 rugpjūčio 2018 - 14:21
Dar ziuriu Zveryno panoramosnprojekta. Jauciu viena ten imsim. Pabaiga 2019 gale, sutaupysim dar kazkiek. Iki to laiko laisves pr ( arba 78b, jei kaina dar nuderesiu; arba yra dar 77, priesais- bet neturiu pasiulymo). Dar su bankais noriu perkalbet. Bet siaip imokos nedideles gaunasi. Net jei niekas negyvens, bent kol kas mums itakos neturetu tokiu imoku mokejimas.
Atsakyti

ir kam tau toks vargas i ''senatve''? pabandei, pazaidei, svajone igyvendinai ir gana?
o kas protiskai sunku? rolleyes.gif

brač kaip man ta nauja versija nepatinka, senoj atsakiau aišku neatsisakė niekas, tai iš naujo bandau. 
1) man tai ne vargas, o kaifas, svajonė buvo ne be reikalo - išties nerealiai veža, tuoj bus metai kaip dirbu ir nė kiek neatsibodo, į darbą - kai į šventę, kur nebus taip, kai tris dirbi keturios laisvos per sav )) Kaip Karlsono penki tortai su viena žvakute, plius grafikas koks noriu - dažniausiai nuo pusės keturių vakaro, kaip pelėdai - lafaaa...  
2) aplink jaunimas, tad nesijaučiu "susenatvėjusi" 
3) kaip už nekvalifikuotą darbą - gera alga, plius iš firmos susitaupo per mėnesį apie 320 eurų mokesčių. 
4) užknisa dirbti vien prie kompo sėdimą darbą vien namie, o čia nesėdimas, ne prie kompo ir ne namie - idealu. 

protiškai - smegeninėj nuolat turi būti analizė ko trūksta ir atnešt iškept surinkt paduot, o viskas keičiasi didžiuliais greičiais, nes klientais nesiskundžiam, būna per valandą nuo 30 iki kai visiškas avralas - 100... taip kad nekerpėja nei kūnas, nei protas. dar ir "egzus" kas dvi savaites žmogus laikai, dirbi ir tuo pačiu metu atsakinėji į klausimus apie mėsą, buterbrodus, švarą ir t. t. )) 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 28 rugpjūčio 2018 - 00:31
QUOTE(Realesne @ 2018 08 24, 16:51)
Stripuli, o ką moka makdake?  Ir ar įmanoma darbo grafika pasiderinti su pamokomis? 🤔 Maniskis norėtų, tik nzn ar sugebės 😁. Bet jam dar 3 ilgi mėnesiai iki pilnametystės.

maniskis vasara pusantro menesio maximoje atidirbo. Iki 18 metu mazai kas nori dabuotoju, nes yra ganetinai dideli apribojimai is dk tokiems. Tai kita vasara, jau bus pilnateisis - gal ir geriau ka issirinks/susiras, nes dabar tai atrodo, kad visai pradeda isiklausyti i musu komentarus apie darba.

Kita savaite minesim pilnametyste ( ir kur tas laikas taip prabego) - zadam teises apmoketi. Tikiuosi sugebes su dvylikta klase ir papildomais programavimo uzsiemimais suderinti.
O ziurint i ateiti, mn mazge pratina prie minties, kad ziuretu/dometu/rinktusi/ruostusi studijoms uzsienyje. O baigus jau kaip nores - gales ten, gales grizti.

Atsakyti
Sveikos, kad jau visos sugryzo, tai ir as pareinu.
Smagu skaityti jusu naujienas, gyvenimas nesikeicia - vaikai, turtai (kam truksta, kam per daug tongue.gif ) Man tai truksta butent siuo metu, isejom i finalo tiesiaja - baiginejam nama ir turbut netrukus jau kraustysimes i nauja. Pavargau, atsibodo, bet ir nauju ispudziu kiek.

Stripuli, tu nepakartojama, nu niekaip nesiryzciau taip dirbti, nebent tai butu vienintele iseitis. Va kaip yra ziuri i zmogu, atrodo, ji pazysti, o kas is tikro dedasi jo svajonese net neitari. Juolab labai saunu, kai svajones pildosi.

Musu mazyte Hannah jau visai nebemazyte, 18 men jau. Ciauska, laksto - didziausias musu dziaugsmas ir paguoda, mes labai mylim viena kita, kai kartu, tai ir mamytei rodo atia. Bet labiausiai tai savo tetuka apie pirsta vynioja selme.

Daugiau lyg niekas nepasikeite gyvenime, tik pasenau dar labiau, dirbu ten pat, buvo truputi pradeje judinti, bet nurimo, rodos, dabar. Ai, dar apsirgau truputi, naudoju vaistus nuo kraujo spaudimo kasdien. Maniau, kad as to isvengsiu, bet nelemta.
Atsakyti