Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti, kai gyvenimas neverčia

Man ta diena kai rado apendicita, visa diena skaudejo skrandi. O siaip tai pilna diena atidirbau, viskas buvo ok. Jei ne kelione ant rytojaus i kalnus slidinet, net nebuciau pas daktarus ejus. Velai vakare nuveze vyras i lazdynus, pesciom i kazin kelinta auksta uzlipau echo. Pasirodo, apendicitas.

Geriau pasitikrinkit🤔
Atsakyti
QUOTE(Veluma @ 2018 03 27, 14:53)
Man ta diena kai rado apendicita,  visa diena skaudejo skrandi. O siaip tai pilna diena atidirbau, viskas buvo ok. Jei ne kelione ant rytojaus i kalnus slidinet, net nebuciau pas daktarus ejus. Velai vakare nuveze vyras i lazdynus, pesciom i kazin kelinta auksta uzlipau echo. Pasirodo, apendicitas.
Geriau pasitikrinkit🤔

o jei 3 dienas?
Atsakyti
Veluma, kaip įspūdžiai Romoje? Ką verta nuveikti? Gal shoppingų radot? Kitą savaitę teks ten laiką leisti.
Atsakyti
Parsivilkom is Santariskiu unsure.gif Pasprukom, tiksliau ax.gif Rotas uzpuole rolleyes.gif Sausainis buvo 6tas vaikas savo grupeje ir parnese ta uzkrata namo.
Papildyta:
QUOTE(*lim->0* @ 2018 03 26, 20:55)
Peledos nepeledos, bet is tavo piktos reakcijos sprendziu, kad miego mazoka  biggrin.gif

Sakiau gi nesigincysiu.  rolleyes.gif kita, kaip pagalvoju, dar pasigincytu, o as - ne  rolleyes.gif

is mano piktos reakcijos... idomu, prie vaiku invalido vezimelyje prieni paklaust kelinta eina miego, o tai mat taviskiai jau metuku vaiksciojo, o cia va sedi vezime toks didelis. Taip man nuskambejo tavo zodziai del vaiku raidos, mano vaikai genijais negime, is to ka atsinese i pasauli bandom isspaust maksimuma, na bet ka ir sakyt... "mano teorijos neveikia" nes iki taviskiu, "laiku guldomu" maniskiams toli. Sausainis dar su pampersais, irgi gali ka protingo apie auklejima ta tema pasakyt. Turi neigaluma. Gali pasipuikot pries neigalu vaika savo mamiskais pasiekimais auklejimo.

kita? rolleyes.gif kita PAGALVOTU pries ginca (kuri pradejai lygioje vietoje visai neaisku apie ka ir kokiu tikslu, prisiknysai prie zodzio (nes miego per daug?), bet cia KITA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 27 kovo 2018 - 20:20
Eufemija, mes shopintis neplanavom. Tai net neieskojom ir nezinau kur kas yra, 3 dienas buvom, 2 kartus i baznycia ejom😀 ir visus objektus pagal sarasa.

Mergiona, kaip idomiai. As irgi tikiu rezimu ir stengiuos laikytis kiek imanoma- tiek sau, tiek vaikams... ramesni visi bunam.
Atsakyti
Man atrodo, pas Mergioną yra rėžimas, tik jis kitoks. ir kiekvienam vaikui kitoks.
Atsakyti
Na ka reiskia tikiu ar netikiu? Juk akivaizdu kad kiekviena diena su katinais nelakstom. Bet Lim reikejo "prisiknyst". O taip... kokius punktus rezimo gali reguliot tokio amziaus vaikui? Pas mus viskas reguliojama mokyklos-treniruociu grafiko, Sausainiui-darzo. Nuejimas miegot- vienintelis ka gali laisvai pasirinkt. Taip, man butu ziauriai patogu kad sugultu 21 val, bet neuzmiega, ir pamoku paruosti daznai nespeja iki tada. Bandom taikytis i 22val- realistiskiau, nes turiu pradet dirbt bent 22. Sausainis neuzmiega ir nemiega. Vakar ligonineje isjunge sviesas, zaist nera kur ir su kuo- nu ka, prasivarte iki 23:30... mociute irgi pas mus rezimo salininke. Paguldo greztai 21. Paskambina man su pasididziavimu pranesa "matai, jau miega"- ateina pati miegot link 23- Sausainis lovoje dainas dainuoja... Ir kas laimima? dvi valandos laiko sau. Ka laimi paguldytas vaikas? Darze man nepavyksta irodyt kad eina megot apie vidurnakti, praso ji anksciau kelt ar veliau guldyt- nes neuzmiega pietu. O ka as galiu padaryt ta tema? Kai jam buvo 8-11 men isvis krize buvo- neuzmigdavo iki 3-4 nakties o as turejau keltis po 6 vyresne i mokykla vezt. Ir supau, ir balkone, ir namie, ir lovyteje (su lingem buvo), ir ant ranku ir vezime, pati gulejau, ir ji palikdavau... neverke, neklyke bet nemiegojo...
Papildyta:
Ir is viso... rezimo tema. Vyresnes rezimas buvo minutes tikslumu- neduok Dieva 3-5 min paveluot migdyt, ar maudyt. Isterija ziauriausia. Iki beveik 10 men miegojo 4k/diena ir reikejo minutes tikslumu guldyt, minutes tikslumu prabusdavo. Antrai irgi buvo gan svarbu kazkokie remai, ne minutes tikslumu, bet norejo "zinot" kas po ko. Sausainiui buvo ir yra dzin, ir siaip su juo sunku, nes pvz tobulai moka visus tualetu reikalus isskirus "mazmozi"- pasiprasyt. Moka padaryt kai prasai, moka pakentet, moka atsakyt samoningai nori ar ne. Ir... nesipraso. Na ir ka daryt? Bet irgi vertinu tai, kad jis isiklauso i save ir atsako nori ar ne ir netempiu prievarta ant puodo. Nors butent tas ir patarima autistisku vaiku dresavimui- uzstatomas zadintuvas lygiais intervalais ir jam suskambejus jokiu noriu-nenoriu- eini ir darai.

As nesakau kad reikia toleruot paauglio tusa su kompu iki paryciu, na bet musu valdzia jau i pabaiga, maniskei jau paauglyste ir privalo ismokt isiklausyt i save ir suprast savo kuna ir nustatyt prioritetus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 27 kovo 2018 - 20:54
QUOTE(Mergiona @ 2018 03 27, 21:13)
is mano piktos reakcijos...

Man irgi pasirodė, kad esi pikta kaip suerzinta širšė.

Bet išsimiegosiu ir tikiuosi nebesirodys. O jei nepadės ir vis dar kokius erzelius įžvelgsiu, reiks gal kokių b grupės vitaminų pagerti.

Nors gal išsiversiu su salotom ir pienių lapais. Nes nėra to padidinto vitaminų poreikio kol gyvenu atsipūtus ir nieko nespausdama iš gyvenimo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2018 03 27, 19:13)
Parsivilkom is Santariskiu  unsure.gif Pasprukom, tiksliau  ax.gif Rotas uzpuole  rolleyes.gif Sausainis buvo 6tas vaikas savo grupeje ir parnese ta uzkrata namo.
Papildyta:
is mano piktos reakcijos... idomu, prie vaiku invalido vezimelyje prieni paklaust kelinta eina miego, o tai mat taviskiai jau metuku vaiksciojo, o cia va sedi vezime toks didelis. Taip man nuskambejo tavo zodziai del vaiku raidos, mano vaikai genijais negime, is to ka atsinese i pasauli bandom isspaust maksimuma, na bet ka ir sakyt... "mano teorijos neveikia" nes iki taviskiu, "laiku guldomu" maniskiams toli. Sausainis dar su pampersais, irgi gali ka protingo apie auklejima ta tema pasakyt. Turi neigaluma. Gali pasipuikot pries neigalu vaika savo mamiskais pasiekimais auklejimo.

kita?  rolleyes.gif kita PAGALVOTU pries ginca (kuri pradejai lygioje vietoje visai neaisku apie ka ir kokiu tikslu, prisiknysai prie zodzio (nes miego per daug?), bet cia KITA.

Prie ko cia tas tavo jaunesnysis vaikas apskritai? Kas ant ko puola? Kas kuo puikuojasi pries tavo vaikus? Pasakiau, kad skaiciau, bet nezinau, ar teorijos nepasene. Tu gal parasyk tiems autoriams, kad is tavo vaiku tyciojasi?

"Vaikai genijais negime" yra tavo fraze ir tai, kaip tu rasai apie savo dukras yra ziauriau negu ziauru, bet tai jau tavo sazines reikalas ir man p... tau joms i akis ziuret.

Visa sita tavo isterija siek tiek komiska, tiesa sakant.

https://www.pasveik....trikimai/43835/

Nebloga santrauka.
Papildyta:
QUOTE(pagyvenus @ 2018 03 28, 01:32)
Man irgi pasirodė, kad esi pikta kaip suerzinta širšė.

Bet išsimiegosiu ir tikiuosi nebesirodys. O jei nepadės ir vis dar kokius erzelius įžvelgsiu, reiks gal kokių b grupės vitaminų pagerti.

Nors gal išsiversiu su salotom ir pienių lapais. Nes nėra to padidinto vitaminų poreikio kol gyvenu atsipūtus ir nieko nespausdama iš gyvenimo  rolleyes.gif

Neminek salotu!!!! Paskutinem dienom ju tiek suvartojau, kad jauciuosi kaip raguotis..noreciau pasivadinti stirna, bet datraukiu tik link karves. Nebegaliu ziuret i zole. Dar viena sauja ir imsiu mukt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *lim->0*: 28 kovo 2018 - 08:16
Sveikos, panos. Pasiilgau jusu gyvai smile.gif Susitinkam
Atsakyti
QUOTE(san @ 2018 03 27, 20:00)
o jei 3 dienas?

tada ne smile.gif
bet... mano vaikiui isoperavo 3d jau trukusi apendicita, kartu su tuo seke ilgas peritonito, sepsio ir pneumonijos gydymas.

QUOTE(Eufemija @ 2018 03 27, 20:27)
Veluma, kaip įspūdžiai Romoje? Ką verta nuveikti? Gal shoppingų radot? Kitą savaitę teks ten laiką leisti.

jei mieste, tai visos pardes via del corso ir apie ipaniskus laiptus- dizaineriskos. outletu nezinau, neplanuoju i juos... mes irgi balandzio viduryje dumsim su mergiote wub.gif

Veluma, kas buvo tavo sarasiuke? as noriu i tivoli nuvaziuoti, bet trumpai busim, mergiote atsisako, viena nenoriu.

QUOTE(*Pabirutė* @ 2018 03 28, 10:36)
Sveikos, panos. Pasiilgau jusu gyvai  smile.gif  Susitinkam

aha, tai tu ta proga man karta i savaite siunti po spamini emaila??? su kazkokia video nuoroda, kurios nedristu atidaryti, kad nebutu, kaip su ta nuoroda fb... unsure.gif
Atsakyti
Mila, aš kaip tik dairausi į Tivoli ir dar Eur, modernų rajoną, nuvykti. O prie Eur užmačiau didžiulį supermarketą. Aš noriu tiesiog vaikams džinsų, maikiu, kad pigiau, tai dizaineriški netiks. Būsiu jau trečią kartą Romoje, ieškosiu ko nors dar nematyto rolleyes.gif ir šiaip blūdinėsiu po miestą.
Gal sutaps mūsų buvimo laikas bigsmile.gif parskrendu 15 d.
Atsakyti